Miksi Iranin ”uhka” on kansainvälisen yhteisön kriisi?

Saudi-Arabian vierailullaan Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump kiihkoili, että kaikkien maiden pitää omistautua yhteistyölle Iranin eristämiseksi, kunnes maa on vaihtanut kurssinsa. Lisäksi Yhdysvallat ovat sopineet 110 miljardin asekaupasta Saudi-Arabian kanssa.1

Asetoimituksilla vahvistetaan Valkoisen talon mukaan Saudi-Arabian ja Persianlahden alueen turvallisuutta Iranin uhkaa vastaan.

 

Iran ei ole uhka kenellekään

Juutalaisen eliitin uskollisista uskollisimmaksi juoksupojaksi paljastunut Trump syytti Saudi-Arabian pääkaupungissa Riadissa pitämässään puheessa Irania konfliktien ja terrorin lietsomisesta.2

Trumpin puheet heittävät pahasti kuperkeikkaa verrattaessa niitä Yhdysvaltain sotilastiedustelun vuonna 2010 kongressille laatimaan raporttiin yleiskatsauksena Iranin muodostamaan uhkaan. Raportti paljastaa, että Iranin sotilaalliset menot ovat bruttokansan tuotteeseen suhteutettuna selvästi alhaisemmat Lähi-idän muihin valtioihin nähden. Raportin mukaan Iranin sotilaallinen strategia on luonteeltaan puolustuksellinen.3

Yhdysvaltain puolustusministeriön erillisen kongressille laatimansa vuoden 2010 esityksen mukaan Iranilla on vähäinen kyky voimankäyttöön rajojensa ulkopuolella. Näiden molempien raporttien viesti on selvä: Iran ei ole sotilaallinen uhka.4

Lisäksi New York Times raportoi helmikuussa 2012, että kaikki Yhdysvaltojen kuusitoista tiedustelupalvelua ovat yhtenäisesti vakuuttuneet siitä, ettei Iranilla tuolloin ollut aktiivista ydinaseohjelmaa.

Iranin ydinohjelmaIran ei ole ydinasevaltio, kuten valtioterroristivaltiot, Israel ja USA. Iran ei ole vuoden 1979 vallankumouksen jälkeen aloittanut yhtäkään hyökkäyssotaa, joita Yhdysvallat ja Israel ovat samalla aikavälillä aloittaneet lukemattomia. Itse asiassa milloin voimme osoittaa Persian tai Iranin hyökänneen toisen valtion kimppuun 200 vuoden periodilla? Historian mukaan se ei ole hyökännyt. Sitä vastoin Israel ja Yhdysvallat ja sen tietyt liittolaiset ovat hyökänneet jatkuvasti.

 

Israel ja USA ovat uhka maailmalle

Trump sanoi puheessaan myös, että Yhdysvallat ja Persianlahden maat ovat sopineet kamppailevansa yhdessä äärijärjestöjen rahoitusta vastaan.

Maailman valtioista vain Yhdysvallat on käyttänyt ydinasetta siviilikohteita vastaan, tunnetusti kohtalokkain seurauksin.

Israelissa, Yhdysvalloissa ja Euroopassa kuvaillaan niin sanottua Iranin uhkaa kansainvälisen yhteisön kriisiksi. Israel on painostanut Yhdysvaltoja käyttämään sotilaallista voimaa Irania kohtaan. Sotilaallisen ratkaisun mahdollisuudet Irania vastaan ovat myös lisääntyneet. Nämä uhkailut Irania kohtaan lisääntyivät Yhdysvaltojen laittoman hyökkäyksen jälkeen Irakiin vuonna 2003.

Israel näkee Iranin esteenä pyrkimyksilleen Lähi-idän uusjaolle. Tästä syystä Israel ja Yhdysvallat ovat kiihdyttäneet Iranin uhkailua räikeästi halventaen kansainvälistä oikeutta sekä kansainvälisiä instituutioita Lähi-idän ulkopolitiikassa.

Länsimaiset tiedotusvälineet kuten Suomessa, toistavat kritiikittömästi Yhdysvaltojen artikuloimia Lähi-idän poliittisia ”realiteetteja”, vaikka kulissien taakse kätkeytyy Israelin ja Yhdysvaltojen raadollinen Lähi-idän politiikka.

Lähi-idän politiikkaan liittyen on syytä huomata kuinka Yhdysvaltain ja Ison-Britannian hyökkäys 2003 Irakiin avasi ilman metaforaa helvetin portit maahan ja myös koko Lähi-itään. Tästä huolimatta Britannian entinen pääministeri Tony Blair vieläkin puolustaa voimakkaasti valtioterrorismiaan Irakin sodassa.

Mikäli Israel katsoo hegemoniansa olevan uhattuna Lähi-idän geopolitiikassa, aloittaa se hyökkäyssodan Irania vastaan Yhdysvaltojen tuella. Koska molemmat valtioterrorismiin syyllistyneet maat sekä Israel että USA ovat ydinasevaltioita, on huoli maailman rauhasta todellinen.

Irakin raunioista muovautui ISIS-terroristien verkosto ja muut sen kaltaiset äärijärjestöt, joita vastaan Yhdysvallat väittää käyvänsä ”sotaa”. Todellisuudessa ääri-islamistit tekevät tiivistä yhteistyötä Yhdysvaltojen ja Israelin kanssa. ISIS:tä ja al-Qaidaa käytetään nyt aseena Syyriaa vastaan ja tekosyynä amerikkalaissotilaiden lähettämiseen Lähi-itään.

Huomionarvoista on, että Yhdysvaltojen liittolaiset, Saudi-Arabia  ja Qatar rahoittavat Syyrian hallintoa vastaan terrorisoivia ääri-islamisteja.

 

Miksi Irania mustamaalataan?

Päinvastoin kuin Trump sanoi, että kaikkien maiden pitää omistautua yhteistyölle Iranin eristämiseksi, täytyy kaikkien maiden työskennellä yhteistyössä Israelin ja Yhdysvaltojen muodostamaa globaalia uhkaa vastaan.

Nykyisin näkyvimpänä esimerkkinä Israelin ja läntisen liittouman aggressiivisuudesta on Syyrian tilanne. Syyrian presidentin Bashar al-Assadin mukaan länsi käy sotaa Syyriaa vastaan erityisesti kahdesta syystä: Syyria tukee Israel-vastaista vastarintaa ja ylläpitää kansallistettua rahoitusjärjestelmää.

Iranin edellinen presidentti Mahmoud Ahmadinejad tutustumassa Iranin ydinvoimatehtaaseen huhtikuussa 2007.
Iranin edellinen presidentti Mahmoud Ahmadinejad tutustumassa Iranin ydinvoimatehtaaseen huhtikuussa 2007.

Täten Israelin ja Yhdysvaltojen liittouman sotaisuus Syyrian hallintoa kohtaan kytkeytyy osittain Iranin painostus- ja valhekampanjaan. Lähi-idästä halutaan avoin sotatanner, jotta Israel saavuttaisi alueen valta-aseman Lähi-idän uusjaon toteutumiseksi. Saudi-Arabia ja Israel haluavat Iranin kukistumista ja Syyrian hallinnon poistamista. Iran tukee Syyrian hallintoa.

Yllä mainittua tukee vielä se, että Israel ja Saudi-Arabia  vastustavat molemmat Geneven sopimusta, joka on jäädyttänyt Iranin ydinohjelman. Molempien maiden mukaan Iranin tulisi täysin lopettaa uraanin rikastaminen ja kaikki sen mahdollistava infrastruktuuri olisi tuhottava.

Sionistisen lännen, ennen muuta Yhdysvaltojen innokkuuteen asettaa Iranille nukkehallintonsa, on kansainvälisten laillistettujen pankkirosvojen kannalta ymmärrettävää, sillä Iran on onnistunut pysyttelemään kansainvälisenrahoitusjärjestelmän ulkopuolella. Rothschildien pankkisysteemi himoitsee myös Iranin keskuspankin (CBI) valtaamista. Tämä on hyvin todennäköistä, sillä läntinen liittouma on korvannut kansallistetun rahoitusjärjestelmän lainankorkoryöstelyyn perustuvalla kansainvälisellä rahoitusjärjestelmällä Afganistanissa, Irakissa, Sudanissa, Libyassa, ja parhaillaan sitä yritetään ujuttaa Syyriassa. Itse asiassa maailmasta on vain kolme valtiota, joissa on oma keskuspankki ja itsenäinen rahoitusjärjestelmä. Näitä maita ovat Kuuba, Pohjois-Korea ja Iran.

Ydinsopimus vapautti maan kansainvälisistä sanktioista, ja IMF:n mukaan Iranin talous on kokenut huomattavan käänteen ylöspäin sitten vuoden 2013. Kuitenkin suurin osa kasvusta on öljynviennin ansiota, sillä Iranin merkittävin vientituote on öljy, joka vastaa 80 prosenttia viennin arvosta.5Sionistinen USA on huolissaan Iranin ja Kiinan taloudellisesta yhteistyöstä, sillä Kiinan öljy- ja kaasuyhtiö Sinopec on sopinut jo vuonna 2007 Iranin öljyministeriön kanssa Yadavaranin öljykentän hyödyntämisestä. Huomion arvoista on vielä sekin, että vuonna 2012 Iran oli OPEC:n toiseksi suurin ja maailman viidenneksi suurin öljyntuottaja6 maa.

Tässä luvussa esiintyvien asioiden valossa ei ole syytä oudoksua Yhdysvaltojen alistumista Israelin painostukseen Iranin Lähi-idän politiikassaan.

Markku Juutinen

 

Lähteet

1.      Kaleva (20.5.2017). Yhdysvallat sopi lähes sadan miljardin asekaupasta Saudi-Arabian kanssa – Trumpille juhlallinen vastaanotto. Saatavilla: http://www.kaleva.fi/uutiset/ulkomaat/yhdysvallat-sopi-lahes-sadan-miljardin-asekaupasta-saudi-arabian-kanssa-trumpille-juhlallinen-vastaanotto/760426/

 1. SSS (21.5.2017). Trump: Maiden tehtävä yhteistyötä Iranin eristämiseksi. Saatavilla: http://www.sss.fi/2017/05/trump-maiden-tehtava-yhteistyota-iranin-eristamiseksi/
 2. Armed Service (2010). Saatavilla: http://armed-services.senate.gov/statemnt/2010/04%20April/Burgess%2004-14-10.pdf
 3. UNCLASSIFIED REPORT ON MILITARY POWER OF IRAN April 2010. Saatavilla: https://fas.org/man/eprint/dod_iran_2010.pdf
 4. Central Intelligence Agency (19.6.2017). Luettavissa: https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/geos/ir.html
 5. Organization of the Petroleum Exporting Countries OPE C Annual Statistical Bulletin (2013). Luettavissa: http://www.opec.org/opec_web/static_files_project/media/downloads/publications/ASB2013.pdf

3 kommenttia

 1. Googlettakaa ”New Silk Road” ja katsokaa, mistä kulkee tuo Kiinan lanseeraaman uuden geopoliittisen jättiläisprojektin keskusakseli ja ymmärtäkää, mistä USA-UK-Israel-Saudi-Arabia-leirin hermostuneisuus Iranin suhteen myös johtuu. Iran on juuri tuon akselin navassa ja maan Venäjä-Kiina- ja mahdollisesti Intia-suuntautunut hallinto pitäisi saada kaadettua hinnalla millä hyvänsä.
  Globalistit usein rakentelevat toisilleen vihamielisiä leirejä, joiden välisestä kisailusta ja pullisteluista ne hyötyvät. Esimerkiksi EU-projektista ei enää tulisi mitään, jos sillä ei olisi Venäjää hyödyllisenä vihollisenaan. Sen sijaan kansallisvaltioiden kokoisista plänteistä globalistit haluavat päästä kokonaan eroon. Kansallisvaltioiden peluuttaminen toisiaan vastaan on heille turhanaikaista näpertelyä ja ”so last season”.

  Plusääni(21)Miinusääni(3)
 2. Vai että Kiina ja Venäjä eivät ole eliittiensä oslata globalisteja. Vai että oikein kansallisvaltioita! Buhahahahahahah

  Plusääni(13)Miinusääni(3)
 3. Newsletterinmukaan myös AFP:n luottokorttitili on suljettu:

  ”Dear Supporter:

  We have been writing a lot recently about the Barnes Review having their credit card merchant account terminated.

  We wrote about how this could be a slippery slope and how this could happen to any patriotic organization.

  Well guess what – AFP has just had its merchant account canceled – FOR NO REASON, WITH NO NOTICE!

  As you can imagine this is creating a very large funding problem for us. What business can operate without taking credit cards?

  Now, we do have our Paypal account still, but we aren’t betting on that continuing either. Remember, The Barnes Review also lost their Paypal account as well (and Paypal froze $20,000 in that account for six months in another kick to the gut).

  If you want to take direct action against the clearest censorship we have every seen, please make a donation or purchase something from our online store. You can also send checks to the address below.

  We need your help now!

  AFP has never been under such direct attack.

  If you like this paper and respect the hard work and in-depth reporting we put into every issue, make your voice heard.

  Help us fight these tyrants. Make a donation today (you can still use Paypal)!

  More news to come as we get it.

  The AFP Staff

  AMERICAN FREE PRESS 16000 Trade Zone Avenue, Unit 406 Upper Marlboro MD 20774

  Plusääni(1)Miinusääni(1)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat