Professori Szasz kertoo, mitä psykiatria on

Amerikkalainen psykiatrian emeritusprofessori Thomas Szasz (1920-2012), joka on julkaissut psykiatriasta yli 30 kirjaa, kertoo seuraavassa videossa, että psyykkisiksi “sairauksiksi” diagnosoidut tilat eivät ole sairauksia ja että kyseisillä diagnooseilla ainoastaan leimataan ja kontrolloidaan ihmisiä.

Sairaudet ovat ihmisen elimistön sairauksia, mutta mieli ei ole elin. Mikään käyttäytyminen ei voi olla sairaus. Termi “psyykkinen sairaus” on vain kielikuva, metafora. Sen vuoksi psyykenlääkkeet eivät voi parantaa, koska ei ole olemassa sairauttakaan. Kielikuvaa ei voi parantaa kemiallisesti. Psyykenlääkkeet ovat myrkkyjä.

Vielä Szasz toteaa lastenpsykiatreista puhuessaan, että lastenpsykiatrit ovat kaikkein vaarallisimpia vihollisia lapsille ja myös vanhemmille ja kaikille, jotka välittävät lapsista ja vapaudesta. Videon nimi on “CCHR Co-Founder Dr. Thomas Szasz, Professor of Psychiatry Emeritus”, ja se löytyy YouTubesta osoitteella:

Tämä video ja muita myös osoitteessa: http://www.cchrint.org/2009/05/15/cchr-co-founder-dr-thomas-szasz-professor-of-psychiatry-emeritus/

Seuraavassa suomennos siitä, mitä Szasz videolla sanoo:

Kun kouluviranomaiset kertovat äidille, että hänen poikansa on sairas ja tarvitsee lääkitystä, miten ihmeessä hän voisi tietää, että se on kertakaikkinen valhe. Kuinka hän voisi ymmärtää, ettei se, mitä asiantuntijat nyt kutsuvat “keskittymis- ja yliaktiivisuushäiriöksi” tai “tarkkaavuus- ja ylivilkkaushäiriöksi” (ADHD), ole mikään sairaus. Sellainen äiti ei ole psykiatrian historian asiantuntija. Hän ei tiedä, että psykiatrit ovat, satojen vuosien ajan, käyttäneet diagnostisia termejä, niin sanottuja diagnostisia termejä, ihmisten leimaamiseen ja kontrolloimiseen.

Esitän pari dramaattista esimerkkiä. Kun mustat orjat pakenivat vapauteen etelävaltioissa, se ei ollut sitä, että he halusivat olla vapaita; he kärsivät sairaudesta nimeltä drapetomania, sanoista drapetes, karannut orja, ja mania. En keksi tätä omasta päästäni. Tämä oli laillinen diagnoosi aivan kuten keskittymis- ja yliaktiivisuushäiriö on. Naiset – puolet ihmiskunnan väestöstä luonnollisesti -, jos he olivat niin typeriä että kapinoivat miehen ylivaltaa vastaan, niin silloin heillä oli vakava sairaus nimeltä hysteria, joka johtui heidän liikkuvasta kohdustaan. Mikään noista käyttäytymistavoista ei ollut sairaus, eikä tietenkään ole mikään sairaus.

Myöskään keskittymis- ja yliaktiivisuushäiriö ei ole sairaus. Mikään käyttäytyminen tai huono käyttäytyminen ei ole sairaus eikä voi olla sairaus. Tällainen ei ole sairautta. Niinpä ei ole väliä sillä, kuinka lapsi käyttäytyy. Siinä ei ole mitään tutkittavaa. Jos hän on sairas, silloin sitä varten täytyy olla objektiivinen tiede, niin että siitä voidaan tehdä diagnoosi lääkäreiden ja objektiivisten tutkimusten avulla. Sen vuoksi vastaanotolle mentyäsi lääkärit ottavat paljon verinäytteitä ja röntgenkuvia. He eivät halua saada tietää, kuinka käyttäydyt.

Kun menin lääketieteelliseen tiedekuntaan 60 vuotta sitten, silloin oli olemassa vain kourallinen psyykkisiä sairauksia. Muistaakseni niitä oli vain kuusi tai seitsemän. Nyt niitä on yli 300. Ja uusia “keksitään” joka päivä.

Lapsen luokitteleminen psyykkisesti sairaaksi on leimaamista, ei diagnoosi. Psyykenlääkkeen antaminen lapselle on myrkyttämistä, ei hoitoa. Olen kauan väittänyt, että lastenpsykiatri on kaikkein vaarallisin vihollinen lapsille ja myös vanhemmille ja kaikille meille, jotka välitämme kaikkein kallisarvoisimmista ja haavoittuvimmista asioista elämässä, ja ne kaksi asiaa ovat lapset ja vapaus.

Nyt kysyn jälleen, kuinka vanhemmat voivat suojella lapsiaan terapeuttiselta valtiolta, siis hallituksen ja psykiatrian liitolta. Pohjimmiltaan, viime kädessä, luulen heidän voivan tehdä niin vain vapautumalla vääristä kuvitelmista, pääsemällä eroon ajatuksesta, että se, mikä vaivaa onnetonta ja huonosti käyttäytyvää lasta – ja sellaisia lapsia on tietenkin paljon, itse asiassa kaikki lapset joskus – että sellaisella lapsella on psyykkinen sairaus ja että niin sanottu hoito voi auttaa häntä. Asia ei ole ollenkaan näin.

Sairaudet ovat ihmisruumiin toimintahäiriöitä, sydämen, maksan, munuaisten, aivojen jne. toimintahäiriöitä. Lavantauti (typhoid fever, “lavantautikuume”) on sairaus. Kaikki te tiedätte sen, ette epäile sitä. Kevätväsymys (spring fever, “kevätkuume”; Szaszin sanaleikki englannin kielen fever-sanalla eli “kuume”-sanalla) – (yleisön naurua) täytyy vain osata englantia – kevätväsymys ei ole sairaus. Miksei ole? Koska me kaikki tiedämme, että se on kielikuva, metafora, pienimuotoinen runo. Niin ovat myös kaikki psyykkiset sairaudet. Psyykkinen sairaus on metafora.

Tehtävä, jonka asetamme itsellemme, psykiatrista pakkoa vastaan taisteleminen, on tärkeä. Mielestäni on tärkeää, että te kaikki ajattelette sen olevan tärkeää. Liian vähän ihmisiä ajattelee, että se on tärkeää. Se on jalo tehtävä, tehtävä, jonka suorittamisessa meidän täytyy, esteistä huolimatta, pysyä lujina. Omatuntomme vaatii, ettemme tyydy vähempään.

Mitä nämä Szaszin sanat tarkoittavat? Mitä niistä seuraa? Jos psyykkisiä sairauksia ei ole olemassa lääketieteellisinä sairauksina, niin silloin ei voi olla olemassa myöskään psyyken lääkäreitä eli psykiatreja lääketieteessä. Lääketieteessä ei hoideta metaforisia eli kuvaannollisia sairauksia. Psykiatrit ovat siis puoskareita, jotka eivät ensinkään kuulu lääkärikuntaan. Psykiatria (mielitautioppi) ei ole mikään lääketieteen ala eikä kuulu lääketieteeseen. Edelleen, jos psyykkisiä sairauksia ei ole olemassa lääketieteellisinä sairauksina, silloin ei voi olla olemassa myöskään lääketieteellistä psykiatrista hoitoa, sellainen on puhdasta puoskarointia.

Ei voi olla olemassa myöskään psyykenlääkkeitä, ne ovat hermostomyrkkyjä, jotka eivät voi parantaa, ei myöskään psykiatrisia sairaaloita, ne ovat vain säilytyspaikkoja tai vankiloita. Kaikki lääketieteellinen psykiatria on huijausta, valelääketiedettä, joka diagnooseillaan mustamaalaa ja leimaa pysyvästi ihmisiä ja lääkkeillään myrkyttää heitä. Voidaanpa sanoa, että koska puoskarointi, jossa myrkytetään ihmisiä kemiallisilla yhdisteillä, on rikollista, psykiatria, psykiatrinen hoito, psyykenlääkkeet ja psykiatriset hoitolaitokset ovat rikollisuutta, psykokriminaalisuutta, ihmisten tuhoamista.

Psykiatrit ovat psykokriminaaleja, jotka tuhoavat potilaitaan kemiallisilla aineilla ja myös silpomalla heidän terveitä aivojaan psykokirurgialla (eri asia kuin neurokirurgia, joka kuuluu oikeaan lääketieteeseen). Koska toimenpiteet tehdään psykiatriassa usein pakolla, kyseessä on väkivaltarikollisuus, karkea ihmisen mielen raiskaus ja kemiallisen ja kirurgisen väkivallan kohdistaminen psykiatrian uhriin. On suuri skandaali, että tällainen rikollisuus saa olla osa lääketiedettä, yhtä suuri skandaali kuin se, että lääketieteessä murhataan lapsia aborteissa kirurgisesti ja kemiallisilla yhdisteillä. Ihmisten myrkyttämisen, tuhoamisen ja tappamisen ei missään nimessä tulisi kuulua lääketieteeseen.

Tässä toinen video, jolla professori Szasz kuvaa psykiatrian luonnetta (haastatteluotteita; videolla sama otsikko kuin edellisellä):

Tämä video ja muita myös osoitteessa: http://www.cchrint.org/2009/05/15/cchr-co-founder-dr-thomas-szasz-professor-of-psychiatry-emeritus/

Szaszin esitys suomennettuna:

On löydyttävä termi (Psyykkisten häiriöiden) diagnostisessa ja tilastollisessa käsikirjassa (Diagnostic and Statistical Manual) voidaksesi kutsua sitä sairaudeksi ja hoitaa sitä sairautena ja kirjoittaa resepti sitä varten. – – Kun minä menin lääketieteelliseen tiedekuntaan, käsikirjassa oli vain 6 tai 7 kohtaa, nyt niitä on yli 300. Tämä merkitsee sitä, että 294 diagnoosia on keksitty viimeisten 60 vuoden aikana, pelkästään psykiatriassa. Tämä on vitsi. – – Tässä olemme tekemisissä psykiatrian epidemian kanssa. Meillä ei ole psyykkisten sairauksien epidemiaa, meillä on psykiatrian epidemia. – – Jos syöt liikaa, se on sairaus, sanotaan hakemistossa. Jos poltat liikaa, se on sairaus. Jos olet liian onneton, se on sairaus. Jos olet liian laiha, se on sairaus. Jos olet liian lihava, se on sairaus. Jos sinulla on liian vähän seksiä, se on sairaus. Jos sinulla on liian paljon seksiä, se on sairaus.

Ei vapaata tahtoa, pelkästään kemikaaleja, ei itsekuria, ei itsehillintää. – – Kemiallinen epätasapaino sopii hyvin ajatukseen, että annetaan lääkettä, joka parantaa epätasapainon. Se on keksitty juttu, taru, satu. – – Se on perusta, jolta täällä Amerikassa kasvatetaan. Lapsi ei suoriudu niin kuin pitäisi tai käyttäydy niin kuin pitäisi, hän ei ole vastuussa, niinpä kemikaalit ovat tie, hänelle annetaan kemikaalia. – – Kuulette televisiosta yötä päivää, että tämä on psyykkinen sairaus ja tuo on psyykkinen sairaus, sitä mainostetaan kaikkialla. Olutta voidaan mainostaa, Zoloftia(eräs psyykenlääke) voidaan mainostaa. Mutta tällainen ei ole mitään psykiatriaa, se on kulttuurin psykiatrisoimista. Ja kumpi on myrkyllisempää, Zoloft vai olut? Aamen. Asia loppuun käsitelty.

Näissä käsitteissä on sisäinen ristiriita, niin totaalinen, ettei se kestä mitään tutkimusta. – – Kukaan ei ole vielä mitannut, osoittanut tai luonut testiä sen osoittamiseksi, että jollakin on kemiallinen epätasapaino aivoissaan. Piste! – – Psykiatrit ovat etääntymässä enemmän ja yhä kauemmas ja kauemmas ja kauemmas tästä ihmistenvälisestä kosketuksesta, ja heistä on tulossa yhä enemmän ja enemmän puoskareita, kun he puhuvat ja toimivat ja esiintyvät lääkäreinä. He puhuvat diagnooseista ja hoidoista ja aivoista ja kaikesta tällaisesta, joista he eivät tiedä mitään. Eivät yhtään mitään. – – Se ei ole tiedettä, se on politiikkaa ja taloutta; sitä psykiatria on, politiikkaa ja taloutta, käyttäytymisen kontrollia, se ei ole tiedettä, se ei ole lääketiedettä. – – Tämä on niin valtavaa, että se tuntuu mahdottomalta.

Tämä Szaszin video täydentää yllä sanottua. Psykiatria ei ole millään tavalla lääketiedettä eikä mitään tiedettä. Se on puhdasta puoskarointia, mielivaltaa. Diagnooseja keksitään äänestämällä psykiatrien kokouksissa, ja tällainen ei ole tiedettä. Psykiatriassa ei ole ainuttakaan tieteellistä testiä. Väitetty aivojen kemiallinen epätasapaino aivoissa on Szaszin mukaan pelkkä valhe, satu, jonka takana on lääketeollisuus (ja sen kumppanina valtiot). Jos jonkin häiriön takana joskus paljastuisikin olevan elimellinen syy, silloin kyseinen häiriö sisällytettäisiin neurologiaan tai sisätautioppiin eikä se enää lainkaan kuuluisi psykiatriaan. Hihasta keksityt diagnoosit sijoitetaan käsikirjaan, jota sitten kaikki maailman psykiatrit pitävät ohjenuoranaan.

Lääketeollisuuden etu (lääkkeiden myynnin edistäminen) vaatii jatkuvasti uusien psykiatristen diagnoosien keksimistä, ja tämä on synnyttänyt mainitun “psykiatrian epidemian”. Sielujen lääkäreinä (psykiatreina) esiintyvät puoskarit eivät tiedä edustamastaan alueesta yhtään mitään, sanoo Szasz. Voiko puhtaampaa puoskarointia olla? Puoskarointi kuitenkin paisuu päivä päivältä, ja silloin paisuu itse asiassa yllä mainittu psykorikollisuus, joka myrkyttää, tuhoaa ja tappaa. Kyseessä on itse asiassa rikosasia. Psykiatria on myös irrotettava lääketieteestä, jonne se ei kuulu.

Tosiasia on, että kuka tahansa voi joutua psykiatrian uhriksi, varsinkin jos hiemankin käyttäytyy poikkeavasti (joskus riittää toisten kantelu). Psykiatria iskee diagnoosi-aseellaan, ja sen jälkeen olet lainsuojaton, vailla oikeuksia, eikä sinua enää pidetä vastuullisena käytöksestäsi vaan tarvitset hoitoa ja lääketeollisuuden kemiallisia yhdisteitä. Ennen olit “erikoinen”, “hassu” tai “paha”, nyt olet “sairas”. Sinulta viedään kansalaisoikeudet, sinut luokitellaan “potilaaksi” ja olet muuttunut lääketeollisuuden ja sen puoskareiden väkivaltakaluksi. Menetät ihmisarvosi pysyvästi, sinut mustamaalataan ja häpäistään. Näin, psykiatristen mielivaltaisten diagnoosien avulla, joilla ei ole mitään tieteellistä pohjaa, mahdollistetaan sinun asettamisesi sosiaaliseen kontrolliin. Saatat joutua vaikka eliniäksesi “mielisairaalaksi” kutsuttuun vankilaan, vaikket olisi tehnyt mitään rikollista.

Mitä tulee “hulluihin”, heidän kohtalonaan on ollut joutua syviin ristiriitatilanteisiin, usein reaktiona traumaattiseen painostukseen. Psyykkiset häiriintymiset johtuvat siis elämän ongelmista, eivät elimellisistä syistä. Kuka tahansa voi ryhtyä käyttäytymään “psykoottisesti”, jos ristiriita on kyllin voimakas (esim. sotatilanteet). Oireet kuvastavat hyvin tuskallista selviytymisstrategioiden etsimistä ylivoimaisten vastavoimien (usein painostus tai halveksunta ympäristön taholta) keskellä. “Hullut” kuvastavat siis koko yhteiskuntaa, sen tilaa – meitä muita.

Lainauksia professori Szaszilta

Lähde: http://www.cchrint.org/about-us/co-founder-dr-thomas-szasz/

Lastenpsykologit ja -psykiatrit ryöstävät lapselta tärkeimmän, mitä hänellä on, hänet itsensä.

Minun näkökannaltani se (lastenpsykiatria) on eräs lasten pahoinpitelyn muoto.

Koska psyykkiset sairaudet, joiden sanotaan vaivaavan lapsia, ovat kiistatta huonoa käytöstä ja koska lapsi mielenterveyspotilaana on vielä avuttomammassa asemassa kuin aikuinen mielenterveyspotilas, lastenpsykiatria on kaksinkertaisesti ongelmallinen asia.

Lastenpsykologiaa ja lastenpsykiatriaa ei voi uudistaa. Ne on lakkautettava.

Kukaan ei selitä, mistä tämä sairaus (ADHD, yllä mainittu keskittymis- ja yliaktiivisuushäiriö) tuli, miksi sitä ei ollut 50 vuotta sitten. Kukaan ei kykene diagnosoimaan sitä objektiivisin testein. Sen diagnosoi opettaja valituksillaan tai vanhempi valituksillaan. Ihmiset viittaavat siihen, etteivät he pidä huonosti käyttäytyvistä lapsista, pääasiassa pojista, koulusysteemissä. Se antaa heille tunteen, että he tekevät jotakin ongelman suhteen, että he käsittelevät sitä rationaalisella, tieteellisellä tavalla. Se on eräänlaista farmakologista (lääkeaineopillista) magiaa.

Psykiatria ei tee ihmisoikeusloukkauksia. Se on ihmisoikeusloukkaus.

Psykiatria on todennäköisesti tuhoisin yksittäinen voima, joka on esiintynyt yhteiskunnassa viimeisten 60 vuoden aikana.

Laitospsykiatrian tärkein sosiaalinen ominaispiirre on voiman ja petoksen käyttö.

DSM:n (yllä mainitun käsikirjan) näennäistä oikeellisuutta vahvistaa psykiatrian väite, että psyykkiset sairaudet ovat aivosairauksia – väite, joka muka perustuu viimeaikaisiin neurotieteen (hermotieteen) erilaisten kuvaamistekniikoiden avulla tekemiin löydöksiin, jotka mahdollistavat diagnoosin ja farmakologiset aineet hoidoksi. Tämä ei ole totta. Ei ole olemassa objektiivisia diagnostisia testejä, jotka vahvistaisivat tai sulkisivat pois depression (masennuksen) diagnoosin; diagnoosi voidaan tehdä ja täytyy tehdä vain potilaan antaman vaikutelman ja käyttäytymisen ja muiden henkilöiden hänen käyttäytymisestään antamien lausuntojen perusteella.

Jotta voisimme ajatella psyykkisen sairauden olevan ruumiillisen sairauden kaltainen, meillä tulisi olla biokemiallinen tai patologinen näyttö. Ja jotta “sairaus” voisi olla tieteellisesti mielekäs, se täytyy jollakin tavalla olla tavoitettavissa, mitattavissa tai testattavissa, tieteellisellä tavalla, esimerkiksi veritestin tai aivosähkökäyrän avulla. Jos sitä ei voida sillä tavalla mitata – kuten “psyykkisen sairauden” kohdalla asianlaita on – silloin termi “sairaus” on parhaimmillaan metafora ja pahimmillaan myytti ja sen vuoksi näiden “sairauksien” “hoitaminen” olisi yhtä lailla epämääräistä ja epätieteellistä toimintaa.

Ei ole olemassa veritestiä tai muuta biologista testiä psyykkisen sairauden olemassaolon tai poissaolon toteamiseksi, kuten useimpien ruumiillisten sairauksien kohdalla on. Jos sellainen testi kehitettäisiin (jota varten siis olisi ajateltu psyykkinen sairaus), silloin kyseinen vaiva lakkaisi olemasta psyykkinen sairaus ja luokiteltaisiin sen sijaan ruumiillisen sairauden oireeksi.

Havainto, että kaikki psyykkiset sairaudet ovat aivosairauksia, tarkoittaisi sitä, että psykiatria katoaa neurologiaan.

En kiistä aivosairauksien olemassaoloa; päinvastoin, väitteeni on, että jos psyykkiset sairaudet ovat aivosairauksia, meidän tulisi kutsua niitä aivosairauksiksi ja hoitaa niitä aivosairauksina eikä kutsua niitä psyykkisiksi sairauksiksi ja hoitaa niitä sellaisina.

Argumenttini rajoittui väitteeseen, että psyykkinen sairaus on myytti, jonka funktiona on pukea valepukuun ja niin tehdä miellyttävämmäksi ihmissuhteiden moraalisten konfliktien katkera pilleri.

Suuri, anteeksiantamaton syntini kirjassani “The myth of mental illness” (“Psyykkisen sairauden myytti”) oli kiinnittää julkinen huomio psykiatrian lingvistisiin väitteisiin ja sen ennaltaehkäisevään retoriikkaan. Kuka voi olla “kärsivien potilaiden auttamista” tai “hoidettavissa olevien sairauksien hoitamista” vastaan? Kuka voi puolustaa “sairaiden ihmisten laiminlyömistä” tai, mikä pahempaa, “hengen pelastavan hoidon kieltämistä potilailta”?

Hyläten tuollaisen jargonin väitin, että psykiatriset sairaalat ovat kuin vankiloita, eivät sairaaloita, että tahdonvastainen psykiatriseen sairaalaan sulkeminen on yksi vankilaan sulkemisen muoto, ei lääketieteellistä hoitoa, ja että pakkoa käyttävät psykiatrit toimivat tuomareina ja vanginvartijoina, eivät lääkäreinä ja parantajina, ja ehdotin, että tarkastelemme ja ymmärrämme “psyykkiset sairaudet” ja psykiatriset reaktiot niihin lain ja retoriikan asioina, ei lääketieteen tai tieteen asioina.

Ilmaus “The myth of mental illness” (“Psyykkisen sairauden myytti”)tarkoittaa, että psyykkistä sairautta ei ole olemassa. Sairauden tieteellinen käsite viittaa ruumiilliseen vaurioon, siis ruumiin koneiston aineelliseen – rakenteelliseen tai toiminnalliseen – epänormaaliin tilaan. Tämä on sairauden klassinen, viktoriaaninen, patologinen määritelmä, ja se on yhä se sairauden määritelmä, jota patologit ja tieteellisinä parantajina toimivat lääkärit käyttävät. Aivot ovat elin – kuten luut, maksa, munuainen jne. – ja voivat tietenkin sairastua. Tämä on neurologian alaa.

Koska mieli ei ole ruumiin elin, se ei voi sairastua, paitsi metaforisessa mielessä – samassa mielessä kuin sanomme, että vitsi on sairas tai talous on sairas. Nuo ovat metaforisia (kuvaannollisia) tapoja sanoa, että jokin käyttäytyminen tai tila on paha, paheksuttu, murhetta aiheuttava jne. Toisin sanoen, “sairaista mielistä” puhuminen on vastaavaa kuin “sairaista vitseistä” tai “sairaasta taloudesta” puhuminen. Psyykkisen sairauden tapauksessa kyseessä on metaforinen tapa ilmaista se näkemys, että puhujan mielestä jotakin on vialla sen henkilön käyttäytymisessä, johon hän “sairauden” liittää.

Yli 50 vuoden ajan olen väittänyt, että psyykkiset sairaudet ovat epäaitoja sairauksia (“ei-sairauksia”) ja että pakkoon perustuvat psykiatriset suhteet ovat vastaavanlaisia kuin pakkoon perustuvat työsuhteet (“orjuus”) tai pakkoon perustuvat seksuaaliset suhteet (“raiskaus”), ja käyttänyt suurimman osan ammatillisesta elämästäni psyykkisen sairauden käsitteen kritisoimiseen vastustaen tahdonvastaisen laitospsykiatrian käytäntöjä ja puhuen “psykiatrisen orjuuden” ja “psykiatrisen raiskauksen” lakkauttamisen puolesta.

Skitsofrenia on määritelty niin epämääräisesti, että todellisuudessa se on termi, jota usein sovelletaan lähes minkälaiseen käyttäytymiseen hyvänsä, jota puhuja paheksuu.

Jos skitsofrenialla osoittautuu olevan biokemiallinen syy ja hoito, skitsofrenia ei enää olisi yksi niistä sairauksista, joiden vuoksi henkilö suljetaan tahdonvastaisesti mielisairaalaan. Itse asiassa sitä hoitaisivat silloin neurologit eikä psykiatreilla olisi silloin mitään tekemistä sen kanssa.

“Psyykkinen sairaus” on ilmaus, metafora, joka kuvaa loukkaavan, häiritsevän, järkyttävän tai ärsyttävän toiminnan tai käyttäytymistavan, sellaisen kuin skitsofrenian, sairaudeksi tai taudiksi.

Tahdonvastainen mielisairaalaan sulkeminen on kuin orjuutta. Mielisairaalaan passittamisen perusteiden hiominen on kuin orjaplantaasien koristelua. Ongelma ei ole kuinka parantaa mielisairaalaan passittamista vaan kuinka lakkauttaa se.

Koska pakkohoitoon passittaminen johtaa vapauden menettämiseen ja altistaa uhrin terveysriskeille lääketieteellisten rikollisten käsissä, joiden näennäisen parantamistehtävän valtio laillistaa, siihen liittyy paljon suurempi oikeuksien menettäminen kuin vankilaan passittamiseen, rangaistukseen, jota tarkasti rajaavat perustuslailliset takeet ja oikeudelliset suojatoimenpiteet.

Psykiatrinen toiminta perustuu voimankäytölle ja petokselle. Kutsun mitä tahansa ja kaikkia tahdonvastaisen psykiatrian muotoja – mikä nykyisin merkitsee itse asiassa kaikkea psykiatriaa – psykiatriseksi orjuudeksi. Taistelu psykiatrian lakkauttamisen puolesta on jalo taistelu.

Tahdonvastaisen psykiatrian lakkauttamisen päämäärän saavuttamiseksi meidän tulisi myös myöntää, että niin sanotut psykiatriset diagnoosit, prognoosit (ennusteet), sairaalaan passittamiset ja hoidot – elleivät asiakkaat niitä nimenomaan omaan käyttöönsä pyydä – ovat pakkoa.

Psykiatristen näkökohtien tuominen rikosoikeuden lainkäyttöön – esimerkiksi syyntakeettomuusvetoomukset ja -tuomiot, diagnoosit psyykkisestä oikeustoimikelvottomuudesta jne. – turmelee lain ja kohtelee epäoikeudenmukaisesti kansalaista, jonka hyväksi kyseisiä näkökohtia käytetään.

Kaikkea rikollista käyttäytymistä tulisi kontrolloida rikoslain keinoin, ja siitä psykiatrit tulisi sulkea ulos.

Käsitykseni, että syyntakeettomuusvetoomus tulee poistaa, perustuu osin käsitteelliseen ja osin käytännölliseen kritiikkiin. Käsitteellinen kritiikkini on, hyvin lyhyesti, se, että mielenvikaisuus on epäselvä termi, joka voi viitata jompaankumpaan kahdesta asiasta: ensiksi, aivosairauteen, ja aion sanoa jotakin siitä, ja toiseksi, huonoon käytökseen. No, sairaus, aivosairaus, ei aiheuta rikollisia tekoja. Epilepsia aivosairautena ei aiheuta rikollisia tekoja. Epileptikot, aivan kuten muutkin ihmiset, saattavat tai eivät saata tehdä rikoksia.

Ja sikäli kuin termi mielenvikaisuus viittaa käyttäytymiseen, se on kuvittelua. Se ei ole sairaus, eikä lääkäreillä ole minkäänlaista pätevyyttä sen arvioimiseen. Siitä annetaan määritys tavallisesti sen jälkeen kun henkilö on tehnyt rikoksen; tavallisesti jos jokin alkaa järkyttää yhteiskunnallisesti. Toinen perusteeni asettua sitä vastaan on se, että syyntakeettomuusvetoomuksen seuraus on tyypillisesti vangitseminen diagnoosin, sairauden ja hoidon nimissä. Ja tämä on typerä näytelmä ja lääkärinammatin väärinkäyttöä vapauden riistämiseksi ihmisiltä, joiden on nimellisesti julistettu olevan syyttömiä.

Olen kauan väittänyt, että psykiatrian järjestelmä lepää pakkohoidon ja syyntakeettomuusvetoomuksen varassa ja että kumpikin on vallan turmeltuneisuuden paradigma (yleisesti hyväksytty asiantila). Jos “potilaaksi” kutsuttu henkilö ei riko mitään lakia, hänellä on oikeus vapauteen. Jos hän rikkoo lakia, hänet tulee viedä oikeuteen ja rikosoikeudellisen järjestelmän tulee julistaa hänet syylliseksi tai syyttömäksi.

Jotkut ihmiset pahoinpitelevät, raiskaavat, ryöstävät ja tappavat toisia ja siten vaarantavat yhteiskunnan. Miten psykiatria auttaa heidän käsittelyään? Tahdosta riippumattomalla mielisairaalaan passittamisella (civil commitment), joka on eufemismi (kiertoilmaus)turvasäilöön ottamiselle, ja syyntakeettomuusvetoomuksella ja -järjestelyllä, jotka ovat eufemismi vangitsemisen määrittelemiselle hoidoksi (tai strategiaksi syyllisyydestä päästämiseksi). Nämä kaksi menettelytapaa ovat ne pilarit, joiden varassa psykiatrian mahti lepää. Kumpikin laillistaa kuvitelman psykiatrisesta asiantuntemuksesta hoitaa “vaarallisuutta”.

Kumpikin luo ja vahvistaa illuusiota, että me toimimme viisaasti ja hyvin kiusallisten sosiaalisten ongelmien suhteen, kun tosiasiassa me sotkemme ja pahennamme niitä. Näin psykiatrian mahti turmelee paitsi psykiatrit, jotka käyttävät sitä, ja potilaat, jotka joutuvat sen alaisiksi, myös sen yhteiskunnan, joka tukee sitä. – – Vastentahtoisille psykiatrisille väliintuloille ei ole sen enempää oikeutusta kuin tarvetta.

Moderni psykiatria epäinhimillistää ihmisen kieltämällä ihmisen henkilökohtaisen vastuun olemassaolon tai jopa mahdollisuuden moraalisena toimijana. – – (Psykiatrian mandaattina) on juuri hämärtää, ja todella kieltää, elämän eettiset pulmat ja muuttaa ne lääketieteellisiksi ja teknisiksi ongelmiksi, joihin apu saadaan “asiantuntijoiden ratkaisuista”.

Mielenterveyspotilaat eivät tarvitse mielisairaaloita; he tarvitsevat asyyleja, turvapaikkoja, joissa he ovat turvassa suojelijoiksi tekeytyneiden vainoajien pakkovaltaa vastaan.

Jos käyttäytymisterapeuteilta viedään lääketieteen ammatillinen tuki ja hoidon yhteiskunnallinen oikeutus, heidän täytyisi myydä palveluitaan avoimilla markkinoilla; siellä he eivät voisi pakottaa vastentahtoisia asiakkaita tekemään asioita, joita nämä eivät halua tehdä, eivätkä he voisi huijata yleisöä ja valtiota tukemaan heitä veronmaksajien kustannuksella.

Minulle eräs selvimmistä asioista psykiatriassa on ollut se, että psykoterapia on vain puhumista ja kuuntelemista. Koska tässä keskustelussa, riippumatta siitä, kuinka mahtipontisesti sitä nimitämme, on kysymys siitä, kuinka ihmisten tulisi elää, on selvää, että psykoterapia on papillista (sielunhoidollista) toimintaa eikä lääketieteellistä toimintaa (Szasz: “The Myth of Psychoterapy”, 2. p., esipuhe).

Itse asiassa ei ole olemassa sellaista asiaa kuin psykoterapia. Aivan kuten psyykkinen sairaus, myös psykoterapia on vain kielikuva ja myytti (Szasz: “The Myth of Psychoterapy”, 1. p., esipuhe).

Lyhyesti sanottuna, ei ole olemassa sellaista asiaa kuin skitsofrenia (Szasz: “Schizophrenia – The Sacred Symbol of Psychiatry”, s. 191).

Psykiatria on hoidon valepuvussa esiintyvää pakottamista (Szasz: “What is Antipsychiatry?”, osoite: http://archive.lewrockwell.com/orig10/szasz2.1.1.html).

Modernit psykiatrit saavat elantonsa 1) kirjoittamalla reseptejä psykoaktiivisille lääkkeille ja uskottelemalla, että ne ovat tehokas hoito psyykkisiä sairauksia vastaan; 2) määräämällä näitä lääkkeitä henkilöille, jotka ovat valmiita ottamaan niitä, ja pakottamalla väkisin henkilöitä, joita pidetään “vakavasti psyykkisesti sairaina”, ottamaan niitä vasten tahtoaan; ja 3) tekemällä vapaaehtoisista mielenterveyspotilaista, jotka näyttävät olevan “vaarallisia itselleen ja muille”, vastentahtoisia mielenterveyspotilaita. Todellakaan, moderneilla psykiatreilla ei ole enää mahdollisuutta hylätä voimankäyttöä potilaita kohtaan; sellainen menettely katsotaan ammattivelvollisuuksien laiminlyönniksi (Szasz: “What is Antipsychiatry?”, osoite: ks. ed.).

Psyykkinen sairaus on metafora (metaforinen sairaus). Sana “sairaus” ilmaisee jotakin osoitettavissa olevaa biologista prosessia, joka vahingoittaa elävien organismien (kasvien, eläinten ja ihmisten) ruumiita. Termi “psyykkinen sairaus” viittaa henkilöiden epätoivottuihin ajatuksiin, tunteisiin ja käyttäytymisiin. Ajatusten, tunteiden ja käyttäytymisten luokitteleminen sairauksiksi on looginen ja semanttinen (merkitysopillinen) virhe – – psyykkinen sairaus ei ole sairaus – – henkilöt, joilla on psyykkinen sairaus (huono käyttäytyminen) – -, ovat metaforisesti sairaita. Käytöksen tai huonon käytöksen luokitteleminen sairaudeksi antaa ideologisen oikeutuksen valtion tukemalle yhteiskunnalliselle kontrollille lääketieteellisen hoidon muodossa (Szasz: “Summary Statement and Manifesto”, osoite: http://www.szasz.com/manifesto.html).

Jos myönnämme, että “psyykkinen sairaus” on metafora paheksutuille ajatuksille, tunteille ja käyttäytymisille, meidän on pakko myöntää myös, että psykiatrian ensisijainen tehtävä on kontrolloida ajattelua, mieltä ja käyttäytymistä (Szasz: “Summary Statement and Manifesto”, osoite: ks. yllä).

Tahdonvastainen mielisairaalaan passittaminen on hoidon varjolla tapahtuvaa vankilaan passittamista; se on peitellyssä muodossa tapahtuvaa yhteiskunnallista kontrollia, joka heikentää laillisuusperiaatetta (Szasz: “Summary Statement and Manifesto”, osoite: ks. yllä).

Se, että Suomessakin psykiatrian nimellä kulkeva puoskarointi (kuten myös lastenmurhat, abortit) on sijoitettu osaksi lääketiedettä, on kansan tahto. Suomihan on perustuslain määräyksellä kansanvalta eli demokratia (PL 2§: “Valtiovalta Suomessa kuuluu kansalle”), joten kansa on määrittänyt lääketieteenkin puitteet ja sen kontrollissa ovat lääketieteen hallinto, valvonta ja sisällön kontrolli. Kuten yllä olevasta käy selville, psykiatria pysyy pystyssä lähinnä sen vuoksi, että hallituksen (siis kansan itsensä) pakkovalta ja oikeusistuimet tarvitsevat sitä aseenaan ja verukkeenaan. Myös vastuuta kierretään turvautumalla psykiatrien – puoskareiden – mielipiteisiin (esim. juuri oikeusistuimissa ja erilaisissa arvioinneissa), vaikka sellaiset mielipiteet ovat arvottomia.

Nykyisin eksytetään luulemaan, että syntiinlankeemuksen turmelemat ihmiset kykenisivät löytämään tien sielun hyvinvointiin ja terveyteen. Tässä ollaan perkeleen asialla valehtelemassa.

Tässä hankkeessa tulee julki syvä hengellinen sokeus, joka muutenkin leimaa suomalaista yhteiskuntaa.

Vain Jeesuksessa Kristuksessa (juridisessa syntien anteeksiantamuksessa Jumalan edessä) ihmisen sielu ja mieli voi löytää parantumisen tien, kun usko Jeesukseen karkottaa perkeleen sydämestä ja tilalle astuu Jumala (tapahtuu siis sielun ylösnousemus kuolleista). Tällöin ihmisen koko elämä ja kaikki teot ja käytös paranevat. Ihmiseen syntyy rakkaus, joka kumpuaa Jumalan läsnäolosta, ei ihmisen omista räpellyksistä, kuten psykiatria. Kun sydän paranee, paranee sen seurauksena ihmisen käyttäytyminenkin. Kaikki muut tiet vain pahentavat asiaa. Psykiatria on eettisten kysymysten kieltämistä ja siksi hyvin petollista.

Tässä tulee nyt julki suomalaisen yhteiskunnan tosiasiallinen vararikkotila, syrjäytyminen totuudesta ja terveydestä. Ilman Jeesusta ollaan eksyksissä ja hukutaan. Ilman Jeesusta mikään mieli tai sielu ei parane piirunkaan vertaa eikä voi hyvin. Kauheaa katsella tällaista itsepetoksen harjoittamista ja asiantuntemattomuuden ja kyvyttömyyden näytöstä.

Sielun ja mielen asiat kuuluvat Jeesukselle Kristukselle. Ruumiin ja omaisuuden asiat kuuluvat maalliselle esivallalle.

Kaikki on päälaellaan. Ja metsään mennään yhä syvemmin. Esim. lasten ja nuorten pahoinvointi sen kun kasvaa kasvamistaan.

 

Julkaistu alunperin Totuuden Henki –sivuilla.

29 kommenttia

 1. ”Psykiatria ei tee ihmisoikeusloukkauksia. Se on ihmisoikeusloukkaus.” Olen täydellisesti Prof. Szaszin kanssa samaa mieltä. Olen tässä seurannut erään perheen lapsen hakemista kouluun invabussilla, joka kerta tunnen piston sydämessäni kun näen sen lapsen odottamassa sitä ”koulukyyditystä.” Naapurina ei voi puuttua asiaan vaikka mieli tekisi. Näyttää olevan helppo nakki leimata lapsi erityiskoulun oppilaaksi ja varsinkin jos äiti on esim. yksinhuoltaja ja kunta tarvitsee oppilaita riittävästi että voidaan palkata ”erityisopettajia” virkoihin. Kyllä pitäisi vanhemmilla olla oikeus puolustaa lapsensa oikeutta kuulua yhteiskunnassa normaaliksi kansalaiseksi ilman leimaamista esim. erityiskoulun käyneeksi. Mikä onkaan tällaisen lapsen tulevaisuus ja vain tyhmien päättäjien auktoriteettivoimalla saatu tulos. HÄVETKÖÖT ahneuttaan.

  Plusääni(17)Miinusääni(0)
 2. Asiallinen artikkeli psykiatrian olemattomista perusteista ja niihin tukeutuvista vaarallisista lääkehoidoista. Artikkelin lopussa mainittu hoitokeino ”Vain Jeesuksessa Kristuksessa (juridisessa syntien anteeksiantamuksessa Jumalan edessä) ihmisen sielu ja mieli voi löytää parantumisen tien” ei ikävä kyllä näytä käytännössä pitävän paikkansa. Olen vuosien varrella nähnyt usean Jeesukseen uskovan seurakuntalaisen sairastuvan lääkehoitoa vaativaan ”mielisairauteen”. Eli tapahtui täysin päinvastoin: henkilö sairastui uskossa ollessaan sen sijaan että olisi tullut terveeksi.

  Plusääni(14)Miinusääni(9)
 3. Vaarallinen hyökkäys Jeesusta Kristusta (syntien anteeksiantamusta) ja Jumalaa vastaan! Teet synnin, josta joudut tilille Jumalan edessä. Jos kuulut seurakuntaan, olet pelkkä sydämen uskosta osaton teeskentelijä, jonkinlainen aivouskova tai muuten vain ulkokultailija. Jos olisit sydämen uskossa, tietäisit, että usko (syntien anteeksiantamus) ei mitenkään voi viedä sairauteen! Tällaiset krpänilkit täyttävät Suomen kirkot ja ovat tehneet voitavansa kirkon tuhoamiseksi. Päätään ne aukovat joka paikassa.

  Kyseinen henkilö, josta nimimerkki (tälläkään avoheittiöllä ei ole omaa nimeä) kertoo, on ollut SYDÄMEN uskosta osaton, ehkä pelkkä omin voimin ponnistelija, joka järkensä (aivojensa) avulla yrittää jotenkin ”uskoa”, vaikkei ihminen voi vaikuttaa sydämeensä uskoa omin voimin. Sen vaikuttaa evankeliumin sanassa vaikuttava Pyhä Henki, joka Jumalan sanan mukana menee sydämeen (ellei ihminen ryhdy vastustamaan) ja vaikuttaa siellä uskon ja jää sitten sydämeen asumaan. Perkele joutuu kaikkoamaan sydämestä (kaikki ovat luonnostaan perkeleen orjuudessa syntiinlankeemuksen peruina) ja Pyhä Henki (Jumala) astuu tilalle. Perkeleestä pääseminen ja Jumalan tuleminen sydämeen ei voi tehdä sairaaksi vaan autuaaksi:

  ”Ettekö tiedä, että te (kristityt) olette Jumalan temppeli ja että Jumalan Henki asuu teissä?” (1. Kor. 3:16);

  ”Vai ettekö tiedä, että teidän (so. kristittyjen) ruumiinne on Pyhän Hengen temppeli, joka Henki teissä on ja jonka te olette saaneet Jumalalta, ja ettette ole itsenne omat?” (1. Kor. 6:19);

  ”tuli hän (Jumalan Poika, Jeesus Kristus) iankaikkisen autuuden aikaansaajaksi” (Hebr. 5:9).

  Olivatpa näille suomalaisille foorumeille kirjoittelijat ”uskovia” tai normaaleja epäuskoisia, he ovat aivan samaa röyhkeää heittiöjoukkiota, joka itse asiassa kuuluisi jonkinlaiseen yhteisölliseen valvontaan (ehkä koulukotiin tai kasvatuslaitokseen, tai, koska heitä on miltei koko Suomen kansa, laajaan keskitysleiriin). Ja koska näin on, on lähellä, että poistun taas kokonaan ja jätän teidät valehtelemaan toisillenne ja pettämään toinen toisianne. Ei maksa krpälaumalle kirjoittaa mitään. Suomi tuhoutuu, koska kaikkialla krvät päästetään ääneen ja kaikki hukkuu sontaan.

  Mutta, tuhoutukaa! Soittakaa leipäläpeä siinä ohessa ja, jos onnistuu, sylkekää myrkkyä samalla kaikkiin ilmansuuntiin yhtaikaa.

  Kyllä on aivan hirvittävä saatanalauma tämä Suomen kansa! Joten: koko joukkio tuhotaan.

  Tilulilu.

  Plusääni(13)Miinusääni(15)
 4. Magneettimedian tulisi lähteä enemmissä määrin evankeliumin tielle. Aikaa ei ole paljon, niinkuin edellä olevakin on maininnut. Sisällissota joka on tulossa, on osa perkeleen suunnitelmaa. Talousromahdus, kolmas maailmansota, kaikki on osa suunnitelmaa. Voit joko tukea kaikkea tuota, lyödä pökköä pesään, tai voittaa sieluja. Tämän jälkeen tulee pedon merkki, joka on jo jenkeissä. TTIP tuo jenkkien vallan jo tänne, ja kohta kaikkia aletaan siruttamaan.

  ” Ja se saa kaikki, pienet ja suuret, sekä rikkaat että köyhät, sekä vapaat että orjat, panemaan merkin oikeaan käteensä tai otsaansa,
  ettei kukaan muu voisi ostaa eikä myydä kuin se, jossa on merkki: pedon nimi tai sen nimen luku.
  Tässä on viisaus. Jolla ymmärrys on, se laskekoon pedon luvun; sillä se on ihmisen luku. Ja sen luku on kuusisataa kuusikymmentä kuusi. ” Johanneksen ilmestys 13

  666+666+666+6+6+6=2016

  Plusääni(4)Miinusääni(7)
  1. Ilmestyskirja, josta nimimerkin sitaatti on (Ilm. 13:16-18), on näky, ja näkyyn kuuluu vertauskuvallisuus. Ilmestyskirjaa ei siis missään nimessä saa ryhtyä tulkitsemaan kirjaimellisesti, sillä silloin eksytään jo lähtökohdassa. Myös luvut ovat Ilmestyskirjassa (ja osin muuallakin Raamatussa) vertauskuvallisia; esim. luku neljä liittyy usein maahan, luku 10 on täydellisyyden luku, luku 7 liiton luku ja luku 12 Kirkon (oikean kirkon; Kristuksessa pelastuneiden) luku. Ja, kuten nimimerkin raamatunkohdasta käy ilmi, luku kuusi viittaa luonnolliseen ihmiseen, joka on (syntiinlankeemuksen peruina) perkeleen orjuudessa. Voisi olettaa, että luku kuusi viittaa perkeleeseen ja hänen antikristillisiin voimiinsa – epäuskoon. Pedon merkki epäuskoisten otsissa tarkoittaa epäuskoa (perkelettä) sydämessä, ja pedon merkki kädessä tarkoittaa epäuskosta (perkeleestä) nousevia luonnollisen ihmisen tekoja. Millainen on sydän (otsa), sellaisia ovat ajatukset, sanat ja teot (käsi).

   Ehkä on hyvä ottaa tuota pedon lukua koskevat kohdat näkyviin tässä, ja tarkastella niitä:

   1. ”Ja se saa kaikki, pienet ja suuret, sekä rikkaat että köyhät, sekä vapaat että orjat, panemaan merkin oikeaan käteensä tai otsaansa, ettei kukaan muu voisi ostaa eikä myydä kuin se, jossa on merkki: pedon nimi tai sen nimen luku. Tässä on viisaus. Jolla ymmärrys on, se laskekoon pedon luvun; sillä se on ihmisen luku. Ja sen luku on kuusisataa kuusikymmentä kuusi” (Ilm. 13:16-18);

   2. ”Ja heitä seurasi vielä kolmas enkeli, joka sanoi suurella äänellä: ’Jos joku kumartaa petoa ja sen kuvaa ja ottaa sen merkin otsaansa tai käteensä, niin hänkin on juova Jumalan vihan viiniä, joka sekoittamattomana on kaadettu hänen vihansa maljaan, ja häntä pitää tulella ja tulikivellä vaivattaman pyhien enkelien edessä ja Karitsan edessä. Ja heidän vaivansa savu on nouseva aina ja iankaikkisesti, eikä heillä ole lepoa päivällä eikä yöllä, heillä, jotka petoa ja sen kuvaa kumartavat, eikä kenelläkään, joka ottaa sen nimen merkin’” (Ilm. 14:9-11);

   3. ”Ja minä näin ikään kuin lasisen meren, tulella sekoitetun, ja niiden, jotka olivat saaneet voiton pedosta ja sen kuvasta ja sen nimen luvusta, seisovan sillä lasisella merellä, ja heillä oli Jumalan kanteleet. Ja he veisasivat Mooseksen, Jumalan palvelijan, virttä ja Karitsan virttä, sanoen: ’Suuret ja ihmeelliset ovat sinun tekosi, Herra Jumala, Kaikkivaltias; vanhurskaat ja totiset ovat sinun tiesi, sinä kansojen kuningas. Kuka ei pelkäisi, Herra, ja ylistäisi sinun nimeäsi? Sillä sinä yksin olet Pyhä; sillä kaikki kansat tulevat ja kumartavat sinua, koska sinun vanhurskaat tuomiosi ovat julki tulleet’” (Ilm. 15:2-4);

   4. ”Ja minä näin valtaistuimia, ja he istuivat niille, ja heille annettiin tuomiovalta; ja minä näin niiden sielut, jotka olivat teloitetut Jeesuksen todistuksen ja Jumalan sanan tähden, ja niiden, jotka eivät olleet kumartaneet petoa eikä sen kuvaa eivätkä ottaneet sen merkkiä otsaansa eikä käteensä; ja he virkosivat eloon ja hallitsivat Kristuksen kanssa tuhannen vuotta. Muut kuolleet eivät vironneet eloon, ennen kuin ne tuhat vuotta olivat loppuun kuluneet. Tämä on ensimmäinen ylösnousemus. Autuas ja pyhä on se, jolla on osa ensimmäisessä ylösnousemuksessa; heihin ei toisella kuolemalla ole valtaa, vaan he tulevat olemaan Jumalan ja Kristuksen pappeja ja hallitsevat hänen kanssaan ne tuhannen vuotta” (Ilm. 20:4-6).

   Ensimmäisen kohdan ”ostaa” ja ”myydä” voidaan kontekstissa tulkita ”kuulemiseksi” ja ”julistamiseksi” – julistamisen ja kuulemisen oikeus on vain perkeleen ja antikristuksen joukoilla (kuvaa suuresti harhaoppien ja jumalankieltämisen kyllästämää nykyaikaa).

   Toisesta kohdasta käy ilmi, että ne, joilla on pedon merkki, joutuvat ikuiseen helvettiin. Loogisesti tästä voidaan johtaa, että ihminen pelastuu, kun hän ei ota pedon merkkiä. Tässä on otattava lukuun muu Raamattu, sillä Raamatun tulkintaperiaate on se, että Raamattua tulkitaan Raamatulla itsellään. Raamattu ilmoittaa, että ne, jotka eivät pelastu uskossa Jeesuksen Kristuksen meille hankkimaan syntien anteeksiantamukseen, joutuvat kadotukseen (esim. Mark. 16:16). Pedon merkin ottamatta jättäminen on siis kristillinen usko. Pedon merkki on epäusko.

   Kolmannesta kohdasta käy ilmi, että voiton pedosta ja sen kuvasta ja sen nimen luvusta saaneet ovat kristittyjä, Karitsan (Jeesuksen Kristuksen) ylistäjiä. Vastaavasti ne, jotka eivät ole saaneet voittoa pedosta ja sen kuvasta ja sen nimen luvusta, ovat epäuskoisia luonnollisia (= Kristuksessa pelastumattomia) ihmisiä.

   Neljännestä kohdasta käy ilmi, että ne, jotka eivät kumarra petoa eivätkä sen kuvaa eivätkä ota sen merkkiä otsaansa eivätkä käteensä, ovat Kristuksen omia, kristittyjä. Suomenkielinen käännös on tässä jakeessa on jonkin verran virheellinen, enkä puutu siihen enempää, totean vain, että ”tuhat vuotta” tarkoittaa koko Uuden testamentin aikaa (tässäkin luku on vertauskuvallinen). Epäuskoiset eivät ”virkoa eloon” koskaan; he ovat hengellisesti kuolleita aina (tähän suomennoksen virheellinen käännös liittyy). Kristityt ovat uskoon tulonsa (”virkoamisensa”) jälkeen ikuisesti elossa (heissä asuu Pyhä Henki, Jumala).

   Pedon merkki on siis epäusko, ja luku 6 viittaa luonnolliseen ihmiseen, perkeleen orjaan. Tätä vahvistaa myös se, että Raamattu puhuu ”otsan” merkistä (tai sinetistä tai nimestä) myös päinvastaisessa merkityksessä, tarkoittamassa kristillistä uskoa, esimerkiksi:

   1. ”ja (enkeli) sanoi: ’Älkää vahingoittako maata älkääkä merta, älkää myös puita, ennen kuin me olemme painaneet sinetin Jumalamme palvelijain otsaan’. – – ja ne seisoivat valtaistuimen edessä ja Karitsan edessä puettuina pitkiin valkeihin vaatteisiin, ja heillä oli palmut käsissään, ja he huusivat suurella äänellä sanoen: ’Pelastus tulee meidän Jumalaltamme, joka valtaistuimella istuu, ja Karitsalta’” (Ilm. 7:3, 9, 10);

   2. ”Ja minä näin, ja katso, Karitsa (= Jeesus Kristus) seisoi Siionin vuorella, ja hänen kanssaan sata neljäkymmentä neljä tuhatta, joiden otsaan oli kirjoitettu hänen nimensä ja hänen Isänsä nimi” (Ilm. 14:1);

   3. ”ja niille (heinäsirkoille) sanottiin, etteivät ne saa vahingoittaa maan ruohoa eikä mitään vihantaa eikä yhtään puuta, vaan ainoastaan niitä ihmisiä, joilla ei ole Jumalan sinettiä otsassaan” (Ilm. 9:4);

   4. ”ja näkevät hänen (Jumalan ja Karitsan) kasvonsa, ja hänen nimensä on heidän otsissansa” (Ilm. 22:4).

   Nimimerkin peräänkuuluttama ”sielujen voittaminen” tarkoittaa siis Jeesuksen Kristuksen julistusta, hänen sinettinsä tarjoamista ”otsiin” (sydämiin) ja ”oikeaan käteen” (oikeiden tekojen tekemiseen).

   Ehkä muutama sana vielä nimimerkin raamatunkohdan ilmauksesta ”tässä on viisaus” (Ilm. 13:18). Mitä Raamattu muualla sanoo ”viisaudesta”?

   Pyhää Henkeä Raamattu kutsuu ”viisauden hengeksi” kohdissa 5. Moos. 34:9, Jes. 11:2 ja Ef. 1:17. Ja kristityn sydämessä (”otsassa”) asuu Pyhä Henki.

   Raamatunkohdat Job 28:28, Ps. 111:10, Snl. 9:10 toteavat, että viisautta on Herran pelko (= usko).

   Jakeet 1. Kor. 1:23, 24 ja 30 sanovat: ”me taas saarnaamme ristiinnaulittua Kristusta, joka on juutalaisille pahennus ja pakanoille hullutus, mutta joka niille, jotka ovat kutsutut, olkootpa juutalaisia tai kreikkalaisia, on Kristus, Jumalan voima ja Jumalan viisaus. – – Mutta hänestä on teidän olemisenne Kristuksessa Jeesuksessa, joka on tullut meille viisaudeksi Jumalalta ja vanhurskaudeksi ja pyhitykseksi ja lunastukseksi.”

   Kristityille ristiinnaulittu Kristus on Jumalan viisaus. Silloin myös evankeliumi on viisaus kristityille.

   Kol. 2:2-3 sanoo: ”ja pääsisivät tuntemaan Jumalan salaisuuden, Kristuksen, jossa kaikki viisauden ja tiedon aarteet ovat kätkettyinä.”

   Kaikki viisaus on siis Kristuksessa.

   Viisaus saadaan evankeliumin sanaan liittyvän Pyhän Hengen vaikutuksesta (vaikuttaa uskon sydämessä):

   ”Sillä minä (Paavali) olin päättänyt olla teidän tykönänne tuntematta mitään muuta paitsi Jeesuksen Kristuksen, ja hänet ristiinnaulittuna. – – me puhumme salattua Jumalan viisautta, sitä kätkettyä, jonka Jumala on edeltämäärännyt ennen maailmanaikoja meidän kirkkaudeksemme, sitä, jota ei kukaan tämän maailman valtiaista ole tuntenut – sillä jos he olisivat sen tunteneet, eivät he olisi kirkkauden Herraa ristiinnaulinneet – vaan, niin kuin kirjoitettu on: ’mitä silmä ei ole nähnyt eikä korva kuullut, mikä ei ole ihmisen sydämeen noussut ja minkä Jumala on valmistanut niille, jotka häntä rakastavat’. Mutta meille Jumala on sen ilmoittanut Henkensä kautta, sillä Henki tutkii kaikki, Jumalan syvyydetkin” (1. Kor. 2:2, 7-10).

   Plusääni(5)Miinusääni(9)
   1. Ei herran jestas tota raamatun raiskaamista kaiken maailman teologisella paskalla, jonka ovat luonneet samanlaiset valtaapitävät mitä meillä nyt on. Katsot aurinkoa päin joka sokeuttaa sut täysin ja olet jäänyt fariseus henkisten ihmisten seuraajiksi tajuamatta sitä edes niin monella tasolla. Totuutta kohti et ainakaan kulje, vaan jumitat.

    Plusääni(8)Miinusääni(4)
     1. Yritä joku kerta olla syyttämästä muita jatkuvasti. Et tee mitään muuta kuin haukut esim. Suomen kansaa mistä milloinkin. Meistä jokaisesta löytyy vikaa kun katsotaan peiliin. Sun egosi on perkele, ei ketään muu. Tapa sitä niin paljon kun voit niin ehkä se valo sussakin alkaa loistamaan ja loppuu noi järjettömät jutut jossa kaikki muut ovat vihollisia paitsi sinä itse. Vai etkö uskalla kohdata virheitäsi? Elät valheessa, ”hyppää veneestä” ja yritä edes niin kuin Pietari teki vai etkö ole vielä siinä pisteessä, että olisit tajunnut pointtia ja sen takia seuraat verellä luotuja Kirkon illuusioita. Sun evankeliumi on pelkkää tyhjänpäiväistä teologia höpinää jossa ihmiset ovat surkeita olentoja. Saanen huomauttaa, että Jumala pelasti ihmiskunnan ihmisen avulla. Jos kerran seuraat Jeesusta, niin miksi et tee mitään vaan lätiset turhuuksia ja pysyt veneessä. Kommentoin tätä yleisesti kommenteillesi liittyen ”uskon asioihin”. Älä pelkää tsunamia. Peilissä ihmisen vihollinen on, pelkää sitä ja karista se pois. Toivottavasti sinun syvällinen ymmärrys ole täysin korruptoitunut.

      Plusääni(9)Miinusääni(3)
     2. at 21.11 nimettömänä esiintyvälle henkilölle.

      Ylistän Jeesusta Kristusta (syntien anteeksiantamusta) ja pidän häntä huulillani, koska tarvitsen häntä joka hetki pitämään minut oikealla tiellä (pyhityksessä) ja puhdistamaan lihassani vielä jäljellä olevaa syntiä. Koko elämäni on parannuksentekoa aamusta iltaan – ja jatkuvaa sydämen rukousta. Sen vaikuttaa uskon myötä sydämessäni asuva Pyhä Henki (siksi jatkuvaa uudistumisprosessia sanotaan pyhitykseksi) ja hänen vaikutuksestaan minussa syntynyt uusi tahto, joka kaikessa mukautuu Pyhän Hengen toimintaan. Koko elämäni on kuolemista ja uudesti syntymistä, parantumisprosessi.

      Egoni ei ole enää perkele, sillä usko Kristuksen sijaissovitukseen vaikuttaa sen, että perkele joutuu kaikkoamaan sydämestä, kun Jumalan sanassa vaikuttava Pyhä Henki (Jumala itse) astuu tilalle.

      Jumala astui Kristuksessa itse kuolemaan pelastaakseen meidät kuolemalta ja helvetiltä.

      Nuhtelen jumalatonta kansaa, että se tulisi parannukseen ja Jumalan viha poistuisi kansan yltä. Ensin syntisyydestä on nuhdeltava Jumalan lain saarnalla, että katumus (= omantunnon kauhistuminen syntien ja helvetinuhan vuoksi) ylipäätään voisi syntyä:

      ”lain kautta tulee synnin tunto” (Room. 3:20).

      Vasta ne, joiden sydämet ovat kauhistuneet syntiä, ottavat todellisesti uskolla vastaan Jeesuksen Kristuksen meille hankkiman juridisen syntien anteeksiantamuksen Jumalan edessä. Kukaan ei tarvitse Jeesusta, ellei ole sydänjuuriaan myöten kauhistunut synneistään. Siksi saarnaan. Lohdutusta (Jeesusta) tulee julistaa vasta kun katumus on sydämessä syntynyt (senkin vaikuttaa Pyhä Henki, kuten uskon).

      Evankeliumini (Jeesus, syntien anteeksiantamus) on Raamatun evankeliumi. Raamatun evankeliumi EI ole ihmisten mukaista:

      ”Ihmistenkö suosiota minä (apostoli Paavali) nyt etsin vai Jumalan? Tai ihmisillekö pyydän olla mieliksi? Jos minä vielä tahtoisin olla ihmisille mieliksi, en olisi Kristuksen palvelija. Sillä minä teen teille tiettäväksi, veljet, että minun julistamani evankeliumi ei ole ihmisten mukaista; enkä minä olekaan sitä ihmisiltä saanut, eikä sitä ole minulle opetettu, vaan Jeesus Kristus on sen minulle ilmoittanut” (Gal. 1:10-12).

      Jeesus ei ole pelkkä ”ihminen”. Hän on Marian poika ja Jumalan Poika, joten hänessä on sekä inhimillinen luonto että jumalallinen luonto. Jumalallisen luontonsa puolesta hän, Kristus, on ollut olemassa ikuisuudesta lähtien, inhimillisen luontonsa puolesta hän syntyi Mariasta. Ellei Jeesus olisi synnitön Jumala, hän ei olisi voinut suorittaa lunastustekoa (kuollut puolestamme ristillä ja tullut sitten kuolleista ylös nostetuksi – synnin palkkahan on kuolema).

      En ole ”veneessä”. Olen poistunut sieluni puolesta tästä maailmasta, kun sydämeeni on uskon myötä tullut asumaan Pyhä Henki, Jumala. Sieluni on siis noussut ylös Jumalan luokse.

      ”Jos te (opetuslapset, kristityt) maailmasta olisitte, niin maailma omaansa rakastaisi; mutta koska te ETTE OLE MAAILMASTA, vaan minä olen teidät maailmasta valinnut, sen tähden maailma teitä vihaa” (Joh. 15:19 – – ”he (opetuslapset, kristityt) EIVÄT OLE MAAILMASTA, niin kuin en minäkään (Jeesus) maailmasta ole” (Joh. 17:14).

      Viimeisenä päivänä myös ruumiini nousee ylös Jumalan luokse, ja elän ikuisesti, en tässä maailmassa vaan tulevassa:

      ”Mutta Herran päivä on tuleva niin kuin varas, ja silloin taivaat katoavat pauhinalla, ja alkuaineet kuumuudesta hajoavat, ja maa ja kaikki, mitä siihen on tehty, palavat. Kun siis nämä kaikki näin hajoavat, millaisia tuleekaan teidän olla pyhässä vaelluksessa ja jumalisuudessa, teidän, jotka odotatte ja joudutatte Jumalan päivän tulemista, jonka voimasta taivaat hehkuen hajoavat ja alkuaineet kuumuudesta sulavat! Mutta hänen lupauksensa mukaan me odotamme uusia taivaita ja uutta maata, joissa vanhurskaus asuu” (2. Piet. 3:10-13).

      Plusääni(7)Miinusääni(8)
 5. Vittu mitä paskaa

  Osa totta ja osa suurta valetta, ei taida toimituksella olla edes halua pysyä totuudessa, no jaa tulipahan selväksi mikä on magneettimedia, kovaa meteliä pitää muiden valheista mutta itse surutta levittää valheita.

  Laurio tyypilliseen tapaansa piiloutuu kaikessa raamatun sanojen taakse eikä pysty ( halua ) näkemään tosielämän realitetteja, jotka muuten jo nyt iskevät kovaa juuri kristinuskoa vastaan, tulevaisuudessa ihmiset ovat niin täyteen myrkkyjä pumpattuja ettei edes raamatun lukeminen onnistu,saati edes mikään ” normaali” ajattelu. Joten ihmiset myrkytettyinä nimenomaan etääntyvät massoittain hengellisyydestä, tilalle tulee jokapäiväinen selviytyminen ns arki askareista, joka on sairaalle ihmiselle jo kova paikka ,toisinkuin terveelle. Siinä saakin laurio sitten pilkata ja mölytä yhä enemmän ja enemmän ja enemmän, hylkäsitte Jumalan sanan ja siksi ansaitsette tuhon, kun se mikä oikeasti tapahtui oli se että saatanan voimat tuhosivat ihmiset tekien heidät niin sairaiksi ja tyhmiksi etteivät he kyenneet toimimaan . Lauriö siis vain katsoo sivusta ja pilkkaa kun hänen naapuriaan tuhotaan saatanan voimilla, etkö muuhun pysty ? Sokeus on paha juttu.

  Tällaisen ajattelu kannan puolustaminen ja sen takana seisominen on suuri häpeä magneettimedialle, voin sieluni silmin nähdä miten paha olo jollekin adhd/add lapsen äidille tulee kun lukee tämän artikkelin.

  Plusääni(9)Miinusääni(6)
  1. ww3 now at 5.26

   Syyttä suotta hätäännyt (sinä ja peukuttajasi) v- ja p-tasolle. Juuri tosielämän realiteettien (teitä uhkaa tuho) vuoksi kirjoitan. Raamatun sana nimenomaan antaa eväät toimia oikein elämässä. ”Myrkytetyksi” tuleminen ja ”saatanan voimilla tuhotuksi” tuleminen (ja muut ikävät ”tosielämän realiteetit”) ovat jumalattomien ihmisten omaa aikaansaannosta, Jumalan hylkääminä olemista. Kaikkivaltiaan Jumalan apu puuttuu ja ihmiset ovat perkeleen riepoteltavina.

   Nimimerkin mainitseman tulevaisuuden tosielämän realiteeteista voisin nostaa esiin nämä raamatunkohdat:

   ”jumalattomain tie hukkuu” (Ps. 1:6);

   ”Sillä monet, joista usein olen sen teille sanonut ja nyt aivan itkien sanon, vaeltavat Kristuksen ristin vihollisina; heidän loppunsa on KADOTUS, vatsa on heidän jumalansa, heidän kunnianaan on heidän häpeänsä, ja maallisiin on heidän mielensä” (Fil. 3:18-19);

   ”Sillä niillä, jotka elävät lihan mukaan, on lihan mieli, mutta niillä, jotka elävät Hengen mukaan, on Hengen mieli. Sillä lihan mieli on KUOLEMA, mutta hengen mieli on elämä ja rauha; sen tähden että lihan mieli on vihollisuus Jumalaa vastaan, sillä se ei alistu Jumalan lain alle, eikä se voikaan. Jotka lihan vallassa ovat, ne eivät voi olla Jumalalle otolliset” (Room. 8:5-8).

   Jumala voi rangaista julkisyntistä (lastenmurhat aborteissa, homoseksuaalisuus, jumalanpilkka jne.) kansaa hyvinkin ankarasti; hän mm. hukutti koko muinaisen ihmiskunnan vedenpaisumuksessa syntien tähden Nooan väkeä lukuun ottamatta ja hävitti myös Sodoman ja Gomorran virallisesti hyväksytyn homoseksuaalisuuden vuoksi.

   Ei usko perustu luonnollisen järjen ajatteluun tai ratkaisuun. Uskon sijaintipaikka ei ole järki vaan sydän, ja uskon vaikuttaa Jumalan sanassa vaikuttava Pyhä Henki. Jopa äidin kohdussa olevalla voi olla usko:

   ”Sillä hän (Johannes Kastaja) on oleva suuri Herran edessä; viiniä ja väkijuomaa hän ei juo, ja hän on oleva täytetty Pyhällä Hengellä hamasta äitinsä kohdusta – – Ja kun Elisabet kuuli Marian (= Jeesuksen äidin) tervehdyksen, hypähti lapsi (= Johannes Kastaja) hänen kohdussansa; ja Elisabet täytettiin Pyhällä Hengellä. Ja hän puhkesi puhumaan suurella äänellä ja sanoi: ’Siunattu sinä vaimojen joukossa, ja siunattu sinun kohtusi hedelmä! Ja kuinka minulle tapahtuu tämä, että minun Herrani äiti tulee minun tyköni? Sillä katso, kun sinun tervehdyksesi ääni tuli minun korviini, hypähti lapsi ilosta minun kohdussani. Ja autuas se, joka uskoi, sillä se sana on täyttyvä, mikä hänelle on tullut Herralta!’” (Luuk. 1:15, 41-45).

   Se, että kristinusko laantuu, johtuu luopumuksesta. Näinä viimeisinä aikoina tuskin on uskoa juuri missään, ja kaikki on perkeleen armoilla, tuhoutumassa. OIKEUS JA APU PUUTTUVAT KOKONAAN:

   ”Eikö sitten Jumala toimittaisi oikeutta valituillensa, jotka häntä yötä päivää avuksi huutavat, ja viivyttäisikö hän heiltä apuansa? Minä (Jeesus) sanon teille: hän toimittaa heille oikeuden pian. Kuitenkin, kun Ihmisen Poika tulee, löytäneekö hän uskoa maan päältä?” (Luuk. 18:7-8).

   Juuri ”ihmiset” (siis Suomen kansa) ovat sallineet myrkyttämisen, heillähän on kaikki valta maassa:

   ”Valtiovalta Suomessa kuuluu kansalle” (perustuslaki 2§).

   Koska nykyinen Suomen kansa on (syntiinlankeemuksen peruina) perkeleen orjien joukko, sananvapaus ja äänioikeus Suomessa ovat perkeleen sananvapautta ja perkeleen äänioikeutta. Juuri siksi oikeamielinen ja luja esivalta (luonnollinen eliitti), joka panisi kuriin perkeleen riehunnan ja esimerkiksi mainitut myrkyttämiset ja saatanan voimilla tuhoamiset, on Suomessa mahdoton. Koska Suomessa hallitsee jumalaton kansa, Suomessa hallitsee perkele (kansa itse on asettunut Suomessa esivallaksi). Sen vuoksi maassa ei ole mitään voimaa, joka vastustaisi tehokkaasti myrkyttämisiä tai muita pahoja tekoja. Syyllinen on kansa, joka on vesittänyt esivallan kaltaisekseen ja päästänyt saatanan vapaasti valloilleen. Saatana on henki, ja vain evankeliumi voisi sitoa hänet.

   Laurio on pilkannut, ja yhä pilkkaa (tälläkin kommentilla), perkelettä ja hänen joukkojaan (esim. Suomen kansaa). Kun hylätään Jumalan sana, hylätään Jumala, Jumalan apu ja pelastuminen hah hah hah hah hah ja jäädään perkeleen orjuuteen ja tuhoudutaan omasta syystä heh heh heh heh heh. Eikö Suomea saisi pilkata?

   En katso sivusta; olen varoittanut teitä, naapureita ja muita, että päästäisiin perkeleen vallasta ja Jumalan vihasta (jonka vuoksi Jumala rankaisee ja on jättänyt kansan oman onnensa nojaan, vaille Jumalan varjelusta).

   Nimimerkki nähtävästi katsoo – Jumalan sanan hylättyään – olevansa ”tosielämän realiteettien” näkijä, joka kykenee järjellään ajattelemaan ”normaalia ajattelua”. Raamattu kuitenkin kutsuu luonnollisen (= Kristuksessa pelastumattoman) ihmisen järkeä pimeydeksi:

   ”Jos siis se valo, joka sinussa on, on pimeyttä, kuinka suuri onkaan pimeys!” (Matt. 6:23).

   Ei vilkkaus ole ”adhd/add” vaan olennaisesti älykkyyttä ja oire suuresta kapasiteetista. Koska vihollinen tahtoo tuhota ei-juutalaisten joukosta nimenomaan kyvykkäimmät, ne, jotka voisivat nousta vastustamaan sitä, se on luokitellut kyvykkyyden (älykkyyden) sairaudeksi, joka täytyy kemiallisesti (hermostomyrkyillä) saada tuhottua. Koko Suomen kansa on mukana tässä itsensä tuhoamisessa. Kaikki älykkäät (ja siksi ”vilkkaat”) tuhotaan väkisin hermostomyrkyillä, jotta kaikki olisivat samaa typerää sontaa (tasapäistä Suomen kansaa, idiootteja). Luonnollinen eliitti tuhotaan hermostomyrkyillä. Osaa vanhemmista lapsen vilkkaus vain ottaa päähän, ja siksi he tappavat lapsen pystyyn hermostomyrkyillä (ns. ”psyykenlääkkeillä”) ja tekevät hänestä sisäisesti tuskaisen ”kasvin”, kaltaisensa idiootin ja lehmänpaskan.

   Kuvottavaa! Ällöttävää!

   Minä olin lapsena kuulemma hyvin vilkas, ylivilkas (muistan todellakin olleeni hyvin onnellinen). Silloin ei vielä osattu tappaa lapsia pystyyn myrkyillä, ja minua ei saatu tuhottua (tosin ilkeydellä yritettiin, kuten nyt). Jos syntyisin nyt, minut pian tuhottaisiin psyykenlääkkeillä tai aivoni tuhottaisiin psykokirurgialla.

   Ja jos vihjaat, että olen tuon Szasz-artikkelin kirjoittaja, olet oikeassa. Psykiatria myrkkyineen on nimenomaan maan yksinvaltiaan, kansan, tahto. Kansa pitää psykiatria-puoskarointia lääketieteessä ja pitää yllä psykiatriaa ja sen myrkkyjä. Kansa näet on luopunut sielun oikeasta avusta, Jeesuksesta Kristuksesta (syntien anteeksiantamuksesta), ja nostanut tilalle sielun kemiallisen avun, myrkyttämisen (ja terveiden aivojen silpomisen psykokirurgiassa). Kun kansa on luopunut Jumalasta, jäljellä ovat vain perkeleen riettaudet, tässä valhe- ja väkivaltatoimet, Joh. 8:44.

   Vain Jeesus Kristus, syntien anteeksiantamus, parantaa sielun, kun itse Jumala ja autuus tulee uskon myötä ihmiseen asumaan. Ihminen luonnollisessa tilassaan, perkeleen orjana (perkele on sydämessä ja ohjaa sieltä kaiken ihmisessä), on luonnostaan sielullisesti sairas, hengellisesti kuollut (siis vailla oikeaa elämää, Jumalaa). Kuten maan sivustoista näkee.

   Plusääni(12)Miinusääni(12)
  2. Ylen Uutisissa oli juttu kajaanilaisista syrjäytymisvaarassa olevista nuorista miehistä, otsikkona ”Nuoret miehet tarvitsevat toistensa tukea – ’En tiedä missä menisin tällä hetkellä’”:

   http://yle.fi/uutiset/nuoret_miehet_tarvitsevat_toistensa_tukea__en_tieda_missa_menisin_talla_hetkella/8807656

   Perustakaa, kajaanilaiset nuoret miehet, kirkko! Sellainenhan Suomesta puuttuu (siis oikea kirkko). Kaikki, mitä tarvitaan, on kokoontumiset, Raamattu ja mielellään luotettava opas, esim. uskonpuhdistaja Martti Luther teoksineen. Valtavasti Luther-materiaalia (mm. kaikki Luther-suomennokset) on Kirkon aarteita CD-ROM:lla, joka löytyy täältä:

   http://lutherdivari.fi/kotisivu/kirjalista/

   http://sley.fi/kirkonaarteita

   https://kauppa.sley.fi/aanitteetjamedia/kirkon-aarteita-luther-cd-v30

   Kun 2-3 henkilöä kokoontuu Kristuksen nimessä, siinä on jo kirkko:

   ”Sillä missä kaksi tahi kolme on kokoontunut minun nimeeni, siinä minä olen heidän keskellänsä” (Matt. 18:20).

   ”Jos Jumala on meidän puolellamme, kuka voi olla meitä vastaan?” (Room. 8:31).

   Tämä sopii siis täälläkin kirjoittaville ja kaikelle yhteiskunnan terveyden puolesta taisteleville. Jos teillä on Jumala puolellanne, kuka voisi olla teitä vastaan?

   Suurin asia, mitä suomalaiset nuoret voisivat tehdä, on perustaa maahan oikea kristillinen kirkko nykyisten perkeleen kappeleiden (ev. lut. kirkko, helluntailaiset + muut vapaat suunnat, ortodoksikirkko, room. kat. kirkko, moskeijat, synagogat) tilalle.

   Koko yhteiskunta alkaisi parantua.

   Toimittaisiko joku tämän viestini kajaanilaisille nuorille miehille (myös nuorille naisille).

   Plusääni(6)Miinusääni(6)
 6. On pakko kyllä myöntää että suomen kansa on hukassa. Eikä Jumala kaikkia pelasta. ”Menkää sisään ahtaasta portista. Monet menevät avarasta portista ja laveaa tietä, mutta se vie kadotukseen. Miten ahdas onkaan se portti ja kapea se tie, joka vie elämään, ja vain harvat löytävät sen! ” (Matt. 7:13-14).

  Itsekkin uskoin jonkun aikaa sitten että tämän kaiken voi pelastaa, tai että ”meitä sorretaan”. Todellisuudessa suomalaiset on lellitty niin piloille, eivätkä tiedä todellisesta elämästä enää mitään. Vielä 50 vuotta sitten joutui tekemään töitä ruokansa eteen. Ja silloin uskottiin johonkin muuhun kuin tosi-tv:seen yms. sontaan. Jokaisella suomalaisella olisi tälläkin hetkellä tarpeeksi rahaa, kun jättäisi ne canal+ paketit, ryyppäämisen, ylensyömisen, trendivaatteet, auton päivittämisen, turhan ajamisen, ja tekisi vaikka edes 50% asioistaan itse.

  Enkä syytä, tuomitse ketään. Täällä on Yksi joka tuomitsee. Tämän systeemin on tehnyt perkele, se on meidät tähän hukuttanut, ja nyt se uhataan viedä pois, niin noustaan varpailleen, eikä olla valmiita luopumaan. Siinä vaiheessa ihmiset ovat valmiita ottamaan merkin. Kiitos Vesa näkökulmasta asiaan, yritän tutkia lisää, kohtahan se nähdään mitä tapahtuu, loppu on lähellä!

  Plusääni(0)Miinusääni(4)
  1. Niin, itse asiassa suomalaisia ei ole ”lellitty”. Suomalaiset ovat SYNTISIÄ, perkeleen orjia (syntiinlankeemuksen peruina). He EIVÄT ole kristittyjä (teeskentely ei ole kristinuskoa). Ja demokratiallaan tämä syntisten joukko on muokannut systeemin kaltaisekseen, perkeleen pesäksi. Jumalan rangaistus uhkaa niin Suomen kansaa kuin tätä perkeleenpesää (Suomen maata).

   Ja hienoa, että sinäkin tutkit. Tutki kuitenkin ennen kaikkea Jumalan sanaa, esim. hakusanakirjojen ja kommentaarien (myös Lutherin tekstien) avulla.

   Nyt on ilmestynyt uusi uhka: jumalattomat ”kansallismieliset”, jotka uhkaavat hukuttaa koko maan vereen (epäilen, että ovat vihollisen palveluksessa, siis paitsi perkeleen väkeä myös maallisen vihollisen palveluksessa, valeoppositio).

   Syntisiä on nuhdeltava eli tuomittava, että tulisivat oikealle tielle. Raamatun käsky ”Älkää tuomitko, ettei teitä tuomittaisi” (Matt. 7:1) on lausuttu ulkokultailijoille, kuten jakeesta 5 käy ilmi. Koko Raamattu käskee tuomitsemaan synnistä.

   Kristityksi tulon alku on synneistä (tekosynneistä ja sydämen synneistä) kauhistuminen. Siitä aukeaa tie, itsensä tuomitsemisesta, kun lain (käskyjen) sanaan liittyvä Pyhä Henki alkaa puhdistaa ihmistä synneistä. Vanha ihminen alkaa kuolla ja uusi vanhurskas ihminen syntyä. Sellaisella ihmisellä on Jumala mukanaan – ja Jumalan siunaus, varjelus ja apu.

   Plusääni(4)Miinusääni(3)
    1. Kyllä minä tuomitsen sinut asian vääristelystä ja väärän todistuksen lausumisesta minusta (kahdeksannen käskyn rikkomus). Kuten sanoistani yllä selvästi käy ilmi, tarkoitan tuomitsemisella synneistä nuhtelemista, siis syntien tuomitsemista. Miksi rikot 8. käskyä ja teet niin itsesi syylliseksi Jumalan edessä?

     Jos minä sanon, että syntinen on matkalla helvettiin, se ei ole tuomio vaan varoitus. Koskaan en ole tuominnut ketään helvettiin tai nostanut ketään taivaaseen, sellainen ei ole koskaan edes noussut mieleeni. Viimeisellä tuomiolla Kristus tuomitsee toiset helvettiin ja toiset taivaaseen. Silloin minäkin olen tuomitsemassa hänessä:

     ”ettekö tiedä, että pyhät tulevat maailman tuomitsemaan?” (1. Kor. 6:1).

     Jumalan käskyjen rikkomisesta joutuu helvettiin.

     Koko Raamattu kehottaa nuhtelemaan synneistä, siis tuomitsemaan synnit, että ihminen tulisi katumukseen (omantunnon hätään syntien vuoksi) ja tarttuisi syntien anteeksiantamukseen (Jeesukseen) ja pelastuisi, 1. Tess. 5:14; Ef. 5:11; Snl. 12:1; 27:6; 1. Tim. 5:20; Tiit. 2:15; Gal. 6:1; 2. Tim. 4:2; Ps. 141:5; Jaak. 5:19-20.

     Plusääni(2)Miinusääni(1)
     1. Matt 18:15 Mutta jos veljesi rikkoo sinua vastaan, niin mene ja nuhtele häntä kahdenkesken; jos hän sinua kuulee, niin olet voittanut veljesi.

      Todellakin, asiaa tutkittuani jokaisella joka ei itse syyllisty, on oikeus ja velvollisuus nuhdella. Tekopyhä ei saa olla, eka oma tontti kuntoon, ennenkuin mennään naapurin tontille.

      Ja pelastus on Jeesus Kristuksessa, se on lupaus, se ei mene pois. Varmasti moni Jeesukseen uskovakin on hairahtanut, ja sitten heitä on toivottavasti korjattu, ja ovat päässeet takaisin tielle. Mutta eivät he helvettiin joudu jos koko sydämmestään uskovat Jeesukseen.

      Plusääni(3)Miinusääni(0)
 7. Totuus suomen julkisesta on etta se on mielisairaustehdas. ylhaalta birkamiehistolta tulee kaskyt tehda kehon oireista mielisairaan paperit ja virkatohtorit ja virkapsykiatrit ovat valtion palvelijoita kaikessa pahassa ja kun ylhaalta tulee kaskyt tehda mielisairaan paprit eli ihmisoikeus rikos kansaa vastaan se tapahtuu nain:

  Potilas on sanut aivokalvontulehdus viruksen ( oma tapaus b cocsaccie 5 virus) oireita.. kaskyn saanut julkistohtori kolonna lakaa joukolla ivta oireita psyykkiseksi ja kun potilas sanoo koskee…rikolliset tekevat 1 mielisairaan diaknoosin. kun potilas sanoo tooisen kerran koskee rikollinen julkiskolonna tekee toisen rikolisdiaknoosin ja kolmannen. ja viela yhtaan verikoetta ei ole otettu.. nain julma mielisairaus tehdas ja rikollinen suomen julkinen on ja kun sot yskityiselta veedan paperit oikeasta diaknoosita sairaala paikkaa ei loydy vaanotilas jatetaan kuoleman ja borman kotiin ( oma kokemus) vaikka samassa yhteydessa on todettu vakava b-12 vitamiinivaje, jota myoskaan ei hoideta.oyilas tajuaa olevansa sadismi ja taktisella psykiatrian vaarinkayttolistalla..ja han joutuuu matkustamaan maasta ulos sairaana saadakseen hoitoa..ja b vitamiini piikkeja (oma kokemus)
  ja kun valituksen virkakolonnan taktisesta tahlliseata ohjelmoiduaya psykiatrian harskista vaarinkaytosta voi tehda vain virkakolonnalle itselleen eli nukke oikeulaitoksille, jotka soittavat heti virkamieskolonnalle etta kyseinen potilas yrittaa hakea pikeuttaja sita ei sallita..oikeuden haku rangaistaan ambulanssi ja poliisi kyydi
  llapahmaineisiin rangaituslaitoksiin, joissa mielipiteet kitketaan pois kertomalla etta mikli arvostelette suomen julkista ja psykiatriaa tai psykiayriaa teidan katsotaan heikentavanne omaa hyvinvointianne siina maarin etta teidat tulee pitaa pidatettuna mielisaraalassa.. saatuaan kuula tuon 3 pv. laittoman pidatyksen aikana poyilas tajuaa etta virkamiehisto teki jalleen ihmisoikeusrikoksen kertoakseen etta suomessa on kaksi asiaa joita ei saa kritisoida psykiatria ja jlkinen sektori tai kolonna kostaa ankarasti jaidattaa kuin neuvostoliitto ja tekee mielisairaan papareita kehon kivuista niille jotka kritisoivat.

  Joten harasoo ba ruski and wellcome to finland as a psychiatrics police state.
  someone must make a end of this criminal country and who else it could he than russia..because finland has been all of time of exist history a psychiatry misusing country more than soviet union in bresnews time.

  so me its werr cliar where to finlng belong..

  wr cant have a right in finland and we cant do even a comply towards authoritys

  olemme sosialistinen valtio kaikella tavoin mukaan lukien psykiatrian kammottava vaarinkytto julkisella joka on mielisairaus tehdas.. tahan olemme autoritaarisena julkistalousvaltiona paatyneet.
  sosilidemokratia valtiona olemme tulleet samaan kuin kommunistit jotka eivat sieyaneet ritiikkia..
  meilla voi arvostella eduskuntaa ja puplueiya ja jopa presidenttia mutta meilla ei saa arvostella sairasta sadistista freudilIsta psykiatriaa rik julkis sektoria tai sen kolonniallisia virkamiehia..tai siita tulee Nkarat seuraukset.

  tiedan missa mennaan – pohjoiskoreaa kohti ..jossa birkamiehisto on aankaraa ja kovaa ja ri sieda kritiikkia ilman rangaistust..
  autuaita ovat ne suomalaiset joyka eivat kritisoi, he voivatkayttaa julkista ja jopa rintapteissa sumalis sadisyi kasekke kolhoosin psykiatrille ne jotka ovat kritisoineet.. esim. minulta julkinen otti 4 patista naytteen ja sit kotiin tuli sadistinen kirje, jossa sanottiin etta suomesa julkisella rintapattotilaat ohjataan ainoana hoitona psykiayrille ja kun tein sdismisya valituksen nukke rikeuslaitos aluehalinto vastasi ( eli oli sadmin tilaaja) etta julkinen einole tehnyt virhetta pyrkiessaan pakottamaan rintapttotilaan psykiatrille (ainoana hoitoan)

  joten autuaita te jotka ette tieda missa suomi makaa ja uskotte virkamiesten probaganda fraaseja hyvinvointi ja tasa arvo valtiosta..
  mielivalta ja sadistinen virkamiehisto ei tule koskaan teidan nakyviinne kun ette kritisoi virkakolonnaa joka kay sotaa yksiiloita vastaan jotka kritisoi ja kolonnalla on hallussqan terveydenhoito josta olette riippuvaisia.
  kolonnalla on omat prasvatut harskit jqvaltion velvollisuutta tayttabat pahy psykiatrit kuten neuvostoliitossa jossa tiedettiin etta psykiatrian teoria on lapeensa sadistinen ja vain ja ainoastaan sadistista teoriaa valtiot voivat kyttaa sadismin harjoittmiseen niin suomess kuin venajalla.

  ne yksilot jotka uskovat psykiatrian olevan jotain hoitoa..obat vainoharhaisia pannukakkuteorioihin ukovia aivopestyja typeryksiajotka eitajua etta yksikaan teoria ei ole tiede enempaa kuin pannukkku, jossa on isot opukset, etta se nayttaisi tieteelta, smoin on psykiatriasa vain puheita ja isoj opuksia, mutta ei yhtaan ainutta labra tai tieteellista nayttoa nakymattoman psyykken olemassa olosta ja jotkut viela uskovat etta sadistista freudia lukemalla he tulevat oikein nakymattoman sisimman nakijaksi, eli kuninkaita ilmn vaatteita he ovatja typeryksia jotka uskovat kaiken roskan mita koululaaketeollisuus opettaa, jotka ovat vain teorioita kuin pannukakkua.
  mutta psykiatria on vaarallinen koska suomenkalyaisetjlkistalousbaltiot tyonaan kyttavat sita kansa vastaan ja se joka danoo toisen kehonkipuja mielisairaudeksi..on vqinoharhainen ja sadistinen personallisuus joka haluaa kayttaa sadistista teoriaa kansaa vastaan joka sairastaa..yksikaan terve yksilo ei usko moista sontaa, bain sadistiersoonallisuus uskoo ja kayttaa sqdisti teorioita sairaita vastan ja e
  lei sadisti teorioita kielleta suomelta tulee veda itsenaisyys..koska sadismion laajal
  e levinnut rutto suomen julkisella.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 8. Tässä tuo 2. Szaszin video suomeksi,

  tekstitys ”rattaasta” videon alapuolelta.

  Plusääni(4)Miinusääni(0)
 9. Paljon mielestään viisaita kommentoijia yllä. Szasz on oikeassa että psykiatria on, kuten lääketeollisuuden tukema lääketiedekin, vallankäytön väline – kuten dogmaattiset uskonnot sekä ideologiatkin joissa kaikki yritetään panna yhteen ainoaan ja oikeaan pakettiin ihmisen päässä joka on pakettinsa vanki sitä muillekin tyrkyttäen.
  Kun kaikki muuttuu, ’ainoaa ja oikeaa’ pakettia ei ole, vain pysyvät henkiset arvot ja moraali
  Kirjoituksen alkuosassa todetaan:
  ’Sairaudet ovat ihmisen elimistön sairauksia, mutta mieli ei ole elin. Mikään käyttäytyminen ei voi olla sairaus. Termi “psyykkinen sairaus” on vain kielikuva, metafora. Sen vuoksi psyykenlääkkeet eivät voi parantaa, koska ei ole olemassa sairauttakaan. Kielikuvaa ei voi parantaa kemiallisesti. Psyykenlääkkeet ovat myrkkyjä.’
  Jos/kun sielu (psyyke) irrotetaan kehosta kuten dualistit tekevät, niin se ei voisi sairastua tai häiriintyä kuten keho kun se on vain pelkkä aina sama ja pysyvä puhdas energiatila.
  Mutta totuus on että me sairastumme myös henkisesti, sekoamme, menetämme otteen todellisuuteen, jopa niin että olemme joskus vaaraksi itsellemme ja muille.
  Jos olisi niin että sielu (psyyke) olisi vain pelkkä energiatila niin mitä olisi ihmisen psyykkinen kehitys ja muutos, joko hyvään tai huonoon suuntaan, ellei se olisi tämän ’sielun’ muutosta?
  Se olisi silloin pelkkää kehon, siis aivojen toiminnan muuttumista ja kun se sitä on niin eikö silloin ”psyykkinen sairaus” ole aivojen eikä vain sielun muuttumista ja vaatisi sen aiheuttaneen TODELLISEN syyn mukaista hoitoa jolla aivojen häiriintynyt toiminta voitaisiin korjata.
  Tuo syy voi olla joskus puhtaasti geenien ohjaamassa aivokemiassa mutta useimmiten se liittyy psykologis-sosiaalisiin tekijöihin joihin aivot reagoivat mielen (tajunnan, psyyken, sielun) kautta. Silloin hoidon tulee painottua niihin eikä näihin syihin tehottomiin fysikaalisiin toimenpiteisiin kuten lääkityksiin tai sähkö-shokkeihin.

  Plusääni(1)Miinusääni(2)
 10. Esimerkkejä Talouselämä lehdestä ns. Negatiiviset jutut kuten ”Lääkeyhtiöt Pelaava Likaista Peliä” ja
  Mehiläisen toimitusjohtaja eroaa näyttävät kadonneen sähköisen lehden sivuilta mikä viittaa sensuuriin ja sananvapauden puuttumiseen ko. mediassa.

  Omalta kohdaltani Mehiläisen työterveys lääkärin aineistoa ei luovuteta tai saada tulostettua mikä viitaa syy ja seurausyhteuden tietoiseen peittelyyn.

  Kyseinen itsemurhan yritykseni aiheuttanut puoskarilääkäri ja psykologi ns. ”Katosivat” tai erotettiin yrityksen palveluksesta sen jälkeen kun Oulun AVI oli antanut ei mitään seurauksia päätöksen.

  http://www.talouselama.fi/kirjat/laakeyhtiot%20pelaavat%20likaista%20pelia/a2259726

  http://www.talouselama.fi/uutiset/mehilaisen%20toimitusjohtajalle%20akkilahto%20yhtiosta/a2267126?utm_source=emaileri&utm_medium=Email&utm_campaign=**Tulossa%20on%20kaikkien%20velkajarjestelyiden%20isa%20ja%20aiti**%20*%20Mehilaisen%20toimitusjohtajalle%20akkilahto%20yhtiosta%20*%20IS*%20Tappiollinen%20venalaisyhtio%20ostaa%20saaria%20Suomen%20huoltovarmuusreitilta&utm_term=Kuva*%20Mehilaisen%20toimitusjohtajalle%20akkilahto%20yhtiosta%20*300%20x%20189*&utm_content=u-602802-33761475-411072-2

  Plusääni(0)Miinusääni(0)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat