Ravinnemuutos tehoaa muutamassa kuukaudessa

Newcastlen yliopistossa tehdyn tutkimuksen mukaan kakkostyypin diabeteksesta voi päästä eroon dieetillä, kertoivat uutiset kesäkuun lopulla. Näin todistettiin tieteellisesti jo lukuisten suomalaistenkin diabeetikkojen 2000-luvulla saama parantumiskokemus.

Jo ensimmäisen viikon jälkeen ennen aamiaista mitatut verensokeriarvot olivat kaikilla testatuilla palautuneet normaaleiksi.

Tutkimukseen osallistuneille diabeetikoille tehtiin kahdeksan viikkoa kestänyt, vain 600 kaloria päivässä sisältänyt dieetti. Se paransi haiman ja maksan rasva-arvoja, mikä auttoi insuliinituotantoa palautumaan normaaliksi.

Tutkittavia oli yksitoista. Heistä seitsemällä ei enää ollut diabetesta kolmeen kuukautta tutkimuksen päättymisen jälkeen. Testattavat nauttivat kaksi kuukautta vain nestemäistä ravintoa ja tärkkelyksettömiä vihanneksia.

Tutkijat eivät kehota noudattamaan kyseistä dieettiä, vaan heidän mukaansa sillä oli vain tarkoitus testata, voiko painoa pudottamalla päästä eroon diabeteksesta.

Alkuperäinen juttu: IkäPlus-lehti, www.karprint.fi

 

1 kommentti

  1. Ravinnemuutos tehoaa muutamassa kuukaudessa.
    Niin mitenkäs sellaisen asian laita oikein on, että kun 2-tyypin diabeetikko joutuu sairaalaan ja sille niin ylistetylle terveelliselle ruokavaliolle margariineineen päivineen niin johan tarvitaan ateriainsuliinit ruokavalion tueksi kun verensokerit nousevat heti yläkanttiinsa moisesta sapuskasta. Perunaa, vaaleaa leipää, vähän ehkä kalaa tai lihaa, ja nekin yleensä teollista mössöä lisäaineineen, rasvatonta maitoa, ruokalusikallinen salaattia, kaakaon kanssa jopa 5 palaa sokeria ja päiväpalalla ravintoköyhää veteen tehtyä vehnäjauhopullaa. Kylläpä onkin terveellistä, ainakin THL:än suositusten mukaan. Kyllä sillä reissulla vitamiinit ja hivenaineet elimistästä katoaa jne. Kaikkein hulluinta tässäkin asiassa on että pitäisi olla ammattitaitoinen henkilökunta hoitamassa sairaita, mutta miten kotona osataan diabeetikkoa hoitaa ruokavaliolla joka ei tarvitse tuekseen mitään ateriainsuliineja ym. ja sairaalan niin pätevä henkilökunta lääkäreineen tarvitsee esim. sitä ateriainsuliinia potilaan hoitoon? Siispä hoidot perustuvat todellisuudessa lääkefirmojen rikastuttamiseen sairaiden kustannuksella ja tietoisella sairaiden vahingoittamisella. Insuliinihan on todellisuudessa lihotushormoni ja myös myrkkyä elimistölle, josta ei kylläkään informoida potilaille. niin ne terveelisen ravinnon suosituksehan ovat lähtöisin sieltä ”puskista”

    Plusääni(0)Miinusääni(0)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat