Ministeri vaatii Israelille lisää palestiinalaisten maita

Israelilainen ministeri vaatii, että palestiinalaisilta varastetaan lisää alueita kostoksi PLO:n ja Hamasin välisestä sovinnosta.

Juutalaisvaltion viestintäministeri Gilad Erdan sanoi sunnuntaina, että sopiva rangaistus palestiinalaisten sovusta voisi olla Länsirannan C-alueen vieminen.

Huhtikuun 23. päivä vastarintajärjestö Hamas sekä Fatah-puolueen käsittävä PLO ilmoittivat jättävänsä erimielisyydet taakseen ja muodostavansa yhteisen hallituksen. Hallitus on määrä muodostaa viiden viikon päästä, ja ensimmäiset vaalit pidetään noin seitsemän kuukauden päästä.

Israel on ollut sovinnosta raivoissaan ja lopettanut siksi muun muassa ”rauhanneuvottelut” palestiinalaisten kanssa. Viimeksi neuvottelut keskeytettiin 2010, kun Israel kieltäytyi lopettamasta laitonta siirtokuntahankettaan miehitetyllä Länsirannalla. Palestiinalaisia uhataan nyt pakotteilla. Juutalaisvaltion pääministeri Netanjahu kutsui palestiinalaisten sopua ”iskuksi Israelia vastaan”. Israel ilmaisi tyytymättömyytensä heti sovinnon jälkeen iskemällä Hamasin johtamaan Gazaan. Lääkintäviranomaisten mukaan sionistien terrori-iskussa haavoittui muun muassa lukuisia lapsia.

Press TV

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat