Maustekurkuma parantaa dementiaa

Alzheimerin taudista tai jostain muusta dementian muodosta kärsivillä on toivoa, sillä parannus voi löytyä maustekurkumasta (Curcuma longa).

Kolme erillistä ja riippumatonta tutkimusta antavat viitteitä siitä, että maustekurkuma, ja sen aktiivinen pääaines kurkumiini, voi parantaa dementiaan liittyvät psykologiset oireet ja palauttaa toimintakyvyn sekä parantaa taudista täysin jo parissa kuukaudessa.

Maustekurkuma on ollut jo tuhansia vuosia ahkerassa käytössä perinteisenä keittiömausteena Intiassa ja Kaakkois-Aasiassa, mutta viime vuosina sitä on tutkittu lukemattomissa tieteellisissä tutkimuksissa. Maustekurkumalla on havaittu olevan lukuisia positiivisia vaikutuksia elimistön ruoansulatukseen, verenkiertoon ja hermostoon ja lista sen hyvistä vaikutuksista kasvaa jatkuvasti.

Japanissa on havaittu maustekurkuman vaikuttavan erityisen suotuisasti dementiapotilaiden kognitiivisiin kykyihin. Kariya Cityn Toyota General Hospitalin ylilääkäri ja hänen ryhmänsä arvioivat kolmea erillistä tutkimusta, joissa käytettiin maustekurkumaa. Jokaisessa tutkimuksessa maustekurkuma osoittautui lievittävän dementian oireita ja parantavan potilaan kognitiivisia toimintoja. Tutkijat kirjoittivat yhteenvedossaan: ”Kolmen Alzheimer-potilaan tutkimuksessa, jossa dementian psykologiset ja toiminnalliset oireet olivat vakavia, kuten ärtyneisyys, levottomuus, ahdistus ja apatia, havaittiin maustekurkuma-jauhekapseleiden käytön vuoden ajan helpottavan oireita merkittävästi.”

”12 viikon hoidon jälkeen neuropsykiatrisessa haastattelussa (NPI) potilaan oireet lievenivät ja dementian aiheuttama hoitajien taakka keveni huomattavasti. Muistin ja tiedonkäsittelyn minitestin (MMSE) tulos nousi yhdellä potilaalla viisi yksikköä (12/30:stä 17/30:een) ja muut kaksi potilasta kykenivät tunnistamaan perheensä vuoden jälkeen hoidon aloittamisesta.”

Jo gramma maustekurkumaa päivittäin kolmen kuukauden ajan voi johtaa ”huomattavaan paranemiseen”

Perinteisen tautiteollisuuden tuhlatessa miljardeja ”lääkkeisiin perustuvan” maagisen dementian parannuskeinon etsimiseen tavallinen halpa kasvista tehty keittiömauste on jo saanut merkittäviä tuloksia aikaan. Vain gramma päivässä puhdasta maustekurkumajauhetta tai –uutetta riittää parantamaan merkittävästi dementian oireita.

Jo vuonna 2008 Intian neurologian akatemian vuosikirjassa julkaistu tutkimus vahvistaa sen, että maustekurkuman luonnolliset antioksidanttiset, tulehdusta estävät ja puhdistavat ominaisuudet auttavat parantamaan dementiapotilaiden muistia. Tämän aromaattisen mausteen lisääminen jokapäiväiseen ruokavalioon voi toisin sanoen mullistaa aivojen terveyden ja lievittää jopa kaikkein pahimpia dementian oireita. Tutkijat kirjoittivat yhteenvedossaan: ”Kurkumiini parantaa antioksidanttisten, tulehdusta estävien ominaisuuksiensa ja rasvaliukoisuutensa vuoksi Alzheimer-potilaiden kognitiivisia kykyjä. Kurkumiinin erilaiset vaikutukset, kuten beeta-amyloidiplakin vähentäminen, neuronien hajoamisen hidastuminen, metallien kelaatio, tulehdusten ehkäisy, mikrogliasolujen muodostumisen väheneminen ja antioksidanttisuus vaikuttavat kaikki myönteisesti Alzheimer-potilaan muistin paranemiseen.” Koko tutkimus löytyy verkosta (englanniksi).

Alkuperäinen artikkeli: http://www.naturalnews.com/040858_turmeric_Alzheimers_Disease_dementia.html

2 kommenttia

  1. Voi olla että se parantaa alzheimeria, mutta se taatusti yhdessä mustanpippuri kanssa tappaatehokkaasti syöpäsoluja ihmisen elimistöstä. Joten, siihen sitä kannattaa eritoten käyttää.

    Plusääni(1)Miinusääni(0)
  2. Dementian yleisin aiheuttaja on kofeiinin kertyminen elimistöön. Tila alkaa helpottamaan hyvin nopeasti kofeiinittomuudella ja emäksisellä dieetillä, joka poistaa elimistöstä kofeiinin happamat aineenvaihduntatuotteet.

    Plusääni(0)Miinusääni(0)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat