Ravitsemus, sairaudet ja syöpä

Vielä jonain päivänä lisääntyvä tietoisuus ravitsemuksen ja sairauksien välisestä yhteydestä tuo järkeä lääketieteeseen. Ruokavaliolla on suurta merkitystä niin syövän välttämisessä kuin siitä selviämisessäkin. Ravitsemuksen ja syövän välinen yhteys on erittäin tärkeä eheyttämistä tavoittelevalle syöpälääkärille, mutta valitettavasti sellaiset lääkärit ovat hyvin harvassa.

Vain harva asia järkyttää ihmisen mielenrauhaa pahemmin kuin syöpädiagnoosi. Se tuo pintaan pelot niin perheenjäsenille, ystäville kuin rakkaillekin ja hyvästä syystä. Nykyinen syöpähoito viiltelee, polttaa ja myrkyttää tavoin, jotka ovat hyvin verrattavissa sadistisimpiin kokeiluihin ihmisruumiilla, mitä mielikuvitus vain voi keksiä. Sitähän tavallaan tämän päivän onkologia (syöpälääketiede) on, sairasta kokeilua ihmisruumiilla.

Onkologia ja lääketeollisuus pelailevat potilaiden hengellä. Useat amerikkalaiset lääkärit, sairaalat ja terveysalan toimijat kieltäytyvät hoitamasta ihmisiä, jotka eivät pysty maksamaan tai joilla ei ole riittävää vakuutusta, monien muiden syiden lisäksi.  Cancer Treatment Centers of American on todettu torjuvan tietynlaisia potilaita ja jopa karsivan joitakin potilaitaan selviytymistilastoista, jotta yhtiö voi ylpeillä mainoksissa ja nettisivuillaan potilaskertomuksilla ja tilastoilla, jotka näyttävät merkittävästi paremmilta, kuin jos he olisivat hoitaneet kaikkia tulokkaita.

Valheellisten ja houkuttelevien selviytymistilastojen muokkaus asiakkaiden houkuttelemiseksi pitäisi olla rikos, mutta mikään liittovaltion tai osavaltion laki ei vaadi sairaaloita ilmoittamaan syöpähoitojen tuloksia, tai määrittele miten laskelmat pitäisi tehdä.

Cancer Treatment Centers of America ilmoittaa nettisivuillaan potilaiden selviytymisprosentit 6 kk, vuoden, 18 kk ja pidempien aikojen jälkeen ja heidän lukemansa ovat selvästi valtakunnallisen keskiarvon yläpuolella. Esimerkiksi heidän ei-pieni-soluisen keuhkosyövän potilaista 60 % on hengissä vielä 6 kuukauden jälkeen, kun valtakunnallinen keskiarvo on 38 % ja eturauhassyöpäpotilaista hengissä on 64 % 3 vuoden jälkeen, kun valtakunnallinen keskiarvo on vain 38 %.

CTCA jättää pois selviytymistilastoistaan myös tuhansia potilaita, joita he ovat hoitaneet, mutta heidän mukaansa ”eivät saaneet hoitoa koko sairautensa ajan”. He siis jättävät pois merkittävän osan laskiessaan selviytymistilastoja.

Naisen sairastuessa rintasyöpään hänen mielensä täyttää väistämättä kaikenlaiset pelot. Lääkäreiden parhaista aikeista huolimatta (mitä en usko heillä todellisuudessa olevan) he säikäyttävät potilaan huolesta sekaisin ja nostavat siksi riskiä syövän leviämiselle, johtuen pelkästään suuresti lisääntyneestä stressistä. Biofysiikan ja biolääketieteen tutkimuslaitoksella Dwayne Jacksonin johtamissa tutkimuksissa havaittiin vuonna 2011 erityinen stressireaktiona vapautuva hermoston välittäjäaine, joka stimuloi rintasyövän solujen kasvua ja sen leviämistä. Muut tutkimukset vahvistivat havainnot.

Eheyttämiseen tähtäävä onkologia ottaa askeleen kohti täydellisempää syöpähoitoa, mutta valitettavasti se jää vain askeleeksi. Heidän lähestymisensä yhdistää vanhaa ja uutta luonnonlääkintää ja hyvinvoinnin periaatteita nykyaikaisen syöpähoidon menetelmiin, mikä heidän mukaansa takaa moniulotteisen lähestymisen rintasyövästä kärsivien naisten hyvinvointiin. Allopaattisen luonnonlääkinnän näkökulmasta nykyiset syöpähoitojen käytännöt ovat barbaarisia, sillä ne ovat ylimielisiä, välinpitämättömiä ja suorastaan järjettömiä. Ne pettävät lääkärinvalan, jota nykyään ei edes viitsitä vannoa, eli ”Kunnioitan elämää ja vaalin terveyttä ja hyvinvointia”…

Lääkärit Bauman ja Waldman ovat kirjoittaneet kirjan The Whole Food Guide for Breast Cancer Survivors – a Nutritional Approach to Preventing Recurrence. “Hyvä ravitsemus on kaiken perusta syövän vastustuskyvylle, elinvoimaiselle kudosten kasvulle ja niiden vaurioiden korjaamiselle ja parantumiselle. Naiselle, jonka elämä on kääntynyt ylösalaisin syöpädiagnoosin ja syöpähoitojen takia, optimaalinen ravitsemus on avainasemassa. Yhdistämällä keholle ihanteelliset ravintoaineet tuoreista ja terveellisistä raaka-aineista sielun lääkintään ystävyydellä ja myötätunnolla pystymme viestimään geeneillemme, että haluamme saada parhaat puolet elämästä.”

Omien ravitsemuskokemusteni lisäksi keskityn kirjoissani Rintasyövästä ja Seksuaalilääketieteestä tunne-elämän syvempiin aiheisiin stressin, kosketuksen, läheisyyden, rakkauden ja seksin osalta. Se ei tarkoita, etteikö rintasyövän ehkäisemisen ja hoidon perusteissa olisi tärkeää huolehtia riittävästä jodin, seleenin, magnesiumin ja bikarbonaatin saannista.

Rintasyövän ja jodin välinen yhteys

Tri David Brownsteinin mukaan jodi on yksi tärkeimmistä hivenaineista rintojen terveydelle. Jodi vaikuttaa geenien aktivoitumiseen, estrogeenin tuotantoon, solunjakautumiseen ja kopioitumiseen sekä apoptoosiin, ohjelmoituun solujen kuolemiseen. Kivennäis- ja hivenaineiden puute johtaa usein geenien aktivoitumisen ja säätelyn häiriöihin.

Jodi on kaikkein tihein elämälle välttämättömistä mineraaleista. Se on erittäin tärkeä kilpirauhasen toiminnalle ja nykyään ymmärrys kasvaa myös sen tärkeydestä syöpiä säätelevien geenien toiminnalle. Jodi on kaikkein yleispätevin mineraali pitämään syöpiä hillitsevät geenit toiminnassa.

Jodinpuute on merkittävällä tavalla yhteydessä struumaan ja rintasyöpään. Lisäämällä jodin saantia riski struumaan ja rintasyöpään vähenee. Kilpirauhasen ja rinnan kudoksissa jodia on erityisen paljon.

Tri Brownstein: ”Nykypäivänä naisen todennäköisyys sairastua jossain vaiheessa rintasyöpään on jo yksi seitsemästä. Tämän estämiseen riittää yksi ainoa tärkeä mineraali: jodi. Niin ihmisillä kuin eläimillä on havaittu alhaisen rintakudoksen jodipitoisuuden johtavan rintasyöpään, kun taas jodiravintolisillä on havaittu syöpäsolujen siirtyvään apoptoosiin, eli automaattiseen solukuolemaan. Olen varma siitä, että nykyinen trendi johtuu yleismaailmallisesta jodin puutteesta.” Brownstein on testannut lääkärinvastaanotollaan yli 5000 potilasta ja tulokset ovat hämmästyttävän tasaisia: yli 95 % hänen potilaistaan kärsii jodin puutteesta.

Alkuperäinen artikkeli: http://drsircus.com/medicine/cancer/nutrition-malignant-disease-cancer

3 kommenttia

 1. Myös D-vitamiini ehkäisee erilaisia syöpäkasvaimia. Tutkimusten mukaan korkeammilla D-vitamiinipitoisuuksilla voitaisiin estää noin 30 % syöpäkuolemista.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 2. ”Jodin puute on merkittävällä tavalla yhteydessä struumaan ja rintasyöpään. Lisäämällä” jne.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 3. ”Cochrane-katsaus: mammografian hyödyistä uutta tietoa esim; tulosten perusteella mammografian voidaan olettaa vähentävän 39-74-vuotiaiden naisten rintasyöpäkuolleisuutta 15 % ja lisäävän sekä tarpeettomia hoitoja että diaknooseja noin 30%

  Tämä tarkoittaa sitä, että kahdestatuhannesta mammografiaan kutsutusta naisesta yksi säästyy mammografian vuoksi rintasyöpäkuolemalta seuraavien kymmenen vuoden aikana. Samalla kuitenkin kymmenen tervettä naista saa syöpähoitija turhaan. ym.ym.

  Tutkijoiden mukaan rintasyöpäseulontoihin kutsuttaville naisille pitäisi tarkasti selvittää seulontojen hyödyt ja haitat.” Monellekohan on kerrottu ainakaan haitoista. Enpä ole yleisellä tasolla tällaiseen tutkimukseen törmännyt, en ainakaan ole lukenut tai kuullut aikaisemmin moista. Tämäkin tieto on pimitetty juurikin niiltä joiden siitä pitäisi ensimmäisenä saada tietää ja tämä pimitys on tietysti tietyistä painavammista syistä sovittu, kuin naisten hyvinvoinnista. Ja se on ne taloudelliset intressit ilman muuta.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat