Paranna näkökykyäsi luonnollisesti

Ikänäkö (presbyopia) alkaa usein vaivata 40 ikävuoden jälkeen. Ikänäön vaivaamat ihmiset joutuvat lukemaan kirjoja ja lehtiä yhä kauempaa, kunnes käsivarsi ei tahdo riittää. Mikä ikänäön aiheuttaa ja voiko silmiä harjoittaa sen välttämiseksi?

Ikänäön syyt
Ikäkö johtuu eri syistä kuin likinäkö tai kaukonäkö, jotka voivat ilmetä hyvinkin nuorella iällä ja johtuvat usein silmän rakenteellisista muutoksista, perintötekijöistä ja ympäristön vaikutuksista. Ikänäkö on iän mukanaan tuomaa silmän linssin, mykiön, väsymistä ja elastisuuden häviämistä. Linssin proteiinien kovettuessa ja lihasten väsyessä linssi ei enää tarkenna lähelle.

Väsynyttäkin silmää voi harjoittaa.
Linssiä ympäröiviä lihaksia voi harjoittaa ja siten parantaa linssin tarkennuskykyä lähelle. Tavallisimpia harjoituksia ovat lihasten jännittäminen ja rentouttaminen, liikeratojen maksimointi ja hieronta.
Tarkennus lähelle ja kauas:
Pidä peukaloa silmiesi edessä noin 15 cm:n päässä. Yritä tarkentaa katseesi peukaloon. 1 – 2 minuutin jälkeen kohdista katseesi peukalon taakse samaan suuntaan ja tarkenna mihin tahansa kohteeseen yli 3 metrin päässä. Hetken kuluttua tarkenna jälleen 15 cm:n päässä olevaan peukaloon. Toista muutaman kerran ja lyhennä tarkennuksen kestoa, kunnes saavutat hengityksen rytmin. Jatka 5 minuuttia.

Kohteen seuraaminen:
Istu mukavassa asennossa ja suorista kätesi eteenpäin peukalo ylöspäin (kuin liftaisit). Tarkenna katseesi suoristetun käden peukaloon. Tuo kättä hitaasti kohti kasvoja pitäen katse koko ajan tarkentuneena lähestyvään peukaloon. Vie käsi uudestaan täysin ojennukseen katseella tarkasti seuraten. Toista 5 minuutin ajan.

Kämmenillä lämmitys:
Hiero kämmeniä vastakkain parin minuutin ajan, kunnes tunnet kuumotuksen. Paina kämmenet kuppeina silmillesi niin, että sormet ovat otsalla ja kämmenten reunat puristuvat silmien ympärille niin, ettei valoa tihku reunoilta. Katso kämmenten pimeyteen ja anna käsien lämmön levitä silmiesi ympärille. Toista useita kertoja.

Silmien pyöritys:
Sulje silmäsi ja pyöritä silmiä myötäpäivään ja vastapäivään 10 – 15 kertaa. Harjoitus rentouttaa silmän lihaksia ja parantaa verenkiertoa samalla lisäten silmän happipitoisuutta, mikä parantaa näkökykyä.

Ylös, alas ja sivuille:
Katso päätä liikuttamatta mahdollisimman ylös ja sitten alas 20 kertaa. Katso mahdollisimman paljon vasempaan ja oikeaan 20 kertaa. Kierrä katseella kerran ympäri myötäpäivään ja vastapäivään. Lepuuta silmiäsi kiinni hetken aikaa. Toista harjoitus.

Käyttämällä reilun vartin päivittäin voi heikentynyttä näkökykyä parantaa silmin nähtävästi jopa viikossa. Kohteet, joita oli aiemmin vaikea nähdä, piirtyvät nyt kirkkaampina ja selkeämpinä.

Alkuperäinen artikkeli:

http://www.naturalnews.com/035506_eyesight_exercises_presbyopia.html

2 kommenttia

  1. Vastaavia harjoituksia löytyy ”The Bates Method”
    Silmälääkäri Bates keksi jo yli 100 vuotta sitten että näkökyvyn heikkeneminen johtuu lihasten kroonisesta jännittymisestä, jolloin niiden mukautumiskyky heikkenee ja laseilla vain ”sementoidaan” tämä tilanne. Oikea tapa olisi rentouttaminen.

    Plusääni(5)Miinusääni(0)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat