Rokotteet otsikoissa ympäri maailmaa

Australiassa rokotusohjelma aiotaan ottaa uuteen tarkasteluun.

Tartuntatauti-ekspertti Peter Collignon australialaisesta yliopistosta (ANU) kehottaa tarttumaan asiaan.
– Vertailimme Kanadasta ja HongKongista saatua dataa tavallisella tai kausiflunssarokotteella rokotetuista. Heillä näyttää olevan kaksinkertainen riski saada sikainfluessa verrattuna niihin, jotka eivät ole saaneet kausi-influenssarokotetta, sanoo Collignon.

ANU:n mikrobiologien mukaan se on vastakkaista sille, mikä rokotteiden tarkoitus on, miten niiden pitäisi toimia.
– Rokotteista näyttää saavan pienemmän suojan kuin itse taudin sairastaminen. Sairastamalla saa vastustuskyvyn myös saman taudin muunnoksiin, jopa hyvin erilaisiin viruksiin.
Collignon ehdottaa, että Australian terveysviranomaiset ja poliittiset päättäjät ottavat rokotteiden hyöty-haittasuhteen uudelleen tarkasteltavaksi.

Japanissa on keskeytetty lääkejätti Pfizerin pneumokokki- ja meningiittirokote Prenavarin sekä toisen lääkejätin Sanofin Hib-rokotteen käyttö ainakin neljän lapsen kuoltua.

Lähteet:

http://www.abc.net.au/worldtoday/content/2011/s3155272.htm
http://www.bloomberg.com/news/2011-03-07/japan-stops-use-of-pfizer-sanofi-vaccines-on-four-deaths-1-.html

1 kommentti

  1. Rokotteet otsikoissa ympäri maailmaa! Mites meillä Suomessa? THL suosittelee jälleen tyttöjen rokottamista kohdunkaulasyöpää vastaan. Rokotteessa on ilmennyt kaikenlaisia ”tarkoituksella siihen ympättyjä myrkkyjä,” esim. steriloi rokotettuja ym mielipuolisia sivuvaikutuksia. On se kumma juttu kun tuo naispuolinen ihminen on aina tulilinjalla, niinkuin nyt nämä vielä lapsen kengissä kulkevat tytöt. Onko rokotteista todellista hyötyä muka kohdunkaulasyövän estämiseksi, sillä lukemani mukaan se ei ole edes tarkoitettu kyseiseen rokotteeksi vaan juurikin ster. jne

    Plusääni(0)Miinusääni(0)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat