Nuoret haaveilevat johtajuudesta

Puolet nuorista haaveilee toimivansa tulevaisuudessa johtavassa asemassa. Tulos käy ilmi Suomen Nuorisoyhteistyö – Allianssin ry:n TNS-Gallupilla teettämästä tutkimuksesta.

Yleisimmin nuoret haaveilevat toimivansa yritysjohdossa, mutta myös järjestöjohtaminen ja valtionhallinto kiinnostavat.
– Tutkimustuloksessa ilahduttaa se, että nuoret haluavat tarttua päätöksentekijän rooliin, toteaa Allianssin puheenjohtaja Hanna-Mari Manninen.

Tutkimukseen vastasi 762 iältään 15–28-vuotiasta nuorta.
– Nuorilla on vahva usko omiin edellytyksiinsä toimia johtajana. Nuoria pitäisikin kannustaa johtajuuteen antamalla heille enemmän vastuuta. Yhteiskuntamme tarvitsee tulevaisuudessakin suunnannäyttäjiä ja päätöksentekijöitä, Manninen summaa.

Useimmin nuoret kokevat, että johtajuutta opitaan työelämässä. Neljäsosa miehistä pitää armeijaa merkittävänä johtamistaitojen oppimisen paikkana.

Tutkimuksen mukaan johtava asema kiinnostaa nuoria, koska he haluavat vaikuttaa yrityksen tai yhteisön asioihin. Perusteluissa nousevat esille myös hyvä palkka sekä se, että nuoret kokevat omaavansa näkemyksiä siitä, miten asioiden pitäisi olla.

1 kommentti

  1. Jos kirjoitetaan suomalaisesta yhteiskunnasta, niin miksi kuva on Yhdysvalloista tai Kanadasta, joista tämän julkaisun kuvista on 99 %. Eikä tuossakaan kuvassa johdeta, vaan koulutetaan. Eikö suomalaisen -varsinkin lähellä IPU:a olevan – lehden tulisi suosia suomalaista? Eikö lehdellä ole omaa kuva-arkistoa lainkaan?

    Sinänsä tuo tutkimuksen otanta on aika pieni. Jos noista nyt puolet on ollut miehiä ja siitä sitten 25 %, jotka pitävät armeijaa hyvänä kasvualustana, niin en tekisi kovin kauaskantoisia johtopäätöksiä tällä aineistolla. Eihän siitä tule kuin 95 heppua.

    Samaten, jos 15 -vuotiailta aletaan kyselemään heidän uskoaan johtajana olemisesta, niin se on täyttä hölynpölyä, että siinä iässä asia olisi varma kuin yhdellä kymmenestä tuhannesta.

    Plusääni(0)Miinusääni(1)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat