Rokotteista enemmän haittaa kuin hyötyä

Rokotteita on yleisesti ottaen kahdenlaisia: viruksista tehtyjä ja bakteereista tehtyjä. Rokote voidaan myös luokitella eläväksi, heikennetyksi tai kuolleeksi. Kuollut rokote tehdään toimintakyvyttömäksi lämmön, säteilyn tai kemikaalien avulla.

Rokote voidaan valmistaa, tai ”kasvattaa”, niin apinan munuaisessa, kanan alkiossa kuin abortoidussa ihmissikiössä. Desinfiointiaineina ja stabilisaattoreina käytetään esimerkiksi alumiinia, sorbitolia, formaldehydiä, gelatiinia tai tiomersaalia, joka on elohopean johdannainen.

Rokotteissa käytetään myös adjuvantteja eli apuaineita, joiden tehtävä on ärsyttää elimistö muodostamaan puolustusreaktio varsinaista antigeenia vastaan. Useimmiten adjuvantit ovat alumiinipohjaisia, mutta myös öljypohjaisia käytetään. Adjuvantteja on kuvailtu rokotteiden likaiseksi salaisuudeksi, koska niiden tarpeellisuutta ja toimintamekanismeja ei tunneta kovinkaan hyvin.

Tällä hetkellä eniten julkisuutta saanut apuaine lienee öljypohjainen skvaleeni, jota löytyi myös Suomeen tilatuista GlaxoSmithKlinen ja Novartiksen valmistamista sikainfluenssa (H1N1) rokotteista (Pandemrix). Skvaleenia pidetään vähintään osasyyllisenä Persianlahden syndroomaan, jonka oireisiin kuuluivat mm. nivelkivut, ripuli, päänsärky, muistinmenetykset ja ihottuma. Yhdysvaltalaisen lääkärin Joseph Mercolan mukaan sotilaiden saama pernaruttorokote sisälsi skvaleenia, vaikka viranomaiset ovat kiistäneet asian järjestelmällisesti.

Säilöntäaineita on kaikissa rokotteissa, sekä adjuvantillisissa että adjuvantittomissa. Uudet adjuvantit ovat usein nanokoossa, eikä niistä ja niiden käyttäytymisestä ihmisen elimistössä ole olemassa lainkaan tutkimustietoa.

Lisäksi rokotteen mahdollistamiseksi pistettävään muotoon käytetään liuotinta. Yleisimpiä liuottimia ovat steriili vesi tai mieto suolaliuos. Osa rokotteista voidaan antaa myös liuoksena suun kautta tai kapseleina. Lisäksi käytössä on limakalvojen kautta annettavia sumutettavia rokotteita.

Vallalla olevan käsityksen mukaan rokotteet ovat turvallisia ja niiden antama hyöty on suurempi kuin mahdolliset haitat. Turvallisuus on kuitenkin häilyvä käsite jota käytetään, vaikkei mitään luotettavia tutkimuksia oltaisi edes tehty – näin kävi sikainfluenssaa vastaan annetun Pandemrix-rokotteen kohdalla. Suomen terveysviranomaiset vakuuttivat Pandemrixin olevan turvallinen myös raskaana oleville, vaikka mitään näyttöä tai tutkimusta asiasta ei ollut. Sittemmin Pandemrixin on todettu aiheuttaneen lukuisia keskenmenoja ja aiheuttaneen kymmenille lapsille narkolepsian. Uusimmat tutkimukset osoittavat, että H1N1-rokote lisäsi narkolepsiaan sairastumisen riskiä jopa 660%.

Rokotteista puhuttaessa kriittinen suhtautuminen on tarpeen jo senkin vuoksi, että rokotetutkimuksia rahoittavat rokotteita valmistavat yhtiöt. Myös Suomen Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL), joka vastaa maamme rokotusohjelmasta, saa suurimman osan rahoituksestaan lääkeyhtiö GlaxoSmithKlinelta (6 miljoonaa euroa) ja vain pieni osa (1 miljardia euroa) tulee valtiolta. Muun rahoituksen THL saa muilta lääkeyhtiöiltä, joille se tekee tutkimustyötä.

Rokotteita julistetaan turvallisiksi niiden aiheuttamista lukuisista haittavaikutuksista huolimatta. Dokumentoituja sivuvaikutuksia ovat THL:n mukaan mm. ihottumat, astma, anafylaksia, kouristuskohtaukset, Guillain Barrén oireyhtymä, halvausoireet ja niveloireet. Vakaviksi haittavaikutuksiksi luokitellaan kuolemaan johtaneet, hengenvaaralliset sekä sairaalahoitoon johtaneet tai sen pidentymiseen johtaneet vaikutukset.

Yhdysvalloissa rokotteiden haittoja korvataan kansallisen korvausjärjestelmän (NVICP) kautta. Viimeisen kymmenen vuoden aikana järjestelmästä on maksettu korvauksia noin 1,500 ihmiselle yhteensä yli 1.18 miljardin dollarin arvosta. Suomessa korvausta voi saada lääkevahinkovakuutuksesta ja joissakin tapauksissa potilasvahinkovakuutuksesta.

Myös autismi on yhdistetty rokotteisiin: autismi oli harvinainen ennen laajoja, vuonna 1991 aloitettuja rokoteohjelmia, johon kuuluivat mm. hepatiitti B ja HiB rokotteet.

Uuden tutkimuksen mukaan lapsille rutiininomaisesti annettu pneumokokkirokote on aiheuttanut lääkkeille vastustuskykyisen keuhkokuumemuodon. Ilmiselvää onkin, että pneumokokkirokotteiden käyttöönotto on johtamassa entistä suurempaan riskiin saada keuhkokuume, sillä se tuottaa lääkkeille entistä vastustuskykyisempiä kantoja sekä vaikeammin hoidettavia tautimuotoja.

Lisäksi eräässä yhdysvaltalaisessa tutkimuksessa tarkasteltiin rokotettuja ja rokottamattomia lapsia 17,674 lapsen kohderyhmällä. Tuloksista kävi ilmi, että rokotetuilla lapsilla esiintyi 120% enemmän astmaa kuin rokottamattomilla, sekä rokotetuilla pojilla 317% enemmän ADHD:tä, 185% enemmän neurologisia häiriöitä ja 146% enemmän autismia kuin rokottamattomilla pojilla.

Yleisesti vallalla olevan käsityksen mukaan on rokotusten ansiota, että aiemmat yleiset tartuntataudit sekä niiden aiheuttamat vakavat jälkitaudit, vammautumiset ja kuolemat ovat nykyään harvinaisia. Tilastot kuitenkin kertovat toista; monien tartuntatautien esiintyvyys oli jyrkässä laskussa jo ennen laajamittaisia rokotuksia. Polion ja kurkkumädän kohdalla rokotteiden käyttöönotto jopa hidasti tautien luonnollista katoamista. Terveyttä saivat aikaan parempi ravitsemus ja hygienia.

Tällä hetkellä minkään rokotteen ei voida täysin varmasti sanoa olevan turvallinen, sillä kaikki aiheuttavat sivuvaikutuksia eikä yhdelläkään rokotteella ole tehty pitkäaikaistutkimuksia. Vuodesta 1920 lähtien ilmestyneestä, lääketieteellisestä aikakauslehti Index Medicuksesta käy lisäksi ilmi, ettei yksikään rokote anna todistettavasti suojaa vaan päinvastoin – rokotteet voivat aiheuttaa sivuvaikutuksia, jotka ovat vaarallisempia kuin itse taudit, joita niiden on määrä torjua.

Lähteet:

http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2011/07/10/this-shocking-fact-is-never-disclosed-on-any-vaccine-informed-consent-form.aspx?e_cid=20110710_SNL_Art_N

http://riikkasoyring.puheenvuoro.uusisuomi.fi/43042-rokotteiden-historiaa-ja-uutta-tietoa

http://riikkasoyring.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2010/06/08/h1n1-huijaus-ja-jalkipuinti-piikitellen

http://fi.wikipedia.org/wiki/Rokotusten_haittavaikutukset

http://www.naturalnews.com/SpecialReports/VaccinesFullStory/v1/VaccineReport-EN.pdf

http://www.accessexcellence.org/AE/AEC/CC/vaccines_how_why.php

http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=dlk00799

http://www.vaccinationnews.com/dailynews/may2001/whatsinvax.htm

http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=dlk00798

http://articles.mercola.com/sites/vitalvotes/archive/2011/07/08/vaccine-increases-narcolepsy-by-660-percent.aspx

http://www.rokotusinfo.fi/tekstit/r_kaytanto_html

http://articles.mercola.com/sites/vitalvotes/archive/2011/07/08/vaccine-increases-narcolepsy-by-660-percent.aspx

http://www.rokotusinfo.fi/rokotteet/sikainfluenssa_html

http://www.suojaudu.fi/?id=311

http://www.ktl.fi/portal/suomi/julkaisut/kansanterveyslehti/

Yves Delatte, Rokotukset.

24 kommenttia

 1. ”Yleisesti vallalla olevan käsityksen mukaan on rokotusten ansiota, että aiemmat yleiset tartuntataudit sekä niiden aiheuttamat vakavat jälkitaudit, vammautumiset ja kuolemat ovat nykyään harvinaisia. Tilastot kuitenkin kertovat toista; monien tartuntatautien esiintyvyys oli jyrkässä laskussa jo ennen laajamittaisia rokotuksia.”

  Siis kuolleisuus oli jyrkässä laskussa. Mikrobien löytäminen ja niiden yhdistäminen taudinaiheuttajiin mahdollisi lääketieteen edistymisen tautien hoidossa ja ehkäisyssä. Se pelasti lukemattomia henkiä. Tautien esiintyvyys lopahti vasta rokotuskampanjoiden jälkeen.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 2. Vanhojen kanssa jutellessa tulee kaksi suurta tappajaa aina puheeksi.
  Hinkuyskä ja tuberkuloosi.

  Tuberkuloosin nujertamisessa auttoi hygienia- ja asuinolojen kehittyminen, joskin rokotukset
  olivat tärkeässä asemassa.

  Hinkuyskä talttui rokotuksilla.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 3. Yleensä kaikista lääkkeistä on enemmän haittaa kuin hyötyä. Maailmassa on aivan liikaa väkeä, yli kuusi miljardia. Jos lääkkeitä ei käytettäisi ja ihmisten annettaisiin elää luonnollisesti, auttaisi se maapalloa selviämään. Ihmisten eliniän ennuste on lääkkeiden vuoksi länsimaissa aivan liian korkea. Ihmisten luonnollinen elinikä olisi n 30-50 vuotta. Luonnolliset sairaudet karsisivat kaiken ikäisiä, mutta silloin juuri hyvä kuntoisimmat selviäsivät ja jaksaisivat myös työskennellä tehokkaasti.

  Ehdottaisin että perustettaisiin luonnonihmisten yhdistys myös meille. Siinä ihmiset sitoutoisivat vain luonnolliseen elämään ja kieltäysivät kaikista lääkkeistä ja koululääketieteen hoitomuodosta.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
  1. Niinpä.
   Olisikin tosi kovisten klubi, tunnustan olevani liian nössö moiseen.

   Yleensä umpilisäkkeen tulehtuessa tms. leikkaussali yllättäen kelpaa
   kovimmallekin luonnonmukaisen elämän kannattajalle.

   Plusääni(0)Miinusääni(0)
 4. ” Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL), joka vastaa maamme rokotusohjelmasta, saa suurimman osan rahoituksestaan lääkeyhtiö GlaxoSmithKlinelta (6 miljoonaa euroa) ja vain pieni osa (1 miljardia euroa) tulee valtiolta.”

  Enon matikan mukaan toi 6 miljoonaa ei kyllä ole suurempi summa kuin 1 miljardia.
  Vertaa itse:
  6000000 ( kuusi miljoonaa )
  1000000000 ( yksi miljardi )

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 5. Jaa, että oikein abortoiduissa sikiöissä rokotteita valmistetaan? Ei nyt sentään.

  1960 luvulla kehitettiin kaksi kasvatussolulinjaa ja ainakin toiseen käytettiin laillisesti – ei pakottamalla – abortoidusta sikiöstä saatuja soluja. Näitä soluja voi käytännössä kasvattaa laboratoriossa loputtomasti ja ne tarjoavat mainion työkalun rokotteiden kehittelyyn. Näin ei tosin toimita läheskään kaikkien rokotteiden kanssa, influenssaviruksille kelpaa kasvualustaksi ihan tavallinen raaka kananmuna ja sen sisältämät ainekset.

  Samankaltaisia kuolemattomia solulinjoja on ollut olemassa jo kymmeniä vuosia, esim. HeLa -solut, joiden alkulähteenä oli syöpään kuollut Henrietta Lacks. Nyt näitä syöpäsoluja käytetään erilaisissa soluprosessien tutkimuksissa.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 6. Todella erinomainen artikkeli. Influenssarokotteet on myös todettu tutkimuksissa tehottomiksi. Itse asiassa influenssa tulee herkemmin juuri niille, jotka ovat ottaneet rokotteen. Epäilevien kannattaa kysyä niiltä, jotka ovat ottaneet influenssarokotteen. Rokotteet ovat suuri bisnes lääketehtaille ja kansa maksaa ottamansa rokotukset heikentyneellä terveydellään.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
  1. Tutkimus: Influenssarokotus ehkäisee sydänkohtauksia 21.9.2010 12:13 Duodecim

   Influenssarokotuksen ottavat saattavat säästyä sydäninfarktilta
   muita todennäköisemmin, kertoo tuore brittitutkimus. Parhaan suojan saa kun rokotuksen ottaa ennen
   marraskuuta.

   Tulokset vahvistavat käsitystä, jonka mukaan hengitysteiden infektiot voivat altistaa sydäninfarkteille.
   Brittien tutkimukseen osallistui 16 000 sydänpotilasta, jotka olivat olleet vähintään 40-vuotiaita
   ensimmäisen infarktin saadessaan. Heitä verrattiin 63 000 terveeseen verrokkiin. Kummassakin ryhmässä noin puolet oli saanut influenssarokotuksen edeltävän vuoden aikana, ja heillä infarktiriski
   todettiin viidenneksen pienemmäksi kuin rokottamattomilla.

   Plusääni(0)Miinusääni(0)
  2. ”Tehottomiksi” ?? Eikö se ole tehokas jos se estää joutumasta sairaalaan. 75% vähemmän joutuu sairaalaan rokotettujen joukosta:

   ”full immunization against flu provided about a 75 percent effectiveness rate in preventing hospitalizations from influenza complications in the 2005-6 and 2006-7 influenza seasons”
   http://en.wikipedia.org/wiki/Influenza_vaccine#Effectiveness_of_vaccine

   Kaikkein vanhimmilla ongelma on heikko immuunisysteemi, se ei taho herätä (edes) rokotteeseen, siksi heillä tehokin jää heikommaksi. Joko pitää käyttää suurempaa annosta tai jotain tehokasta adjuvanttia.

   Plusääni(0)Miinusääni(0)
 7. Lähteestä (ja kirjoittajastakin) puheenollen..

  Anne U:n käyttämä lähde Joseph Dr. Mercola on sanonut että HIV ei aiheuta AIDS:ia.

  ”Mercola has been outspoken in his views that HIV is not the cause of AIDS,[32″ …
  ” A 2006 BusinessWeek editorial criticized Mercola’s marketing practices as ”relying on slick promotion, clever use of information, and scare tactics.”[4] Mercola has also received three warning letters from the FDA for violations of U.S. marketing laws.”
  http://en.wikipedia.org/wiki/Joseph_Mercola

  Liukas bisnesmies joka myy humbuugia? Eikä vain harmitonta vaan joskus jopa tappavaa humbuugia?

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
     1. Päätöksentekoasi ehkä helpottaisi (tai vaikeuttaisi?) se havainto, että sekä Anne Ukkosen että Riikka Söyringin lähteenään käyttämän Naturalnews.com:n päätoimittaja ja yksi Naturalnews.tv:n perustajista, Mike Adams (kuten koko tuo saittikin), on myös sitä mieltä AIDS on myytti ja HIV ei aiheuta AIDS:ia.

      http://www.naturalnews.com/027354_AIDS_immune_system.html
      ”The AIDS myth exposed” ,,,”There is no such thing as a virus that ”causes” AIDS,”

      (Ja tämä monen suomalaisenkin rokotevastustus-luonnonlääkeväen mielisaitti antaa jatkoksi runsaasti lisälinkkejään miten ”AIDS on suuri huijaus”, ”AIDS petos” jne.).

      Plusääni(0)Miinusääni(0)
 8. Toki tilastoja saadaan kaunistelua, kun muutetaan sairauksien nimiä. Polio tunnetaan nykyään nimillä aseptinen meningiitti, Guillain-Barrén oireyhtymä, beriberi, pellagra, krooninen väsymysoireyhtymä, ECHO-virus, palsy ja selkäydinkalvojen tulehdus. 170 sairauden oireet sopivat polioon. Isorokko tunnetaan nykyään apinarokkona.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
  1. Mutta mm. beriberi ja pellagra eivät ole tarttuvia tartuntatauteja.
   Vuonna 1963 ruotsalainen merimies tuli Australiasta Indonesian ja Intian kautta Tukholmaan ja toi tullessaan isorokon. Tukholmassa levisi paniikki, kaupunki pysähtyi ja kaikki lopulta pysyivät 4:n seinän sisällä joka viranomaistoimien (laajojen massarokotusten) ohella varmaan osaltaan pelasti epidemialta, vain 27 ehti saada tartunnan ja 4 kuolla.

   Minun on vaikea kuvitella samaa esim. beriberistä tai pellagrasta..

   Apinarokko erottuu isorokosta vaikka DNA:ta sekventoimalla, eikä ole tähän asti tarttunut ihmisestä toiseen.

   Plusääni(0)Miinusääni(0)
 9. Isorokko ei tarttunut ihmisestä toiseen. Tohtori Charles A.R. Campbell huomasi vuonna 1900, että isorokko ei tartu ihmisestä toiseen, vaan sairaus sai alkunsa luteista.

  ”Smallpox is about as contagious as stumbling over a rock. Dr. Herbert M. Shelton slept in the same bed with his brother while the latter was in the so-called infectious stage with vesicles all over. Yet Dr. Shelton did not develop smallpox.”—Dr. Vivian Virginia Vetrano

  ”Dr Rodermund, a physician in the state of Wisconscin, created a sensation by smearing his body with the exudate of smallpox sores in order to demonstrate to his medical colleagues that a healthy body could not be infected with the disease. He was arrested and quaratined in jail, but not before he had come into contact with many people. Not a single case of smallpox developed through this ”exposure”….I have …handled intimately thousands of cases of contagious diseases, and I do not remember a single instance where any of us was the least affected by such contact.”—Henry Lindlahr MD

  Apinarokkoa kutsuttiin alunperin variolaksi, mikä tarkoittaa isorokkoa. Afrikassa apinarokkoa kutsutaan variolaksi. Kyseessä on sama sairaus. Täsmälleen samat oireet molemmissa sairauksissa. Kukaan ei pysty sanomaan, mitä eroa on isorokkopotilaalla ja apinarokkopotilaalla.

  ”Human monkey pox: its clinico-epidemiological characteristics” (Zh. Mikrobiol. Epidemiol. Immunobiol. vol. 6, June 1988, pp. 23-30): During the course of the smallpox eradication programme, a new eruptive disease clinically resembling smallpox was discovered in Zaire…the virus can be transmitted from man to man.”

  Maailma on menossa yhä hullumpaan suuntaan. 131 lasta pakotettiin ottamaan rokotteita aseilla uhaten Malawissa: http://www.malawivoice.com/latest-news/131-children-vaccinated-at-gunpoint-in-nsanje

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
  1. Isorokkovirus ja apinavirus ovat eri lajisia viruksia.

   -Isorokkoviruksen [variola virus] genomin koko on n. 185-187 kb kun apinarokko-viruksen [monkeypox virus] genomin koko on isompi, n. 197-200 kb. [1]

   -Isorokkoviruksessa on 191 geeniä kun apinarokko-viruksella on 193 geeniä.[2]

   -Isorokkoviruksen DNA eroaa keskeisimmissäkin entsyymikohdissa 100%-96.3% = 3.7% apinarokkoviruksen DNA:sta, muista osista puhumattakaan, joissa erityisesti virulenssia(taudinaiheuttamiskykyä) ja isäntäspesifisyyttä koskevissa osissa oli isot eroavuudet.[3]

   -Ks. myös [4]:n otsikko: ”Multiple genetic differences between the monkeypox and variola viruses”

   [1] VIRB-virusgenomi tietokanta
   [2] http://www.bookrags.com/tandf/orthopoxvirusesmonkeypox-cowpox-tf/
   [3] http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11734207
   [4] Multiple genetic differences between the monkeypox and variola viruses
   http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12134509

   Plusääni(0)Miinusääni(0)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat