Merkel ja Sarkozy suunnittelevat ”taloudellista hallitusta”

Ranskan ja Saksan johtajat ovat kovan paineen alla valaakseen ihmisiin uskoa euron tilanteen muuttumisesta nousujohteiseksi.

Ranskan presidentti Nicolas Sarkozyja ja Saksan liittokansleri Angela Merkel ehdottivat aiemmin tällä viikolla Pariisissa järjestetyssä kriisikokouksessa, että euroalueen johtajien pitäisi tavata kaksi kertaa vuodessa ja että kaikkien euroa käyttävien maiden pitäisi tehdä perustuslaillisia muutoksia tasapainoisten budjettien saavuttamiseksi.

Sarkozyn mukaan nykyisen talousjärjestelmän ylläpitäminen on mahdotonta ja kertoi samalla sekä Pariisin että Berliinin haluavan Eurooppaan ”todellisen taloudellisen hallituksen”.

Merkel ja Sarkozy ajavat voimakkaasti rahoitusmarkkinaveroa, jonka läpimeno Brysselissä on toistaiseksi epäonnistunut EU:n jäsenmaiden kannatuksen puuttuessa.

Merkel ei myöskään usko euroalueen kriisin hallintaan kehitetyn viimeisen keinon, eurobondien, olevan ratkaisu euron alamäkeen.

Lähteet:

 http://www.taloussanomat.fi/ulkomaat/2011/08/15/hatakokous-huomenna–kaantaako-ranska-saksan-paan/201111341/12

http://euobserver.com/19/113327

1 kommentti

  1. Kyllä kirjoittaja taas osuu nappiin. Alunperinhän Suomi huijattiin mukaan Euroopan Unioniin termillä ”Itsenäisten valtioiden liitto”. Aikamoinen ristiriita nyt kun Merkell ripittää, uhkailee, vaatii ja syyllistää ”itsenäistä” Suomea, kun ei ala maksamaan mukisematta ilman takuita Kreikan kuralle ajettua holtitonta taloudenpitoa. Huomasiko kukaan, että Suomen itsenäisyys meni, verotusoikeudesta ja päätösvallasta luovutaan ilman sotaa. Itsenäisyyspäivän pressanlinnan farssit saa lopettaa kansaa pilkkaavana ja vetää Suomenlipun puolitankoon joka ”itsenäisyyspäinänä”.

    Plusääni(0)Miinusääni(0)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat