Perussuomalainen ministeri kieltäytyi luovuttamasta Isis-terroristeja Irakiin

Oikeusministeri Jari Lindström perussuomalaisista vetosi ”kansainvälisiin ihmisoikeussopimuksiin” suojellessaan Isis-terroristeja, uutisoi MV-lehti.

Terrorimurhista epäillyt irakilaiskaksoset otettiin kiinni Forssan vastaanottokeskuksessa jo vuosi sitten. Heistä oli annettu pidätysmääräys Irakissa jo ennen kuin he pakenivat maasta, kuten MV-lehti uutisoi vuosi sitten.

Oikeusministeri Lindström kuitenkin kieltäytyi missään olosuhteissa luovuttamasta joukkomurhasta epäiltyjä irakilaisia näiden kotimaahan. Lindström vetosi siihen, että Irakissa on voimassa kuolemanrangaistus ja Suomen laki kieltää ihmisten luovuttamisen maahan, jossa heitä uhkaa kuolemantuomio.

“Tämä asia on ehdoton”, Lindström kommentoi STT:lle ja jatkoi:

“Meillä on kansainväliset ihmisoikeussopimukset, jotka on leivottu Suomen lainsäädäntöön, ja niiden mukaan Suomi ei voi palauttaa henkilöitä, joilla on mahdollisuus joutua kidutetuksi tai tuomituksi kuolemaan.”

On epäselvää, tuliko Irakilta ikinä Suomen oikeusministeriön pikkutarkat vaatimukset täyttävää luovutuspyyntöä.

“Pelkkä pyyntö ei riitä, siinä täytyy olla erinäisiä dokumentteja mukana”, painotti hallitusneuvos Juhani Korhonen.

Suomalaisilla poliitikoilla ja virkamiehillä tuntuu olevan ihmeellinen vimma saada pidettyä kaikki maailman joukkomurhaajat Suomessa. Irakin kanssa ei edes neuvoteltu siitä vaihtoehdosta, että kaksoset olisi luovutettu, mikäli Irak sitoutuu olemaan käyttämättä kuolemantuomiota.

Oikeudenkäynnistä Suomessa huippukallis?

ISIS-kaksosten oikeudenkäynti pidetään siis Suomessa. Jos ennusmerkit pitävät paikkansa, oikeudenkäynnistä on tulossa huippukallis ja ennätysmäisen pitkä. Kaikki tämä on pelkkää veronmaksajien rahojen tuhlausta.

Tampereella pidettävässä oikeudenkäynnissä kertyy valtavasti kuluja tulkkauksesta ja todistajien kyyditsemistä Irakista asti. Esitutkinnan aikana Suomen poliisi on joutunut käymään Irakissa kolme kertaa.

Irakilaisella tuomioistuimella olisi ollut paljon paremmat mahdollisuudet samaa kieltä puhuvina ja muslimikulttuuria ymmärtävinä arvioida todisteiden ja todistajien uskottavuutta. Ja jos irakilaisten mielestä kuolemantuomio on oikein tietynlaisista rikoksista, kuten joukkomurhasta, keitä me olemme sanomaan, että heidän kulttuurinsa on tässä asiassa meitä huonompi?

Pahimmassa tapauksessa käy niin, että Pirkanmaan käräjäoikeus jättää veljekset kokonaan tuomitsematta, koska ei voida varmuudella todeta, kumpi heistä ampuu videolla vankeja. Tai sitten veljekset saavat jonkin muodollisen tuomion ja istuvat “ensikertalaisina” siitä puolet, minkä jälkeen heitä ei voida ikinä palauttaa Irakiin, koska siellä heitä saattaisi odottaa uusi oikeudenkäynti.

Bazaramba vei yli 5 miljoonaa

Hutu Francois Bazaramba osallistui vuonna 1994 Ruandan kansanmurhaan. Valtamediassa “porvoolaispastorina” tunnettu Bazaramba tuli Suomeen 2003 turvapaikanhakijana. Hänet vangittiin keväällä 2007 Porvoossa.

Talvella 2009 Ruanda pyysi Suomea luovuttamaan Bazaramban, mutta Suomi ei suostunut. Oikeudenkäynti päätettiin pitää Suomessa samoista syistä kuin ISIS-kaksosten kohdalla. Kuluja kertyi valtavasti. Kyse on yhdestä Suomen historian kalleimmista oikeudenkäynneistä.

Poliisin kustannukset 1,3 miljoonaa

Bazaramba-jutun tutkijoiden palkkakulut olivat 835 000 euroa, joiden lisäksi muun muassa matkoista, autonvuokrista ynnä muusta syntyi kuluja 443 000 euroa.

Käräjä- ja hovioikeuden kulut kolme miljoonaa

Jutun käsittely Porvoon käräjäoikeudessa maksoi 1,65 miljoonaa euroa. Porvoon käräjäoikeus matkusti Afrikkaan kahdesti.

Oikeudenkäynnin todistelusta ja tulkkauksista Suomessa ja Afrikassa sekä oikeudenkäyntiin liittyvistä järjestelyistä Ruandassa ja Tansaniassa aiheutui noin 600 000 euron kulut. Käräjäoikeudelle ja syyttäjille syntyi matka- ja majoituskuluja noin 150 000 euroa. Puolustuksen palkkiot ja kulut olivat käräjäoikeusvaiheessa yhteensä 460 000 euroa. Käräjäoikeus ja syyttäjänvirasto tarvitsivat lisätyövoimaa, jonka kustannukset olivat yhteensä 440000 euroa.

Bazaramba valitti elinkautisestaan Helsingin hovioikeuteen, joka sekin matkusti Afrikkaan.

Hovioikeuden ja syyttäjien matkakulut olivat noin 65 000 euroa. Oikeudenkäynnin todistelusta ja tulkkauksista Suomessa ja Afrikassa sekä järjestelyistä aiheutui kuluja 730 000 euroa.

Hovioikeuden työvoimakustannukset olivat noin 225 000 euroa ja syyttäjien 160 000 euroa. Päälle tulivat vielä puolustuksen kulut.

Poliisin ja oikeushallinnon kulut jutussa olivat siis yhteensä noin 4,6 miljoonaa euroa.

Jokainen vankipäivä maksaa 200 euroa

Kokonaissummaan pitää laskea tietysti myös vankeinhoidon kulut. Yhden vankipäivän kustannus on nykyisin noin 200 euroa. Vuodessa siitä kertyy 73 000 euroa ja elinkautiseen mahtuu paljon vuosia.

Kaksosten elinkautiseen mahtuu vuosia ja kustannuksia kaksin verroin. Kallista lystiä on siis tiedossa. Ja suomalaiset veronmaksajat maksavat.

 

Julkaistu alunperin MV-lehdessä.

9 kommenttia

 1. Tämä on pohjanoteeraus jopa magneettimedialta. Toimittaja voi tutustua maansa perustuslakeihin ja niiden kunnioittamiseen. Jos oikeusvaltion ja oikeudenmukaisen oikeudenkäynnin periaatteet ovat mielestäsi pahe, niin pääseehän täältä poiskin. Esim. poistuattaessa idän suuntaan tilaa varmasti riittää, eikä siellä ihmisoikeuksien toteutuminen ole niin tarkkaa.

  Eikö toimittaja ymmärrä, että ministerin on melko varmasti pakko noudattaa perustuslakia? Jos ei näin tekisi, syyllistyisi itse rikokseen. Vajoaisimme silloin itse samalle tasolle, kuin nämä rikolliset, joiden oikeuksia kunnioitamme.

  Muutenkin hetken seurattuani magnettimedian otsikoita, tuntuu heidän agendansa olevan vihan ja sekasorron kylväminen, eikä asioista uutisoiminen ilman täysin tarpeetonta ajojahtia, joka palvelisi isänmaan hyvinvointia.

  Uskomatonta tämä vihan määrä!

  Plusääni(4)Miinusääni(31)
  1. Siis joihinkin maihin ei voida palauttaa ketään, koska kaikki voivat menettää päänsä. Ja kuitenkin näiden annetaan kulkea tänne vastoin kaikkia lakeja täällä ja kansainvälisesti. Sitten ei päästetä ketään pois. Etenkin rikollisia. Mitä pahempi, sen tiukemmin pidetään kiini. Kynsin ja hampain. Kauaa tätä ei kuitenkaan tule jatkumaan. Jossain vaiheessa koko maa hajoaa käsiin Sitten on suomalaisten vuoro siirtyä muualle maailmaan.

   Voi todellakin suomalaisvihan määrää. Miksi alistumme vihaajille?

   Plusääni(27)Miinusääni(1)
  2. ”Uskomatonta tämä vihan määrä!” —- Juu niin näyttää olevan.
   Tuossa reimanin jutussa nyt ei ollut päätä eikä häntää. Missä perustuslaissa kielletään terroristeja poistamasta maasta? Ja muutenkin ihan seko koko teksti. Kauheasti tuomas näyttää olevan hädissään tappajien puolesta, siinä kait koko kirjoituksen ydin.

   Plusääni(19)Miinusääni(1)
 2. Lindström on maanpetturi. Traitor. Kääntänyt selkänsä äänestäjilleen.

  Plusääni(19)Miinusääni(1)
 3. Oikeusministerin pitäisi neuvotella Irakin kanssa ratkaisu jossa kuolemantuomiota ei sovelleta. Sitten palautus.

  Oikeudenkäynti Suomessa siirtää kuitenkin veronmaksajien rahaa niille jotka asiaa hoitavat. Siksi oikeudenkäynti Suomessa. Bisnes on bisnestä.

  Plusääni(7)Miinusääni(1)
 4. Persuhuijarit ovat eliitin petturi- ja kätyriarmeija. He ovat vuosia huutaneet, kuinka ”natsit” ja ”jihadistit” ovat samaa kauheaa vihollisporukkaa heikäläisten ja heidän idoliensa israelilaisten mielestä. He vastustavat molempia ”antisemiitteinä”. Soini oli SKL:n rinnalla ainoa, jonka ryhmät tekivät antisemitismin noususta vaaliteeman. Nyt persujen johdolla ollaan Suomessa ottamassa sama askel kuin Englannissa ja julistamassa kansallissosialistit terroristeiksi. Persut saavat toteuttaa itseäään, kun yhteiskunta alkaa jahdata kansallissosialisteja ”terroristeina”. Puitkään on vaadittu myös ISIS-puhdistusta. No varmasti viimein ryhdistäydytään ”naiiviudesta” ja aletaan metsästämään ”terroristeja”, joiksi nyt luetaan nationalistitkin ja joiden pidätykseen ja vuosikausien vankeuteen riittää pelkkä kielletyn järjestön tunnuksen kantaminen tai hakarsititunnus.

  Plusääni(6)Miinusääni(1)
 5. Suojelivatko ihmisoikeussopimukset uhreja? Ajatelkaapa tätä?

  Plusääni(6)Miinusääni(0)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat