Maustekylän reseptejä

Goan luomumaustetilan, Pascoal Organic Spice Villagen asiantuntijat kertovat muutaman rohdosreseptin terveyden edistämiseksi. Kokeile itse, miten luontoäiti sinua hoitaa.

Limetti on tehokas helpottaja mihin tahansa allergioihin. Purista puolikkaan limetin mehu kädenlämpöiseen veteen, lisää hieman hunajaa ja nauti juomaa ensimmäisenä aamulla kolmen kuukauden ajan. Tämä lievittää selkeästi allergisia oireita. Mielen alakuloon ja masennukseen löytyy hyvä apu kardemummasta. Keitä kourallinen kardemumman siemeniä kiehuvassa vedessä. Parhaimman avun saat, jos nautit kardemummateen kanssa omenaa ja hunajaa.

Intialaisen luontaislääketieteen tiedetään suosittelevan curryn lehtiä diabeteksen ennaltaehkäisemiseen. Syömällä viisi curryn lehteä joka aamu kolmen kuukauden ajan voit vaikuttaa perintötekijöihin, jotka aiheuttavat diabeteksen puhkeamisen. Valkosipulilla on antiseptinen bakteereilta suojaava ja bakteereita tappava vaikutus. Valkosipuli auttaa tehokkaasti vilustumiseen, iho-ongelmiin ja ruoansulatusvaivoihin.
Inkivääri on puhdistaja, joka helpottaa yskää, flunssaa, ruoansulatusvaivoja ja ummetusta. Lisäksi se lievittää matkapahoinvointia, aamupahoinvointia sekä reuma- ja verenkierto-ongelmia.

Sarviapila pehmittää kovaa vatsaa ja ummetusta sekä alentaa verensokeria. Sarviapila helpottaa myös flunssaa, kuumetta, kurkkukipua ja kuukautiskipuja. Korianteri torjuu kehon sieni- ja bakteerikannan kehittymistä. Se helpottaa ruoansulatusta, allergiaoireita ja heinänuhaa. Korianteri tukee myös maksan toimintaa ja hoitaa rakkotulehduksia.

Takaisin pääjuttuun:
Kurkistus Intian luontoäidin lääkekaappiin

 

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat