Pinaatti – todellista terveysruokaa!

Pinaatti on erinomainen luonnollinen raudan, K-vitamiinin ja terveellisten fytokemikaalien lähde.

Pinaatti on eräs ravinteikkaimmista arkiruoista. Aasialaislähtöisen kasvin lehdet suorastaan hehkuvat kehoa parantavaa voimaa.

Selvittäkäämme seuraavaksi pinaatin tärkeimmät terveysvaikutukset. Pinaatti kuuluu harvoihin kasviksiin, jotka ovat terveellisempiä keitetettynä tai höyrytettynä kuin raakana. Tämä johtuu siitä, että lämmittäminen vähentää pinaatin sisältämän oksaalihapon määrää. Kyseessä on luonnollinen happo, jonka tiedetään heikentävän kalsiumin ja raudan kaltaisten ravintoaineiden imeytymistä kehoon.

 

Erinomainen K-vitamiinin ja raudan lähde

Vaikka pinaatti ei sisälläkään yhtä paljon K-vitamiinia kuin vihreä superruoka lehtikaali, on pinaatti silti maailman K-vitamiinipitoisimpia ruokia. K-vitamiini on erittäin tärkeä verenhyytymisen edistäjä ja ihmiskeho tarvitsee sitä noin 45 µg päivässä. Lisäksi vitamiini säätelee solujen kasvua ja ylläpitää tervettä luustoa. Ensimmäisessä maailmansodassa haavoittuneille ranskalaissotilaille tarjottiin pinaattimehun ja viinin yhdistelmää, joka hillitsi verenvuotoa.

Kupillisessa lämmitettyä pinaattia on noin 6,4 milligrammaa rautaa, joka on yli kolmasosa suositellusta päiväannoksesta. Rauta on merkittävä kivennäisaine; se on tärkeä osa hemoglobiinia. Lisäksi rauta ylläpitää aivojen toimintaa sekä endokriinisia, aineenvaihdunnallisia ja immuunitoimintoja. Pinaatin kaltaiset rautapitoiset ruoat ovat tietysti paljon parempia mineraalin lähteitä kuin esimerkiksi synteettisesti valmistetut tabletit. Mitä tummempia pinaatin lehdet ovat, sitä enemmän ne sisältävät rautaa.

 

Paljon syöpää torjuvia fytokemikaaleja

Pinaatissa on paljon karotenoideja, saponiineja ja flavonoideja, jotka ovat tärkeitä fytokemikaaleja. Proceedings of the Nutrition Societyn toukokuussa 2007 julkaiseman tutkimuksen mukaan ”fytokemikaalit puhdistavat kehoa myrkyistä, poistavat karsinogeeneja, vähentävät tulehduksia sekä estävät syöpäkasvainten kasvua hillitsemällä mitoosia ja aiheuttamalla apoptoosia. Syöpää tutkiva American Institute for Cancer Research -laitos suosittelee pinaattia ja pitää sitä parhaina syöpää torjuvina ruokina.

 

Karotenoideja, jotka parantavat näköä

Eräät pinaatin karotenoideista, kuten luteiini ja zeaxantiini, torjuvat silmäpohjan ikärappeumaa estäen makulan pigmenttikerroksen ohentumista. Macular Societyn toimittaman tutkimuksen mukaan makulan luteiini ja zeaxantiini toimivat antioksidantteina ja vastustavat vapaita radikaaleja. Koska vapaat radikaalit ovat pääsyyllisiä makulan rappeumaan, pinaatin kaltaisten karotenoideja sisältävien kasvisten syöminen pitää yllä silmien terveyttä.

Keitetyssä pinaatissa on myös paljon C- ja E-vitamiineja, folaatteja, kalsiumia, magnesiumia, kaliumia ja mangaania. Hyvin monet meistä emme saa kaikkia näitä mineraaleja tarpeeksi arkiravinnosta. Syömällä pinaattia, lehtikaalia ja parsakaalia voi ylläpitää tarvittavaa mineraalien määrää ja taata terveen elämän!

 

Natural News

4 kommenttia

 1. Jos nämä siat luulevat että menen kuolemaan juutalaisten pankkiirien tahalleen alottaman sodan takia ovat tyhmiä! Amerikka on jo menetetty ollut kauan kauan aikaa! Armeijan passi lähtee takasin armeijalle kun kuulen että suomi on liittynyt natoon! Ja moni muukin tekee saman! Se minkä takia sota ei ole vielä alkanut on että kiina ja venäjä ovat huomattavasti vahvempia sotilaallisesti kuin annetaan ymmärtää! Kiina on voittanut usa monta kertaa heidän sukellus veneen ovat päässeet huomaamatta lähelle jenkkien lentotuki aluksia!!

  Te idioottit jotka haluatte kuolla tietyn uskonto kunnan valloitus haaveiden takia niin antakaa mennä vaan!

  Ei voi muuta sanoa kun kulkee tuolla aivan totaalisen nukuksissa olevien ihmisten seassa, että voihan vittu miten tämä tulee päättymään! Mailman sotaa ei voida estää ellei ympäri mailman ihmiset tajua mistä kaikkissa sodissa on kyse ja ketä ne on alottanut alun perin ja mitkä ovat olleet tarkoitus perät!

  Jos joku luulee että laitetaanpa kaikki joukut takaisin kotimaihinsa ja lopetetaan tämä se vaati niin suuren herätyksen armeijan henkilöstön keskuudessa että mahdollisuus siihen on alle 5%! Ja jotka ovat seuranneet intensiivisesti esim jenkkien korkee arvosipien komentajien ynnä muiden jotka ovat laittaneet vastaan ovat saaneet kenkää jollakin verukkeella!

  Suomi ei tule ikinä päättämänn mistään itse ja kaikki on jo saneltu kauan sitten muilta tahoilta! Ihan sama natot tai ei suomi tulee olemaan kautta kulku maa sodassa ja ei suomelta mitään tulla kysymään!

  On liian paljon uutisia että jenkkien annetaan tahalleen hävitä tämä sota! ohjus kilvet ovat sitä vartan että amerikka tekee ennalta ehkäisevän ydin iskun venäjälle ja luulevat että heidän ohjus kilpensä bloggaavat tulevan kosto iskun! On olemassa hyper nopeita ohjuksia johon kilvet eivät kerkeä mukaan ja on olemassa veden alla sukellus veneistä laukaistavia ydin ohjuksia, jotka matkaavat veden alla aivan rannikon tuntumaan ennenkuin nousevat pintaa ja se on mahdoton estää!

  Ydin laukauksien jälkeen laitetaan kemialliset aseet ja se vähentää eliitin mielestä tarpeeksi ihmisiä maapallolta, mutta kiinassa olevan white dragonit ovat varoittaneet illuminaatteja eli juutalaisia sionisteja että kostavat heille, koska tämä väkiluvun vähennys koskee heitä niin suuresti!

  Ja lopuksi TYÖNTÄKÄÄ HARAVA PERSEESEENNE JA HERÄTKÄÄ TODELLISUUTEEN!

  Plusääni(7)Miinusääni(8)
 2. TOI VASTAMANI JUTTU tuli vaan kummasti kai väärässä paikassa esiin.Kun etsin noita Ameriikalaisten GRAVIOLA HEDELMÄSTÄ.PIMITTÄMIÄ TUTKIMUS TIETOJA.KUN SYÖPÄÄ SAIRASTAN ENKÄ ANNA ITSEENI MYRRKYJÄ AJAA NOIDEN LÄÄKETEHTAIDEN…. ENKÄ SILPUTA ITSEÄNI LEIKKAUKSILLA.JOPA TAMPEREEN STOKMANILLA.KUN KYSEISTÄ HEDELMÄÄ KYSYIN.NIIN YLIPAINOINEN MUIJA AIKA EPÄKÖHTELIAASTI VASTAS EI OLE EIKÄ TULE HEIDÄN HYLLYIHIN. Kai sitten minun täytyy etsiä uusi liha ja kalakauppa. SITTARRIS ON kuulemma .ON vaan minulle niin hankalan matkan takana noi SITY MARKETIT.

  Plusääni(2)Miinusääni(4)
 3. Onko lääketeollisuuden bisneshakuisuus yltänyt myös Marevan lääkityksen piiriin? Jostakin kumman syystä sitä määrätään yhä useammille ja samalla karsitaan terveellisten ravintoaineiden saantia. Esim. tummanvihreiden elintärkeiden kasvisten käyttö minimiin. Entäpä sitten K -1 vitamiini ja luuston terveys, jos K-1 vitamiini ei pysty kiinnittämään kalkkia luustoon marevanin ansiosta vaan kalkki jää seilaamaan verisuoniin ja tukkii niitä. Eikö se ole sama silloin käyttääkö marevaania vai ei jos lopputulos on kuitenkin sama ja ottaen vielä marevaanin eräs hulluimmista haittavaikutuksista huomioon se saattaa aiheuttaa ruokatorven kalkkeutumista yms. Uskomatonta mutta totta että lääke kuin lääke niin haitat ovat yleensä hyötyjä suuremmat. Ja tunnettu tosiasiahan on että veren saa juoksevaksi ihan luonnon omin keinoin ja vieläpä terveysvaikutteisesti ei siihen rotanmyrkkyjä tarvita.

  Plusääni(2)Miinusääni(0)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat