Mikä on Skepsis ry?

Skepsis ry. perustettiin Suomeen 1987 amerikkalaisen esikuvansa mukaisesti, ja sen perusti Suomessa edesmennyt karismaattinen Nils Mustelin. Hänellä oli varmasti vilpitön aikomus luoda kansansivistystä, ja vähentää taikauskoa eli hänen silmissään takapajuisuutta kiltin ja humoristisen valistustyön avulla. Vaan niinhän elämässä käy, että varsin usein ylevät ja korkealentoiset tavoitteet muokkautuvat arkisen raadolliseen todellisuuteen. Paljon ei tarvita, jotta ihmismielen pimeät puolet nousevat vallitseviksi. Nykyisin skeptikoilla onkin toisenlainen maine, eikä se ole mitenkään mairitteleva.

Kun puhutaan skeptikoista, puhutaan valitettavan usein myös tönköstä, aggressiivisesta ja ylimielisestä lähestymistavasta asioihin ja ihmisiin. Huuhaa-palkinto noudattaa tässä kaavaa, sillä sen tarkoitushan on yksinomaan nöyryyttää palkinnonsaajaa. Myös Rokotusinfon puheenjohtaja Jyrki Kuoppala näkee Skepsiksen vinoutuneen asenteissaan, vaikkakin ilmaisee itsensä diplomaattisesti.
-Näen Skepsiksen toiminnan taustat tässä asiassa paljolti vakaumuksellisina ja maailmankatsomuksellisina – yhdistyksen nykyisisten sääntöjen mukaanhan yhdistyksen tehtävä on mm. edistää ”tieteeseen ja järkeen perustuvaa käsitystä maailmasta.”  Nähdäkseni yhdistyksen toiminnassa on osittain kyse tieteeseen vetoavasta fundamentalismista samassa mielessä kuin uskonnollisesta fundamentalisteista puhutaan.

Toisaalta Kuoppala näkee Skepsiksen tavoitteissa myös hyvää ja kannatettavaa:
-Skepsis ry:llä on mielestäni oikein hyvin kirjattuja ja julkilausuttuja tavoitteita: arvostan sanan- ja mielipiteenvapautta, skeptisyyttä – vrt. esim Nobel-palkitun Richard Feynmanin suhtautuminen asioihin (”Laskette varmaan leikkiä, Mr. Feynman”) – sekä kriittistä ajattelua ja keskustelevuutta. Kuoppala näkee fundamentalismin laajempanakin ilmiönä, sillä skeptikot ovat myös jonkinlainen mittari – tai pikemmin oire – laajemmasta yhteiskunnan tilasta:
-Huolestuttavaa on, että kriittisyyttä halveksiva ja keskustelua tukahduttava fundamentalistisuus on levinnyt myös sellaisiin osiin yhteiskunnasta kuin tiedotusvälineet, Kuoppala jatkaa pohtimalla median roolia tarkemminkin.

Huomionarvoista on, että tiedotusvälineet suhtautuivat THL:n viestiin pääosin hyvin kritiikittömästi, ja kertoivat niin niukasti rokotteiden riskeistä, joista olisi ollut saatavilla tietoa muista lähteistä.

Mitään erikoista tai ihmeellistä ei toki ole siinä, että viranomaiset, yritykset ja yritysten alihankkijat toimivat omia tarkoitusperiään edistäen. Sen sijaan tiedotusvälineiden rooli on mielenkiintoisempi kysymys – miksi tiedotusvälineet niin harvoin syventyvät asioihin ja perehtyvät vaikeisiin kysymyksiin? Syitä tähän on varmasti monia.

15 kommenttia

 1. ”Skepsis ry:llä on mielestäni oikein hyvin kirjattuja ja julkilausuttuja tavoitteita: arvostan sanan- ja mielipiteenvapautta, skeptisyyttä ”

  Tämä on jäänyt vain periaatteeksi. Alkaa tuntua yhtä valheelliselta kuin Neuvostoliiton perustuslain korulauseet ja valheet. Kun käy järjestön keskustelupalstalla tai katsoo sen edesottamuksia, niin mielestäni järjestö edustaa juurikin itse fundamentalismia ja keskustelun vapauden estämistä. Kaikki viittaa siihen, että se on ison isneken käsikassara, jota johdetaan USA:n vallan ytimestä välikäsien kautta. Samoista komentokeskuksista johdetan aika monta järjestöä, joiden tavoite onpaitsi puolustaa lääketeollisuuden ym. intressejä, myös vaikuttaa ihmisten ajatteluun syvemmin ja site edesauttaa myös maailman haltuun ottamista entisestään. Siten yhdistys hyökkää kannattajiensa kautta ja suoraan kaikenlaista toisinajattelua vastaan.Tieteessä tulee hyväksyä vain suuren vallan ja rahan hyväksymät käsitykset ja tutkimukset, jotka palvelevat näiden tarkoitusperiä ja saalistusta. Auktoriteettiuskoa lietsotaan nomenoman poliittisesti valvottuja yliopistoja kohtaan ja juuri suurteollisuutta palvelevaa ”tiedettä” eli siltä osin tiedetä, kun se on valjastettu sen palvelukseen. Muu on kerettiläisyyttä, etenkin tahot, joiden kimppuun Skepsis usutetaan. Ne ovat uhka suurelle rahalle ja diktatuurikehitykselle, kansalaisaktivismi, toisinajattelu ratkaisevissa asioissa, esim holokaustissa/imastoasioisa eli suurten petosten paljastaminen (joille diktatuuri ja pahat teot rakennetaan) sekä tietsti vaihtoehtolääketiede, luontaistuotteet ja kaikki halpa parantaminen, jossa lääketeollisuus ei voi rahastaa.

  Nyt siis puolustettiin sikaflunssabisnestä. Taas siis kiivaasti varjeltiin eliitin uutta sikamaista petosta holokaustipetoksen (saksalaisten kansanmurhan salaaminenja saksalaisten syyllistäminen olemattomilla rikoksila keskitysleireillä ja itärintamalla) ja ilmastovalehtelun ja monen mun lisäksi. Ihmisten terveyden kustannuksella.

  Plusääni(2)Miinusääni(0)
 2. Pharmaganda -raportti selvitti vuonna 2009 perusteellisesti erilaisia kytköksiä, joita median, lääkeyhtiöiden, terveydenhuolto- ja valvontaviranomaisten väliltä löytyy.

  Toinen raportin kirjoittajista, tutkiva journalisti Sherri Kane paljasti salattuja kytköksiä kahden rokotevalmistajan, Merck/CSL:n ja GlaxoSmithklinen sekä mediamoguli Rupert Murdochin ja Thomas Glocerin välillä. Rupert Murdoch omistaa Fox-tv:n, Financial Timesin ja lukuisia muita laajalevikkisiä julkaisuja. Thomas Glocer kontrolloi lukuisia uutistoimistoja, kuten News Corporationia, Associated Pressia ja Reutersia, joilta Suomen tietotoimistokin (STT) pääasiassa hankkii uutisensa. STT:n isoimmat omistajat ovat SanomaNews, Almamedia ja TS-yhtymä, jotka puolestaan omistavat lähes kaikki Suomen paikallislehdet.

  Suhteet lääketeollisuuteen ovat tiiviit. James Murdoch, mediamogulin Rupert Murdochin perijä, istuu GlaxoSmithKlinen johtokunnassa, Thomas Glocer puolestaan istuu Merckin johtokunnassa.

  Sherri Kane paljasti Murdochin istuvan terveydenhuoltohenkilökuntaa kouluttavan PFNYC:in sekä pahamaineisen pankkiiriliike Goldman Sachsin johtokunnassa. Goldman Sachs puolestaan on sulautunut yhteen Suomessakin toimivan lääkärivälitys MedImmunen sekä lääkejätti AstraZenecan kanssa. Astrazeneca markkinoi mm. nenäsuihkeena annettavaa Flumistia, joka sisältää geneettisesti muunneltuja H1N1-viruksia. Asiantuntijat väittävät kyseisten muunneltujen virusten voivan muuttaa ihmisen DNA:ta.

  Sherri Kane todisti myös, että rokotteita oli testattu raskaana oleviin naisiin sekä lapsiin Murdochien tiluksilla Australiassa sekä niissä sairaaloissa, joiden johtokunnissa toimii Rupert Murdochin äiti.

  Yhdessä tämä ryhmä kontrolloi lännen vapaata mediaa ja sitä kautta yleisön mielipiteitä. Pharmaganda -raportissa todetaan: ”He ovat myös vastuussa miljardien arvoisista, hallitusten tekemistä ylilyönneistä ja väärinarvioinneista sekä verorahojen sijoittamisesta esimerkiksi H1N1-sikainfluenssarokotteisiin.”

  Plusääni(1)Miinusääni(0)
 3. Robert Murdoch on sionisti. Hän on myös Rotshchildien luomus. Tuo Sachs taitaa olla myös yksisatelliiteista? Ainakin juutalaisomisteinen sekin.

  Plusääni(1)Miinusääni(0)
 4. Tuossakin puhuttiin Göbbelsistä. Kuitenkin hän tuossa vain esitteli alan (propaganda) tieteiden viimeisimpiä selvityksiä. Kyllä tuo toisto on ihan perusasia tuossa toiminnassa.

  Kovin on tuo keskustelu yhä pyörinyt parapsykologian tms. ympärillä. Kai siksi, että Skepsis oli ensin heidän kimpussaan. Onneksi hämmästyneen linkissä puhutaan edes ilmastonmuutoksesta eli kuinka Skepsis puolustaa selvää väärentämistä ja huijjausta. Kuten holokaustib virallista versiota, josta taas linkissä ei uskallettu puhua.

  Nykyisinhän Skepsis-seurat ympäri maailmaa hyökkäävät Magneettimedian kaltaisten vaihtoehtoja tarjoavan median ja kaiken toisinajattelun kimppuun. USAa ei saa arvostella eikä sen likaisia temppuja paljastaa Israelista puhumattakaan. Lääketeollisuuden sana on Jumalan sanaa. Siksi on ikävää, kun taistelussa ovat aktiivisia vain nämä parapsykologian ym. lipunkantajat. Vaikka niissäkin (esim. homeopatia) voi olla asioita, joita Skepsis turhaan ylenkatsoo.

  Plusääni(1)Miinusääni(0)
 5. Maa olisi edelleen litteä elleivät rohkeat ja tiedostavat ihmiset nousisi vastarintaan valtaapitäviä kapeakatseisia skeptisiä ihmisiä vastaan.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
  1. Jos kaikki ”uudet” ajatukset hyväksyttäisiin kritiikittä, pian todella jälleen uskoisimme litteään maahan.

   Kärjistetysti sanottuna, joku alkaa julistaa tutkineensa asioita ja todenneensa maan litteäksi.
   Sitten hän syyttää tiedemiehiä ja muita skeptikoita kapeakatseisuudesta kun eivät hyväksy hänen teoriaansa litteästä maasta.

   Plusääni(3)Miinusääni(0)
 6. Ainakin niillä ”skepsismin” edustajlla, joita täällä MM:n yleisönosastossa esiintyy, näyttäisi olevan yhtä kapea katsantokanta kuin äärimmilleen tuunatulla vanhoillislestadiolaisella. Mitään – ei mitään, mitä uutisisa eli siis ”Sanassa” sanotaan, edes aiota asettaa kyseenalaiseksi, saati pohtia taustoja. Kuussa on käyty! Ja terroristit hyökkäsivät WTC-torneja vastaan. Terrorisitko sen kolmannen pilvenpiirtäjänkin WTC 7:n pudottivat parin tunnin kuluttua, vaikkei siihen osunutkaan mikään. ”Teeerrrroriiistiithän sen tekivät”, katsovat nyökytellen toisiaan ja tietävät olevansa oikeassa. Terroristit – tosin made in USA.

  Plusääni(1)Miinusääni(0)
 7. Eipä skeptikot juuri muuta vastaan hyökkäile kuin valheita, vääristelyä, harhaanjohtamista, perusteettomia väitteitä ja muuta sellaista humpuukia vastaan, eli aika paljon juuri sitä vastaan, mitä Magneettimedia edustaa.

  Kaikkea voidaan tutkia, ja voidaan uusia ajatuksia esittää, mutta niitä pitää voida tutkia tieteen keinoin, jos kerran halutaan maailman edistyvän.

  Plusääni(1)Miinusääni(2)
  1. Olen varma, että en saa tähän vastausta, mutta kysyn kuitenkin:

   Ettekö te, rationaaliset, skeptiset ihmiset näe juutalaisten yliotetta läntisessä kulttuurissa? Ettekö tosiaan näe Hollywoodin propagandistista luonnetta? Ettekö ole huomanneet, että Hollywood Spielbergin johdolla näkee natseja joka paikassa, mutta ei vahingossakaan koskaan käsittele mitään siionismin aiheuttamaa?

   Ettekö tosiaan näe juutalaisten hallitsevan läntistä mediaa? Onko tämä teidän mielestänne yhdentekevää? Onko yhdentekevää, että AIPAC omaa rautaisen otteen Yhdysvaltain kongressista ja edustajainhuoneesta?

   Ettekö näe yhtäläisyyttä siinä, että FED:in johdossa on jo vuosikymmeniä istunut juutalainen ja samaan aikaan Yhdysvallat on katastrofaalisesti velkaantunut? Onko tämä sattumaa?

   Ettekö todellakaan näe sitä, että Israelin perustamisen jälkeen Lähi-Itä on palanut ja kaikki ns. vahvat valtiot on tuhottu tai kohtapuoliin tuhotaan (ehkä Irania lukuunottamatta) Israelin lähistöllä? Onko tämäkin vain sattumaa? Missä muualla maapallolla on tapahtunut edes lähestulkoon vastaavaa?

   Ettekö näe sitä, että maailman juutalaisyhteisöt järjestelmällisesti kannattavat avoimien ovien politiikkaa muualla kuin omassa maassaan? Kiistättekö tämän?

   Onko Israel teidän mielestänne ”demokraattinen” käyttäytymisessään palestiinalaisia kohtaan? Mikä muu maa maailmassa on tehnyt jotakin vastaavaa sotien jälkeen? Ettekö näe Israelin toimivan äärimmäisen rasistisesti omien rajojensa sisällä?

   Ettekö todellakaan näe monikulttuurisuuden suuria, valtavia ongelmia? Oletteko todellakin sitä mieltä, että meille, tavallisille suomalaisille on hyväksi jäädä tulevaisuudessa vähemmistöksi mustien ja arabien keskelle?

   Jos todellakin ette näe mitään näistä niin, kaikella kunnialla, olette ehkä fiksunoloisia, mutta sittenkin täydellisiä, totaalisia tomppeleita. Kaikella kunnioituksella. 🙂

   Plusääni(2)Miinusääni(3)
 8. Jos mun pyörä hjoaa niin voinko syyttää Juutalaisia? Jos ne kerta omistaa kaiken???

  Plusääni(0)Miinusääni(1)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat