Reportaasi: Sota tappaa vielä loputtuaankin

Irakissa ja Afganistanissa lasten epämuodostumat ja syövät ovat lisääntyneet huimasti. Syynä tähän ovat amerikkalaisjoukkojen käyttämät uraaniammukset.

Irakissa, Afganistanissa, Kosovossa sairaalat täyttyvät lapsista, joilla on syntyessään syöpä tai epämuodostumia. Fallujahissa, jonne Yhdysvallat hyökkäsi kahteen eri otteeseen vuonna 2004 syöpälukemat ovat nousseet huippuunsa. Irakin terveysministeriö syyttää amerikkalaisia ”kansainvälisessä kiellossa olevien aseiden” käyttämisestä. Näitä aseita ovat napalm, fosforipommit, kemialliset aseet sekä köyhdytettyä uraania sisältävät aseet kuten kranaatit.

Kasvintuhoojien lisäksi nykyteknologia käyttää DU-ammuksia, joiden kärki valmistetaan köyhdytetystä uraanista. DU (depleted uranium) valmistetaan radioaktiivisesta jäteaineesta, jota syntyy ydinpolttoaineen ja ydinaseiden tuotantoprosessissa. Uraaniaseet aiheuttavat sekä ajallisesti että paikallisesti kauaskantoista ympäristön radioaktiivista saastumista. Köyhdytetty uraani on paitsi radioaktiivisesti myös kemiallisesti myrkyllistä.

Vuonna 2000 Spietz-laboratorio teki yhteistyössä Sveitsin armeijan kanssa tutkimusta DU-ammuksista. Tutkimusraportissa todetaan että DU-ammukset jättävät jälkeensä pitkiksi ajoiksi saastuneita taistelukenttiä. DU-ammusten käyttö rikkoo siviilejä suojaavia säteilynormeja.

USA:n ilmavoimien radiobiologisen tutkimuslaitoksen tieteellinen työryhmä todisti vuonna 2000, että määrätyissä olosuhteissa köyhdytetty uraani voi vahingoittaa DNA:ta ja myös aiheuttaa syövälle altistavia solumuutoksia sekä ympäristön pitkäaikaista saastumista.

Samansuuntaisia tutkimustuloksia on muistakin tutkimuslaitoksista, myös Yhdysvaltain armeijan ympäristöntutkimuslaitokselta AEPI:lta. Armeija kiistää edelleen riskit.

”Amerikka! Kysy itseltäsi, miksi sinua vihataan!” luki mielenosoittajien julisteissa Lähi-idässä.

Vastaus on löydettävissä paitsi suurvaltapolitiikasta, myös siitä että sodan päättyminen ei lopeta siviiliuhrien syntymistä.

Sarja sisällöltään erittäin häiritseviä raportteja – alkaen Vietnamista ja Irakista – paljastavat, että aseet niittävät uhreja vielä senkin jälkeen, kun kukaan ei paina liipaisinta.

Vuosina 1964–1975 Vietnamissa käydyn sodan aikana Yhdysvallat ruiskutti arviolta 20 miljoonaa gallonaa erilaisia kasvullisuutta tuhoavia myrkkyjä maastoon. Edelleen, lähes neljäkymmentä vuotta sodan päättymisen jälkeen, syntyy hirvittävästi epämuodostuneita lapsia ja syöpää voisi kutsua kansantaudiksi. Noin kolme miljoonaa vietnamilaista kärsii edelleen sodan seurauksista. Ympäristö pohjavesiä myöten kantaa yhä jäänteitä sodan aikana levitetyistä myrkyistä.

Pentagon ja kasvimyrkkyjen valmistajat, kuten Monsanto, Dow Chemicals, Diamond, Uniroyal ja Syngenta, tiesivät jos 1950-luvulla Agent Orangen sisältämän dioksiinin myrkyllisyydestä, vaikka se virallisesti kiistettiinkin pitkään.

Tiedelehti International Journal of Environmental Research and Public Health julkaisi vuonna 2010 raportin lapsikuolleisuudesta ja syöpätapausten määrästä Yhdysvaltain pommittamasta Fallujahissa. Leukemiatapausten määrä on noussut 38-kertaiseksi. Vertailun vuoksi: Hiroshiman pommi nosti leukemiatapausten määrän 17-kertaiseksi.

Lapsikuolleisuus nousi Fallujahissa 8 prosenttiin, kun naapurimaassa Kuwaitissa vastaava luku on 0.97 prosenttia. Poikalapsia syntyy hyvin harvoin, mikä sekin on merkki geneettisistä vaurioista.

Irakin tapauksessa on esitetty, että DU ei yksinään voisi aiheuttaa niin suuria ja pitkäaikaisia vaurioita vaan että Israel on joko ampunut Irakiin muutaman ydinkärjen tai että Israelin agentit ovat räjäyttäneet nk. likaisia pommeja Irakissa.

Väitettä Israelin agenteista tukee muutama tieto. Shmoel Avivi, eläkkeelle vetäytynyt Israelin tiedustelupalvelun upseeri on ollut suurin asevälittäjä irakilaisille nk. terroristeille. Israelilaisen sotilaan kuolemaa Fallujahissa vuonna 2004 seurasi myös paljastus yli tuhannesta alueella operoivasta israelilaisesta agentista. Likaisten pommien valmistamiseen tarvittavia IED-laitteita valmistavat israelilaisyhtiöt Rafael Advance Defence Systems sekä Zapata Engineering.

Köyhdytettyä uraania sisältäviä ammuksia käyttävät eri raporttien mukaan Yhdysvallat, britit ja Israel. Venäjällä ja eräillä muilla valtioilla arvellaan olevan myös omat varastonsa DU-ammuksia.

Belgiassa on useampikin kansanedustaja yrittänyt saada läpi lain, joka kieltäisi DU-ammusten käytön, mutta myös niiden tuomisen tai viemisen Belgiaan, sillä Yhdysvallat käyttää Belgiaa DU-ammusten kauttakulkumaana. Euroopan Unioni on esittänyt useita kertoja DU-ammusten kieltämistä.

Viimeisin asiaan tarttunut on skottilainen parlamentinjäsen Bill Wilson (SNP). Hän on vaatinut Skotlannin parlamenttia puuttumaan DU-ammuksiin, koska, omien sanojensa mukaan, koska britit eivät siihen puutu. Wilson on laatinut ja lähettänyt puolustusministeriölle muistion, jossa hän toteaa DU-ammusten todistettavasti vaarantavan armeijan henkilökunnan sekä siviilien turvallisuuden ja terveyden.

Wilsonin mukaan suuri meteli nk. likaisia pommeja käyttävistä terroristeista on tekopyhää puhetta, kun samaan aikaan Yhdysvallat, Britannia ja Israel kylvävät ympäristön täyteen DU-ammuksia. Wilson muistuttaa, että DU:lla on 4.5 miljardin vuoden puoliintumisaika ja sen mikroskooppisen pienet uraniumoksidi-hiukkaset leviävät tuulen mukana satoja maileja. ”Jos nämä eivät ole likaisia aseita, niin mikä sitten?” Wilson kysäisee.

Wilsonin mukaan on yllinkyllin todisteita siitä, että DU:lla on paljon terveysvaikutuksia. Hän sanoo myös havainneensa, että ne tutkijat, jotka ovat rohjenneet ottaa DU:n vaikutukset esiin, joutuvat hyvin nopeasti teurastuksen kohteiksi: heidän ammattitaitonsa kyseenalaistetaan, heidän henkilökohtainen elämänsä levitellään lehdistössä ja heidän nimensä loataan.

Suomalaisessa DU-ammuksista käydyssä keskustelussa silmiinpistävin piirre on Ei koske Suomea-asenne. Siitä huolimatta, että suomalaisia rauhanturvaajia on edelleen ISAF-joukoissa, jotka toimivat  yhteistyössä DU-ammuksia käyttävien joukkojen kanssa. Alueilla, joissa DU-ammuksia käytetään.

Lähteet:
http://www.rauhanpuolustajat.fi/jutut/2006/41_uraani.html

http://fpc.state.gov/documents/organization/9043.pdf

http://www.bandepleteduranium.org/en/a/87.html

http://www.veteranstoday.com/2011/01/25/vietnam-war%e2%80%94no-light-at-end-of-tunnel-for-agent-orange-victims/

http://www.buzzle.com/articles/summary-of-vietnam-war-vietnam-war-history.html

http://www.dtic.mil/ndia/2008psa_peo/Carr.pdf

http://www.mdpi.com/1660-4601/7/7/2828/pdf

http://www.stuk.fi/sateilytietoa/sateilyn_terveysvaikutukset/uraanin_terveysvaikutukset/fi_FI/koyhdytetty_uraani/_print/

Death made in America

http://www.tetrahedron.org/articles/gulf_war_syndrome/uranium_infanticide.html

War letters

Photos http://www.thewe.cc/weplanet/news/depleted_uranium_iraq_afghanistan_balkans.html

Photos taken by doctors http://mindprod.com/politics/iraqdubabiespix.html#DUBABIESPIX

Photos http://www.mindfully.org/Nucs/2003/DU-Baby2003.htm

9 kommenttia

 1. Libyassahan kyse vedestä, kun meni pahalainen Gaddafi rakentamaan kattavan vesijohdoston ilman IMF:n rahoja. Totesi jo tuolloin Jenkkien hyökkäävän keksityn syyn varjolla! Kuten Israelin hässäkässäkin, kyse on maailman kallisarvoisimmasta tuotteesta, vedestä! Meillä asiaa ei ymmärretä, sillä vettähän on joka paikassa, luonnossakin voi suoraan lähteistä juoda ihan ilman…
  Kovin kritiikittä hyökkäys lentokiellon valvomisen nimissä ollaan nielty valtamedioissa, on siellä niin kovin terroristia että ihan kohtuuhan se pommittaa siviilikohteitakin. Lockerbiekin fals-flag operaatio ilmeisimmin, asiaa ei saa arvostellakaan…
  DU tuhoaa infran, saastuttaa alueet ja vallankin juuri veden! Uraania kielloista huolimatta käytetty demokratian tuontiin eikä lehdistö saati YK tohdi sanoa mitään! YK on hiljaa kaikesta mitä USA tekee, sillä muuten jättävät suunnattomat velkansa maksamatta, tuolle umpikorruptoidulle järjestölle!
  Osaman juttukin sopivasti juuri seuraavana päivänä tuli, kun Kiina oli sanonut luopuvansa 2/3 dollarivelkakirjoistaan, asia joka hukkui mukavasti, kuten enteilyt hyperinflaatiostakin…

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 2. Havaintoja uudesta maailmanjärjestyksestä Hallitus junaili 100 000 000 euroa Talvivaaralle. Katsoppa mitä otsikko pitääkäänsisällään. Jos tuo pitää paikkansa niin meillähän hallitus syyllistyy suoranaiseen rikokseen rikoskumppaninsa Talvivaara oyj kanssa. Jos Talvivaaran päätavoite on ollut alusta lähtien uraani, jota sotateollisuus tarvitsee jatkuvasti lisää. Ja mitkä ovatkaan köyhdytetyn uraanin käytön jälkiseuraukset. Katso ( kammottavat kuvat ) ja muu kärsimys juuri niiden kohtalona jotka ovat syyttömiä tilanteisiin. Olen ollut jo alusta asti koko Talvivaaranhanketta vastaan jo pelkästään sen porukan ulkoisen olemuksen perusteella ( ei kovin kaksiselta vaikuttanut ) ja tässä sitten mielipuolinen tulos kun luonto on tuhottu ja kukaties mitä muuta. Olisi pitänyt olla pätevät ihmiset torppaamassa koko yritys heti alkuunsa. No ei voi mitään kansa on valinnut päättäjänsä ja kärsii sen seurauksista ja mikä pahinta tulevaisuuden toivot elikä lapset on pantu altiiksi näiden örveltävien toilailijoiden ja myrkytetyn luonnon maksumiehiksi ja sijaiskärsijöiksi tulevaisuudessa. Hallitus saisi hävetä törttöilyjään oikein olantakaa. Järjenkäyttö näyttää olevan kielletty kun on rahasta ja maineesta kysymys, mitä suurempi konna sitä suurempi maine ja kunnia. Kelpaa varmaan jopa USA:lle

  Plusääni(0)Miinusääni(0)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat