Politiikan tutkija: YK on lännen ase

Adrian Salbuchi, arvostettu argentiinalainen politiikan tutkija ja varoittaa, että länsimaat ovat muuttamassa YK:ta välineeksi, jolla ne pakottavat oman agendansa vastahakoisille maille. Salbuchi sanoo Syyrian olevan viimeisin esimerkki.

– YK on kansainvälinen organisaatio joka työskentelee edistääkseen mahtavimpien jäsentensä etuja, lähinnä Yhdysvaltain, Britannian, Ranskan ja muutaman muun EU-alueen jäsenmaan.

Salbuchi huomauttaa, että länsi pitää kovaa melua Syyrian hallituksen toimista, vaikka aiemmin se oli aivan sokea Egyptin ja Bahrainin hallitusten protestoijia vastaan harjoittamalle väkivallalle. Ranska ja britit painostavat YK:lta päätöslauselmaa, joka tuomitsisi hallituksen väkivallan syyrialaisia mielenosoittajia kohtaan ja oikeuttaisi sekaantumaan Syyrian tapahtumiin.

Salbuchi kysyy: – Mitä Yhdyvaltain hallitus tekisi, jos Texas päättäisi irtautua liittovaltiosta? Jokainen itsenäinen valtio haluaa ratkaista sisäiset asiansa itse.

Salbuchi pelkää, että se mitä nyt tapahtuu Lähi-Idässä ja Pohjois-Afrikassa, tapahtuu ennen pitkää myös Latinalaisessa Amerikassa.

Latinalaisessa Amerikassa on maita, joissa on runsaasti luonnonvaroja kuten öljyä.

Venäjä vastustaa Syyrian sisäisiin asioihin sekaantumista.

Lähde: http://rt.com/news/nato-wake-up-political-agenda/

7 kommenttia

 1. Ihmettelijä? Kansainvälisesti aliarvostettu tutkija kritisoi brasialaista virkaveljeään. Hänen mukaansa henkilö on kansainvälisen opposition käskyläinen. Syyriassa lahdataan tavallista kansaa poltetun maan taktiikalla (sotahistoriasta tunnettu termi). Ihmettelijä? ei puolustele Egyptin tai Bahrainin toimia. Syyriassa on kuitenkin menossa toisen luokan verilöyly.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 2. Yhdysvallat on uhkaillut Syyriaa hallituksen syrjäyttämisellä ja sen korvaamisella, mikäli Syyria ei taivu johonkin, mitä Yhdysvallat kutsuu ”edistykseksi”.
  Yhdysvaltain mukaan presidentti Bashar al-Assadin täytyy joko ryhtyä edistämään ”demokratiaa” tai luopua vallasta. Al-Assad on jo ennen Yhdysvaltain uhkavaatimuksia puhunut parlamenttivaalien järjestämisestä ja on aloittamassa neuvotteluja protestoijien kanssa.
  Lukuisia ihmisiä on kuollut levottomuuksien alettua maaliskuussa, ja Syyria epäilee ulkomaiden tukemia aseellisia ryhmiä pyrkimyksestä epävakauttaa maa. Reformeja vaativien mielenosoittajien kanssa al-Assad on valmis neuvottelemaan.
  Presidentti al-Assad on myös ilmaissut pahoittelunsa siitä, että väkivaltaiset ja tuhoisat ainekset ovat päässeet hyväksikäyttämään mielenosoittajia ja heidän oikeutettuja vaatimuksiaan uudistuksiin. Hän esitti pahoittelunsa yhteenotoissa kuolleiden perheille.
  Turkin presidentti Abdullah Gül on suositellut Syyrialle siirtymistä monipuoluejärjestelmään. Syyriassa toimivat aseelliset ryhmät ovat tiettävästi saaneet aseistusta Turkista.

  http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=4&id=471

  NATO aikoo sijoittaa Yhdysvaltain johtamia maajoukkojaan Saksasta ja Espanjasta Turkissa sijaitsevaan sotilastukikohtaan.
  NATO:n pääsihteeri Anders Fogh Rasmussen sanoo tämän auttavan paremmin vastaamaan ”tulevaisuuden haasteisiin”. Rasmussenin mukaan NATO:ssa tulee tapahtumaan uudistuksia, joilla sotilasliittoa kehitetään tehokkaammaksi.
  NATO:n uudistukset ja maajoukkojen siirrot tapahtuvat tilanteessa, jossa Turkin suhtautuminen naapurimaahansa Syyriaan on tiukentunut.
  Turkki on uhannut Syyriaa interventiolla, ja tilanne on saanut aikaan joukkojen keskittämistä maiden rajalle. Syyria syyttää levottomuuksista ulkomaiden tukemia aseellisia ryhmiä. Jokin aika sitten 120 syyrialaisviranomaista surmannut militanttiryhmä oli saanut aseistuksensa Turkista.

  http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=4&id=463

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
  1. Vaihtoehtoinen selitys noiden 120 syyrialaisviranomaisen kuolemalle on, että virkaveljet tappoivat, kun kieltäytyivät ampumasta mielenosoittajia.

   Mitä viitteisiin tulee – http://www.verkkomedia.org vaikuttaa ’hiukan’ yliampuvalta: ”Obama käynnistämässä III maailmansotaa” .. Oikeastaan aika omituista, että täällä osa porukasta haluaa uskoa tuollaisia vainoharhaisuuden purkauksia, mutta viimeisten parin sadan vuoden luonnontieteellisen tutkimuksen tuloksia pidetään pelkkänä ’vallanpitäjien juonena’.

   Plusääni(0)Miinusääni(0)
 3. Adrian Salbuchi on YK:n nykyroolista täysin oikeassa, mutta Syyria sopii tähän kuvioon huonosti, ennemminkin Libya on hyvä esimerkki YK:n toimista lännen hyväksi. Gaddafia pidetään liian itsenäisenä ja arvaamattomana hallitsijana, siksi se on raivattava pois tieltä kun siihen tuli hyvä tilaisuus, jotta Libyan öljy- ja kaasuvarannot saadaan täysimittaisesti länne käyttöön. Siitä Lybyassa on kysymys, ei siviilien suojelemisesta. Venäjällä ja Kiinalla on omat sisäpoliittiset ongelmansa, joten ne jättävät veto-oikeuden käyttämättä, kun yhteisiä päätöksiä mm. Naton valtuuksiin tehdään, näin YK:sta sitten tulee kuin varkain länsimaiden edun ajaja.

  Mutta miksi Yk ei ole saanut mitään päätöstä Syyrian kapinallisten tukemiseksi? Siksi että USA ei ole ajanut Syyrian hallinnon kukistamista, koska USA ja Israelin intresseissä on, että vanha valta säilyy Syyriassa. Siksi on parempi olla hiljaa ja toivoa että Syyrian nykyjohto selvittää ongelmansa itse, tämä valtapolitiikan strategia liittyy Lähi-Idän tilanteeseen.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat