Mikä synnytti Ranskan keltaliivien toiminnan?

Ranskassa ovat marraskuusta alkaen jatkuneet voimakkaat mielenosoitukset, joiden leimahtamisen syynä länsimedia pitää elinkustannusten nousua ja presidentti Emmanuel Macronin vastustuksesta kärjistyneitä tunteita. Ranskalaisten keltaliivien vaatimuslista1  kuitenkin paljastaa sen, että mielenositusten syynä ovat paljon muut tekijät kuin mitä valtamedia antaa ymmärtää. Tarkastelkaamme näitä syitä sekä ynnä muita tähän ilmiöön liittyviä kysymyksiä.

Emmanuel Macronin.
Emmanuel Macron.

Mitä valtamedia esittää Ranskan kansannousun syyksi?

Ylen mukaan uudistusmielisyytensä ansiosta kansan ”suosikiksi” ja presidentiksi noussut Emmanuel Macron on joutunut puolustuskannalle. Puolustuskannalle Macron on joutunut uudistuksista, jotka sisältävät sekä varallisuusveron poiston että polttoaineveron korotuksen. MTV uutisointi noudatti samaa linjaa kuin Ylellä: Ranskan hallitus pelkää isoja väkivaltaisuuksia lauantain mielenosoituksiin, joissa protestoidaan kohonneita elinkustannuksia ja presidentti Emmanuel Macronin hallitusta vastaan.

 

Keltaliivien mielenosoitukset, tai liikehdintä on levinnyt ympäri Eurooppaa. 30. marraskuuta 300 belgialaista kokoontui Brysseliin protestoimaan, kuten ranskalaiset keltaliivit, polttoaineiden verojen nousua. Jotkut belgialaiset osoittivat mieltään myös laajasti pääministeri Charles Michelin erottamisen puolesta, ilmoittaa Verkkouutiset.

Verkkouutiset pitävät Ranskan keltaliivi-liikehdintää poikkeuksellisena mielenosoitusryhmänä, sillä heiltä puuttuu virallinen kokoonkutsuja, kuten ammattijärjestö tai poliittinen ryhmä. Belgian keltaliivit tahtovat kuitenkin perustaa liikehdinnän pohjalta myös puolueen seuraaviin liittovaltion vaaleihin.

 

Mitkä ovat Ranskan kansannousun oikeat syyt?

Otsikon kysymys vaatii tarkastelemaan Ranskan yhteiskunnallisia ja sosiaalisia olosuhteita. Ensinnäkin asunnottomuus on Pariisissa arkipäivää. Jo vuonna 2008 Ranskassa oli virallisten tilastojen mukaan lähes 90 000 asunnotonta. Avustusryhmien mukaan yli kolme miljoonaa ihmistä elää puutteellisissa asunto-oloissa kadulla, matkustajakodeissa, asuntovaunuissa tai huoneistoissa, jotka ovat vailla lämmitystä tai peseytymismahdollisuuksia.

Ranskassa ovat minimipalkat 2018 tilastojen mukaan 1498,47 euroa kuukaudessa, ja Suomessa vastaava palkka lienee noin 1900–2000 euron välillä, sillä esimerkiksi toimisto- ja laitossiivoojien mediaanipalkka kuukaudessa on 1986 euroa. Siivoojien ala on Suomessa matalapalkkaista. Pienituloisia ja aineellisissa puutteissa oli vuonna 2008 Tilastokeskuksen tilastojen mukaan Ranskassa enemmän kuin Suomessa.

Ranskassa yksityistäminen etenee vauhdikkaammin kuin Suomessa. Tästä esimerkkinä Ranskan parlamentti hyväksyi pari kuukautta sitten hallituksen suunnitelman yksityistää  Pariisin kolme lentokenttää sekä valtion arpapeliyhtiön. Lisäksi hallitus on päättänyt vähentää omistusosuuttaan Engie-energiayhtiössä. Yksityistämiset sisältyvät osana Macronin suunnitelmaa rahoittaa innovaatioita ja lyhentää valtionvelkaa. Ranskaa on vaivannut suuri alijäämä, jopa 3,0 prosenttia BKT:sta, ja hieman ylikin. Tähän verraten Suomessa viimevuonna julkisyhteisöjen alijäämä oli 0,7 prosenttia BKT:sta. Euro on siis heikentänyt Ranskan taloutta, mihin on vaikuttanut lisäksi ulkomaisen velkaosuuden kasvaminen.

Macron on pankkiirien ja kansainvälisen suurpääoman palvelija, jota ei kiinnosta isänmaan ja kansan etu sekä hyvinvointi.

Macron on Rothschildien presidentti. Emmanuel Macronia ovat tukeneet niin monikansalliset finanssieliitit, vasemmisto sekä sionistinen eliitti. Macron on tehnyt uraa Rothschildpankkiirina ja hankkinut luottomiehen aseman koronkiskojien kieroutuneessa maailmassa.

Macron oli rahavaltiaiden globaalia hyvinvoinnin tuhoamista ajavana ehdokkaana myös vasemmiston tärkeimpänä miehenä vaaleissa. Vasemmiston funktiona oli toimia poliiseja vastaan polttopulloin varustettuina sekä Marine Le Penin kannattajia terrorisoivana jalkaväkenä.

Koska Macron on henkeen ja vereen suurpääomien ja pankkiirien edunvalvoja maassaan, on Ranska hylännyt oman keskuspankkinsa, sekä velkaantunut ennätyksellisesti; Ranskaa on vaivannut suuri alijäämä, jopa 3,0 prosenttia BKT:ta, ja hieman ylikin. Tähän verraten Suomessa viimevuonna julkisyhteisöjen alijäämä oli 0,7 prosenttia BKT:sta. Euro on siis heikentänyt Ranskan taloutta, mikä on kurjistanut ranskalaisten taloutta entisestään. Katkeruutta ei voi olla lisäämättä varakkaille samaan aikaan annetut veronkevennykset veronkierron mahdollisuuksineen. Lisäksi ylikansalliset yhtiöt ovat saaneet valtion toimintatukea, mitkä yritykset eivät ole tuottaneet hyötyä kansalle, eikä Ranskan valtiolle.

Koska Macron on pankkiirien ja kansainvälisen suurpääoman ensisijainen edunvalvoja, joka ei ole välittänyt isänmaansa ja kansalaistensa yhteisestä hyvästä, on kansa noussut barrikadeille vaatimaan oikeuksiaan.

Ranskan keltaliivien vaatimuksia muun muassa ovat:1

Frexit: Erotaan EU:sta saadaksemme takaisin taloudellisen, rahataloudellisen ja poliittisen itsenäisyyden (toisin sanoen, kunnioita vuoden 2005 vaalitulosta, jolloin Ranska äänesti EU:n perustuslakia vastaan, joka sitten nimettiin Lissabonin sopimukseksi, ja jossa Ranskan kansa unohdettiin.)

Estetään ultra-rikkaiden veronkierto

Yksityistämisen välitön lopetus, ja julkisten hyödykkeiden, kuten moottoriteiden, lentokenttien, raideverkoston, jne., uudelleenkansallistaminen

Luovutaan kokonaisuudessaan ideologioista opetushallituksessa, sekä lopetetaan kaikkien haitallisten koulutusmetodien opettaminen

Mediamonopolit tulee purkaa, ja niiden täytyy pysytellä politiikan ulkopuolella. Sananvapauden ylläpitäminen, mikä antaa kansalaisille mahdollisuuden osallistua median kautta yhteiskunnalliseen keskusteluun. Näin mielipiteiden kirjo kasvaa.

Lopetetaan Ranskan osallistumisen ulkomaisiin hyökkäyssotiin ja erotaan Natosta

Estetään pakolaisvirrat, joita ei voi majoittaa tai integroida, ottaen huomioon perusteellisen sivilisaatiollisen kriisin, jonka toteutuminen on mahdollista,

ja niin edelleen.

Koska Macron on pankkiirien ja kansainvälisen suurpääoman ensisijainen edunvalvoja, joka ei ole välittänyt isänmaansa ja kansalaistensa yhteisestä hyvästä, on kansa noussut barrikadeille vaatimaan oikeuksiaan. Ranska on kurjistavalla talouspolitiikallaan sekä maahanmuuton suosimisella synnyttänyt ahdinkoa ranskalaisten keskuudessa.

Kevennys Jessikka Arolta

Jessikka Aro.
Jessikka Aro.

 

Juutalaisen Bonnier-suvun palkitsema agendajournalisti Jessikka Aro ilmoittaa, että tuoreen tutkimuksen mukaan Venäjän sometrollit ovat yllyttäneet ranskalaisia väkivaltaiseen mellakointiin. Siten Venäjän presidentti Vladimir Putin on kaiken muun lisäksi myös Ranskan keltaliivien ”mielenosoitusten” ja levottomuuksien taustalla. Aro on tullut kuuluisaksi muiden muassa lennokkaista salaliittoteorioistaan.

 

 

Myös Suomessa tulee toimia

Keltaliivien liikehdintä on levinnyt myös Suomeen, jossa onkin aihetta todella voimakkaalle oppositiolle, ja peräti varsinaiselle vallankumoukselle. Suomi on joutunut Euroopan unionin jäsenyyden saattelemana röyhkeän rahamaailman sekä globaalien yhtiöiden lobbareiden verkosto uhriksi. Negatiivisen globalisaation toimijat kykenevät suurella rahalla sponsoroimaan tutkimuksia, joiden tulokset saavuttavat poliittisia laajoja linjauksia.2 Suomen poliittinen koneisto vallanpitäjänä noudattaa pilkulleen näitä Brysselin lobbaajien ohjeita, joiden mukaan maata alistetaan irvokkaalla innolla monikansallisten pääomapiirien ja globaalin rahoitusmaailman laareihin. Yksi groteskein kansan oikeuksia mitätöivä ele oli Suomen poliittisilta päättäjiltä tuoda YK:n siirtolaissopimus eli GCM-sopimus Suomen yhteiskunnalliseen päätöksentekoon.

Saavuttaaksemme yhteiseen hyvään ja itsenäisyyteen perustuvan hyvinvointivaltion tulee Suomessa oppositioryhmien toimia radikaalien muutoksien toteutumiseksi valtion sisällä.

Kollektiivinen liikehdintä tietysti tähtää yhteiskunnalliseen muutokseen, joka palvelisi yhteistä hyvää. Aivan eriasia on riittääkö tällainen liikehdintä todelliseen vallankumoukseen, joka vaaditaan pitkäkestoisen ja hyvinvointivaltion saavuttamiseksi. Ainakin keltaliivien liikehdinnässä tulisi olla lähestulkoon koko Suomi mukana.

Markku Juutinen

 

Lähteet

 1. Keltaliivien vaatimukset. Suomennos: Jarmo Ekman.
 2. Friedrich Monseri ja Matthieu Lietaerti (2012). The Brussels Busines –dokumenttielokuva. (Siinä Olivier Hoedeman puhuu ERT:n Reshaping Europe –raportin ja komission trans-European Networks –hankkeen yhteyksistä)

 

Viittaukset

https://yle.fi/uutiset/3-10548905

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/ranskan-hallitus-pelkaa-uusia-vakivaltaisuuksia-lauantaille-kaavailluissa-mielenosoituksissa/7193828#gs.x7Lfarc

https://www.verkkouutiset.fi/nain-keltaliivien-mielenosoitukset-leviavat-euroopassa/?fbclid=IwAR0D3zAsOz8B8QpksEvrlebQTvNxcv6xTWRaNmCDF2Xo7yF9sP7nV9HRJCY

https://yle.fi/uutiset/3-5756888

http://appsso.eurostat.ec.europa.eu/nui/show.do?dataset=earn_mw_cur&lang=en

http://www.palkkatieto.com/siivooja/

https://www.stat.fi/til/tjt/2008/tjt_2008_2010-05-20_kat_004_fi.html

https://www.savonsanomat.fi/ulkomaat/Ranska-yksityist%C3%A4m%C3%A4ss%C3%A4-Pariisin-lentokentti%C3%A4-ja-arpapeliyhti%C3%B6n/1265748

https://www.consilium.europa.eu/fi/press/press-releases/2018/06/22/france-s-deficit-below-3-of-gdp-procedure-closed/

https://findikaattori.fi/fi/44

https://www.huffingtonpost.com/entry/france-election-cordon-sanitaire_us_58fd37bbe4b00fa7de1537a4

https://www.haaretz.com/world-news/europe/.premium-jews-helped-defeat-le-pen-this-is-their-fear-under-macron-1.5469384

https://www.ft.com/content/967daaae-2412-11e7-8691-d5f7e0cd0a16

https://www.ft.com/content/9bd62502-12cf-11e7-b0c1-37e417ee6c76

http://www.telegraph.co.uk/news/2017/05/01/riot-paris-protesters-clash-police-front-national-supporters/?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter

http://www.france24.com/en/20170413-france-arson-attack-targets-marine-le-pen-campaign-headquarters-paris

https://archive.fo/sGm8j

23 kommenttia

 1. Naseva ja oikeaoppinen kirjoitus. Tilannehan on meillä pitkälti samankaltainen joten ei muuta kuin keltaliivit päälle joukolla.
  Ranska näyttää esimerkkiä. Nyt on aika toimia eikä vain puhua ja tyytyä uhrin osaan.

  Plusääni(30)Miinusääni(0)
 2. Fiktio usein ennakoi tapahtumia reaalimaailmassa, ja jotkut sanovat, että Yhdistyneiden kansakuntien siirtolaisuussopimus on resepti, jotta juuri tämä tapahtuisi. Jean Raspailin 1973 romaani Pyhimysten leiri kuvaa länsimaisen sivilisaation tuhoutumista kolmannesta maailmasta tapahtuvan massamuutoksen kautta.

  Ottaen huomioon Ranskan siviilihäiriöiden nykyinen tila tämä on viimeinen asia, mitä presidentti Macron tarvitsee virkansa menettämiseen .
  P.s. laitoin jo yhden vastaavan kommentin mutta se meni väärään paikkaan ja siinä oli virhe joten siksi tämä vielä.

  Jean Raspail’s 1973 novel The Camp of Saints, depicts the destruction of the Western civilisation through mass immigration from the Third World. Fiction often foreshadows events in the real world and some would say that the United Nations Migration Pact is a recipe for precisely this to happen.

  The U.S. and ten European countries have already chose to opt out of the pact, as have Chile and Brazil. However, France and Germany are ready to cooperate with the agreement and this has prompted near open revolt among some senior French military commanders.

  Given the current spate of civil unrest in France this is the last thing President Macron needs, as it could spell the end of his premiership. Ed.
  The Camp of the Saints
  By Paul Craig Roberts – paulcraigroberts.org Dec 14, 2018
  Jean Raspail’s novel is unfolding before our eyes.
  The Russians and Chinese do not need to do anything about Europe and the US. The West is self-destructing at a rapid pace.
  http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=180525
  The War Against Globalism
  https://www.strategic-culture.org/news/2018/12/13/war-against-globalism.html

  Plusääni(8)Miinusääni(0)
  1. Fiktio, satiiri, sarkasmi, ironia ja kaikenlainen havainnointi kielletään aivan pian.

   Etkä voi enää myöskään sanoa: ”Näin kadulla somalin, joka raiskasi lasta”, sillä se asettaa somalit pahaan valoon.

   Et voi myöskään sanoa: ”Eräs henkilö sanoi, ettei hän pidä somaleista”, sillä somaleista pitämättömyys tulee olemaan totaalisen kiellettyä.

   KAIKENLAINEN keskustelu kielletään kokonaan.

   Plusääni(21)Miinusääni(0)
 3. Euroopan kansalaisliikehdintä on menossa oikeaan suuntaa kuten myös Amerikassa, jossa yhä useampi ihminen alkaa näkemään maansa hallituksen ja poliitikkojen olevan suoranainen vihollinen heille, ei suinkaan suojelija. Kuten sionistien/juutalaisten johtamassa Neuvostoliitossa, valkoiset kansat ajetaan kurjuuteen ja sotiin. Toivottavasti ei ole liian myöhäistä…
  Aasiassa mm. Kiina ja Etelä-Korea taas vaurastuvat huimaa vauhtia.

  Plusääni(16)Miinusääni(0)
   1. Eihän meidän Eduskuntaakaan tarvitse kummemmin vartioida: yksi eläkeläinen poliisi siellä pyssyn kanssa kahvia hörppii ja odottaa päivän päättymistä. Sioni, Butts, Pipipää, Kyrpä ym. maanpetturit tosiaankin naureskelevat kansan munattomuutta, kun ei kukaan edes uskalla tulla räyhäämään heidän tontilleen.

    Vassarit ja muut kumipäät on Hollyjewd jo niin hyvin aivopessyt ja ne aivotkin sitä ennen rusinoiksi näivetetty, ettei tässä paljoa hampaita ole. Kansan tyhmentyminen on uskomattomaan nopeaa. Tai ennemminkin se tyhmyys on siellä aina ollut, mutta nyt vasta se typerä suomalainen on typerän turpansa avannut ja laskeutunut sille kuuluvalle paikalleen valtiovallan perseeseenpanemaksi.

    Plusääni(13)Miinusääni(0)
   2. Täällä riittää eduskuntatalonkin vartiointiin yksi eläkeläinen poliisi pyssyn kanssa. Sioni, Butts, Pipipää, Petturi Kürpa ym. maanpetturit siellä vain naureskelevat suomalaisille ja heidän munattomuudelleen. Muualla tuollaista rikollisjengiä valvoisi rynnäkkökivääreillä aseistetut sotilaat.

    Plusääni(10)Miinusääni(0)
   1. Valtamedian propaganda mennyt hyvin perille kun tämäkään kommentti ei ole saanut peukkuja.
    Turha on sitten odottaa muutoksia jos Väyrysen kaltainen mies ei saa kannatusta. Hän on kuitenkin mies jolla olisi reaaliset edellytykset hoitaa pressan tehtäviä kansan parhaaksi kekkosmaiseen malliin.
    Eihän siihen virkaan voi ketä tahansa valita, ei sellaista jolla ei ole kokemusta politiikasta.

    Plusääni(14)Miinusääni(2)
    1. Niin kai tapahtui. Jatkoa ajatellen Paavo ja Laura tai Halla-aho voisivat tehdä yhteistyötä ja erottaa maamme EU:sta ja aloittaa itsenäisen Suomen jota ei käskytä eu- ja nwo-eliitti.
     Kokoomuksen ja vihervassareiden yhteistyö pitäisi estää sillä muuten maamme tuhoutuu lopullisesti.

     Plusääni(0)Miinusääni(0)
 4. Taisi siellä pari-kolmekymmentä henkeä olla 17. päivä maanantaina. Tillanen stetson päässä, MdW lippahattu päässä, Panu pipo päässä ja tietysti tapahtuman järjestäjä Pontus Söderblom. Tillanen on shalom-porukkaa kuten Huhta/Hirvisaarikin, joista jälkimmäisenä mainittu on Reformin ehdokkaana, kuten Söderblom ja Iljakin. Ei kovin suurta luottamusta herättä tuo sakki.

  Pontus Söderblom kirjoitteli vanhan MV-lehden aikana kommentteja nimellä Ben Zagner. Nyt on tyylistä särmät hioutuneet jo pois, sillä mieli on eduskunnassa ja lihavassa kansanedustajan palkassa. Aiemmin hän pyrki kunnallisvaltuustoon ja varastikin vaalivideonsa puheen suoraan Hirvisaaren eräästä tunnetusta puheesta, joka löytyy YouTubesta. Oli erittäin noloa katsottavaa tekele.

  Tervettä muukalaisvihaa, anti-sionismia ynnä -talmudismia tai mitään muitakaan todellista sisältöä ei tämän varovaisen, julkisuutta kipeästi kaipaavan äijän touhuista löydy.

  Katsotaan mitä MdW saa aikaiseksi SKE:n puheenjohtajan ominaisuudessa ja pystytäänkö porukka pitämään puhtaana aatteessaan eli käykö siellä luuta heti, kun shalom-porukkaa ja muuta piilosuvakkia tulee ilmi. PS:ää eli BS:ää (bullshit) ei kukaan enää äänestä, mutta katsotaan kuinka SKE:lle käy. Itse annan ääneni taatusti heille, sillä muutakaan vaihtoehtoa ei ole. Kansan yhtenäisyys -remmi taisi kuivua kokoon, vaikka kannatuskortin täytinkin.

  Söderblom, Ilja ja Panu ovat melko varmasti Huhtasaari/Perussionisti/vasikka/mädätysporukkaa.

  Plusääni(1)Miinusääni(0)
 5. Häärääkö Soros tai joku muu keltaliivien taustalla?
  The Budapest protesters are Soros’ dishonest provocateurs in disguise
  Sounds familiar? It should, considering it is a tactic that has been endorsed by left-leaning political agents for many decades now. This narrative is what Marxists used in the twentieth century, and it is what „liberals” have been using as a justification during anti-Trump protests in the USA. The former resulted in millions of deaths, the latter in previously unprecedented vandalism.
  Also, it is important to emphasize that what we are speaking about now, is not a „spontaneous” narrative born out of random chain of events. This is a carefully thought out script of how the left should operate in order to grab power.
  Of course, no matter how loud the minority is, it won’t make them a majority, and it certainly won’t mean that they are right. It just means that they are hell-bent on grabbing power, even though they had their chance during the Hungarian national elections on 8 April – which they have miserably failed to do so.
  https://888.hu/article-the-budapest-protesters-are-soros-dishonest-provocateurs-in-disguise

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 6. Keltaliivit = Sponsored by Soros

  Naamioituneet mielenosoittajat sytyttelemässä autoja tuleen + protestit leimahtivat monessa maassa yhtäaikaa on hieman epäilyttävää.

  Myös meidän omat apinat ovat tottakai tässä kusetuksessa mukana. Tottakai.

  https://youtu.be/HO6b0DJNdjA

  Plusääni(0)Miinusääni(0)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat