Prof. Michel Chossudovsky: Mikä on salaliittoteoriaa, mikä totuutta?

Obama kiehuu sotaa. Länsimaista sivilisaatiota ”uhkaa islamilainen valtio”. ”Terrorisminvastaista globaalia sotaa” ylistetään humanitaarisena hankkeena. Meillä on ”velvollisuus suojella”. Humanitaarinen sota on ratkaisu. Pahat ihmiset piileskelevät. Heidät on kaivettava koloistaan, sanoi George W. Bush.

Länsimedia lyö sotarumpuja. Obaman sota-agendaa tukee valtava propagandakoneisto. Yksi sen päätavoitteista on ”valmistaa vihollinen”.

Koska Obaman hallinnon poliittinen legitimiteetti horjuu, epäilyt ”ulkopuolisen vihollisen” olemassaolosta on häivytettävä tai niistä on päästävä eroon.

Tarkoituksena on hiljaisesti juurruttaa (toistuvan tiedotusvälinepropagandan avulla) ihmisten tietoisuuteen käsitys, että muslimit muodostavat uhkan läntisen maailman turvallisuudelle.

 

Muukalaisviha ja militaristinen agenda

Muslimeihin kohdistuvaa muukalaisvihan aaltoa luodaan pakko- tai haittamaahanmuuton avulla, jolla samalla edistetään Euroopan tuhoa ja NWO –agendaa. Kyseinen muukalaisvihan aalto on pyyhkäissyt yli Länsi-Euroopan kytkeytyen geopolitiikkaan. Se on osa sotilaallista asialistaa. Siihen kuuluu vihollisen demonisointi.

Muslimimaat omistavat yli 60 prosenttia öljyvaroista. Yhdysvallat omistaa tuskin edes 2 prosenttia. Irakilla on viisi kertaa enemmän öljyä kuin Yhdysvalloilla.

Suuri osa maailman öljystä löytyy siis muslimimaista ja USA:n johtaman sodan tavoite on varastaa ja ottaa haltuun nuo öljyvarat. Ja tämän tavoitteen saavuttamiseksi nämä maat ovat sodan, peitellyn juonittelun, taloudellisen epävakauttamisen ja vallanvaihdosten kohteena.

 

Amerikkalainen inkvisitio

Konsensuksen rakentamisprosessi sotaa varten on sama kuin Espanjan inkvisitiolla aikoinaan. Se vaatii sosiaalisen alistamisen. Poliittista yksimielisyyttä ei voida asettaa kyseenalaiseksi. Nykyaikainen inkvisition versio vaatii hyväksymään ajatuksen, että sota on keino levittää länsimaisia arvoja ja demokratiaa.

Hyvän ja pahan kahtiajako vallitsee. Meidän täytyy ajaa takaa pahoja poikia.

Sota on rauhaa.

”Suuri valhe” on muuttunut totuudeksi … totuudesta on tullut ”salaliittoteoria”.

Ne jotka ovat sitoutuneet totuuteen luokitellaan ”Terroristeiksi”.

 Paul Craig Roberts’in mukaan (2011), salaliittoteorian käsite ”on kokenut uudelleenmäärittelyn Orwellin mukaan” … ”salaliittoteoria” ei enää tarkoita tapahtumaa, jonka taustalla on salaliitto vaan se tarkoittaa selitystä, tai jopa faktaa, joka ei ole sovussa hallituksen ja sen ’mediahuorien’ esittämien selitysten kanssa …. Toisin sanoen, kun totuus alkaa häiritä valtiota ja sen Propagandaministeriötä, se määritellään salaliittoteoriaksi, mikä tarkoittaa absurdia ja naurettavaa selitystä, jota meidän ei pitäisi uskoa vaan sivuuttaa hymähdellen.

Fiktiosta tulee faktaa. Tutkiva journalismi on romutettu. Sosiaalisten, poliittisten ja taloudellisten asioiden totuuspohjainen arviointi onkin salaliittoteoriaa koska se haastaa konsensuksen (virallisen näkemyksen), joka perustuu valheeseen.

 

Mikä on totuus

Todellinen uhka maailman turvallisuudelle on USA:n, NATO:n ja Israelin muodostama liittoutuma, mutta inkvisitio kääntää realiteetit ylösalaisin: sodanlietsojat ovatkin sitoutuneet rauhaan, ja sodan uhrit esitetään sodan päähenkilöinä.

usa-israel

”Kotimaa on uhattuna” -strategia.

Median, intellektuellien, tutkijoiden ja poliitikkojen kuoro hämärtää ääneen lausumattoman totuuden: USA: n ja Naton yhteinen sota tuhoaa ihmiskunnan.

Kun totuudesta tulee valhe, ei ole paluuta taaksepäin.

Kun sotaa käydään humanitaarisilla perusteilla, oikeus- ja kansainvälinen lakijärjestelmä käännetään ylösalaisin: pasifismi ja sodanvastainen liike on kriminalisoitu. Samaan aikaan, sotarikolliset korkeissa viroissaan ovat määränneet noitavainon niitä vastaan, jotka haastavat heidät.

Suuri huijaus on paljastettava, tuotava julki mitä se on ja mitä se saa aikaan.

Se sallii mielivaltaisen miehien, naisten ja lapsien tappamisen.

Se tuhoaa perheitä ja ihmisiä. Se tuhoaa ihmisten sitoutumista ja liittymistä lähimmäisiinsä.

Se estää ihmisiä ilmaisemasta solidaarisuutta niille, jotka kärsivät. Se vaalii sodan ja poliisivaltion tietä ainoana tienä.

Se tuhoaa sekä nationalismin että kansainvälisyyden.

Valheen murtaminen tarkoittaa sen globaalin rikollisen hankkeen tuhoamista, jossa voitontavoittelu on ylin liikuttava voima.

Tämä voiton ja hyötyajattelun sotilaallinen asialista tuhoaa ihmisen arvot ja muuttaa ihmisiä tiedostamattomiksi zombeiksi.

Kääntäkäämme vuorovesi. Haastakaamme korkeissa viroissa olevat sotarikolliset ja se voimakas yritysten edunvalvontaryhmä, joka tukee heitä.

Murtakaamme Inkvisitio. Kaivakaamme maa USA:n, Nato:n ja Israelin sotilaallisen ristiretken alta. Sulkekaamme asetehtaat ja sotilastukikohdat.

Asevoimien jäsenten tulisi kieltäytyä käskyistä ja olla osallistumatta rikolliseen sotaan.

Suomennos: Seppo K.J. Utria

Utria on eläkkeellä oleva psykiatrian erik. lääkäri

 

Kommentti

Prof. Michel Chossudovsky’lle soisi Rauhan Nobel palkinnon. Tämä ent. YK diplomaatin poika jos kuka on omistanut elämänsä rauhan asialle.

Kun propagandamylly jauhaa totuuden salaliitoksi ja massat sallivat itsensä kritiikittömän huijauksen, niin maailma on pian yksi suuri ja sotaisa hullujenhuone, josta sivistyksen jälkiä saa etsiä suurennuslasilla.

 

Lähde:

http://www.globalresearch.ca/what-is-a-conspiracy-theory-what-is-the-truth/5429344

26 kommenttia

 1. ”Todellinen uhka maailman turvallisuudelle on USA:n, NATO:n ja Israelin muodostama liittoutuma”

  Anteeksi mutta mihin jäi Venäjä tuosta listauksesta ? Samaa liittoumaa kuitenkin, vaikka onkin olevinaan vastaleiriä.

  Totuus on että he tarvitsevat Mailman jossa on kahtia jako, konflikteja ,sotaa….ja kaikki Venäjät,USA , Israel ym muut heidän puppet valtionsa esim Suomi noudattavat heidän ohjekirjaansa kaikessa.

  Esim Venäjä tukee Irania varsin avoimesti, vaikka Iranin ihmisoikeustilanne on katastrofaalinen , eli let`s cut the crap Utrio, Venäjä pelaa vain käsikirjoitusta eikä välitä yhtään mistään oikea-väärä asioista.

  Hyvä veto magneettimedialta jälleen kerran julkaista ”kyseenalaista” tietoa .

  Plusääni(5)Miinusääni(14)
  1. Kuka vapauttaisi Amerikan Obaman kahleista?

   Paul Graig Roberts kysyi huolissaan 4v sitten: kuka vapauttaisi amerikkalaiset Obaman ihmisoikeuksien rikkomuksilta? Onko Obama tekopyhä ja holtiton vai peräti idiootti?
   Kysymys on yhä ajankohtainen kun uutta ’vapauttajaa’ valitaan

   Ystävänpäivänä Kiinan varapresidentii Xi Jinping tarjosi mahdollisuuden ottaa esille ‘hienovaraisesti ihmisoikeusasiat tulevan Kiinan johtajan kanssa’. Ronski ja suorasukainen Obama ei antanut etiketin tai muodollisuuksien häiritä. Jälkeenpäin hän selitti, että ”Washington jatkaa tyylillä, jonka se tietää olevan tärkeä kaikkien kansojen oikeudet huomioitaessa.”
   Ajatellaanpa hetki. Washington jatkaa toista vuosikymmentä jatkunutta muslimimiesten, naisten ja lasten murhaamista kuudessa maassa. Se on niin huolissaan ihmisoikeuksista, että pudottaa pommeja koulujen, sairaaloiden, hää- ja hautajaiskulkueiden päälle turvatakseen muslimien ihmisoikeudet.
   Satatuhatta tai miljoona tapettua irakilaista, neljä miljoonaa häädettyä, tuhottu infrastruktuuri ja kaupungit kuten Fallujah, pommitettu fosforilla. Se on kelpo tapa osoittaa huolta ihmisoikeuksista.
   Ja lisäksi Afganistan ja Libya.
   Pakistanissa, Jemenissä ja Somaliassa tappavat droonit (tappajalennokit) tarjoavat ihmisoikeutta.
   Abu Graib, Guantanamo ja salaiset CIA vankilat muualla turvaavat nekin ihmisoikeuksia. Obama, jolla nyt on valta murhata oman maansa kansalaisia ilman oikeudenkäyntiä, on voimaton sulkemaan Guantanamoa.
   Hän on voimaton estämään Israelia saamasta aseita, joilla murhataan palestiinalaisia ja libanonilaisia, joille Obama tuo ihmisoikeuksia käyttämällä veto-oikeutta salliakseen kaiken tämän rikollisuuden.
   Sen sijaan että seuraisi Obaman ihmisoikeusesimerkkiä Kiina investoi muihin maihin, ostaa niiden tavaroita ja myy niille.
   Onko kukaan muu arvohenkilö koskaan ottanut esille ‘arkaa ihmisoikeusasiaa’ Obaman tai hänen edeltäjänsä kanssa? Onko maailma niin raiteiltaan, että Obama voi tappaa rauhassa ihmisoikeuksien nimissä maailmalla?
   Kuinka montaa ihmistä Kiina on pommittanut tai droonittanut?
   Ovatko Syria ja Iran Obaman seuraava ihmisoikeuksien huolen aihe?
   Mikään ei paremmin kerro sitä vallitsevaa surkuhupaisuutta, ettei kukaan maailmalla naura tämän surkimuksen ihmisoikeuspuheille.
   Washington on suurin ihmisoikeuksien rikkoja. Kuka pelastaisi meidät sen kahleista?
   http://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=29301
   Entä kuka kontrolloi Washingtonia?
   ”Tietääksesi kuka hallitsee, selvitä, ketä et saa arvostella.”

   Plusääni(13)Miinusääni(0)
 2. Neljä yksinkertaista syytä miksi NWO-eliitti vihaa Venäjää:

  1. Russia is an independent country.
  2. Russia is not easy to cripple via clandestine means, whether it be CIA, MI6, or outright military conflict.
  3. Russian culture, and language, is too complex for the average ”Elite” who pretends to be internationally well versed
  4. Plain and simple, the Elite do not control Russia.

  Four Simple Reasons Why the Global Elite Hate Russia
  http://russia-insider.com/en/politics/why-elite-hate-russia/ri17265
  http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=141832

  Plusääni(6)Miinusääni(10)
  1. Tämäkin varmaan jurppii JWO rahamafiaa ja sen rappari-lakiejoita

   Putinin puhe Sotschin Waldai-klubissa: Ihmiset ovat vihaisia, koska poliittinen Eliitti palvelee vain omia eikä ikansalaisten etuja.
   Miksi tyytymättömyys politiikkaa kasvaa väestössä lännessä, kysyy Venäjän presidentti Vladimir Putin.
   Sosiologiset tutkimukset osoittavat, että asukkaat eri maanosista näkevät tulevaisuuden hyvin sameana ja hyvin epävarmana. Se pelottaa heitä. Ihmiset eivät näe mitään todellista mekanismia muuttaa mitään. He tuntevat, että toimitaan eliitin etujen mukaan.
   Miksi puolueet menettävät äänestäjien kannatuksen:
   Monet kansalaiset eivät äänestä kuten joukkotiedotusvälineet ja puolueet haluaisivat ja mikä sopisi niille … kyse on yksinkertaisesti siitä että tavalliset ihmiset eivät luota hallitsevaan luokkaan.
   Poliitikot palvelevat eliittiä, kansainvälisiä oligarkkeja, joita kukaan ei ole äänestänyt.
   Mutta keitä nämä ”taustamiehet” ovat? Ne ovat ylikansallisia oligarkkeja ja byrokraatteja joita kansa ei ole valinnut. Valtaosa kansalaisista haluaa vain yksinkertaisia asioita kuten vakaus, vapaa ja suvereeni kotimaan kehitys, tulevaisuudennäkymiä itselleen ja lapsilleen, säilyttää kulttuurisesti kasvonsa ja turvallisuutta itselleen ja naapureilleen.
   https://deutsch.rt.com/international/42523-putin-menschen-sind-wutend-weil/

   Plusääni(8)Miinusääni(5)
   1. Joulukuun artikkelissaan ( Viewing Russia from the Inside  ) George Friedman, ( geopolitical intelligence firm Stratforin, joka tunnetaan myös nimellä ‘varjo-CIA’, perustaja ja CEO ), selvittää Venäjän kykyä kestää asioita, jotka murtaisivat muut kansat.
    Hän toteaa, etteivät venäläiset reagoi taloudellisiin pakotteisiin länsimaalaisten tavoin.
    ”Venäläisten vahvuus on siinä, että he kestävät … siksi on turha odottaa, että tiukat pakotteet tuottaisivat tulosta … Moskova ei antaudu vaikka öljyn hinta laskee tai talous heikkenee. Luotettavat kannatusmittaukset osoittavat, että Putin on suosittu, jopa suositumpi kuin ennen. Jatkuuko näin … sitä en tiedä mutta näemme, etteivät venäläiset reagoi kuten me Lännessä,” sanoo Friedman.
    https://www.stratfor.com/weekly/viewing-russia-inside

    Historia opettaa, että venäläiset kestävät hyvin kovia aikoja. Selviytyminen ja hengissä pysyminen ovat osa venäläistä identiteettiä. Riittää kun katsotaan vain lähihistoriaa kuten WW2 tapahtumia vaikkapa Leningradissa.
    Kahden viime vuosikymmenen aikana Venäjä on vahvistunut valtavasti ja on nyt vahvempi kuin 1990 johtuen maan pienestä ulkomaan velasta. Pakotteet ovat luoneet maassa uudenlaisen selviytymisstrategian, josta mm. William Engdahl on kirjoittanut ja kuvannut sitä renessanssina ( “renaissance” ).

    Plusääni(2)Miinusääni(1)
 3. (((Globaalieliitti))) ylläpitää vastakkainasettelua ns. lännen ja ns. idän välillä, koska näin saavutetaan monia etuja tälle (((saastaiselle joukolle manipuloijia))).

  Ensinnäkin (((valittu kansa))) on riidankylväjä ja sen strategia on aina jakaa valtaamansa maa mahdollisimman moniin keskenään riiteleviin joukkioihin. Tämä on peruskauraa näille (((verenimijöille))).

  Toiseksi valkoiset kansat pitää aina usuttaa toinen toistensa kimppuun, sillä vaarallisinta on yhtenäinen valkoinen kansa. Tämä aivan siitä riippumatta, onko Venäjä juutalaisten vai ei. Koska se on sitä ns. by definition, Venäjähän on tuhottu maa, sen sielu ja sen kansa tapettiin sata vuotta sitten (((bolshevikkimurhaajien))) järjestämässä verilöylyssä. (((Tälle sontaeliitille))) meidän keskinäiset sotamme ovat märkä uni: Valkoinen mies tappaa valkoisia kansoja. Oy vey!

  Kolmanneksi, aina pitää olla ns. tarina, narratiivi, jota (((media))) loputtomasti toistaa: Nyt se on Venäjän pahuus ja siitä syystä NATO:n hyvyys. Tämäkin on win-win (((saastaeliitille))), sillä heidän poikansa voivat aina paeta rikkauksineen Israeliin, ydinaseiden ja muurien taakse lepäämään ennen seuraavaa eeppistä tappo- ja ryöstöreissua.

  Kaikki nykyinen onkin vain shlomoteatteria. Mikään ei ole ns. totta, vaan kaikki väitteet/analyysit/johtopäätökset on shlomowoodin propagandaa, täyttä valhetta, ns. valhelehdistöä. Itse asiassa nykyinen valtamedia on yhtä kuin valhe. Sen on valehdeltava ollakseen olemassa, sitä ei ole, jos e puhuu totta. Se on olemassa vain koska sen tehtävä on valehdella. Se on (((tämän ryhmän))) työkalu, ei muuta.

  Ja tietenkin tämän (((sontaeliitin))) ympärillä pyörii koko maailman korruptoitunut maanpetturijohto ihastuksesta kiimassa, saavathan he petturuudestaan maksuksi virkoja, selvää rahaa ja paljon, paljon valhemedian julkisuutta.

  Kaiken kukkuraksi johtajiksi pääsevät tyhmimmät, ahneimmat, selkärangattomimmat, surkeimmat ja se näkyy. Yritäpä löytää ns. länsimaasta edes yksi aidosti isänmaallinen johtaja. Minä haastan kaikki tämän lukijat: Yrittäkääpä. Ette löydä. Ei yhtäkään, kaikki ovat ikään kuin ameebamaisia lieroja, täydellisiä sontakasoja.

  Mutta, kuten aina, pahimman rappion aikana kasvaa paras, aito isänmaallisuus.

  Ja se astuu areenalle ensi viikon lauantaina, 12.11.2016 Tukholmassa !

  Intiaanipäällikön sanoin, hieman muokattuna: Ensi viikon lauantai on hyvä päivä marssia.

  Plusääni(3)Miinusääni(1)
  1. Venäjä tulee taas, ei sitä ole tuhottu kuten arvelet.

   Koti, uskonto ja isänmaa – arvot Venäjän suvereenisuuden ja vahvuuden takana

   Kristinuskon ortodoksinen suunta on Venäjän selvästi suurin uskonto. Venäjällä mielipidekyselyitä tekevän tutkimuskeskuksen mukaan 63 prosenttia vastaajista piti itseään Venäjän ortodokseina, 6 prosenttia muslimeina ja alle yksi prosentti piti itseään buddhalaisena, katolisena, protestanttina tai juutalaisena. 12 prosenttia ihmisistä sanoi uskovansa jumalaan olematta minkään uskonnon harjoittaja, ja 16 prosenttia piti itseään ei-uskovana.
   Suurin osa ortodoksiuskoa tunnustavista ei käy säännöllisesti kirkossa. Kuitenkin kirkko on kunnioitettu sekä uskonnollisten että ei-uskonnollisten keskuudessa, sillä se nähdään Venäjän kulttuuriperinnön symbolina.
   Perhearvot on toinen tekijä, joka on noussut arvojen asteikossa korkealle. Se ei sinänsä yllätä, sillä perheiden sisäinen solidaarisuus ja perheen merkityksen korostaminen on yleistä siellä, missä perhe on sen jäsenten kannalta turvallisuusyhteisö. Murroksen oloissa, jolloin verovaroin rahoitetut sosiaalipalvelut joko katosivat tai muuttuivat maksullisiksi, tarvittiin perheen sisäistä yhteenkuuluvuutta ja yhteisvastuuta. Sitä tarvitaan yhä.
   ”Venäläisten vahvuus on siinä, että he kestävät … siksi on turha odottaa, että tiukat pakotteet tuottaisivat tulosta … Moskova ei antaudu vaikka öljyn hinta laskee tai talous heikkenee. Luotettavat kannatusmittaukset osoittavat, että Putin on suosittu, jopa suositumpi kuin ennen. Jatkuuko näin … sitä en tiedä mutta näemme, etteivät venäläiset reagoi kuten me Lännessä,” sanoo Friedman.
   http://journal-neo.org/2015/03/23/stratfor-founder-russia-can-endure-things-that-would-break-other-nations/

   Plusääni(2)Miinusääni(1)
   1. Venäjän ortodoksisesta kirkosta, osa 1

    Venäjän ortodoksinen kirkko ei ole ”kristinuskon ortodoksinen suunta”, koska se ei ole kristinuskoa lainkaan vaan kristillisiin kaapuihin puettua pakanuutta, ihmistekojen oppia, ja sellaisena itsensä kiillottaneen perkeleen oppia, Ap. t. 26:18 (aivan kuten paavinkirkkokin):

    ”Sillä semmoiset (toisen Jeesuksen tai toisen evankeliumin saarnaajat) ovat valheapostoleja, petollisia työntekijöitä, jotka tekeytyvät Kristuksen apostoleiksi. Eikä ihme; sillä itse saatana tekeytyy valkeuden enkeliksi. Ei ole siis paljon, jos hänen palvelijansakin tekeytyvät vanhurskauden palvelijoiksi, mutta heidän loppunsa on oleva heidän tekojensa mukainen” (2. Kor. 11:13-15).

    Määrittelyperuste sille, mikä on kristinuskoa ja mikä ei, on Jumalan sana. Mainitsen seuraavassa lyhyesti muutamia perusteita (lähteenä olen käyttänyt pääasiassa lyhyttä opasta J. T. Mueller: ”My Church and others”).

    1. Ortodoksinen kirkko opettaa, että Jumalan sana ei riitä vaan uskon lähteeksi ja normiksi on katsottava myös ns. apokryfikirjat ja kirkon isien opetukset. Tämä opetus on vastoin Raamatun opetusta, ks. 5. Moos. 4:2; Luuk. 16:17,29,31; Joh. 8:31-32; 10:35; 17:17; Ef. 2:20. Esimerkiksi 5. Moos. 4:2 sanoo: ”Älkää lisätkö mitään siihen, mitä minä teille määrään, älkääkä ottako siitä mitään pois, vaan noudattakaa Herran, teidän Jumalanne, käskyjä, jotka minä teille annan”, ja Joh. 8:31-32 sanoo: ”Jos te pysytte minun (Jeesuksen, Jumalan Pojan) sanassani, niin te totisesti olette minun opetuslapsiani; ja te tulette tuntemaan totuuden, ja totuus on tekevä teidät vapaiksi”, ja Joh. 10:35 sanoo: ”Raamattu ei voi raueta tyhjiin.” Ef. 2:20 ilmoittaa, että kristinusko on rakentunut yksin apostolien (Uuden testamentin) ja profeettojen (Vanha testamentti) perustalle.

    Lisäksi ortodoksinen kirkko opettaa, että Jumalan sana on epätäydellinen ja hämärä, niin että se tarvitsee kirkon tulkintaa (uskon tilalle tuodaan ihmisen mielipide). Tämä opetus on vastoin seuraavia raamatunkohtia: Ps. 119:105, 130; 2. Kor. 4:3-4; Joh. 5:39; 10:35; 17:17. Esimerkiksi Ps. 119:105 sanoo: ”Sinun sanasi on minun jalkaini lamppu”, ja 2. Kor. 4:3-4 sanoo: ”Mutta jos meidän evankeliumimme on peitossa, niin se peite on niissä, jotka kadotukseen joutuvat, niissä uskottomissa, joiden mielet tämän maailman jumala on niin sokaissut, ettei heille loista valkeus, joka lähtee Kristuksen kirkkauden evankeliumista, hänen, joka on Jumalan kuva.”

    2. Ortodoksinen kirkko opettaa Raamatun kolminaisuusopista, että Pyhä Henki ei lähde Pojasta vaan Isästä. Tämä opetus on vastoin raamatunkohtia Joh. 15:26; 16:14-15 ja Gal. 4:6. Esimerkiksi Joh. 15:26 sanoo: ”Mutta kun Puolustaja tulee, jonka minä lähetän teille Isän tyköä, totuuden Henki, joka lähtee Isän tyköä, niin hän on todistava minusta”, ja Gal. 4:6 sanoo: ”Ja koska te olette lapsia, on Jumala lähettänyt meidän sydämeemme Poikansa Hengen.”

    3. Ortodoksinen kirkko opettaa synnistä, että perisynti ei ole koko ihmisluonnon turmeltumista vaan ainoastaan vapaan tahdon heikentymistä ja lisäarmonlahjojen menettämistä. Tämä opetus on vastoin raamatunkohtia Joh. 3:5-6; Ef. 2:1 ja Room. 3:23. Joh. 3:5-6 sanoo: ”Jeesus vastasi: ’Totisesti, totisesti minä sanon sinulle: jos joku ei synny vedestä ja Hengestä, ei hän voi päästä sisälle Jumalan valtakuntaan. Mikä lihasta on syntynyt, on liha; ja mikä Hengestä on syntynyt, on henki’”, ja Ef. 2:1 sanoo: ”Ja Jumala on eläviksi tehnyt teidät, jotka olitte kuolleet rikoksiinne ja synteihinne”, ja Room. 3:23 sanoo: ”Sillä kaikki ovat syntiä tehneet ja ovat Jumalan kirkkautta vailla.”

    Lisäksi ortodoksinen kirkko opettaa, että syntiinlankeemuksesta huolimatta ihminen on säilyttänyt vapaan tahdon ja jonkin verran voimaa tehdä hyvää. Tämä opetus on vastoin raamatunkohtia 2. Kor. 3:5; Ef. 2:1 (ks. yllä); Room. 3:10-12; 7:18-19. 2. Kor. 3:5 sanoo: ”ei niin, että meillä itsellämme olisi kykyä ajatella jotakin, ikään kuin se tulisi meistä itsestämme, vaan se kyky, mikä meillä on, on Jumalasta”, ja Room. 3:10-12 sanoo: ”Ei ole ketään vanhurskasta, ei ainoatakaan, ei ole ketään ymmärtäväistä, ei ketään, joka etsii Jumalaa; kaikki ovat poikenneet pois, kaikki tyynni kelvottomiksi käyneet; ei ole ketään, joka tekee sitä, mikä hyvä on, ei yhden yhtäkään”, ja Room. 7:18-19 sanoo: ”Sillä minä tiedän, ettei minussa, se on minun lihassani, asu mitään hyvää. Tahto minulla kyllä on, mutta voimaa hyvän toteuttamiseen ei; sillä sitä hyvää, mitä minä tahdon, minä en tee, vaan sitä pahaa, mitä en tahdo, minä teen.”

    4. Ortodoksinen kirkko opettaa armonvalinnasta (ennaltamääräämisestä), että armonvalinta riippuu jossakin määrin ihmisen hyvästä käyttäytymisestä. Tämä opetus on vastoin raamatunkohtia Room. 11:5-6; Ef. 1:3-7; 2. Tim. 1:9; Room. 9:11 eteenpäin. Esimerkiksi Room. 11:5-6 sanoo: ”Samoin on nyt tänäkin aikana olemassa jäännös armon valinnan mukaan. Mutta jos valinta on armosta, niin se ei ole enää teoista, sillä silloin armo ei enää olisikaan armo”, ja Ef. 1:3-7 sanoo: ”Ylistetty olkoon meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen Jumala ja Isä, joka on siunannut meitä taivaallisissa kaikella hengellisellä siunauksella Kristuksessa, niin kuin hän ennen maailman perustamista oli hänessä valinnut meidät olemaan pyhät ja nuhteettomat hänen edessään, rakkaudessa, edeltäpäin määräten meidät lapseuteen, hänen yhteyteensä Jeesuksen Kristuksen kautta, hänen oman tahtonsa mielisuosion mukaan, sen armonsa kirkkauden kiitokseksi, minkä hän on lahjoittanut meille siinä rakastetussa, jossa meillä on lunastus hänen verensä kautta, rikkomusten anteeksisaaminen, hänen armonsa rikkauden mukaan”, ja 2. Tim. 1:9 sanoo: ”hän, joka on meidät pelastanut ja kutsunut pyhällä kutsumuksella, ei meidän tekojemme mukaan, vaan oman aivoituksensa ja armonsa mukaan, joka meille on annettu Kristuksessa Jeesuksessa ennen ikuisia aikoja.”

    5. Ortodoksinen kirkko opettaa Kristuksen työstä ja virasta, ettei Kristus ole meidän ainoa välimiehemme Jumalan edessä vaan että myös pyhimykset, varsinkin Maria, joiden ansiot ovat kallisarvoisia Jumalan edessä, voivat puhua puolestamme. Tämä opetus on vastoin raamatunkohtia Joh. 14:6; Ap. t. 4:12; 1. Tim. 2:5. Joh. 14:6 sanoo: ”Minä olen tie ja totuus ja elämä; ei kukaan tule Isän tykö muutoin kuin minun kauttani”, ja Ap. t. 4:12 sanoo: ”Eikä ole pelastusta yhdessäkään toisessa (kuin Jeesuksessa Kristuksessa); sillä ei ole taivaan alla muuta nimeä ihmisille annettu, jossa meidän pitäisi pelastuman”, ja 1. Tim. 2:5 sanoo: ”Sillä yksi on Jumala, yksi myös välimies Jumalan ja ihmisten välillä, ihminen Kristus Jeesus.”

    6. Ortodoksinen kirkko opettaa kääntymyksestä, että kääntymys ei ole yksin Jumalan armollista työtä vaan osittain myös ihmisen työtä. Tämä on vastoin raamatunkohtia 1. Kor. 2:14; Tiit. 3:5; Ef. 4:17-18; Fil. 2:13; Room. 3:23,24,27; 8:6-8; Ef. 1:19-20; 2:4-9; Kol. 2:12-13; Gal. 2:16; 1. Piet. 1:3-4; Joh. 3:5-6. Esimerkiksi Tiit. 3:5 sanoo: ”pelasti hän meidät, ei vanhurskaudessa tekemiemme tekojen ansiosta, vaan laupeutensa mukaan uudestisyntymisen peson ja Pyhän Hengen uudistuksen kautta”, ja Room. 8:6-8 sanoo: ”Sillä lihan mieli on kuolema, mutta hengen mieli on elämä ja rauha; sen tähden että lihan mieli on vihollisuus Jumalaa vastaan, sillä se ei alistu Jumalan lain alle, eikä se voikaan. Jotka lihan vallassa ovat, ne eivät voi olla Jumalalle otolliset”, ja 1. Kor. 2:14 sanoo: ”Mutta luonnollinen ihminen ei ota vastaan sitä, mikä Jumalan Hengen on; sillä se on hänelle hullutus, eikä hän voi sitä ymmärtää, koska se on tutkisteltava hengellisesti”, ja Gal. 2:16 sanoo: ”mutta koska tiedämme, ettei ihminen tule vanhurskaaksi lain teoista, vaan uskon kautta Jeesukseen Kristukseen, niin olemme mekin uskoneet Kristukseen Jeesukseen tullaksemme vanhurskaiksi uskosta”, ja Room. 3:23-24 sanoo: ”Sillä kaikki ovat syntiä tehneet ja ovat Jumalan kirkkautta vailla ja saavat lahjaksi vanhurskauden hänen armostaan sen lunastuksen kautta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa.”

    7. Ortodoksinen kirkko opettaa vanhurskauttamisesta (kristinuskon ja kristillisen kirkon peruspilari), että vanhurskauttaminen ei ole Jumalan oikeustoimi, jossa hän lukee uskovalle hyväksi Kristuksen vanhurskauden, vaan että se sisältää syntisen uudistumisen ja pyhittymisen vuodatetun armon kautta. Tämä opetus on vastoin raamatunkohtia Room. 3:23,24,28; 8:33-34; 1. Kor. 1:30; Room. 4:5. Room. 3:23,24,28 sanoo: ”Sillä kaikki ovat syntiä tehneet ja ovat Jumalan kirkkautta vailla ja saavat lahjaksi vanhurskauden hänen armostaan sen lunastuksen kautta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa – – Niin päätämme siis, että ihminen vanhurskautetaan uskon kautta, ilman lain tekoja”, ja Room. 8:33-34 sanoo: ”Kuka voi syyttää Jumalan valittuja? Jumala on se, joka vanhurskauttaa. Kuka voi tuomita kadotukseen? Kristus Jeesus on se, joka on kuollut, onpa vielä herätettykin, ja hän on Jumalan oikealla puolella, ja hän myös rukoilee meidän edestämme”, ja 1. Kor. 1:30 sanoo: ”Mutta hänestä on teidän olemisenne Kristuksessa Jeesuksessa, joka on tullut meille viisaudeksi Jumalalta ja vanhurskaudeksi ja pyhitykseksi ja lunastukseksi”, ja Room. 4:5 sanoo: ”mutta joka ei töitä tee, vaan uskoo häneen, joka vanhurskauttaa jumalattoman, sille luetaan hänen uskonsa vanhurskaudeksi.”

    Ortodoksinen kirkko opettaa vanhurskauttamisesta myös, että ihminen kyllä vanhurskautetaan uskosta mutta ei sen tähden, että usko luottaa Kristuksen ansioon (ristintyöhön, syntien anteeksiantamukseen), vaan sen tähden, että usko on hänen sanaansa kohdistuvaa halukasta kuuliaisuutta (usko ei siis ole ortodoksisessa kirkossa kristillinen usko, jonka kohde on Kristuksen lunastustyö, vaan jonkinlainen usko-ominaisuus – ihmisen oma teko -, jonka avulla Jumalan sanaa kohtaan ollaan kuuliaisia; ortodoksinen oppi ei ole kristinuskoa). Tämä opetus on vastoin raamatunkohtia Fil. 3:9; Ap. t. 10:43; Ef. 2:8-9; Room. 4:16; 3:21-22; 10:3-4. Esimerkiksi Fil. 3:9 sanoo: ”ja minun havaittaisiin olevan hänessä ja omistavan, ei omaa vanhurskautta, sitä, joka laista tulee, vaan sen, joka tulee Kristuksen uskon kautta, sen vanhurskauden, joka tulee Jumalasta uskon perusteella”. ja Ap. t. 10:43 sanoo: ”Hänestä (Jeesuksesta Kristuksesta) kaikki profeetat todistavat, että jokainen, joka uskoo häneen, saa synnit anteeksi hänen nimensä kautta”, ja Room. 3:21-22 sanoo: ”Mutta nyt Jumalan vanhurskaus, josta laki ja profeetat todistavat, on ilmoitettu ilman lakia, se Jumalan vanhurskaus, joka uskon kautta Jeesukseen Kristukseen tulee kaikkiin ja kaikille, jotka uskovat; sillä ei ole yhtään erotusta.”

    8. Ortodoksinen kirkko opettaa parannuksesta, että parannus on Uuden testamentin sakramentti niiden kuolemansyntien anteeksiantamiseksi, jotka on tehty kasteen jälkeen, ja että siihen kuuluvat sydämen katumus, kaikkien syntien tunnustaminen papin edessä ja hyvitys tekoja tekemällä. Tämä opetus on vastoin raamatunkohtia Ap. t. 19:4; 16:30-31; Ilm. 2:5; Jes. 54:10; Luuk. 24:46-47; Hebr. 11:6; 1. Kor. 12:3. Esimerkiksi Ap. t. 19:4 sanoo: ”Niin Paavali sanoi: ’Johannes kastoi parannuksen kasteella, kehottaen kansaa uskomaan häneen, joka oli tuleva hänen jälkeensä, se on, Jeesukseen’”, ja Luuk. 24:46-47 sanoo: ”Ja hän sanoi heille: ’Niin on kirjoitettu, että Kristus oli kärsivä ja kolmantena päivänä nouseva kuolleista, ja että parannusta syntien anteeksisaamiseksi on saarnattava hänen nimessänsä kaikille kansoille’.”

    Ortodoksinen kirkko opettaa parannuksesta myös, että se on synnistä luopumista ja sydämen uudistamista (omia tekoja siis). Tämä on vastoin raamatunkohtia Ps. 6:3-4; Room. 4:5-8; Joh. 1:12-13; 6:44; Room. 8:7. Esimerkiksi Ps. 6:3-4 sanoo: ”Herra, armahda minua, sillä minä olen näännyksissä; paranna minut, Herra, sillä minun luuni ovat peljästyneet, ja minun sieluni on kovin peljästynyt”, ja Room. 4:5-8 sanoo: ”mutta joka ei töitä tee, vaan uskoo häneen, joka vanhurskauttaa jumalattoman, sille luetaan hänen uskonsa vanhurskaudeksi; niin kuin myös Daavid ylistää autuaaksi sitä ihmistä, jolle Jumala lukee vanhurskauden ilman tekoja: ’Autuaat ne, joiden rikokset ovat anteeksi annetut ja joiden synnit ovat peitetyt! Autuas se mies, jolle Herra ei lue syntiä!’”, ja Room. 8:7 sanoo: ”lihan mieli on vihollisuus Jumalaa vastaan, sillä se ei alistu Jumalan lain alle, eikä se voikaan.”

    9. Ortodoksinen kirkko opettaa pyhityksestä ja hyvistä teoista, että myös sellaiset teot ovat hyviä, jotka on tehty kirkon käskyjen mukaan ilman Jumalan erityistä käskyä. Tämä opetus on vastoin raamatunkohtia Kol. 2:16-23; 1. Tim. 4:1-5; Matt. 15:9; 23:8. Esimerkiksi Kol. 2:20-23 sanoo: ”Jos te olette Kristuksen kanssa kuolleet pois maailman alkeisvoimista, miksi te, ikään kuin eläisitte maailmassa, sallitte määrätä itsellenne säädöksiä: ’Älä tartu, älä maista, älä koske!’ – sehän on kaikki tarkoitettu katoamaan käyttämisen kautta – ihmisten käskyjen ja oppien mukaan? Tällä kaikella tosin on viisauden maine itsevalitun jumalanpalveluksen ja nöyryyden vuoksi ja sen tähden, ettei se ruumista säästä; mutta se on ilman mitään arvoa, ja se tapahtuu lihan tyydyttämiseksi”, ja Matt. 23:8 sanoo:” Mutta te älkää antako kutsua itseänne rabbiksi, sillä yksi on teidän opettajanne, ja te olette kaikki veljiä”, ja Matt. 15:9 sanoo: ”mutta turhaan he palvelevat minua opettaen oppeja, jotka ovat ihmiskäskyjä.”

    Ortodoksinen kirkko opettaa myös, että hyvät teot ovat välttämättömiä pelastuksen ansaitsemiseksi. Tämä on vastoin raamatunkohtia Ef. 2:8-10; Joh. 3:5,16,36; Gal. 2:16; Tiit. 3:5; 2. Tim. 1:9. Esimerkiksi Ef. 2:8-10 sanoo: ”Sillä armosta te olette pelastetut uskon kautta, ette itsenne kautta – se on Jumalan lahja – ette tekojen kautta, ettei kukaan kerskaisi. Sillä me olemme hänen tekonsa, luodut Kristuksessa Jeesuksessa hyviä töitä varten, jotka Jumala on edeltäpäin valmistanut, että me niissä vaeltaisimme”, ja Gal. 2:16 sanoo: ”mutta koska tiedämme, ettei ihminen tule vanhurskaaksi lain teoista, vaan uskon kautta Jeesukseen Kristukseen, niin olemme mekin uskoneet Kristukseen Jeesukseen tullaksemme vanhurskaiksi uskosta Kristukseen eikä lain teoista, koska ei mikään liha tule vanhurskaaksi lain teoista”, ja Tiit. 3:5 sanoo: ”pelasti hän meidät, ei vanhurskaudessa tekemiemme tekojen ansiosta, vaan laupeutensa mukaan uudestisyntymisen peson ja Pyhän Hengen uudistuksen kautta”, ja 2. Tim. 1:9 sanoo: ”hän, joka on meidät pelastanut ja kutsunut pyhällä kutsumuksella, ei meidän tekojemme mukaan, vaan oman aivoituksensa ja armonsa mukaan, joka meille on annettu Kristuksessa Jeesuksessa ennen ikuisia aikoja.”

    Plusääni(2)Miinusääni(1)
   2. Venäjän ortodoksisesta kirkosta, osa 2

    10. Ortodoksinen kirkko opettaa rukouksesta, että avuksi tulee huutaa myös enkeleitä ja kuolleita pyhimyksiä, erityisesti Mariaa, ja että pyhäinjäännöksiä tulee kunnioittaa. Tämä opetus on vastoin raamatunkohtia Matt. 4:10; Fil. 4:6; Ilm. 19:10; Luuk. 11:2. Matt. 4:10 sanoo: ”Herraa, sinun Jumalaasi, pitää sinun kumartaman ja häntä ainoata palveleman” (enkelien ja kuolleiden pyhimysten avuksi huutaminen on epäjumalanpalvelusta), ja Ilm. 19:10 sanoo: ”Ja minä lankesin hänen (enkelin) jalkojensa juureen, kumartaen rukoillakseni häntä. Mutta hän sanoi minulle: ’Varo, ettet sitä tee; minä olen sinun ja sinun veljiesi kanssapalvelija, niiden, joilla on Jeesuksen todistus; kumarra ja rukoile Jumalaa’” (ks. myös Ilm. 22:8-9), ja Luuk. 11:2 sanoo: ”Niin hän sanoi heille: ’Kun rukoilette, sanokaa: Isä, pyhitetty olkoon sinun nimesi; tulkoon sinun valtakuntasi; (tapahtukoon sinun tahtosi myös maan päällä niin kuin taivaassa;)’.”.

    11. Ortodoksinen kirkko opettaa, että on seitsemän sakramenttia ja että ne ovat armonvälineitä. Tämä opetus on vastoin raamatunkohtia Matt. 28:19-20 (sana ja kaste); Matt. 26:26-28 ja Luuk. 22:19-20 (ehtoollinen); Ap. t. 20:24,32 ja Room. 10:17 (sana); Ap. t. 2:38 ja Tiit. 3:5 (kaste); 1. Kor. 3:11. Matt. 28:19-20 sanoo: ”Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni, kastamalla heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen ja opettamalla heitä pitämään kaikki, mitä minä olen käskenyt teidän pitää”, ja Matt. 26:26-28 sanoo: ”Ja heidän syödessään Jeesus otti leivän, siunasi, mursi ja antoi opetuslapsillensa ja sanoi: ’Ottakaa ja syökää; tämä on minun ruumiini’. Ja hän otti maljan, kiitti ja antoi heille ja sanoi: ’Juokaa tästä kaikki; sillä tämä on minun vereni, liiton veri, joka monen edestä vuodatetaan syntien anteeksiantamiseksi’”, ja 1. Kor. 3:11 sanoo: ”Sillä muuta perustusta ei kukaan voi panna, kuin mikä pantu on, ja se on Jeesus Kristus” (ei siis muita sakramentteja kuin Jeesuksen Kristuksen sana, kaste hänen nimeensä ja hänen ruumiinsa ja verensä).

    12. Ortodoksinen kirkko opettaa, että myös Uuden testamentin kristityt ovat seremonialakien alaisia. Tämä opetus on vastoin raamatunkohtia Gal. 5:1-13; 4:10-11; 2:3-5,16; Joh. 8:32,36; Ef. 2:8-9; Room. 10:4; 14:5-6; Hebr. 10:1,5-10; 7:18-19; 8:8-13; Kol. 2:16-17; Ap. t. 15:10; Mark. 2:27. Esimerkiksi Hebr. 10:1, 5-10 sanoo: ”Sillä koska laissa on vain tulevan hyvän varjo, ei itse asiain olemusta, ei se koskaan voi samoilla jokavuotisilla uhreilla, joita he alinomaa kantavat esiin, tehdä niiden tuojia täydellisiksi. – – Sen tähden hän maailmaan tullessaan sanoo: ’Uhria ja antia sinä et tahtonut, mutta ruumiin sinä minulle valmistit; polttouhreihin ja syntiuhreihin sinä et mielistynyt. Silloin minä sanoin: ’Katso, minä tulen – kirjakääröön on minusta kirjoitettu – tekemään sinun tahtosi, Jumala’. Kun hän ensin sanoo: ’Uhreja ja anteja ja polttouhreja ja syntiuhreja sinä et tahtonut etkä niihin mielistynyt’, vaikka niitä lain mukaan uhrataankin, sanoo hän sitten: ’Katso, minä tulen tekemään sinun tahtosi’. Hän poistaa ensimmäisen, pystyttääkseen toisen. Ja tämän tahdon perusteella me olemme pyhitetyt Jeesuksen Kristuksen ruumiin uhrilla kerta kaikkiaan”, ja Hebr. 7:18-19 sanoo: ”Täten kyllä entinen säädös kumotaan, koska se oli voimaton ja hyödytön – sillä laki ei tehnyt mitään täydelliseksi – mutta sijaan tulee parempi toivo, jonka kautta me lähestymme Jumalaa”, ja Hebr. 8:8-13 sanoo: ”Sillä moittien heitä hän sanoo: ’Katso, päivät tulevat, sanoo Herra, jolloin minä teen Israelin heimon ja Juudan heimon kanssa uuden liiton, en sellaista liittoa kuin se, jonka minä tein heidän isäinsä kanssa silloin, kun minä tartuin heidän käteensä ja vein heidät pois Egyptin maasta. Sillä he eivät pysyneet minun liitossani, ja niin en minäkään heistä huolinut, sanoo Herra. Sillä tämä on se liitto, jonka minä teen Israelin heimon kanssa näiden päivien jälkeen, sanoo Herra: Minä panen lakini heidän mieleensä, ja kirjoitan ne heidän sydämiinsä, ja niin minä olen heidän Jumalansa, ja he ovat minun kansani. Ja silloin ei enää kukaan opeta kansalaistaan eikä veli veljeään sanoen: ’Tunne Herra’; sillä he kaikki, pienimmästä suurimpaan, tuntevat minut. Sillä minä annan anteeksi heidän vääryytensä enkä enää muista heidän syntejänsä.’ Sanoessaan ’uuden’ hän on julistanut ensimmäisen liiton vanhentuneeksi; mutta se, mikä vanhenee ja käy iälliseksi, on lähellä häviämistään”, ja Room. 10:4 sanoo: ”Sillä Kristus on lain loppu, vanhurskaudeksi jokaiselle, joka uskoo”, ja Gal. 5:1, 4 sanoo: ”Vapauteen Kristus vapautti meidät. Pysykää siis lujina, älkääkä antako uudestaan sitoa itseänne orjuuden ikeeseen. – – Te olette joutuneet pois Kristuksesta, te, jotka tahdotte lain kautta tulla vanhurskaiksi; te olette langenneet pois armosta”, ja Ef. 2:8-9 sanoo: ”Sillä armosta te olette pelastetut uskon kautta, ette itsenne kautta – se on Jumalan lahja – ette tekojen kautta, ettei kukaan kerskaisi.”

    13. Ortodoksinen kirkko opettaa kasteesta, ettei kaste ole hyödyksi kristityn koko elämän ajaksi vaan poistaa vain perisynnin ja ennen kastetta suoritetut tekosynnit, ja nämä kokonaan ja täydellisesti. Tämä opetus on vastoin raamatunkohtia 1. Kor. 6:11; Mark. 16:16; Joh. 3:5; Gal. 3:26-27; Ef. 5:26-27; Tiit. 3:5,7. Esimerkiksi 1. Kor. 6:11 sanoo: ”te olette vastaanottaneet peson, te olette pyhitetyt, te olette vanhurskautetut meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen nimessä ja meidän Jumalamme Hengessä”, ja Joh. 3:5 sanoo: ”Totisesti, totisesti minä sanon sinulle: jos joku ei synny vedestä ja Hengestä, ei hän voi päästä sisälle Jumalan valtakuntaan”, ja Tiit. 3:5, 7 sanoo: ”pelasti hän meidät, ei vanhurskaudessa tekemiemme tekojen ansiosta, vaan laupeutensa mukaan uudestisyntymisen peson ja Pyhän Hengen uudistuksen kautta, – – että me vanhurskautettuina hänen armonsa kautta tulisimme iankaikkisen elämän perillisiksi toivon mukaan.”

    Ortodoksinen kirkko opettaa myös, että lapset eivät voi uskoa (ja että sen vuoksi heitä ei tule kastaa; tässä tulee näkyviin se harhaoppi, että usko on ihmisen oma teko). Tämä opetus on vastoin raamatunkohtia Matt. 18:10-11; 18:6; Mark. 10:15. Esimerkiksi Matt. 18:6 sanoo: ”Mutta joka viettelee yhden näistä pienistä, jotka uskovat minuun…”, ja Mark. 10:15 sanoo: ”Totisesti minä sanon teille: joka ei ota vastaan Jumalan valtakuntaa niin kuin lapsi, se ei pääse sinne sisälle” (lapsi on siis jopa uskon esikuva).

    14. Ortodoksinen kirkko opettaa ehtoollisesta, että ehtoollinen tulee tarjota myös lapsille. Tämä on vastoin raamatunkohtaa 1. Kor. 11:28-29: ”Koetelkoon siis ihminen itseänsä, ja niin syököön tätä leipää ja juokoon tästä maljasta; sillä joka syö ja juo erottamatta Herran ruumista muusta, syö ja juo tuomioksensa.”

    Ortodoksinen kirkko opettaa ehtoollisesta myös, että ehtoollisessa papin täytyy uhrata verettömällä tavalla Kristuksen ruumis elävien ja kuolleiden syntien vuoksi. Tämä on ehtoollisen pilkkaamista ja vastoin raamatunkohtia Matt. 26:26-27; 1. Kor. 11:26; Hebr. 10:18; 9:22; 1. Piet. 3:18. Matt. 26:26-27 sanoo: ”Ja heidän syödessään Jeesus otti leivän, siunasi, mursi ja antoi opetuslapsillensa ja sanoi: ’Ottakaa ja syökää; tämä on minun ruumiini’. Ja hän otti maljan, kiitti ja antoi heille ja sanoi: ’Juokaa tästä kaikki’”, ja 1. Kor. 11:26 sanoo: ”Sillä niin usein kuin te syötte tätä leipää ja juotte tämän maljan, te julistatte Herran kuolemaa, siihen asti kuin hän tulee”, ja Hebr. 10:18 sanoo: ”Mutta missä nämä ovat anteeksi annetut, siinä ei uhria synnin edestä enää tarvita”, ja Hebr. 9:22 sanoo: ”Niin puhdistetaan lain mukaan miltei kaikki verellä, ja ilman verenvuodatusta ei tapahdu anteeksiantamista”, ja 1. Piet. 3:18 sanoo: ”Sillä myös Kristus kärsi kerran kuoleman syntien tähden, vanhurskas vääräin puolesta, johdattaaksensa meidät Jumalan tykö.”

    15. Ortodoksinen kirkko opettaa kirkosta, ettei kirkko voi koskaan olla ilman hierarkiaa ja apostolista seuraantoa (suksessiota; tätä ei Raamatussa opeteta). Tämä opetus on vastoin raamatunkohtia Ef. 2:19-22; 4:11-12; 1. Kor. 10:17; 1. Piet. 2:5, 1. Kor. 3:4-8, 21-23; 1. Piet. 5:1-3; Matt. 18:20; Ap. t. 20:28; Tiit. 1:4-9; 2. Tim. 2:2. Esimerkiksi Ef. 2:19-22 sanoo: ”Niin ette siis enää ole vieraita ettekä muukalaisia, vaan te olette pyhien kansalaisia ja Jumalan perhettä, apostolien ja profeettain perustukselle rakennettuja, kulmakivenä itse Kristus Jeesus, jossa koko rakennus liittyy yhteen ja kasvaa pyhäksi temppeliksi Herrassa; ja hänessä tekin yhdessä muitten kanssa rakennutte Jumalan asumukseksi Hengessä”, ja Ef. 4:11-12 sanoo: ”Ja hän(Jeesus Kristus) antoi muutamat apostoleiksi, toiset profeetoiksi, toiset evankelistoiksi, toiset paimeniksi ja opettajiksi, tehdäkseen pyhät täysin valmiiksi palveluksen työhön, Kristuksen ruumiin rakentamiseen”, ja 1. Kor. 10:17 sanoo: ”Koska leipä on yksi, niin me monet olemme yksi ruumis; sillä me olemme kaikki tuosta yhdestä leivästä osalliset”, ja 1. Piet. 5:1-3 sanoo: ”Vanhimpia teidän joukossanne minä siis kehotan, minä, joka myös olen vanhin ja Kristuksen kärsimysten todistaja ja osallinen myös siihen kirkkauteen, joka vastedes on ilmestyvä: kaitkaa teille uskottua Jumalan laumaa, ei pakosta, vaan vapaaehtoisesti, Jumalan tahdon mukaan, ei häpeällisen voiton tähden, vaan sydämen halusta, ei herroina halliten niitä, jotka ovat teidän osallenne tulleet, vaan ollen laumalle esikuvina”, ja Matt. 18:20 sanoo: ”Sillä missä kaksi tahi kolme on kokoontunut minun nimeeni, siinä minä olen heidän keskellänsä”, ja Ap. t. 20:28 sanoo: ”Ottakaa siis itsestänne vaari ja kaikesta laumasta, johon Pyhä Henki on teidät pannut kaitsijoiksi, paimentamaan Herran seurakuntaa, jonka hän omalla verellänsä on itselleen ansainnut.”

    16. Ortodoksinen kirkko opettaa sananpalvelijan virasta, että oikeus kutsua sananpalvelijoita ei kuulu koko kirkolle vaan yksin kirkon hengellisille johtajille. Tämä opetus on vastoin raamatunkohtia 1. Kor. 3:21-23; 1. Piet. 2:9; Matt. 16:19; 18:15-18; 28:18-20; 2. Tim. 2:2; Mark. 16:15; 1. Kor. 11:24. Esimerkiksi 1. Piet. 2:9 sanoo: ”Mutta te olette ’valittu suku, kuninkaallinen papisto, pyhä heimo, omaisuuskansa, julistaaksenne sen jaloja tekoja’, joka on pimeydestä kutsunut teidät ihmeelliseen valkeuteensa”, ja Matt. 28:18-20 sanoo: ”Ja Jeesus tuli heidän tykönsä ja puhui heille ja sanoi: ’Minulle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä. Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni, kastamalla heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen ja opettamalla heitä pitämään kaikki, mitä minä olen käskenyt teidän pitää.”

    Ortodoksinen kirkko opettaa pappien vihkimisestä, että pappien vihkiminen on Kristuksen asettama sakramentti Pyhän Hengen, armon ja häviämättömän luonteen antamiseksi. Kuitenkin vihkiminen ei ole jumalallinen järjestys vaan ainoastaan apostolinen ja kirkollinen toimenpide, jolla kutsuminen vahvistetaan julkisesti.

    Ortodoksinen kirkko opettaa sananpalvelijoista, että vain sellaiset sananpalvelijat ovat kirkon oikeita sananpalvelijoita, jotka piispa on vihkinyt. Tämä opetus on vastoin raamatunkohtia Matt. 18:17-20; Ap. t. 1:15-26; Ap. t. 6:1-6.

    Ortodoksinen kirkko opettaa sananpalvelijoista, että pappeja sanan varsinaisessa merkityksessä eivät ole kaikki uskovat vaan ainoastaan vihityt sananpalvelijat. Tämä opetus on vastoin raamatunkohtia 1. Piet. 2:9 (ks. yllä); Ilm. 1:5-6; 5:10; 1. Kor. 3:5.

    Ortodoksinen kirkko opettaa, että vain papit voivat antaa anteeksi syntejä. Tämä opetus on vastoin raamatunkohtia 1. Piet. 2:9 (ks. yllä); Matt. 18:17-20; Joh. 20:22-23.

    Ortodoksinen kirkko opettaa, että papin edessä tapahtuva yksityinen syntien tunnustaminen on Jumalan määräämä ja osa parannuksen sakramenttia. Tämä opetus on vastoin raamatunkohtia Joh. 20:22-23; Matt. 9:2. Yksityisessä ripissä ei ole varsinaisesti mitään pahaa, mutta Jumala ei ole määrännyt sellaista.

    17. Ortodoksinen kirkko opettaa kirkon hallinnosta ja vallasta, että Kristus on uskonut kirkon hallinnon papistolle eikä koko seurakunnalle. Tämä opetus on vastoin raamatunkohtia 2. Kor. 1:24; Jaak. 4:12; Ap. t. 6:5-6; 15:22-23; 21:22.

    Ortodoksinen kirkko opettaa kirkon vallasta, että kirkolla on valta säätää lakeja ja antaa käskyjä sellaisissakin asioissa, joissa Jumala ei anna käskyjä. Tämä opetus on vastoin raamatunkohtia 2. Tess. 2:3-4; 1. Kor. 7:23; Jaak. 4:12; Matt. 28:19-20; 15:8-9; 1. Piet. 5:2-3; Kol. 1:18; 2:8; Jes. 8:19-20; Gal. 1:8; Joosua 23:6; 5. Moos. 4:2; Ap. t. 5:29. Esimerkiksi 1. Kor. 7:23 sanoo: ”Te olette kalliisti ostetut; älkää olko ihmisten orjia”, ja Jaak. 4:12 sanoo: ”Yksi on lainsäätäjä ja tuomari, hän, joka voi pelastaa ja hukuttaa”, ja Matt. 15:8-9 sanoo: ”Tämä kansa kunnioittaa minua huulillaan, mutta heidän sydämensä on minusta kaukana, mutta turhaan he palvelevat minua opettaen oppeja, jotka ovat ihmiskäskyjä.”

    18. Ortodoksinen kirkko opettaa kuolleiden ylösnousemuksesta, että vanhurskaiden sielut eivät omista täyttä pelastusta ennen tuomiopäivää, että tuomittujen sielut eivät kärsi täyttä helvetin tuskaa ennen tuomiota ja että sielut voidaan vapauttaa kärsimysten siteistä esirukousten, almujen ja ehtoollisen verettömän uhrin avulla. Tämä opetus on vastoin raamatunkohtia Ap. t. 7:58-59; Luuk. 23:43; 2:29; 16:22-31; Fil. 1:23; Joh. 5:24 (ei ole kiirastulta, ks. myös Joh. 3:18, 36); Matt. 7:13-14; Room. 6:2,14; Snl. 11:7; 1. Piet. 3:19-20.

    Nimimerkki sanoo: ”Koti, uskonto ja isänmaa – arvot Venäjän suvereenisuuden ja vahvuuden takana”, mutta voisiko Venäjän ortodoksinen uskonto, joka on kristillisiin kaapuihin puettua pakanuutta (saatanan oppia), olla ”Venäjän suvereenisuuden ja vahvuuden takana”? Pyydän vilkaisemaan v. 1917 alkaneeseen historiaan.

    Nimimerkki myös luettelee, mitä muita uskontoja (nekin ihmistekoisia, eivät kristinuskoa) Venäjällä on: islamia, buddhalaisuutta, katolilaisuutta (paavin eli Antikristuksen kirkko), protestanttisuutta (jos tähän luetaan luterilaiset, ne, joilla on oikea vanhurskauttamisoppi, niin heitäkin varmaan Venäjällä on) ja juutalaisuutta. Nimimerkki ei nähtävästi ymmärrä, että yleinen ”usko Jumalaan” ei ole pelastavaa uskoa (vain Jumalasta tullut kristinusko on; siinä uskon kohde on Jeesuksen Kristuksen lunastusteko, joka on historiallinen tosiasia). Sellainen usko on kaikilla pakanoillakin, elleivät ole synneillään kokonaan paaduttaneet itseään. Sen tähdenhän maailma on täynnä ihmistekoisia uskontoja (vain kristinusko on Jumalasta). Ulkokultailu (kunniallinen yhteiskunnallinen käyttäytyminen) ei merkitse Jumalan silmissä mitään, sillä Jumala katsoo sydämeen eikä teeskentelytekoihin.

    Plusääni(2)Miinusääni(2)
 4. Avaruusmatkailu, Apollo -kuumatkat ja holokaustin kaasukammiot ovat oikeata salaliittoteoriaa, ja litteä maa. Ja tavallaan numerologiakin on humpuukkia.

  Nämä videot ”todistavat”, ettei kuussa ja marssissa ole käyty ja keinotekoisia satellitteja, avaruusluotaimia, mars mönkijöitä ja avaruusasemia (ISS / Mir) ei ole. Satelliitit ovat Arthur C. Clarken tieteisfantasiaa http://lakdiva.org/clarke/1945ww/, samoin ydinpommit ovat saman tapaista kehittelemää H.G.Wellsin tieteisfantasioista. https://mic.com/articles/64409/7-eerie-ways-that-h-g-wells-predicted-the-future#.Xbf3LyypP

  Ensin asioista siis tietyissä (((piireissä))) fantasioidaan, ja sitten ne ovatkin todellisuutta ? Tietyt tieteen keksinnöt siis vain toteutuvat käymättä välillä lainkaan kongreettisen tieteen puolella (kuten atomiteoria) ?

  Esim. H. G. Wells fantasioi atomipommit novellissaan The World Set Free, 1913, josta on selkeästi idea atomipommille kehitelty.
  https://en.wikipedia.org/wiki/The_World_Set_Free

  http://ansnuclearcafe.org/2012/02/14/lise-meitners-fantastic-explanation-nuclear-fission/#sthash.EbV5bms3.dpbs

  Puuttui siis enää atomiteoria … jota ei osoita valheeksi oikein kukaan normaali olosuhteissa. Vain ydinvoimaloissa ja erikoistuneissa tutkimuslaitoksissa, joissa on tietyt laitteistot (esim. Berkeleyn yliopiston sentrifugi) pystyy ehkä toistamaan uuden alkuaineen -syntymisen vielä tänäkään päivänä.

  The History of Alchemy
  http://historyofalchemy.com/list-of-alchemists/marie-curie/

  Silti Berkeleyn yliopistossa USA:ssa kehitettiin mm. iso osa ns. transuraanisista alkuaineista, jo aikoja sitten. Näitä ovat mm. neptunium, plutonium, amerikium, curium, berkelium, kalifornium, einsteinium, fermium, mendelevium, nobelium ja lawrencium. http://www.wikiwand.com/fi/Transuraani

  Noiden hatusta vedettyjen alkuaineiden olemassaoloa on edelleenkään vaikeata vahvistaa.

  Tiedemiehet siis aikonaan lukivat nuo tieteisfantasiat tarkkaan ja nyt ne ovat ”totta”, koska näin nuo keksinnöt ovat koulukirjoja myöten ihmisten päihin ohjelmoitu todellisuudeksi ja Hollywood tuotannossa näitä myös toistellaan kokoajan, jotta pysyy mielessä.

  Nämä videot on laitettu ilmeisesti tarkoitetuksellisesti ”Flat earth” -sekoilun alle, jotta viestin tuoja saadaan naurunalaiseksi :

  https://www.youtube.com/watch?v=qT44Yoa7mh4

  https://www.youtube.com/watch?v=Gp-ZWxDkecU

  Joh. 8:44 ”Te olette isästä perkeleestä, ja isänne himoja te tahdotte noudattaa. Hän on ollut murhaaja alusta asti, ja totuudessa hän ei pysy, koska hänessä ei totuutta ole. Kun hän puhuu valhetta, niin hän puhuu omaansa, sillä hän on valhettelija ja sen isä.”

  Saatana ei halua eksyttää tekemällä jotakin uutta, vaan väärentelemällä totuutta.

  ”Sillä aika tulee, jolloin he eivät kärsi tervettä oppia, vaan omien himojensa mukaan korvasyyhyynsä haalivat itselleen opettajia ja kääntävät korvansa pois totuudesta ja kääntyvät taruihin.” – 2. kirje Timoteukselle 4:3-4

  ”Sillä vääriä kristuksia ja vääriä profeettoja nousee, ja HE TEKEVÄT TUNNUSTEKOJA JA IHMEITÄ, eksyttääkseen, jos mahdollista, valitut.” – Markus 13:22

  Sen sijaan, että ihmiset käyttävät tekniikkaa hyväksi oppiakseen todellisuutta esim. historiasta, ja Jumalan sanasta (raamattu), he käyttävät päivänsä fiktioon jota elokuvat, pelit, musiikki ja kirjat tarjoavat yllin kyllin.

  Historiaa ei voi opiskella television dokumenttien kautta :

  http://smoloko.com/?p=9255

  Plusääni(2)Miinusääni(5)
 5. Joo, ja vielä tuommoista pseudo-tieteellistä paskaa!

  Ydinfysiikka on todellisuutta ja sen eri ulottuvuudet ovat käytössä realimaailmassa.

  On täysin mielenvikaista väittää että ydinvoimalat ja pommit olisivat huijausta!

  Plusääni(2)Miinusääni(2)
 6. Tässä teille pläjäys sitä itseään: SALALIITTOA

  Keitä olivat Venetsian oligargit :

  http://www.nourishingobscurity.com/2010/01/the-venetians-and-the-concept-of-oligarchy/

  Jatko Venetsian oligargien valloituksista :englanti

  http://tarpley.net/online-books/against-oligarchy/how-the-venetian-system-was-transplanted-into-england/

  Eräs mielipide :

  http://theunhivedmind.com/UHM/new-venice-dominates-planet-earth-not-the-c-i-a/

  Kekä olivat/ ovat ns Black Nobility :

  http://www.bibliotecapleyades.net/sociopolitica/esp_sociopol_blacknobil05.htm

  Samasta aiheesta a la Henry makow :

  http://www.henrymakow.com/000447.html

  https://www.youtube.com/watch?v=VRfR6tvUZKs

  Salaliitot eivät ole teoriaa vaan mitä totisinta totta, nuo Venice perheet,black nobility ,Juutalaiset ovat harjoittaneet salaliittoa meitä tavallisia ihmisiä vastaan uskomattoman kauan, heille olemme orjia, jotka voidaan uhrata sodissa koska tahansa missä tahansa.

  Oligargit, oligargia lienee se joka hallitsee tätä Mailmaa, ja kaikki muu on tetteria .

  ” Democracy is a form of social control and the mass media/ education are systems for indoctrination.”

  Oligargian vihollinen on rehellinen ihminen , koska oligargit eivät voi lahjoa rehellistä ihmistä. He ovat harjoittaneet lahjonta, koronkiskonta , ym kaikkia kieroja metodeja läpi vuosisatojen , he tietävät miten saada esim poliitikot syömään heidän kädestään, josta tulemme siihen havaintoon ettei esim Suomessa ole rehellisiä poliitikoja vallassa yhtä ainoaa, koska rehellinen poliitikko on oligargeille huono työkalu heidän sunnitelmissaan .

  Plusääni(0)Miinusääni(0)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat