Pyöräily yhdistää huvin ja hyödyn lomallakin

Maisema avautuu aivan uudella tavalla ja tunnelmista pystyy nauttimaan kaikilla aisteilla, kun matkaa taittaa polkupyörällä.

Tutkimusten mukaan polkupyörä on nopein kulkuneuvo taajamaliikenteessä alle seitsemän kilometrin matkoilla. Monet ovat huomanneet tämän myös käytännössä ja hoitavat lyhyet asiointimatkat sekä työmatkat pyöräillen.

Polje elämysretkelle

Polkupyörää ei kannata unohtaa lomakauden alkaessa varastoon. Pienet retket lähiympäristöön ovat elämyksiä, joista koko perhe pystyy nauttimaan. Pitemmätkin matkat taittuvat turvallisesti oikeilla reittivalinnoilla ja kiireettömällä aikataululla. Polkupyöräily on myös edullista, suurin kustannus syntyy pyörän hankkimisesta. Hyvällä huolenpidolla ja säännöllisellä huoltamisella kulkupeli pysyy kunnossa vuosikausia. Pyöräilykypärä on jokaisen pyöräilijän vakiovaruste ja sen käytöstä pitää tehdä itselleen tapa.

Pyörämatkailu on reilua matkailua

Vastuuntuntoinen kuluttaminen on löytänyt tiensä myös matkailuun. Patikka-, ratsastus- ja pyöräilymatkojen suosio kasvaa. Omin voimin edetessään matkailijalle jää paremmin aikaa havaita ympäristön kauneus. Pyörämatkailija pystyy suunnittelemaan reitit vapaammin ja välttämään vilkkaasti liikennöidyt tiet. Tuotteet sekä palvelut voi hankkia suoraan tuottajilta. Majapaikoiksi saattaa löytyä pienyrittäjien ylläpitämiä majataloja.

Pyöräily- ja vaellusmatkailun suurimpia etuja ovat vähentynyt energiankulutus ja kaukomatkailua huomattavasti pienemmät kasvihuonekaasujen päästöt. Polkupyörä on saasteeton kulkuneuvo, sen käyttö ei kuluta uusiutumattomia luonnonvaroja.

Pyöräilyn suosio kasvaa

  • Pyöräily on mainiota terveysliikuntaa, jossa suuret lihasryhmät tekevät työtä ja sydän sekä verenkiertoelimistö vahvistuvat.
  • Polkupyörä on saasteeton kulkuneuvo. Sen käyttö ei kuluta uusiutumattomia luonnonvaroja.
  • Asianmukainen huolto pidentää polkupyörän käyttöikää huomattavasti.
  • Pyöräily sopii koko perheen harrastukseksi myös lomalla.
  • Pyöräilykypärä on jokaisen pyöräilijän vakiovaruste.

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat