Miljoonia hoidettu väärin ”syövän” vuoksi

Yhdysvaltain Kansallisen syöpäinstituutin NCI:n tilaama uusi raportti paljastaa 40-vuotisen ”syövän vastaisen sodan” käydyn suurelta osin väärinymmärrettyä vihollista vastaan. ”Vihollinen” ei useissa tapauksissa ole uhannut ihmisterveyttä millään tavalla.

Olen jo pitkään kyseenalaistanut syövän luokittelut ja erityisesti rintasyövän seulonnat mammografialla. GreenMedInfo on jo kauan vaatinut eräiden rintasyöpätyyppien luokittelemista kokonaan uudestaan, kuten intraduktaalisen karsinooman (DCIS), eli rintatiehyiden sisällä olevan kasvaimen, luokittelua hyvänlaatuiseksi kasvaimeksi ”syövän” sijaan. Olemme myös huomauttaneet toistuvasti röntgensäteillä tehtyjen mammografiaseulontojen aiheuttavan syöpää (1) ja lisäksi johtavan ylidiagnosointiin ja tarpeettomiin hoitoihin, joita arviomme mukaan on pelkästään amerikkalaisnaisten keskuudessa annettu noin 1,3 miljoonaa viimeisten 30 vuoden aikana (2).

USA:n Kansallinen syöpäinstituutti NCI tilasi tutkijapaneelilta raportin, joka julkaistiin JAMA:n verkkosivuilla (3) ja vahvisti, että kaikkien (niin kansan kuin lääketieteen ammattilaisten) tulisi lakata kutsumasta vähäriskisiä kasvaimia, kuten DCIS ja HGPIN (eturauhasen epiteelin sisäinen kasvain), ”syöviksi”.

Tällä suosituksella on kauaskantoisia seurauksia:

  • Yhdysvalloissa on diagnosoitu miljoonien naisten sairastavan DCIS:ää ja miesten HGPIN:ää, minkä seurauksena heitä on hoidettu väärin. Pitäisikö heidät nyt jälkeenpäin luokitella ”iatrogeenisiksi uhreiksi”, eli hoitovirheistä kärsineiksi, joilla olisi lainmukainen oikeus vaatia korvauksia?
  • Syöpäseulontaan osallistuvien pitää nyt pohtia ”ehkäisevän” strategian hyötyjä ja haittoja, sillä esimerkiksi vuosittain mammografiassa käyneillä naisilla on viimeisen kymmenen vuoden aikana ollut jo yli 50 prosentin todennäköisyys saada virheellinen positiivinen tulos rintasyövästä (4).
  • Rintasyövän tietoisuutta edistävä Roosa nauha –kampanja joutuu muokkaamaan viestiään, sillä se on teoriassa vastuussa miljoonien länsimaisten naisten virheellisistä diagnooseista ja tarpeettomista rintasyöpähoidoista levittäessään täysin väärää mielikuvaa ’syövästä’.

Lääkäreiden verkkoyhteisö Medscape raportoi:

NCI:n hyväksymän työryhmän mukaan amerikkalainen syöpälääketiede tarvitsee koko joukon uudistuksia ja aloitteita lievittääkseen syövän ylidiagnosoinnin ja tarpeettomien hoitojen ongelmaa. Merkittävimpänä ryhmän havaintona he ovat ilmaisseet, ettei useita syövän esiasteiden hyvälaatuisia muotoja, kuten DCIS ja HGPIN, pitäisi kutsua ”syöväksi” laisinkaan. Ryhmän mukaan näitä kasvaimia pitäisi nimittää paremmin kuvaavammilla nimillä, kuten indolentti epiteeli kasvain (IDLE).”

Pohjimmiltaan ylidiagnosointi johtuu siitä tosiasiasta, että suurin osa näistä seulonnassa ilmenneistä ’syövistä’ ovat huomattavan paljon hitaammin kasvavia, eivätkä aiheuttaisi oireita tai haittoja, jos niitä ei olisi diagnosoitu ja hoidettu.

sayerjisyopa

Kuten yllä olevasta kuvaajasta voi havaita, nopeasti kasvavat syöpäkasvaimet ovat vaikeammin havaittavissa ajoissa ja etenevät tarpeeksi nopeasti aiheuttaakseen oireita ja jopa kuoleman, jos niitä ei hoideta aggressiivisesti. Vaikka kasvain havaittaisiin tarpeeksi ajoissa, jotta se saataisiin hallintaan kirurgian, solusalpaajien ja säteilyhoidon avulla, tiedetään kuitenkin hyvin, että syöpäkasvaimessa olevat kantasolut vahvistuvat ja muuttuvat pahemman laatuisiksi perinteisillä syöpähoidoilla (5). Esimerkiksi säteilyhoidon aallonpituuksien havaittiin UCLA:n syöpäkeskuksen tutkimuksissa muuttavan rintasyövän syöpäsoluja erittäin pahanlaatuisen syövän kantasolujen kaltaisiksi, joiden aggressiivisuus oli 30 kertaa pahempi hoidon jälkeen (6). Tämä tarkoittaa sitä, että miljoonat seulonnassa paljastuneet poikkeavuudet eivät ole ”syöpää” laisinkaan ja sen lisäksi nopeasti etenevät syövät muuttuvat entistä pahemmanlaatuisiksi perinteisen syöpähoidon solusalpaajien, säteilyn ja kirurgian vuoksi.

Koko lääketieteellinen maailmankatsomuksemme lähtee väärältä pohjalta pitäessään syöpää hyökkäävänä vihollisena, jota vastaan pitää taistella. Meidän tulisi ennemmin tunnistaa syöpä kehon luonnollisena selviytymiskeinona ravintoköyhässä, epäystävällisessä ympäristössä, joka on karsinogeenien ja säteilyn kyllästämä. On helppoa tehdä järjettömiä valintoja tarkasteltaessa syöpää pelon vallassa, kun se näyttää kaoottisesti ja loputtomasti leviävältä solumassalta. Fyysisen pelkotilan on todettu aktivoivan syöpäsoluissa lääkkeille vastustuskykyisiä proteiineja, mikä selittää mm. sen, miten jo asennoitumisemme syöpään voi vaikuttaa ja/tai määritellä sen tilan ja/tai etenemisen kehossamme (7).

NCI:n työryhmä raportissa huomautetaan: ”Sana ’syöpä’ herättää usein mielikuvan väistämättä tappavasta prosessista. Kuitenkin syövät ovat usein heterogeenisiä ja voivat edetä eri tavoin, joista kaikki eivät aina johda etäispesäkkeisiin ja/tai kuolemaan. Jotkin syövän etenemismuodot voivat olla täysin harmittomia potilaan koko elämän ajan.” On syytä muistaa, että tämä ehdotettu syövän uudelleen määritteleminen ei ole mikään pieni akateeminen sivuseikka, vaan tulee vaikuttamaan miljoonien naisten elämään. Jo pelkästään Yhdysvalloissa diagnosoidaan vuosittain noin 60.000 naiselle DCIS, joka on jo diagnoosina niin traumaattinen, että se johtaa yleensä merkittävään masennukseen kolmeksi vuodeksi jopa ”väärän positiivisen diagnoosin” jälkeen (8). Niille epäonnisille naisille, joita on viimeisen 30 vuoden aikana ollut miljoonia, joille on diagnosoitu ”rintasyöpä” ja jotka ovat läpikäyneet solusalpaajat, säteilyhoidon ja osittaisen tai koko rinnan poistoleikkauksen, tämä NCI:n työryhmän suositus on erityisen rankkaa kuultavaa, kun virhe on jo tehty ja peruuttamattomia vahinkoja aiheutettu.

Mikä siis on ratkaisu? Yhä enemmän suositellaan ensisijaiseksi diagnosointimenetelmäksi lämpökuvausta, eli infrapunatermografiaa, joka ei aiheuta ionisoivaa säteilyä ja pystyy paljastamaan fysiologiset prosessit, jotka voivat viitata tulehdukseen, angiogeneesiin (verisuonten uusiomuodostus), syöpään liittyviin aineenvaihdunnan muutoksiin jne. jo vuosia ennen kuin kalkkeutunut kasvain näkyisi röntgeniin perustuvassa mammografiassa. Lisäksi jokaisen todellisen ennaltaehkäisevän syöpähoidon tukipilareita ovat ruokavalio, ravitsemus, liikunta ja kemikaaleille ja säteilylle altistumisen välttäminen, eli jokapäiväisen elämämme perusasioita, joilla kannamme vastuumme oman kehomme terveydestä.

Alkuperäinen artikkeli ja lähteet: http://www.greenmedinfo.com/blog/millions-wrongly-treated-cancer-national-cancer-institute-panel-confirms

1) http://www.greenmedinfo.com/blog/how-x-ray-mammography-accelerating-epidemic-cancer
2) http://www.greenmedinfo.com/blog/30-years-breast-screening-13-million-wrongly-treated
3) http://jama.jamanetwork.com/article.aspx?articleid=1722196
4) http://www.greenmedinfo.com/article/cumulative-probability-false-positive-recall-or-biopsy-recommendation-after–0
5) http://www.greenmedinfo.com/blog/does-chemo-radiation-actually-make-cancer-more-malignant
6) http://www.greenmedinfo.com/blog/study-radiation-therapy-can-make-cancers-30x-more-malignant
7) http://www.greenmedinfo.com/blog/research-some-cancer-diagnoses-kill-quicker-cancer
8) http://www.greenmedinfo.com/blog/hidden-dangers-mammograms-every-woman-should-know-about

2 kommenttia

  1. ”Toistuvasti röntgensäteillä tehdyt mammografiaseulonnat aiheuttavat syöpää.” Naiset jälleen pseudolääkemyrkkytieteen ja valheellisten syöpäjärjestöjen uhreja joita pelotellaan vain ja ainoastaan ”huuhaa” valehtelijoiden klubien tieteellisin perustein syöpäseulontoihin ja koko kansaa maksumiehiksi tieteenalalle joilla ei ole mitään tieteellistä perustetta asian tiimoilta. pelkkää kusetusta ja suuria kärsimysnäytelmiä aiheuttavia katteettomia lupauksia ja hoitoja joita todellakin keksitään ellei ole tarpeeksi muuten ”lääkeuskovaisia”potilaiksi. Tämäkin liittyy siihen lääketieteellisten bisnesten suureen pohjattomaan paholaisen keksimään pohjasakkaan jollle ei loppua näy ja vauhti senkun kiihtyy rahanahneuden ja kansalaisten pahoinvoinnin lisääntyessä tässä niin takapajuisessa lääketieteen bisnesmaailmassa.

    Plusääni(0)Miinusääni(0)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat