Monsanto on vuoden 2011 pahansuopaisin yhtiö

Yhdysvaltalainen terveyssivusto Natural Society on nimennyt maatalous- ja kemikaalijätti Monsanton vuoden 2011 kauheimmaksi yhtiöksi uhkaamalla sekä ihmisten terveyttä että ympäristöä.

Monsanton hallussa on suurin osa geenimuuntelun teknologiasta ja kaupasta. Pelkästään Yhdysvalloissa yhtymä pitää hyppysissään yli 90 % gm-siementen markkinoista.

Yhtiön päätuotteena tunnetun, glyfosaattipitoisen rikkaruohontorjunta-aine Roundupin ruiskuttaminen on saanut luonnonvastaiskuna aikaan nk. superrikkaruohoja, joihin eivät torjunta-aineet enää tepsi. Kesällä 2011 julkaistiin puolestaan raportti, joka paljasti, että Roundupin vaarallisuutta salattiin EU:ssa ja Yhdysvalloissa. Tutkimuksissa Roundupin on todettu aiheuttavan laboratorioeläimille keskenmenoja ja sikiövaurioita sekä glyfosaattia kestävän gm-viljan keskenmenoja maatilojen eläimille. Lisäksi Roundupin on havaittu köyhdyttävän maaperää.

Euroopassa Itävallassa, Kreikassa, Luxemburgissa, Ranskassa, Saksassa ja Unkarissa on kieltoja gm-tuotteille. Myös Peru kielsi hiljattain lailla muuntogeenisten kasvien viljelyn maassaan 10 vuodeksi eteenpäin.  Yhdysvalloissa sen sijaan 93 % tuotetusta soijasta ja 86 % maissista on geenimuunneltuja.

3 kommenttia

 1. Yhden torjunta-aineen käyttö ei ole koskaan viisasta.

  GM ei kuitenkaan pakota käyttämään glyfosaattia, ainoastaan mahdollistaa sen kasvukauden aikana.

  Nykyään useissa Euroopan maissa glyfosaattia ruiskutetaan peltoon juuri ennen puintia, kun vilja on jo pääosin tuleentunut.
  Siitä jää jäämiä.
  Suomessa tämä menetelmä onkin leipäviljalla kielletty ja rehuviljalla on käsittelyssä 10vrk varoaika.
  Tosin useimmat rehuviljan ostajat kieltävät glyfosaattiruiskutuksen kasvukauden aikana.

  Jos käytössä olisi GM- viljalajike joka kestää glyfosaattia, voisi ruiskutuksen suorittaa reilusti aiemmin ja pienemmällä määrällä.

  Edelleen olisi käytössä normaaliit viljojen rikkakasviaineet, glyfosaattia tarvitaan vain jos pellossa on vaikeasti torjuttavia kestorikkoja, lähinnä juolavehnää.
  Samalla lähtisi muutkin rikkakasvit, eli kun olisi glyfosaattikäsittelyn aika, ei muita rikkavalmisteita tarvittaisi.

  Jos Monsanton vihaajat saavat glyfosaatin kielletyksi, tulee meidän maajussien elämä kyllä huomattavasti vaikeammaksi.

  Jos glyfosaatti oikeasti todetaan mainettaan vaarallisemmaksi, ensimmäisiä varokeinoja olisi tuon ennen puintia ruiskutuksen kielto ja kielto käyttää ainetta peräkkäisinä vuosina.

  Järki käteen eikä aina valita Suurta Pahista jota vastaan sitten hyökätään kaikin keinoin!

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 2. Myrkyllisiä ne kaikki ovat. Tietysti tulette toimeen kun ruiskutatte vahvimpia myrkkyjä, jota tuo Pahis maailman isoimmalla peellä teille myy.

  Skepot ovat näemmä kaikki Monsanton miehiä..

  Ihme vänkäämistä taas. Onhan näytetty jo miljoona kertaa, että Roundup on myrkyllistä ja asia on salattu vuosia.

  Eu-pomot on käskytetty hyväksymään myrkky. Tiedät tämän aivan hyvin.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat