Pankkiirit syytteeseen salaliitosta ja petoksesta

Kun valtamediassa keskustellaan salaliittoteorioista, ne usein lytätään yksinkertaisten ja vainoharhaisten toisinajattelijoiden ja anarkistien vaahtoamisena.

Olemme usein kuulleet mantran kaltaisesti toistuvat ihmettelyt motiiveista ja johtopäätöksistä, aivan kuin ajatus ihmisten ja viranomaisten salaisesta yhteistyöstä oman etunsa edistämiseksi laittomin keinoin olisi jotain uutta maailmanhistoriassa. Viime aikoihin asti amerikkalainen lehdistö on leimannut salaliittokeskustelut vailla totuuspohjaa oleviksi hourailuiksi, jossa vääristellään faktoja. Ainoat salaliittosyytökset, joihin on suhtauduttu näennäisen puolueettomasti, ovat olleet mafiaan ja järjestäytyneeseen rikollisuuteen liittyvät syytteet, joita yleiset syyttäjät rakastavat, sillä niissä ei tarvitse välittää vastaajan oikeuksista, kun kuulopuheetkin sallitaan todisteiksi.

Nyt neljä vuotta talouskriisin jälkeen syyttäjätkin ovat viimein älynneet, mitä kriitikot ovat toistuvasti syytelleet: Suuret pankit ovat roistoja, jotka ovat muiden laittomuuksien ohella muodostaneet salaisia ja laittomia salaliittoja säätääkseen peruskorkoja ja manipuloidakseen lainamarkkinoita. Kahden suuren rahoituslaitoksen treidaajat ovat tunnustaneet syyllistyneensä LIBOR-koron peukalointiin, jolla määrätään 800 biljoonan dollarin luotto- ja lainamarkkinoiden korkotaso, mukaan lukien luottokortit ja asuntolainat.

Siis 800 tuhatta miljardia, eli 800.000.000.000.000 $ !

Kyseessä olevat pankit ovat Barclays ja Union Bank of Switzerland. Aluksi valvojat saivat sovittua pankkien kanssa sakkojen maksun sovittelumaksuna, jota tällaiset rahoituslaitokset pitävät osana normaaliin toimintaan kuuluvina menoina. Barclays pulitti 450 miljoonaa dollaria ja UBS huimat 1,5 miljardia dollaria. Molemmat myönsivät myös petoksen ja lahjonnan. (Yleensä pankit sopivat rahalla tällaiset syytökset myöntämättä syyllisyyttä)

Britit hyväksyivät rahat, mutta Yhdysvaltojen syyttäjät asettivat lisäksi syytteeseen kaksi entistä UBS:n treidaajaa LIBOR-koron peukaloimisesta. He ovat ensimmäiset yksilöt, joita syytetään virallisesti laajassa tutkinnassa, jossa on mukana kymmeniä isoja pankkeja. (Vain kahta henkilöä syytetään, eikä heistä kumpikaan ole enää UBS:n palveluksessa. Tämä eeppinen skandaali ei kosketa UBS:n ylintä johtoa lainkaan. On älytöntä edes lähteä syyttämään joutavia palkollisia niin kauan kuin johtajat jäävät rankaisematta ja saavat vauraina jatkaa käytäntöjään, vaikkakin muilla aloilla ja uusien kulissien takana. Sakot ovat mitättömät koko pankkien vaurauden rinnalla.)

Daily Beastin mukaan nämä käytännöt vallan rehottivat vuosien 2005 ja 2010 välillä. Barclayn ja UBS:n sovittelumaksut osoittavat järjestelmällisen korruption yhdistelmää, jossa ylemmät johtajat eivät välittäneet jatkuvista laittomuuksista ja nuorempien treidaajien tiivis ja räävitön porukka osteli toisilleen kallista samppanjaa ja keksi lempinimiä ja rivouksia keskinäisessä kirjeenvaihdossaan välittämättä siitä, että kaikki voitaisiin joskus julkaista.

Wall Street Journal ei voinut ohittaa juttua ja julkaisi tarkastajien epäilevän laajaa salaliittoa, vaikka pankit olivat tunnustaneet vain pienen osan tekemisistään. Rupert Murdoch ei voinut vastustaa tabloidien vetovoimaa ja julkaisi lööpeissä isoin otsikoin lainauksia UBS:n tähtitreidaajilta:

 • Meklari sanoi treidaajalle: ”Oletpa kehittynyt hyväksi tässä LIBOR-pelissä. Ajattele minua Monacon jahdillasi, jooko?”
  • ’Treidaaja-A:ksi’ kutsuttu sanoi: ”Tarvitsen sinun pitävän sen niin matalana kuin mahdollista. Jos teet sen, maksan sinulle vaikka 50.000 $, 100.000 $, ihan mitä haluat. Olen sanani mittainen mies.”

Merkittävää on se miten nämä pankkilakien ja –säännösten rikkomukset esitetään aina mediassa uhrittomina rikoksina tai kohdistuvina sijoitus- ja rahoituslaitoksiin, ei koskaan ihmisiin, jotka menettävät työnsä tai kotinsa, eikä koskaan puhuta todellisesta vaikutuksesta maailmantalouteen. Suurin osa uutisoinnista ei tunnista näiden rikosten yhteyttä niiden aiheuttamiin laajempiin vaikutuksiin maailmalla.

Kesäkuussa kongressiedustaja Maxine Waters yritti kiinnittää Yhdysvaltain keskuspankin johtajan Bernanken huomion tähän asiaan ja saada hänet tarttumaan toimeen, mutta Bernanke vältteli vastailemalla innottomasti ja kierrellen osoittaen selvästi, ettei hänellä ollut mitään kiirettä tehdä asialle yhtään mitään. Kuukausia myöhemmin muut englantilaiset ja amerikkalaiset valvojat toimivat, mutta hyvin hitaanlaisesti ja ponnettomasti.

Näitä oikeudenkäyntejä vaivaa äärimmäinen valikoiminen ja todellinen haluttomuus iskeä kiinni pankkien rikollisuuteen, vaikka niihin liittyy myös huumebisnes. Entinen New Yorkin kuvernööri Eliot Spitzer, joka toimi syyttäjänä Wall Streetiä vastaan, kommentoi kieltäytymistä HSBC Bankin syyttämisestä näiden todisteiden valossa:

”Päätös jättää syyttämättä tässä tapauksessa tekee tyhjäksi kaiken, mitä hallitus on aiemmin tehnyt huumesyytösten eteen kaikkialla. Tarkoitan sitä, miten viranomaiset kohtelevat tavallisia ihmisiä, jotka jäävät kiinni huumeyhteyksistä, takavarikoiden kaiken omaisuuden ja käyttämällä aivan äärimmäisiä rangaistuksia, kun taas tässä tapauksessa kiinni jää pankki, joka on jo vuosien ajan pessyt kolumbialaisten ja meksikolaisten huumekartellien rahaa miljardien dollarien edestä, eivätkä he saa aikaiseksi mitään syytettä! Jos laki ei ole kaikille sama, ei silloin lakijärjestelmä todella toimi.”

Kyseessä ei ole vain pankit ja hallitus. Media vaikuttaa myös myöntävän, että useita pankkeja johdetaan kuin rikollisjärjestöjä. Useat sitoutumattomat mediat ovat todistelleet näitä seikkoja jo vuosien ajan, kuten Zero Hedge listaa:

 • Petos aiheutti Suuren Laman, kuten myös nykyisen talouskriisin. Talous ei koskaan tokene, ellei talouden petosta saada syytteeseen.
 • Suurten pankkien omaksuma toimintamalli on järjestelmällinen ja laiton petos.
 • Suuret pankit ovat niin suuria ja laajalle verkostoituneita, että ne ovat käytännössä koskemattomia. Taloutta ei saada raiteilleen, ellei suuria pankkeja saada hajotettua osiin.
 • Obaman hallitus on ottanut viralliseksi käytännöksi olla syyttämättä talouden petoksesta. Pääkaupungin ”vahtikoirat” ovat niin korruptoituneita, että heitä on yhtä helppo lahjoa kuin kolmannen maailman banaanitasavallan poliiseja.
 • Syyttämisen sijaan hallitus syytää heille rahaa.
 • Nobel-palkinnon voittanut taloustieteilijä Joseph Stiglitz sanoi jo vuosia sitten:

”Järjestelmä on rakennettu niin, että vaikka jäisi kiinni, rangaistus on vain pieni osa siitä, mitä on saanut kerättyä tuottoina vuosien varrella. Sakko on pelkkä osa liiketoiminnan kustannuksia. Se on kuin parkkisakko; toisinaan sitä päättää pysäköidä kiellettyyn paikkaan tietoisena siitä, että saattaa saada sakon, koska kulman taakse parkkihalliin ajamiseen menisi liikaa aikaa.”

Hitaasti nämä ajatukset saavat jalansijaa valtamediassa, mutta toistaiseksi niihin ei ole globaalissa talousmediassa yhdistetty koko laajaa pankkiverkostoa ja sen aiheuttamia syviä haavoja maailmantaloudelle. YK selvitti, että kestää vuoteen 2017 ennen kuin työllisyydessä päästään kriisiä edeltävälle tasolle, jos ikinä päästään, sillä maailman laajuinen taantuma saattaa vielä pahentua ottaen huomioon Yhdysvaltojen ja Euroopan ongelmat ja viimeisimpänä Kiinan talouden pahenevat ongelmat. Suurin osa näistä ongelmista juontaa juurensa näistä vastikään tunnustetuista talouden rikoksista. Tässä yhteydessä on hyvä muistaa Vanity Fairin Graydon Carterin sanoja vuosia sitten hänen viitatessaan suurten pankkien rikollisiin puuhiin: ”Koskaan ei ole niin harva tehnyt niin paljon niin monelle.”

On myös hyvä huomioida, että näitä syytöksiä, tutkimuksia ja tuomioita ei koskaan mainita missään budjettiriihien keskusteluissa, joissa päätetään velkakaton nostamisesta tai budjettivajeen vähentämisestä. Harvoin edes mainitaan, kuinka paljon koko velkataakasta muodostuu pankkien lainojen koroista. Kuulemme raportteja talouden huonosta tilasta, mutta ei mainintaa siitä, mikä sen on alkujaan aiheuttanut.

 

Alkuperäinen artikkeli: http://www.globalresearch.ca/conspiracy-theories-versus-financial-crimes-bankers-face-prosecution-for-conspiracy/5316660

 

10 kommenttia

  1. niinhän ne onkin, ne on verkostoitunu kaikkiin maailman pankkeihin jo aikoja sitten, EU on niiden aikaansaannos jossa tavote nujertaa kaikkien maiden talous. sotien takana ne on ollu aina, ja saa niistäkin voittoa. ihmiskaupan ne alotti sillon kun ne alotti orjakaupan ja siinakin ne oli pääjehuja. ja siitäkään ei tiedä kukaan ja valkosia syytetään orjakaupasta. ne oli mukana yös Intiaanien hävittämisessä. lista vois kasvaa todella pitkäx, mut en jaksa kirjottaa

   Plusääni(2)Miinusääni(0)
 1. Markus, ihan hyviä videoita varmaan monet, mutta tuo Zeitgeist on globalistien harhautus jolla pyritään saamaan kaikki vaihtoehtoihmisetkin maailmanhallituksen taakse. ”Olemme kaikki yhtä” illuusiolla, jossa ei erotella hengellistä(aineetonta/metafyysistä) ja aineellista(konkreettista/rajallista) tasoa. Ei siis tunnusteta ihmisten rajallisuutta ja diversiteettiä. Monet globaaleiksi ongelmiksi väitetyistä uhista on vain osa tuota pelottelukampanjaa. Jos kansakunnat saisivat itse päättää asioistaan enemmän, tuottaa ruokansa ja energiansa mahdollisimman omavaraisesti ja käydä multilateraalisesti kauppaa niin monet ongelmat ratkeaisivat sillä kun ei olisi ulkopuolista tahoa määräämässä kehityksen suunnasta, kuten esim IMF:n lainaehdot määräävät. Esim lihansyönnin väitetty suuri ympäristöuhka, kun laidunmaita käytetään kehitysmaissa massiivisesti jotta liha voidaan tuottaa vientiin, ratkeaisi jos syötäisiin vain kotimaista lihaa. Kulutus määrät laskisivat toki, mutta ihmisen ei ole pakko syödä lihaa joka päivä muutenkaan, jos ollenkaan.

  Plusääni(0)Miinusääni(1)
  1. Harhaanjohtajia riittää. Siksi jokainen tarvitsee erottelukykyä. Ja tietoa.

   Puhdas materialistinen maailmankatsomus ja sitä tukevat uskomusjärjestelmät ovat tehnyt ihmisistä käytännössä orjia. Melkein kaikki ovat jo saaneet tuntea sen nahoissaan.

   On aika katsoa sekä eteen- että taaksepäin. Maapallolla on ollut aiemmin henkisesti meitä paljon kehittyneempiä kulttuureja. Ja meillä on edelleen mahdollisuus oppia heiltä. Henkinen kehittyneisyys yhdistettynä tieteeseen avaa meille aivan uusia ulottuvuuksia. Joku voi kutsua sitä myös luovuudeksi. Monet asiat muuttuvat paljon helpommiksi kun tietoisuutemme kasvaa.

   Aivoista käytetään nyt vain 10 %, jos kaikki sitäkään. Tiedemiehet eivät tiedä loppujen tarkoitusta, joten he pitävät sitä turhana. Luonnossa ei ole mitään turhaa. Kaikella on tarkoitus. Meidän on vain löydettävä se.

   Avaruudesta tunnetaan, pystytään mittaamaan ja ymmärtämään alle 10 %. Onko loppu taaskin turhaa?

   Merkittävät valtavirtatiedemiehet julistavat että ruumiin kuollessa tietoisuus häviää, kuoleman jälkeen ei ole mitään. Kuinka he ovat voineet sen todistaa? Ilman todisteita se on pelkkä hypoteesi, uskomus. Monet lähellä kuolemaa käyneet sekä menneistä elämistään hypnoosissa hyvin todentuntuisesti kertoneet todistavat kuitenkin toista. Eikö jokainen aito tiedemies epäile jopa omia hypoteesejään ja pyri löytämään lisää todisteita pelkkien vakuutteluiden sijaan? Sekä puolesta että vastaan. Jos hän on aito tiedemies.

   Grahan Hancock on tutkinut menneitä kultttuureja ja tehnyt niistä hyvin mielenkiintoisia havaintoja. Hänen esitelmänsä oheisella videolla alkaa noin 28 minuutin kohdalta. http://www.youtube.com/watch?v=A2395HLF4Yw&feature=youtu.be

   Henkisyys ei ole uskonnollisuutta, vaan tietoisuutta. Tietoinen ihminen ei tapa toista, eikä käytä häntä hyväkseen, ei pelottele, ei tuhoa luontoa eikä maapalloa, vaan pyrkii kehittämään itseään ja yhteisöään, elämään harmoniassa itsensä ja ympäristönsä kanssa.

   Plusääni(1)Miinusääni(0)
   1. Pöh, aivojen käyttämätön 90% on pelkkä myytti, ei aivotutkimuksen käsitys asiasta.
    Joku joskus tokaisi, että ihmiset keskimäärin käyttävät vain 10% todellisesta kapasiteetistaan.
    Lause jäi elämään, sillä sen avulla kaikenlaiset puoskarit ja poppamiehet markkinoivat henkisen kasvun oppaitaan.

    Plusääni(0)Miinusääni(1)
    1. Paljonko käytit kapasiteetistasi tuohon vastaukseen?

     Muihin seikkoihin sinulla ei ilmeisesti ollut huomauttamista.

     Vastauksestasi kuvastuu turhautuneisuus ja periksi antaminen. Älä huoli, tiede tulee pian paljastamaan todelliset puoskarit.

     Plusääni(1)Miinusääni(0)
  2. On totta, että lihateollisuus on vastuussa yli puolesta CO2-päästöistä. Lihateollisuus oli jo 1800-luvun viimeisellä neljänneksellä pieniin osiin jaettu teollisuus, jossa jokainen teki pienen osan teurastuksesta ja lihanjalostuksesta Chigagon suurissa teollisuushalleissa, josta Ford haki idean autojen rakentamiselle liukuhihnoilla.

   Jo vuonna 1875 Blavatsky ennusti, että Chigagon teurastamoteollisuus tulisi johtamaan ihmisiin kohdistuvaan väkivaltaan, kun tuhannet ihmiset vuosikymmenestä toiseen murhaisivat miljoonia eläimiä ja leikkelisivät veitsillä ja kirveillä eläinten ruhoja. Ei ollut sattumaa, että juuri Chigago oli 1920-luvulla USA:n väkivaltaisin kaupunki.

   Zeitgeist-liike on kuitenkin valitettavasti osa maailmanhallitukseen johdattavaa juonittelua, jolla yritetään tavoittaa ja tavoitetaan monet ”vaihtoehtoisesti” ajattelevat idealistit. Kun sekoitetaan hieman totuutta ja historiallisia paljastuksia, joilla eliitti on vuosisatojen ajan hallinnut kansoja, saadaan cocktail, joka maistuu monille juojilleen ”totuudelta”.

   Meille tarjotaan monia eri tapoja ja teitä tukea tulevaa maailmanhallitusta ja kansallisvaltioiden ja uskontojen romuttamista. Tilalle tulevat taas kerran kuninkaalliset miljonäärit ja eliitti ja pyramidin pohjalla on kansalaisten 99% enemmistö, jolle annetaan käytettäväksi 10-20% luonnonvaroista yhden prosentin eliitin hallitessa 80-90 prosenttia kaikista maailman luonnonvaroista ja omaisuuksista. Silloin Zeitgeistin tapainen liike on sopiva ohjaamaan ihmiset henkisiin ja hengellisiin harrastuksiin ja oman kulutuksensa vähentämiseen ja kuitenkin samalla tukemaan maailmanhallitusta – idealismin nimissä…

   Plusääni(0)Miinusääni(1)
 2. 12 v. kanadalaistyttö kertoo kuinka pankit ryöstävät kansalaiset hallituksen avustuksella.

  http://www.trueactivist.com/gab_gallery/12-year-old-girl-gets-it-why-dont-you/

  Hallitus lainaa korollista rahaa yksityisiltä pankeilta, jonka nämä luovat tyhjästä ja kasvattavat valtion velan uusiin ennätyksiin. Valtion oma pankki voisi luoda rahan itse ilman korkoa.

  Jo Jeesus kaatoi rahanvaihtajien pöydät, kun nämä yrittivät manipuloida rahaa.

  Plusääni(1)Miinusääni(0)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat