Ranskassa kytee EU-vastainen kapina

Ranskassa EU-vastaisesta Front National -puolueesta povataan tulevien eurovaalien voittajaa. Brittiläisen The Telegraph -lehden mukaan ranskalaiset haluavat lisää itsenäisyyttä ja vastustavat EU:n uusliberaalia talouspolitiikkaa.

Kovasta myötätuulesta nauttiva Front National haluaa esimerkiksi luopua mahdollisimman pian eurosta ja palauttaa maan valuutaksi frangin. Puolue haluaa myös järjestää kansanäänestyksen siitä, tulisiko koko Euroopan Unionista erota. Ranskalaiset haluavat myös vähentää riippuvuuttaan EU:n kivijalasta Saksasta, sillä Saksan koetaan tukahduttavan ranskalaista talouskasvua ja työllisyyttä.

Ranskassa on julkaistu hiljattain useita suosittuja kirjoja, joissa eurosta luopumista pidetään maanosan talouden pelastamisen kannalta välttämättömänä. Monissa puheenvuoroissa myös syytetään Euroopan Unionia nationalismin vastustamisesta. Kieltämällä isänmaallisuuden EU on samalla tuhonnut jäsenmaidensa kansalliset sielut, mikä heijastuu yleiseen pahoinvointiin. The Telegraph povaakin Ranskaan jopa uutta vallankumousta.

The Telegraph

11 kommenttia

 1. Suomessa ollaan totaaliunessa, krooh pyyh kuuluu vaan, kun kansa tapaäänestää samat vanhat pellet europarlamenttiin.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 2. Esko: käytit täsmälleen oikeaa sanaa ’pellet’.
  Kysymyshän on KUMILEIMASIN-parlamentista, jolta PUUTTUU demokratialle olennainen LAKIALOITE-OIKEUS. EU-diktatuurin täydellistämiseen ja edelleen Uuden Maailmanjärjestyksen super-tyrannian toteuttamiseen tähtääville rikollisille, ihmiskunnan vihollisille, me tavalliset ihmiset, ’we the people’ olemme vain ’hyödyllisiä idootteja’ – bolsevikki-massamurhaaja Lenin aikoinaan lanseeraamaa sanontaa käyttäen. Näytösvaaleilla luodaan ihmisille harhakuvitelma todellisista vaikutusmahdollisuuksista – annetaan ihmisten valita pellet (näiden rikollisten silmissä) ilveilemään KUMILEIMASIN-parlamenttiin! Valituille pelleille annetaan muhkeat taloudelliset edut (jotka me maksamme!) – jotta nämä sitten joka käänteessä ylistäisivät vaalikarjalleen EU:ta, ’Suurta ja mahtavaa’ Super-Neuvostoliittoa.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 3. IPU puolue tulee oleen suomen suurin nousija seuraavissa vaaleissa.. Toivoisinkin että IPU:sta puhuttas enemmän mediassa sillä se on täysin vaiettu puolue..

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 4. Söyring, Putkonen ym. IPU on kai jokin stallarien viidennen kolonnan tapainen Bäckmanin viritys. Itsenäisyys ei taida tarkoittaa ainakaan Suomen itsenäisyyttä heille.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 5. Päpyn mielestä ei vissiinkään ole ratkaisua tähän tilanteeseen. Kaikkialla on pahuus, joten pitäisikö laittaa valkoinen lippu luukulle? Vai onko sinulla ratkaisu? Ainakin sinulla on tietämys sanoa, että mikään ei voi olla hyvästä. Tiedän ainakin sen että EU ei ole hyvästä, eikä NATO.
  Eli onko tämä nyt joku nukkesota venäjän ja lännen välillä niinkuin kylmä sota? Jos näin on, onko mitään tehtävissä? Muuta kuin laittaa kädet ristiin….

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
  1. Jos Venäjä edustaa 100% talmudismia, ei ainakaan kannata sitä tukea. Miksi kumpaakaan? Juuri sehän on ei vain käsien ristimistä, vaan vihollisen tukemiista. Jos juutalaiset haluavat Suomen Natoon, ei kai orjalla ole muta vaihtoehtoa tai siis se Putin eli kuolema. Tietenkin olisi saarnattava niin kuin asiat on ja puuhattava. Tietenkin häkin ovet saattavat heilahtaa, mutta ei kai voi kuin toivoa, että massat joskus vapauttaisivat. Tai eiväthän he kuitenkaan koska niistä ei mihinkään ole eikä ole rahaakaan ym. valmiuksia mihinkään. Mutta muuta ei voi kuin toimia oikein. Vaikka siitä mitään ei tulisi.

   Plusääni(0)Miinusääni(0)
 6. Mielestäni huolimatta IPU:n ilmeisistä heikkouksista, sitä kannattaa äänestää mieluummin kuin jättää äänestämättä kokonaan. Missä on revarien puuhatädit ja pojat, ne jotka perustavat Facebook ryhmiä ja mielenosoituksia jne? Valitetaan ja surkutellaan vaan. IPU olisi ollut oiva paikka saada jalansijaa ennen kuin sitä alettiin kampeamaan arveluttavaan suuntaan, mutta kun ei toimita tosielämässä niin paikat vie ne vasuripuuhatädit..

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 7. Mielestäni suomen pitäisi kumminkin ottaa puolueeton linja, eli ei ryhtyä mihinkään sotilasliittoon venäjän kanssa, en sano että venäjä on sen parempi. Tällä hetkellä suomea satutaan venäjän siivellä ajamaan natoon, ja vielä suurempaan kuseen missä ollaan ikinä oltu.
  Eli mielestäni tässä vaiheessa se, että oltaisiin enemmän vaikka sen venäjän kavereita olisi parempi.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat