Murhayritys ja onnettomuus lähekkäin – sattumaako?

Vain viisi päivää myöhemmin viranomaiset vahvistavat Reutersille, että presidentti Ebrahim Raisi sekä lentokoneen kyydissä myös ollut ulkoministeri Hossein Amir-Abdollahian ovat kuolleet, toteaa MTV3-uutiset. 

Slovakian ja Iranin murhenäytelmät – sattumaako? 

Se, että Iranin presidentti ja pääministeri menehtyivät vain muutaman päivän kuluttua Slovakian pääministerin murhayrityksen jälkeen, vaikuttaa sulkevan sattuman mahdollisuuden myös Iranin johtajia kohdanneessa tragediassa.  

Slovakian tapauksessa voidaan kysyä mitkä tahot olivat pääministerin murhayrityksen takana? Mitkä entiteetit olivat Iranin johtajien mahdollisten murhien taustalla? Mitkä olivat näiden molempien sekä Slovakian että Iranin tapausten poliittiset motivaatiot?  

Ensinnäkin on syytä todeta, että Yhdysvaltojen johtama transatlanttinen liittouma on menettämässä useiden eri mittareiden mukaan maailmanjärjestyksen hegemoniaansa. Joten läntisen liittouman STATUS QUO –asema on raukeamassa. 

Tämä hegemonia aseman luisuminen Itä-Aasian tietyille valtioille tai sivilisaatioille on syynä siihen, että Washington ja sen johtama Atlanttinen liittouma käyvät sijaissotaansa Venäjää vastaan. Washington on täysin ohjastettu “juutalais-” eli kasaariverkostojen valjaisiin erittäinkin ohjaksiin. Yhdysvaltojen johtama länsimainen koalitio kuvittelee Venäjän nujertumisen avaavan portit syvemmälle Itä-Aasiaan. 

Slovakian pääministerin murhayritys 

Fico on tunnetusti Venäjään ystävällisesti suhtautuva poliitikko. Niin ikään hän ei kannata länsimaista monikulttuurista hapatusta. Tämä ilmenee siinä, että noustuaan valtaan Fico halusi pysäyttää Slovakiassa valtiosta riippumattomien ulkomaisten etujärjestöjen vaikutuksen, kuten juutalaisen George Sorosin tukeman kansalaisjärjestön, joka järjesti mielenosoituksia Robert Ficoa vastaan. 

Sorosin rahoittamat ja johtamat “humanitääriset” säätiöt, kuten esim. Open Society -ryhmä on erikoistunut väestönsiirtoihin poliittisen Lähi-idän alueelta Eurooppaan. 

Slovakian pääministeri Robert Fico.

Fico oli, ja toivottavasti on edelleen, kantona kaskessa, Ukrainan “juutalaisjohdon” ja Yhdysvaltojen hegemonia tavoitteille. Tästä johtuen Ficon murhayrityksen taustalla ovat laajemmat verkostot kuin länsimainen valtamedia antaa ymmärtää.  

Pääministeri Fico on kannattanut Ukrainan sodan lopettamista. Hän on osallistunut sodan lakkauttamiseen liittyviin neuvotteluihin. Lisäksi Ficon oli estänyt vuoden 2023 syksyn parlamenttivaaleissa saavuttamansa voiton jälkeen Slovakian aiemmin antaman avokätisen sotilaallisen avun Ukrainalle. Tästä taustasta löytynee olennainen syy pääministerin murhayritykseen.  

Murhayritystä ei ole laukaissut Slovakian päämedioiden vihanlietsonta Venäjää vastaan, vaikka näin annetaan tietyissä julkaisuissa ymmärtää, sillä Ficonin ampujaksi nimetty Juraj Cintulan tiedetään olleen raivoissaan siitä, että pääministeri Fico on kannattanut Ukrainan sodan lopettamista ja muita yllä mainittuja Venäjää helpottavia toimenpiteitä. 

Slovakian pääministerin murhayrityksen motivaationa voidaan päätellä olevan Ukrainan ja Venäjän välisen konfliktin jatkumisen varmistaminen. Ukraina on alistettu Washingtonin koalition sijaistaistelijaksi Venäjää vastaan. Täten pyrkimyksenä on kolmannen maailmansodan aloittaminen tai voimistaminen. Yhdysvallat ovat kehottaneet Ukrainaa ampumaan ohjuksia Venäjän puolelle. Tämä voidaan katsoa voimakkaana tavoitteellisuutena aloittaa III maailmansota

Ei ole kovinkaan vaikeaa päätellä sitä, ketkä mahdolliset toimijat olivat murhayrityksen tekijöinä. Niitä olivat Ukrainan tiedustelupalvelu, CIA ja Mossad. 

Iranin presidentin Ebrahim Raisin sekä maan ulkoministerin Hossein Amir-Abdollahianin kuolemat 

Kun maailman merkittävimpien poliittisten vaikuttajien kuolemat sattuvat samalle viikolle, josta ensimmäinen tapaus on todistetusti murhayritys, voidaan myös toista tragediaa analysoida samoissa raameissa. 

Onnettomuudessa kuolleiksi julistetut: Oikealla Iranin ulkoministeri Hossein Amir-Abdollahian ja Iranin presidentti Ebrahim Raisi, Itä-Azarbaidžanin perjantairukouksen imaami Mohammad Ali Ale-Hashem ja äärimmäisenä vasemmalla Itä-Azarbaidžanin kuvernööri Malek Rahmati.

Yllä mainittua väittämää vahvistaa se, että molempien sekä Slovakian että Iranin vaikutus niin Ukrainaan kuin myös Venäjään ovat keskeisiä. 

Niin Venäjää kuin myös Irania ovat viime vuosina kohdanneet talouspakotteet, joka on entisestään tiivistänyt maiden välistä yhteistyötä. Venäjä on aloittanut aseiden ostamisen Iranilta, kun Yhdysvaltojen koalitio hyökkäsi Ukrainan välityksellä Venäjälle. Lisäksi Venäjä ja Iran ovat pyrkineet kohentamaan keskinäisiä vientiyhteyksiään sekä yhdenmukaistamaan pankkijärjestelmiään. 

Nykyisin merkittävä osa Venäjän viennistä kulkee Mustanmeren kautta Bosporinsalmen läpi Välimerelle ja sieltä Suezin kanavaa pitkin kohti Aasiaa. Bosporinsalmea hallitsee NATO-maa Turkki, joka voisi periaatteessa sulkea sen venäläisiltä aluksilta, mikäli Venäjä ja tietyt NATO-maat ajautuisivat avoimeen sotaan. Jo nyt salmi on suljettu venäläisiltä sota-aluksilta, kirjoittaa Etelä-Suomen Sanomat (5/2024). 

Vaihtoehtoisesti reitti Iranin kautta Intian valtamerelle ohittaisi Bosporinsalmen, minkä lisäksi se nopeuttaisi merkittävästi Venäjän tavarankuljetuksia muiden muassa Intiaan. Iran puolestaan saisi infrastruktuurinsa kunnostettua Venäjän enemmänkin Venäjän kustannuksella, minkä lisäksi reitti kasvattaisi sen poliittista vaikutusvaltaa, toteaa E-S Sanomat (5/2024). 

Luonnollisesti myös Iran on Venäjän tavoin lähentänyt diplomaattisia suhteitaan Kiinan kanssa. 

Yllä mainitun saattelemana voidaan sanoa, että Iran muodostaa tiettyjen suurvaltojen kuten Venäjän ja Kiinan kanssa ehdottoman vastarintaman Yhdysvaltojen johtaman transatlanttisen koalition globaaleille hegemonia pyrkimyksille Ukrainassa. 

Uutistoimisto IRNA raportoi sunnuntaina 19. toukokuuta erittäin sakeasta sumusta vuoristoisella alueella, minne turmalentokone oli pudonnut. Esimerkiksi navigaatiosysteemin sekoittaminen ei tuottane vaikeuksia Mossadille. 

Lopuksi 

Yhdysvallat ja Israel saattavat hyvinkin kuvitella, että Iranin poliittisen johdon vaihtuminen saattaisi avata Iranin suhtautumisen myönteisemmäksi Washingtonin ja Israelin suunnitelmille Lähi-Idän ja maailmanpolitiikan hegemonian suhteen. 

Markku Juutinen 

Lähde 

Yle-uutiset (15.5.2024). Slovakian pääministeri Fico pystynyt puhumaan, mutta hänen tilansa on yhä erittäin vakava. 

MTV3-uutiset (15.5.2024). Iranin presidentti ja ulkoministeri kuolleet – helikopteri törmäsi vuorenhuippuun: ”Täysin palanut”. 

Radio Islam. Jewish influence and power in U.S. Politics. (https://islam-radio.net/islam/english/index_uspolitics.htm). 

John Kampfner (9/2023). The Guardian. At a stroke, Slovakia could soon become Russia’s newest ally. (https://www.theguardian.com/commentisfree/2023/sep/05/slovakia-elections-robert-fico-ukraine-russia). 

w2eu.info | Homepage (https://w2eu.info/en). 

ETELÄ-SUOMEN SANOMAT (5/2024). Hylkiövaltiot Venäjä ja Iran rakentavat uutta pakotteidenkiertäjien akselia. 

1 kommentti

  1. Lahjomattomat tapetaan. Ennen vanhaan taloudelliset taivuttelukeinot usein riittivät, koska vaihtoehtoa dollarihegemonialle ei ollut. Nykyisin myös BRICS-yhteisö pystyy tarjoamaan taloudellisesti houkuttelevia näkymiä. Siksi väkivallan osuutta taivuttelussa lännen puolelle on lisättävä. Epäsuorien keinojen käyttö kertoo, että asialla ovat kaikkein synkimmät salamurhiin erikoistuneet lännen ja Israelin tiedustelupalvelut. Turvautuminen tällaisiin keinoihin kielii pitkälle edenneestä moraalikadosta, johon länsimaat johtajineen vajoavat päivä päivältä entistä syvemmälle. Ei ole ihme, että mm. Venäjä ei koe neuvotteluja länsimaiden johtajien kanssa mielekkäänä, koska ei näe näiden olevan kykeneviä mihinkään moraalia edellyttävään toimintaan, vaikkapa neuvotteluvastapuolen näkemysten aitoon huomioimiseen tai sanansa pitämiseen. Tarjolla on vain sanansa syömistä, uhkailua ja selkään puukottamista ja viime kädessä likaisia salamurhia.

    Plusääni(8)Miinusääni(1)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat