Oivallukset eläinten kautta

Yves Delatte päätyi ihmisiä parantaviin entsyymeihin teollisuuden ja eläinten kautta:

-Vuonna 1973 jatkoimme suomalaisen nobelistin A.I.Virtasen jalanjäljissä ja ryhdyimme kehittämään biologisia säilöntäaineita orgaanisten happojen, muurahais- ja rikkihappojen tilalle. Pian ymmärsimme, että maitohappobakteerien tuottama maitohappo sopii erilaisten orgaanisten aineiden, esimerkiksi ruohon ja kasvisjätteiden, ja muiden proteiinituotteiden, esimerkiksi kala- ja lihajätteiden säilöntään.

-Vuonna 1983 onnistuimme Seinäjoella toimivassa lihanjalostuslaitos Itikassa tekemään ensimmäisen maitohappobakteerisäilöntämme. Säilöimme muutamaa sataa litraa teurasjätettä yli puolen vuoden ajan pelkästään maitohappobakteerien avulla.

-Edelleen vuoteen 1988 teimme noin tuhat maitohappobakteerisäilytystä turkisteollisuudelle ympäri maailmaa; Ruotsista Suomeen ja Tanskasta Kanadaan. Ranskan Lorientissa oli suurin siilomme, 5000 tonnia. Kauimmin, eli yli 2 vuotta kestävä maitohappobakteerisäilytys oli Himangalla.

-Näiden vuosien aikana huomasimme, että turkiseläinten säännöllinen ruokkiminen maitohappobakteereja sisältävällä rehulla paransi huomattavasti eläinten terveyttä, vähensi kuolemantapauksia, lisäsi syntyvyyttä, vähensi antibioottien tarvetta ja paransi jopa turkin laatua. Eläimet olivat vähemmän stressaantuneita, hajuhaitat vähenivät ja kasvusto häkkien ympäristössä parani.

-Nämä kuuden vuoden kokeilut käsittivät yli 5 miljoonaa eläintä ja osoittivat, että bakteerikanta vaikuttaa tuloksiin. Vaikka perusresepti pidettiin samana, tulokset vaihtelivat tai niitä ei saatu, kannasta riippuen.

-Huomasimme myös, että maitohappobakteerit täytyy aktivoida uudelleen ennen ruokintaa, ja että bakteerien määrän on oltava vähintään 10E9 cfu /g/päivä (1 miljardi bakteeria grammassa per päivä). Muuten tulokset olivat heikot tai olemattomat.

-Tärkeä tekijä oli myös ruoansulatusjärjestelmän pituus. Pitkässä suolistossa maitohappobakteereilla on enemmän aikaa lisääntyä ja tuottaa esim. maitohappoa ja H2O2:ta, vetyperoksidia, jota tarvitaan hiivan häätämiseen sekä muita immunologisesti tärkeitä aineita, kuten IgM, IgA, interferonia ja interleukiinia.

Vuonna 1986 Yves Delatte tutkimusryhmineen sovelsi samaa maitohappobakteerimenetelmää vapaaehtoisiin ihmisiin.

-Totesimme, että se, mikä pätee muihin nisäkkäisiin, pätee myös ihmisiin. Kokeilimme satoja erilaisia maitohappobakteerikantoja, satoja eri sekoituksia, koostumuksia ja yhdistelmiä ja löysimme joitakin lainalaisuuksia, jotka koskevat maitohappobakteereja sisältäviä ravintolisiä.

Tutkimustuloksilleen Yves Delatte sai kansainväliset patentit Englannissa vuonna 1990.

Tällä periaatteella tehtiin vuonna 1989 tuote, Lactibiane, joka valittiin Vuoden 1997 luontaistuotteeksi.

Annospussit sisälsivät 10 miljardia ihmisspesifisiä, nopeasti lisääntyvää maitohappobakteeria. Delatte painottaa maitohappobakteeri-annoksen riittävää vahvuutta.

Takaisin pääjuttuun.

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat