Öljytankkereihin iskettiin Omaninlahdella; suursotaa viritellään Lähi-idässä

Tällä viikolla hyökättiin öljytankkereita vastaan Omaninlahdella. Yhdysvaltojen ulkoministeri Mike Pompeo, joka tunnetaan kovanlinjan uuskonservatistina ja samalla äärimmäisenä sionistina onkin vääristellen syyttänyt Irania mainituista hyökkäyksistä. Kuitenkin asiantuntijat ovat erimieltä syytöksistä. Israel ja Yhdysvallat ovat jo pitkään toivoneet Iranin tuhoa, mikä osaltaan viittaa siihen kuka voisi olla potentiaalinen syyllinen iskuihin öljytankkereita vastaan.

Pahan akseli: USA ja Israel

Yhdysvallat ovat kylväneet myrkkyä USA:n ja Iranin välisiin suhteisiin, jo pitemmän aikaa. Viime vuoden puolella Yhdysvaltojen presidentin Donald Trumpin hallinto julkaisi uudet Iranin vastaiset talouspakotteensa, jotka johtuivat siitä, että USA vetäytyi Trumpin lupauksen mukaisesti kansainvälisestä Iranin ydinsopimuksesta. Näillä toimenpiteillä Yhdysvallat halusi luonnollisesti haastaa riitaa Iranin kanssa.

Matkansa yhteydessä Saudi-Arabiaan vuonna 2017 Trump esitti, että rauhanneuvotteluilla on edellytys onnistua, koska sunnimailla on yhteinen vihollinen, shiiavetoinen Iran. Trumpin puheet olivat hämmentäviä: hän puhui rauhanneuvotteluista, mutta pyrki kasvattamaan sunnimaiden vihaa Irania kohtaan. Myös Saudi-Arabiassa Trump pauhasi Iranin olevan maa, joka lietsoo terrorismia, sillä Trumpin mielestä Iran tukee terroristeja.

Israel ja siihen kytkeytyvä Israel-lobby ovat saaneet manipuloitua Trumpin lietsomaan sunnimaiden; Saudi-Arabian, Egyptin ja Jordanian vihamielisemmäksi Irania kohtaan.

Hyökkäykseen liittyviä tapahtumia

Kaksi öljytankkeria

Iskujen kohteena olivat norjalaisomistuksessa oleva Front Altair –tankkeri sekä japanilaisomistuksessa oleva Kokuka Courageous -tankkeri.

Norjalaisten merenkulkuviranomaisten mukaan Front Altair -tankkerilla oli kolme räjähdystä.

Iran pelastajana

Iran pelasti yllä mainituista tankkereista Omaninlahdella ainakin 44 ihmistä. Pelastettavat siirrettiin Iranille kuuluvaan Jask nimiseen maakuntaan. Yhdysvallat on kyseenalaistanut tämän ja sanonut sen laivaston pelastaneen joitakin tankkereilla olleista, kertoo BBC.

Iran ei liity iskuihin

Omaninlahden viimeisin isku tapahtui aikaan, jolloin Yhdysvallat ja Israel ennättivät tarkoituksellisesti tulehduttaa USA:n ja Iranin välejä, mikä on ollut Israelin ja USA:n tarkoituskin.

Viime kuussa samoilla seuduilla tapahtui myös hyökkäyksiä tankkereita vastaan, jolloin Yhdysvallat syytti vailla mitään järkevyyttä iskusta Irania.

Korkea-arvoinen iranilaisviranomainen sanoi BBC:lle, ettei Iran liity Omaninlahdella tapahtuneisiin iskuihin.

– Joku yrittää horjuttaa Iranin ja kansainvälisen yhteisön välisiä suhteita, viranomainen lisäsi.

Yhdysvallat ja Britannia syyttää Irania iskuista

Valtioterroristit Yhdysvallat ja Britannian syyttävät rinta, rinnan Irania hyökkäyksistä öljytankkereita vastaan Omaninlahdella. Esimerkiksi Guardian kertoo, että Britannia on ilmoittanut virallisesti syyttävänsä hyökkäyksistä Irania.

Britannian mukaan mikään muu maa tai ryhmä ei voi uskottavasti olla vastuussa hyökkäyksistä.

Luonnollisesti nämä syytökset ovat vääristelyä, jolla etsitään tekosyitä sodan aloittamiselle Irania vastaan.

Huthikapinallisia epäillään iskusta

Ulkopoliittisen instituutin vanhemman tutkijan Toni Alarannan mukaan torstain iskut ovat yksi tapahtuma laajemmassa tapahtumien ketjussa. Hän näkee myös näiden iskujen liittyvän Jemenissä käynnissä olevaan sotaan.

– Saudi-Arabian ja huthikapinallisten välisiin juttuihinhan tämä liittyy. Huthikapinallisten oletetaan näidenkin iskujen takana minun käsitykseni mukaan olevan.

Alarannan mukaan näyttäisi siltä, että edelliset sabotaasit öljyjalostamoihin ja -putkiin sekä viimeisimpänä iskut saudiarabialaiselle lentokentälle olisivat huthikapinallisten tekosia.

Huthikapinallisten pyrkimykset liittyvät Jemenin sisäiseen tilanteeseen.

Suurin piirtein samoilla linjoilla Alarannan kanssa on SVT:n uutistoimituksen ulkomaanreportteri Stefan Åsberg.

Iran ei voi olla syyllinen

Iran ei missään tapauksessa halua sotaa kenenkään kanssa. Erikoisesti Iran haluaa välttää konfliktia Yhdysvaltojen ja sen liittolaisten kanssa, jo siitäkin syystä, että läntinen koalitio olisi sille erittäin haastava vastus. Iranin johto, kuten läntinen liittoumakin tietävät sen, että sota Irania vastaan sysäisi Lähi-idän täydelliseen sekasortoon. Iran ei halua, että palestiinalaisten ja Syyrian tilanne epävakautuisi entisestään, johon suursodalla olisi suoravaikutus.

Iran kannattaa politiikkaa, joka ei suosi sunnimaiden ja Israelin hegemonia-asemaa Lähi-idässä. Kaikista varteenotettavin vastusta sunnimaista lienee Iranille Saudi-Arabia. Vielä 1960- ja 1970-luvuille saakka Iran ja Saudi-Arabia olivat muodollisesti liittolaisia, joiden kautta Yhdysvallat näyttivät pyrkivän hillitsemään Neuvostoliiton valta-asemaa Persianlahden alueella. Mutta 1970-luvulla Saudi-Arabia alkoi pyrkiä tiukkaan sunnalaisuuteen ja täten pitämään šiialaisuutta harhaoppisena. Kuten tiedämme, Iran julistautui vallankumouksensa saattelemana vuonna 1979 šiialaisuuden johtajaksi. Näistä tapahtumista alkaen maiden välit ovat olleet tulehtuneet.1

Tätä yllä esitettyä S-Arabian ja Iranin välistä tulehduspistettä ovat Israel ja sen läntiset liittolaiset, Yhdysvaltojen johdolla vaurioittaneet vieläkin syvemmälle. Avoin sota läntisen liittouman ja Iranin välillä voisi horjuttaa Iranin uskonnollista, poliittista ja taloudellista tasapainoa Lähi-idässä, joten Iran ei halua sotaa Yhdysvaltojen kanssa, eikä Iran ole siten voinut syyllistyä hyökkäyksiin öljytankkereita vastaan.

Huomion arvoista myös on, että Iranin poliittinen käyttäytyminen Lähi-idässä ja ehkä myös laajemmin maailmassa, johtuu vain ja ainoastaan Israelin sekä Yhdysvaltain aggressiivisuudesta Irania kohtaan. Koska Yhdysvallat pyrkii epävakauttamaan Iranin valtiota, on Iranin tietysti pakko reagoida siihen. Siten Iranin on pidettävä yllä eräänlaista suojelevaa geopoliittista kilpeä. Tämä Yhdysvaltojen suhtautuminen Irania kohtaan on yleisesti havaittavissa.

Iran ei halua sotaa rajoilleen, minkä se sai kokea joutuessaan puolustamaan itseään Irakin hyökkäyksiä vastaan vuosina 1980–1988. Historiasta tiedämme, että yllättäen Israel tuki tuolloin Irania, sillä se arvioi Irakin olevan pahempi vastusta Juutalaisvaltiolle. Tässä sodassa Yhdysvallat sekä Iso-Britannian tukivat Irakia.

Jäljempänä olevat neljä tekstiosuutta ovat lisätyt artikkeliin 22.6.2019.

Lisäksi todettakoon, että:

Miksi Iran olisi hyökännyt norjalaisia ja japanilaisia tankkereita vastaan, huomioiden sen, että Norja sekä Japani ovat Iranin tuottoisimpia öljykaupan asiakkaita.

Miksi Iran olisi iskenyt japanilaisen öljytankkerin kimppuun juuri historiallisen valtiovierailun aikana? Luonnollisesti Iran halusi kunnioittaa Japanin pääministerin vierailua, jo kauppasuhteiden ja tietyntasoisen liittolaisuuden tähden. Iran ei voinut iskuihin syyllistyä.

Israel ja Yhdysvallat ovat Iranin arkkivihollisia, jotka toivovat Iranin nykyisen hallinnon kukistumista. Israel haluaa tuhota Iranin omavaraisuuden ja itsenäisyyden Yhdysvaltojen ja sen liittolaisten avulla. Öljy ja maakaasuputket näyttelevät tässä tärkeää roolia. Varsin todennäköistä on, että Israelin Mossad sekä Yhdysvaltojen CIA ovat olleet hyökkäyksen taustalla Omaninlahden iskuissa öljytankkereita vastaan.

Myös Newsweek -lehti viittaa analyytikoihin, joiden mukaan viime viikon hyökkäykset — samoin kuin toukokuussa tehdyt iskut neljää tankkeria vastaan samoilla merialueilla, olla mahdollisesti niin kutsuttuja false flag  -hyökkäyksiä, jotka olisi tehnyt Iranin veriviholliset Israel tavoitteenaan saada Iran näyttämään syylliseltä.

Israelin ja Yhdysvaltojen osallistuminen iskuihin näyttää johdonmukaiselta

Omaninlahdella tapahtuneissa hyökkäyksissä sekä muissa vastaavissa viimeaikaisissa iskuissa, näyttävät taustalla niissä olevan Israel ja Yhdysvallat.

Tähän pahan-akselin käyttäytymiseen on useita syitä, mutta esitettäköön niistä muutamia:

Yhdysvaltojen ja Israelin invaasiot Syyriassa ja Yhdysvaltojen sekä Israelin tiiviit liittolaissuhteet antavat selvän viestin: Israel haluaa tuhota Iranin omavaraisuuden ja itsenäisyyden USA:n ja sen liittolaisten avulla. Tämä toteuttaisi Yhdysvaltojen ja Israelin tavoitteen Syyrian pilkkomisesta osiin, joka alistaisi samalla koko Lähi-idän alueen Israelin johtaman ja Yhdysvaltojen läntisen liittouman kontrolliin.

Israelin ja Yhdysvaltojen aggressioiden motiivit Irania kohtaan näyttävät olevan osittain samat kuin Yhdysvaltojen ja sen liittolaisten hyökkäyksen syyt Syyrian hallintoa vastaan.

Lähi-itään erikoistunut kansainvälisten suhteiden historian dosentin Pertti Multasen mukaan syy Syyrian sisäisen konfliktin laajentumiseen tuhoisaksi sodaksi oli ehkä kahdessa kilpailevassa maakaasuhankkeessa. Näissä molemmissa m-kaasuhankkeissa kaasuputki kulkisi Syyrian kautta. Syyria on neuvotellut Iranin kanssa putkesta, joka toisi kaasua Irakin kautta Syyrian rannikolle ja sieltä edelleen meren alitse Kreikkaan ja muualle Eurooppaan.

Turkki ja monet muut maat ovat sen sijaan kaavailleet putkea, joka kuljettaisi Qatarin kaasua Saudi-Arabian ja Syyrian kautta Turkkiin ja sieltä edelleen Eurooppaan.

Turkki pyrki saamaan presidentti al-Assadin Qatarin-putken kannattajaksi, mutta hän ei suostunut. Kohta tämän jälkeen alkoi sota, jossa monien fossiilivaltioiden rahoittamat ja sponsoroimat joukot yrittävät syrjäyttää al-Assadin.

Qatar–Turkki-kaasuputki tarkoitti sitä, että Länsi-Eurooppa voisi ratkaisevasti vähentää riippuvuuttaan Venäjän kaasusta. Tästä syystä se sopisi mainiosti Yhdysvaltojen ja Naton strategiaan, mutta olisi epäedullinen Venäjälle.

Lähi-idän konfliktit ovat muodostuneet lukuisista eri syistä, mutta koska Iran ja Syyria ovat liittolaisia ja olivat suunnittelemassa heille sopivaa maakaasuputkihanketta, ja koska sota Irania vastaan laajentaisi invaasiota myös Syyriaan, voidaan päätellä m-kaasuputkihankkeen olevan osasyynä Israelin ja Yhdysvaltojen väkivaltaiselle uholle Irania kohtaan.

Ei ole vielä uskottavaa, että tämä Omaninlahdella tapahtunut hyökkäys öljytankkereita vastaan aloittaisi Yhdysvaltojen ja sen liittolasten hyökkäyksen Iraniin, mutta näiden iskujen jatkuessa suursota on väistämätön. Nämä sabotaasit voivat hyvinkin jatkua.

Markku Juutinen

Lähteet

MTV-uutiset (13.6.2019). Yhdysvallat syyttää Irania hyökkäyksestä Omaninlahdella. Saatavina: https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/yhdysvallat-syyttaa-irania-hyokkayksista-oljytankkereita-vastaan-omaninlahdella/7448630#gs.ikko34

SU (5.8.2018). Yhdysvaltain uudet talouspakotteet julki tiistaina – Iran uhkaa sulkea maailman vilkkaimman öljyreitin. Saatavina: https://www.suomenuutiset.fi/yhdysvaltain-uudet-talouspakotteet-julki-tiistaina-iran-uhkaa-sulkea-maailman-vilkkaimman-oljyreitin/

BBC News (20.5.2017). Saatavina: https://www.bbc.com/news/world-us-canada-39979189

BBC News (14.6.2019). Saatavina: https://www.bbc.com/news/world-middle-east-48627014

MTV-uutiset (15.6.2019). Saatavina: https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/myos-britannia-syyttaa-irania-oljytankkerihyokkayksista-mikaan-muu-maa-ei-voi-olla-vastuussa/7450096#gs.ikqfft

MTV-uutiset (13.6.2019 ). Saatavina:  https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/kahta-oljytankkeria-vastaan-hyokattiin-omaninlahdella-yk-n-turvallisuusneuvosto-kokoontuu/7448566#gs.ikq8y9

SVT (13.6.2019). Saatavina: https://www.svt.se/nyheter/utrikes/misstankt-attack-mot-norskt-tankfartyg-star-i-brand

Börssivärlden (21.1.2019). Japan återupptar oljeimporten från Iran. Saatavina:

https://borsvarlden.com/artiklar/japan-aterupptar-oljeimporten-fran-iran/ News Week. Saatavina: https://www.newsweek.com/intelligence-experts-question-iran-video-us-track-record-ginning-evidence-war-not-good-1444169

Michel Chossudovsky (16. 6.2012). Saatavina http://www.globalresearch.ca/hidden-us-israeli-military-agenda-break-syria-into-pieces/31454

Pertti Multanen (16.1.2016). KU. Saatavina: https://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/3489943-syyrian-sodan-taustalla-kilpailu-kaasusta

 1. Niemeläinen, Jussi. Miksi Saudi-Arabia ja Iran ovat valmiita välirikkoon?

15 kommenttia

 1. Tarvitaan ennää tiputtaa yksi siviililentokone, niin saadaan syy iskeä.

  Plusääni(13)Miinusääni(0)
 2. Meillä on varmaa tietoa hyökkäyksestä. Räjähdyksen tekemästä aukosta on löytynyt passi joka todistaa syyllisen.

  Aiemmin tietoon tullut meressä kellunut iranilainen passi oli virheellinen tieto.

  Plusääni(5)Miinusääni(0)
 3. Mikä tässä on sensuroinnin syy? Haluaako Magneettimedia ohjata ihmisten mielipiteitä rajaamalla mitä saa esittää? Sittenhän Magneettimedia on ihan saa kuin valtamedia eli propagandatorvi.

  ”USA vetäytyi Trumpin lupauksen mukaisesti kansainvälisestä Iranin ydinsopimuksesta. Näillä toimenpiteillä Yhdysvallat halusi luonnollisesti haastaa riitaa Iranin kanssa.”

  Hieman yksisilmäinen johtopäätös väittää, että Yhdysvallat ”halusi luonnollisesti haastaa riitaa”.

  Yhdysvallat piti sopimusta huonona. Jonkun toisen mielipide ei tee siitä hyvää. Yhdysvallat halusi neuvotella sopimuksen uudestaan.

  Jos katsotaan toisen puolen yhdellä silmällä, voidaan sanoa, että Iran halusi haastaa riitaa Yhdysvaltojen kanssa, koska ei suostunut uusiin neuvotteluihin.

  Plusääni(1)Miinusääni(24)
 4. Nämä diilit ovat teatteria muutenkin. Pitää olla joku tekosyy tukea neuvostoliittoa, p-koreaa tai irania

  Plusääni(2)Miinusääni(2)
 5. You are correct about FINLAND it has turned into a cesspool of vulgarness and depravity . I feel like a stranger in my own country . Finland has turned into the land of stupid . Common sense and morality is a thing of the past . The new so called generation has turned into self absorbed mindless sheep . Godless and lost claiming they love all but when challenged with truth will turn on you and rip you to shreds if allowed . Our so called leaders of this once beautiful land have turned their backs on this country and have opened the doors to make it the most sinful nation on earth . Judgement will come to our once Godly land and I feel it will come fast . Unfortunately when it does come they will blame God for it instead of blaming themselves .

  Aika puhdistaa sionistit ja heidän lakeijansa rapparit ulos planeetalta!!

  Plusääni(7)Miinusääni(0)
  1. Suomi on (((amerikkalaistanut))) vain entisestään. Siitähän tästä on pohjimmiltaan kyse.

   Onneksi asun maaseudulla. Täällä on vain enimmäkseen nuoria pareja ja lapsia. Ei rotumuukalaisia tai muutakaan saastaa. Helsinki lienee jo menetetty lopullisesti. Ei siellä kukaan pane hanttiinkaan.

   Plusääni(11)Miinusääni(0)
 6. Junat ajavat ohi asemalla, bussit ja posti eivät kulje, veroja nostetaan, palkkoja pienennetään. Asioista ei saisi valittaakaan, eikä varsinkaan kaikkien kurjuuksien todellista aiheuttajaa – juutalaista korollista velkarahaa yksityispankeilta – saisi mainita. Moni kohdistaa vihansa vain näihin elintasoturisteihin, jotka ovat globaalin eliitin pelinappuloita. Mutta terve rasismi ja muukalaisviha ovat toki ne voimavarat, jotka juuri ovat meidät itsenäisinä pitäneet! Meidät myrkytetään, orjuutetaan ja lopulta tapetaan meidän omassa maassa, meidän omilla rahoillamme. Milloin suomalainen nousee sortoa vastaan? Eikö meillä vielä mene tarpeeksi huonosti? Sitten vasta kun se viimeinen, tappava sopimus turkkilaisten ja juutalaisen Erdoganin kanssa on tehty Timo ”Israelin ystävä” Soinin toimesta? Liian myöhäistä.

  Epilogi: MV voisi ottaa hieman mallia esim. Totuusblokista, Kansalliselta Vastarinnalta ja Magneettimedialta siitä, miten asioista puhutaan ja kirjoitetaan suoraan. Vai meinaatteko vain hamaan loppuun asti vaikertaa: ”miksi, miksi, miksi?” ja ”kuka, kuka, kuka?” Ei kai MV pelkää ”rasistin” leimaa? ”Rasismi”-termin, muuten, keksi juutalainen Lev Davidovich Bronstein eli tuttavallisemmin ”Leon Trotsky”.

  Alussa esittämääni kysymykseen palaten: Suomi ei koskaan ollut sodassa (II maailmasota) venäläistä slaaviveljeskansaamme vastaan, vaan N-liitto oli alusta asti suunniteltu juutalainen xenokratia eli muukalaisten vallassa oleva entiteetti – aivan kuten EU:kin.

  Plusääni(7)Miinusääni(0)
  1. https://mvlehti.net/2019/06/18/ministerio-ja-danske-bank-suomen-talouskasvu-hiipuu/

   Onneksi mennään alas kovaa vauhtia. ”Vihreät” ja muut maan ”valtaapitävät” kommunistinuket huutavat: lisää höyryä pönttöön! Suunta on oikea! Kuulemma edellinen halitus teki oikein hyvää työtä tämän erään erittäin huonohampaisen naisoletetun ”vihreän” mielestä. En tiedä pitäisikö itkeä vai nauraa…

   Täytyy tulla täystuho, ennen kuin tämän junan suunta todella muuttuu. Sokeat ”puikoissa” eivät näe mitään. Ovat ilmasto- ja matukiimoissaan näkönsä menettäneet aikoja sitten.

   Plusääni(3)Miinusääni(0)
 7. Israel iski tankkereihin — Gulf Of Oman False Flag Attack: Israel Did It Using Popeye Submarine Launched Cruise Missiles
  By wmw_admin on June 18, 2019

  Northern Truthseeker – June 17, 2019
  http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=190098
  Ainakin Israelilla motiivi iskuun koska se ja Usan neokonnat ovat puuhanneet Iranin sotaa jo ainakin 10v

  Plusääni(7)Miinusääni(0)
 8. Suomen johto oli koko sodan ajan vihollisemme puolella ja koko sotiminen Saksan petkuttamista. Näin voimme Tahvanaisen kirjoista lukea.

  Plusääni(4)Miinusääni(4)
 9. USA on tuhonnut Irakin ja Libyan ja tuhoaa koko ajan Afganistania, Syyriaa ja nyt Irania luoden kaaosta Lähi-itään ja on siksi vastuussa pakolaistulvasta joka virtaa Eurooppaan
  USA tekee tämän Naton (johon mekin yritämme päästä jäseneksi) ja Israelin sekä maailman juutalaisten tuella (vai pitäisikö sanoa painostamana?).
  Syyrialta otetut Golanin kukkulat saavat uuden nimen: Trumpin kukkulat. Tunnuksena nöyrästä Israelin palvelusta tietenkin.

  America, after all, has destroyed Iraq and Libya and is in the process of destroying Afghanistan, Syria and (now) Iran, creating in the process havoc and confusion all over the Middle East. So America is directly responsible for creating the very refugees that are now pouring into our Western countries, thanks to America’s ceaseless belligerence.

  America is doing all this with the help of its Nato allies, especially its lapdog Britain.
  And it is hellbent on this course of destruction because it is being egged on by Israel and international Jewry, especially by American Jews and their non-Jewish shabbos goyim lickspittles, men like John Bolton and Mike Pompeo.
  Trump is of course marching to Jewish orders. Anyone who denies this and pretends the opposite, that Trump is a man of peace doing his best to rein in the Jews, is delusional.
  Did you know that the Israelis are so delighted with Trump’s gesture of recognizing the Golan Heights as now belonging to Israel, not Syria, that the Golan Heights was recently renamed by Netanyahu in Trump’s honor? It will soon be known officially on world maps as “Trump Heights”. (See picture of Trump, preening and gloating)
  https://www.darkmoon.me/2019/is-america-the-new-africa/

  Plusääni(4)Miinusääni(0)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat