Onko Suomi täysin mätä? Osa 2/2 – Liisa Mariapori

Suomen valtion Euroopan ihmisoikeustuomioistuimessa v. 2010 voittanut Liisa Mariapori kertoo kokemuksistaan Suomen nykytilasta ihmisoikeusrikosvaltiona ja esittelee tohtorinväitöskirjansa aineistoa, mikä osoittaa yrittäjien oikeusturvan olevan olematon suhteessa verottajaan.

Tilaisuudessa oli myös myynnissä Mariaporin kirjoittama kirja Verottaja tappolinjalla, jossa paljastetaan verottajan ajavan tahallisesti yrityksiä konkurssiin virheellisillä verotarkastuksilla. Kirja oli sensuurissa korkeimman oikeuden päätöksellä yli 10 vuotta aina EIT:n päätökseen asti.

Mariapori on entinen lääninveroviraston toimistopäällikkö, jolla on takanaan yli 30 v. ura verohallinnossa. Saatuaan potkut verohallinnosta 1996 Mariaporin on toiminut verokonsulttina. Keväällä 2011 hän on kansanedustajaehdokkaana Lapin vaalipiirissä.

Video on taltioitu yhteisökuntapoliittisessa yleisötilaisuudessa Jyväskylän kaupunginkirjastossa 26.2.2011, jonka järjesti Keski-Suomen Yrittäjien Kipinä ry.

15 kommenttia

 1. Promeritissa on KHI-foorumissa myös Mariaporin luentoja.

  On se kamalaa. 3000 yritystä kaadetaan joka vuosi ja loput maksavat kiltisti veronsa. Oikeutta ei saa. Omaisuus menee ja velkaa loppuelämä rikollisten takia. Ja tietysti kohteina ovat pienet yritykset. Isojen kimppuun ei käydä, vaikka juuri ne kielrtävät niitä veroja. Ja poliisia ei haluta tutkimaan tätä veronkiertoa. Tämä on Kataisen ja mafian Suomi. Mutta myös muiden vanhojen puolueiden luoma käytäntö tämä verojuttu.

  Jo vuosikymmeniä on toisinajattelijoille kostettu veromätkyillä. Tai muille rangaistaville. Fryckmanilla on edeltäjiä paljon. Esim. jo 70-luvulla Vilho Tahvanainen, jonka pöytälaatikkofirma sai sellaiset mätkyt, että mies joutui loppuiäkseen kybittäväksi.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 2. Totta, tämä on melkoinen ongelma. Pelottaa kun yrittäjien rivit ympäristössä harvenevat. Lopettevat, muuttavat Eestiin tai jopa Ruotsiin kun ei rahat riitä Suomessa.
  Ihmettelen SUURESTI näin vaalien alla, että kukaan ei tunnu olevan kiinnostunut siitä, että koko julkisen sektorin rahoitus (joka tulee siis kaikki, 100 %, yksityisten verosenteistä) kuristetaan hengiltä.

  Suomessa on ENITEN virastoja ja virkamiehiä koko läntisessä maailmassa. Ei meillä ole varaa tähän pelleilyyn. Tarvitaan yrityksiä, jotta saadaan työpaikkoja. Verorahoilla ei voi luoda työpaikkoja. Ongelma on siinä, että duunarin käteen jäävä palkka tietää yrittäjälle vähintään 3 – 4-kertaista menoa Suomessa.
  Tämä taas johtuu julkisen sektorin pohjattomasta rahantarpeesta ja pöhötaudista.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
  1. Ei se nyt taida pöhötaudista johtua. Ehkä siihen löytyisi oiva luonnontuote, jos ei muuten niin tilaten Amerikasta.
   Mutta mennänpä asiaan. Veikko ei muistanut mainita, että 3-4 kertainen meno pitää sisällään eläkkeet ja sosiaaliturvan, työttömyysvakuutukset jne., joista hyötyy palkansaaja. Keskimäärin palkan sivukulut ovat noin 45-60 % laskentatavasta, alasta ja vapaaehtoisista sivukuluista riippuen, niin eihän se ole lähelläkään 3-4 kertaista.

   Jos 2000 euron bruttopalkka kustantaa työnantajalle 3000 euroa, niin kerroin on 1,5. Jos meno olisi kolmen kertainen niin työnantajan kulu olisi peräti 6000 euroa. Huh..sitä ei kestäisi kuin lehtien kustannustoiminta ja luontaistuoteteollisuus.

   Plusääni(0)Miinusääni(0)
 3. Joopa joo..tätähän riittää. Oli palkansaaja tai yrittäjä niin asiassa ei ole ongelmia.
  Kun maksaa veronsa, niin lopulla saa tehdä mitä haluaa. Ei pitäisi olla vaikea asia.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 4. http://www.promerit.net/2011/04/pienyrittajan-tuskanhuuto/

  Tuolla on taas järkyttävä juttu. Etenkin Luigin viimeinen kommentti on hälyttävä. Roistot salaavat kaiken nykyisin ja siksi väärinkäytökset ovat sääntö. Mariapori sai kaiken julki vasta EIT:n avuulla ja nyt sekin kanava on tukittu lailla. Ei tarvita enää Hirvelää niin paljon.

  Ja videon aihe on se, että ABC-yritykset nitistävät yritykset vanhan yköstien varrella virkamiesten, ay-liikkeen ja oikeuslaitoksen avulla ja poliitikkojen käskystä. Todella törkeää sitten maan tapaa kiertää veroja luvan kanssa ja sitten verovilpillä tuhotaan rehelliset. Ja Fazerin pullia pitäisi kaikkien ostaa ja siksi ei käy ravintolakeittiössä tehdä pullia pienyrittäjän. Ei saa ostaa kalaa suoraan kalastajilta, vaan pitäisi palkata kalastajat. Kaikenlaisia rakenuksia vaaditaan, johon kellään ei ole varaa. Tilamaitoa eisaa myydä ja maa- ja metsätalousministeriöllä on otsaa väittää, että kyse ei olisi Keskon, Valion ym. pussiin uuden tuotteen ja myyjien torppaamisesta, vaan hygieniasta. Ministerikin tässä hiljattain muka ei ymmärtänyt, miten tuollaista toimintaa on päässyt syntymään. Silti kaikki tietysti jatkuu, kunhan vain teeskenneltiin, kun asia oli oikein uutisissa, mikä on pieni ihme.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 5. Hei..miten veroja kierretään luvan kanssa? Luvatonta veron kiertämistä joku saattaa harrastaakin, mutta jos lupa on , niin ei kait se ainakaan luvatonta silloin ole? Mihin verovilppiä sitten enää tarvitaan, kun sanot, että vilpillä tuhotaan rehelliset?

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 6. Kappas, eipä video näykään. Mutta voipi saman yrittäjän esityksen katsoa tuolta KHI-foorumilta ja tuo ay-mafian kovistelu löytyy tuon nettilehden artikkeleista

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
   1. Tuosta ei nyt tolkkua saanut, kun oli sen verran vauhdikasta menoa. Näiden juttujen taustoista ei tiedä kuin asianomistajat. Mikäli sitten on päädytty yhdenvertaisuuslain tulkintoihin, niin siinä ei ole mitään kummallista.
    Asioistahan voidaan sopia tai jos ei sovita, niin edessä on oikeusistuin. Erityistä veronkiertoa en äkkiseltään havainnut. Paperissakin luki: …esittämänne..siis kenen esityksestä olikaan kyse?

    Plusääni(0)Miinusääni(0)
 7. Tästäkin meitä johtavat NWO-rikollisten lakeijat (mm. bilderbergit ja vapaamuurarit) ja heitä palveleva valta- eli propagandamedia vaikevat:

  ”SUOMEN TRAGEDIA .. tästä kansakunnan ahdinko alkoi”, http://www.promerit.net/2013/06/suomen-tragedia/

  Eräs kommentti artikkeliin ”Maksoiko Suomessa valtio pankkien valuuttavelat 1990-luvulla?”,
  http://www.promerit.net/2012/07/13008/ :

  ”Kelle Möller
  24.7.2012 23:24

  Olen tutkinut kyseistä aihepiiriä perusteellisesti kymmenisen vuotta sitten ja olen jopa julkaissut Kauppakorkeakoulussa työpaperin arvopaperistamisesta.
  Siinä esitin saman kysymyksen, eli millä oikeudella, ja millä moraalilla pankit perivät valtion maksamat luottotappiot toiseen kertaan velalliselta realisoi velallisen omaisuuden murto-osalla siitä summasta minkä sama pankki on hyväksynyt velan vakuudeksi ja sitten vielä kaiken kukkuraksi perii saman velan takaajiltakin.
  Jos jokin asia ei ole looginen, se ei välttämättä tarkoita sitä, että olisimme tyhmiä. Pikemminkin se tarkoittaa ettei meillä ole kaikki asiaan liittyvää informaatiota. Kun aikanaan julkaisin työpaperini, tarkoituksena oli julkaista kokonainen sarja aiheeseen liittyviä dokumentteja. Toisin kävi seuraava työpaperi oli jo saanut kahden professorin hyväksynnän, mutta se joutui sensuurin kohteeksi. Toinen professori sanoi, että jos esittämäni dokumentteihin perustuvat väitteet pitävät paikkansa, saadaan looginen selitys koko tapahtumasarjalle. Tämä ei tarkoita, että kaikki väittämäni olisivat oikein, mutta se pakottaisi vastapuolen esittämään vähintäänkin yhtä uskottavan selityksen.
  Väittämäni oli ja on se, että Suomi hakeutui Euroopan yhteisöön turvallisuuspoliittisista syistä. Liittymisehdoissa oli eriskummallinen ehto. Siinä laskettiin bruttokansantulon suhde valtionvelkaan. Tarkemmin sanottu ei valtionvelka, vaan pelkästään valtion ulkomaan velka.

  Toinen reunaehto liittymiselle oli pankkien vakavaraisuus. Vuonna 1992 pankkien vakavaraisuus oli keskimäärinkin alle vaaditun BIS 8%. Suomen Pankin varat oli poltettu kun vahvaa
  markkaa puolustettiin ja siinä epäonnistuttiin. Valtion kassa oli niin tyhjä
  että budjettipäällikkö jo teetti muistion seitsemälle nimellä mainitulle henkilölle “Valtio likviditeettikriisissä”.JOSTAKIN OLI RAHAT VARASTETTAVISSA. Mauno Koivisto puhuu tyhjän kassan
  diktatuurista.

  Temppu ja miten se tehtiin?

  RAHAT VARASTETTIIN VAKAVARAISIA YRITYKSIÄ KAATAMALLA. Siihen käytettiin huippusalaista “Rohto” ryhmää, joka toimi Suomen Pankissa ja jossa verottaja oli mukana. Suomen Pankin kirjanpitoa väärennettiin ja saatiin tilintarkastajatkin vaikenemaan ja tässä kohdin varmaan tulee nämä valuuttalainatkin kuvaan.
  Valtion lainansaanti oli uhattuna. Iiro Viinanen matkusti ympäri maailmaa kerjäämässä luottoja valtiolle, jota saatiin vasta kun arvopapereistettiin pankeissa olleet vakuudet, lainsäädäntömme ei tuntenut silloin eikä tunne nytkään käsitettä arvopaperistaminen.”

  Plusääni(0)Miinusääni(0)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat