Miten parantaa näkökykyä ja silmien terveyttä

Haluaisitko parantaa näköäsi ja silmien terveyttä? Silmien terveys heijastaa sisäelimien kuntoa, ruoansulatusjärjestelmän hyvinvointia ja ihmisen mielentilaa.

Vuoden 1970 elokuvassa Pieni suuri mies intiaanipäällikkö toteaa Dustin Hoffmanin näyttelemälle hahmolle, että hänen silmien ja sydämen välillä oleva johdin on katkaistu. Hoffmanin hahmo kysyy: ”Oletko sokea, isoisä?” Intiaanipäällikkö vastaa: ”En. Silmäni näkevät edelleen, mutta sydämeni ei enää vastaanota näkemääni.”

Vuoropuhelussa on perää, olipa elokuvan varsinainen sanoma mikä tahansa. Opiskellessani Utahissa hierontaterapiakoulussa keskustelimme ”terveyttä koskettamalla” –metodista näköongelmien parantamiseksi. Meille kerrottiin, että näkökyvyn korjaaminen on hyvin monimutkaista. Opettaja selitti: ”On monia syitä, miksi ihmiset eivät yksinkertaisesti halua nähdä.” Tämä liittyy todennäköisesti sydämeen. Toisinaan sydän ei halua nähdä. Nykymaailmassa teemme paljon välttääksemme näkemästä olennaista asioita. Välttelemme näkemästä, tuntemasta ja kohtaamasta ympäröivää todellisuutta. Pakenemme joka käänteessä ruoan, viihteen ja erilaisten kemikaalien avustuksella. Todellisuuden kohtaaminen vaatii läheisistään välittämistä, yhteisöllistä elämistä, naapurin rakastamista ja auttamista sekä laatuajan viettämistä luonnossa ja ihmisten kanssa. Useimmat ihmiset eivät ole koskaan kärsineet todellista nälkää. Emme syö nälän vuoksi. Mässäilemme ja juopottelemme. Syömme, jotta aistimme kokisivat ruoan stimuloivan ja rauhoittavan vaikutuksen. Yritämme kaikin keinoin vältellä hiljaisuutta.

David Wolfe kertoi oppaassaan How to Self Publish: ”Kaikki maailman ongelmat kumpuavat ihmisten kyvyttömyydestä istua vuorokauden ajan yksin pimeässä huoneessa.” Toisin sanoen ihmiset ovat sairaita, sokeita, neuroottisia, pelokkaita, sotaisia ja monin tavoin tuhoisasti käyttäytyviä kaaoksen airuita, koska he eivät suostu kohtaamaan todellista minäänsä ja ympäröivää todellisuutta.

Tarkastellaanpa eräitä käytännöllisiä fyysisiä tapoja näkökyvyn ja silmien terveyden parantamiseksi. Seuraavat huomiot ovat peräisin Star Valleyn yrttiopiston (Star Valley Herbal College) luennoilta.

1. Näöntarkkuus heikkenee huomattavasti ahdistuksen tai ruoansulatuksen häiriöiden johdosta. Vatsaa ärsyttävä tai allergeeneja sisältävä ateria heikentää verenkiertoa silmissä ja aiheuttaa häiriöitä. Silmät sumenevat ja osa värinäöstä heikkenee. Elimistön hermot ärsyyntyvät kaikkialla, mikä tarkoittaa silmien osalta sekä toimintahäiriöitä että heikkoa viestinvälitystä. On välttämätöntä totutella syömään ennen kaikkea ruoansulatukselle ystävällisiä ruokia, jos haluaa parantaa näkökykyään.

2. Maksan toiminta liittyy läheisesti silmiin. Maksan toimintakyvyn heikkeneminen näkyy välittömästi silmien energiatason alenemisena, mikä johtaa silmäsairauksiin ja toimintahäiriöihin. Sappirakon akupunktio-meridiaani käytännössä lähes koskettaa silmiä, joten maksan ja sappirakon terveys on avainasemassa silmien terveyden kannalta. Niiden pitää toimia aktiivisesti ja pitää yllä hyvää sappinesteiden virtausta eivätkä ne saa ylilämmetä. Maksaan ja sappirakkoon ei myöskään saa kertyä tukoksia sappikivistä, limasta tai ruuista ja kemikaaleista, jotka eivät pilkkoudu luonnollisesti.

3. Silmät itsessään tarvitsevat ravinteita ja energiaa. Tri Christopher on luonut reseptin, jolla on saatu useita ihmisiä luopumaan silmälaseistaan ja jolla on parannettu sokeiden lasten näkökykyä! Hänen yrttisilmärohtoaan käytetään sekä sisäisesti että silmän huuhteluun ulkoisesti. Tämän lisäksi olen käyttänyt praktiikkani silmähoidoissa silmiä vahvistavia ja hoitavia qigong-harjoituksia (kirjoitetaan myös Qi Gong tai Chi Kung). Myös tavalliset qi-harjoitukset parantavat energiavirtauksia silmiin, maksaan ja ruoansulatukseen. Käyttämäni harjoitus on Ba Duan Jin – Kahdeksanosainen Brokadisilkki. Silmien harjoituksina käytän em. Star Valleyn silmienhoitokurssilla opetettuja harjoituksia Stephen Changin kirjasta The Book of Internal Exercises.

4. Silmät tarvitsevat muiden kehon osien tavoin harjoitusta, joka muistuttaa luonnossa tapahtuvia harjoituksia. Esimerkiksi silmien pitää saada auringonvaloa ja luonnollisia värimaailmoja kolmiulotteisessa ympäristössä, ei tasaiselta tietokoneruudulta. Silmien pitää saada tarkkailla ympäröivää maailmaa joka suuntaan ja olla tarkkaavaisina ja valppaina. On mentävä ulos ja tutkailtava luontoa tarkasti. Tämä on kehon harjoittamista siinä missä urheilukin. Solut aktivoituvat, nesteiden ja veren kierto tehostuu, ravinteet pääsevät nopeammin sisään ja kuona-aineet ulos, solut saavat imeytettyä paremmin ravinteita, kudoksista tulee joustavampia ja vahvempia. Ihmisestä tulee terveempi.

5. Eräät lisäravinteet parantavat ravinteiden imeytymistä ja kuona-aineiden poistumista silmissä. Toiset lisäravinteet taas tarjoavat runsaasti silmien terveydelle tärkeitä ravinteita. Nämä voivat olla suureksi avuksi. Valmistan itse tätä mahtavaa lisäravinnetta ja haluan jakaa reseptini. Silmien terveyden lisäksi lisäravinne auttaa ruoansulatusta sekä parantaa maksan ja hiussuonien kuntoa. Lisäksi siinä on runsaasti entsyymejä.

Ainesosat ja sekoitussuhde:

 • Inkivääri – 4 osaa
 • Ginseng – 1 osa
 • Ginkgo – 2 osaa (Neidonhiuspuu)
 • Mausteneilikka – 1 osa
 • Maustekurkuma – 1 osa
 • Piparminttu – 1 osa
 • Luhtavuohennokka – 1 osa (Scutellaria galericulata)
 • Mustikka – 1 osa
 • Camu camu –jauhe – 1 osa (Myrciaria dubia)
 • Orapihlajan marjat – 1 osa (Crataeca)
 • Ohra – 1 osa
 • Persilja – 1 osa
 • Mustaseljanmarja – 4 osaa

Ainesosat voi jauhaa ja säilöä kapseleina tai niistä voi tehdä teetä. Niitä voi myös lisätä hunajaan ja mehuihin. Sekoituksessa on runsaasti terveellisiä ravinteita, lääkeaineita ja verta puhdistavia rohtoja. Useita rohdoista on käytetty verisuonien hiussuonten ehostamiseen, vapaiden radikaalien aiheuttamien tuhojen parantamiseen, aivojen ja silmien verenkierron tehostamiseen ja antamaan hivenaineita sekä kivennäisaineita.

Nämä ovat Star Valleyn yrttiopiston koulutusohjelman tärkeimmät elementit. Niillä on parannettu monen näöntarkkuutta, silmäsairauksia ja tehostettu myös pitkäaikaista näkökykyä. Uskon keinoista olevan apua jokaiselle, joka haluaa parantaa näkökykyään.

 

Alkuperäinen artikkeli englanniksi AlignLife.com-verkkosivuilla.

3 kommenttia

 1. Runsas sokerin syönti on vahingollista silmille ja näkökyvylle. Vaikutus perustuu ilmeisesti sen haitallisesta vaikutuksesta maksaan. Pitää tosiaan paikkansa, että silmät tarvitsevat auringonvaloa. Australiassa tehtiin jokin vuosi sitten tutkimus, jossa todettiin, että auringonvalo tekee hyvää lasten silmille ja ehkäisee likinäköisyyttä. Virallinen taho kuitenkin kehottaa ihmisiä käyttämään aurinkolaseja, mikä ei oikeastaan ole mikään ihme – sieltä taholta kun tulee jatkuvasti vääriä ja vahingollisia ohjeita koskien terveyttämme.

  Plusääni(4)Miinusääni(1)
 2. voisiko tuota yrtti seosta saada valmiina ostamalla? olisin kiinnostunut

  Plusääni(3)Miinusääni(1)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat