Raa’an valkosipulin syöminen kahdesti viikossa vähentää syövän riskiä 44 %

Vastaavaan tilastotietoon ei syöpäteollisuus pysty, sillä lähes 40 % syöpäpotilaista kuolee viiden vuoden sisällä ja yli 80 % kahdentoista vuoden sisällä joko syöpään tai sen hoitomenetelmiin. Valkosipulin syömiseen kahdesti viikossa ei varmasti kuole ja se vähentää syövän riskiä ilman mitään haitallisia sivuvaikutuksia.

Syy siihen, että niin moni potilas kuolee perinteiseen syöpähoitoon, on siinä että solunsalpaajat vahingoittavat terveitä soluja ja laukaisevat proteiinin tuoton, joka ylläpitää syövän kasvua ja edistää vastustuskykyä hoidoille. Solunsalpaajahoidot ovat menestyneet ainoastaan johtuen sata vuotta kestäneistä juonitteluista ja vehkeilyistä hyödyllisten syöpätutkimusten ja hoitomenetelmien torppaamiseksi. Missä todellisuudessa elämme, kun ainoa hyväksytty syövän hoitomenetelmä on leikkaa, polta ja myrkytä?

Valkosipulin voima

Valkosipuli (Allium sativum) kuuluu sipuleiden sukuun Allium. Valkosipulia on käytetty kautta historian sekä sen kulinaaristen että lääketieteellisten ominaisuuksien vuoksi. Valkosipulin ominaisuudet tuottaa rikki, jota on valkosipulin kuivapainosta noin 1 %. Vaikka valkosipuli ei kuulukaan välttämättömien ravinteiden lähteisiin, saattaa sillä olla useita terveydelle hyödyllisiä vaikutuksia oligosakkaridien, arginiinipitoisten proteiinien ja seleenin ja flavonoidien vuoksi.

Esikliiniset mallit ovat tuottaneet vakuuttavia todisteita valkosipulin yhdisteiden kyvystä alentaa riskiä sairastua rinta-, keuhko-, iho-, kohdun, ruokatorven ja suoliston syöpään. Valkosipulin syöpää ehkäisevistä ominaisuuksista pidetään todennäköisimpänä sen kykyä estää syöpää aiheuttavien typpiyhdisteiden nitrosoamiinien muodostumista. Valkosipuli pystyy estämään syövän muodostumista eri kudoksissa eri syöpää aiheuttavien aineiden toimesta, joten taustalla täytyy olla olosuhteista riippuvainen yleinen solutapahtuma. Useat karsinogeenit tarvitsevat toimiakseen metabolisen aktivoinnin, joten on todennäköistä, että valkosipulin yhdisteet muuttavat aineenvaihdunnan 1- tai 2-vaiheen entsyymejä.

Allisiini-aminohapon rikkominen vaikuttaa olevan välttämätöntä syöpäkasvaimien estämisen maksimoimiseksi. Rikkiallyyliyhdisteet vaimentavat mieluummin neoplastisten kuin ei neoplastisten solujen toimintaa. (Sakamoto, Lawson, and Milner 1997) On käymässä yhä selvemmäksi, että rikkiallyylin aiheuttama reaktio liittyy sen kykyyn muodostaa vapaita radikaaleja ennemmin kuin toimia antioksidanttina. (Antosiewicz et al. 2008) Rikkiallyylit voivat aiheuttaa muutoksia vaikuttamalla histonitasapainon kautta geenien aktivoitumiseen.

Valkosipulin on todettu olevan jopa 100 kertaa antibiootteja tehokkaampaa.

Vähentää syövän riskiä 44 %

Kiinan Jiangsun provinssin tartuntatautien tutkimuskeskuksen tutkijat ovat löytäneet selvän yhteyden valkosipulin suojaavan vaikutuksen ja keuhkosyövän vähenemisen välillä: ”Valkosipuli saattaa hyvinkin toimia luonnollisena solunsalpaajana keuhkosyövässä.” Cancer Prevention Researchin sivuilla julkaistu tutkimus huomioi kiinalaisen lääketieteen käyttäneen valkosipulia jo 4000 vuoden ajan. Tutkijoiden mukaan diallyylisulfidien tapaiset yhdisteet, joita syntyy valkosipulin ytimen jakautuessa kynsiksi, ovat todennäköisesti merkittävässä osassa valkosipulin syöpien ehkäisemisessä.

Useita tutkimuksia on tehty diallyylisulfideista ja syövästä. Erään korealaisen tutkimuksen mukaan diallyylidisulfidi (DADS) on hallitsevin valkosipulin öljyliukoisista rikkiyhdisteistä estäen solujen jakaantumista monissa solulinjoissa. Korealaiset tutkijat tutkivat DADS:n kykyjä tappaa soluja vapaita radikaaleja tuottamalla. He havaitsivat tunnetun kasvaimia ehkäisevän geenin p53 pysäyttävän solusyklin DADS-hoitojen yhteydessä. Syöpäsolut kuolivat 24 tunnin DADS-hoidon jälkeen, joka aktivoi p53-geenin. Tutkijat totesivat myös DADS:n aiheuttaman solukuoleman estyvän p53-geenin toimintaa ehkäisevän yhdisteen avulla, joka vähensi vapaiden radikaalien määrää mitokondrioissa. Heidän tuloksensa osoittavat, että mitokondrioiden vapaat radikaalit voivat toimia sekundäärisinä lähettiläinä DADS:n aiheuttamissa solukuolemissa, jotka vaativat p53-geenin aktivoitumisen. Tämä tutkimus julkaistiin Biochemical and Molecular Toxicology –julkaisun tammikuun numerossa.

Kiinassa tutkittiin haastattelututkimuksessa 6000 ihmisen elämäntapoja ja ruokavalioita, erityisesti valkosipulin syöntiä ja tupakanpolttoa. Neljännes potilaista sairasti keuhkosyöpää ja kolme neljännestä oli perusterveitä. Tulokset osoittivat selvästi, että niillä ihmisillä, jotka söivät valkosipulia kahdesti viikossa, oli noin 44 % alhaisempi riski sairastua keuhkosyöpään. Myös tupakoivilla ja niillä jotka vain hengittivät ruoanlaittohöyryjä oli 30 % alhaisempi riski. Tutkijoiden mukaan ”valkosipulin keuhkosyöpää estävät yhdisteet ansaitsevat syventäviä jatkotutkimuksia.”

Lisäravinteiden mahdollisuuksia

Diallyylisulfidit ovat allisiinin johdannaisia, joka on tunnettu antibioottinen ja sienikasvustoja ehkäisevä yhdiste, joka suurelta osin häviää kypsennettäessä ja säilöessä. Em. tutkimuksessa keskityttiin raa’an valkosipulin syöntiin, mutta sitä voi nauttia myös kypsänä, pitkään kypsytettynä, öljynä, kuivatettuna ja tablettina.

Valkosipulilla on tärkeä osa kiinalaisessa lääketieteessä ja sitä löytyy useista perinteisistä yrttirohdoista ja perinteisestä kiinalaisesta lääketieteestä. Näitä terveysvaikutuksia ylistetään myös Kiinan ulkopuolella. Maailman Terveysjärjestö suosittelee aikuisille noin yhtä valkosipulikynttä päivässä. Mm. Saksassa valkosipulitabletit ovat luvanvarainen lääke, jota määrätään ateroskleroosin hoitoon.

Useimmat ostavat valkosipulinsa supermarketeista ja silloin ei välttämättä tiedä, kuinka tuoretta se on ja mistä se on tullut. Todennäköisyys on korkea, että se tulee Kiinasta, joka tuottaa 75 % maailman valkosipulista. Valitettavasti Kiinan ruokavienti on joutunut suurennuslasin alle saastuneiden ja myrkyllisten koiranruokien, hammastahnojen ja muiden vuoksi. Yhdysvaltojen elintarvikevirasto löysi satunnaisotannassa kauppojen hyllyiltä kahdessa maahantuodussa valkosipulijauheessa ”korkeita lyijyn, arseenin ja sulfiittien pitoisuuksia”. Suomeen valkosipulia tuodaan paljon myös Espanjasta, joka on Euroopan suurin valkosipulin tuottaja.

Ostakaa aina paikallista valkosipulia, jos se on mahdollista, ja välttäkää kiinalaista valkosipulia.

Alkuperäinen artikkeli: http://preventdisease.com/news/13/081413_Eating-Raw-Garlic-Twice-A-Week-Reduces-Cancer-By-44-Percent.shtml

2 kommenttia

 1. Tässä 110-vuotias mies kertoo miten hän on selvinnyt elossa niin kauan. Videon kesto alle kaksi minuuttia.

  ”Garlic, honey, cinnamon, chocolate, olive oil”

  Taidan uskoa että valkosipulin syöminen on hyvä asia. Taidan ostaa huomenna lisää.

  Plusääni(2)Miinusääni(0)
 2. Miksi aiempi kommenttini on poistettu?

  Sanoin, että äitini sairastui ja kuoli syöpään, vaikka söi melkein joka päivä raakaa valkosipulia. Rintasyövän elinikäinen todennäköisyys nyky-Suomessa on noin 10% . Mitenkäs tästä lasketaan todennäköisyydet, että valkosipulin syöjän piti sairastua ja kuolla? Äiti sai monenlaisia syöpähoitoja, jotka tehosivat kukin jonkin aikaa, herceptin ja sytostaatit jopa vuosia, eli kyllä ne olivat tehokkaita koska toivat lisää elinaikaa. Äiti ei lopettanut valkosipulin syöntiä. Silti hän kuoli syöpään.

  On ikävää, että te sekoitatte syövän ehkäisyn ja hoidon ja repäisette hatusta prosenttilukuja. Tiedättekö, millaista tuskaa aiheutatte syöpäsairaille ja heidän omaisilleen? Syyllistämistä jne. ja mitä jos joku ei syökään valkosipulia ja teidän takianne pelkää koko loppuikänsä milloin sairastuu eikä koskaan sairastu?

  Plusääni(2)Miinusääni(0)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat