Roskaruoka riistää miehisyyden

Mitä epäterveellisempi ruokavalio, sitä matalampi on miehen testosteronitaso, kertovat Kentuckyn ja Pohjois-Teksasin yliopistojen tutkijat.

Testosteroni on sukupuolihormoni, jota on sekä miehen että naisen kehossa. Miesten testosteronitasot ovat korkeammat kuin naisten. Hormoni esimerkiksi tekee miesten äänestä matalan ja vaikuttaa lihasten kehitykseen. Sillä on myös suuri merkitys sukupuolielämälle.

Matala testosteronitaso voi aiheuttaa sydänsairauksia, diabetesta ja ylipainoisuutta. Keski-iässä testosteronin määrä kehossa alkaa laskea luonnollisista syistä.

Uudessa tutkimuksessa haastateltiin 147:ää 44-vuotiasta miestä. He kertoivat ruokavaliostaan, joka luokiteltiin joko terveelliseksi tai epäterveelliseksi. Mittarina toimi muun muassa vihannesten, hedelmien, kalan ja siipikarjan osuus ruokavaliossa. Jos haastateltava söi niitä säännöllisesti paljon, hänen ruokavalionsa määriteltiin terveelliseksi. Epäterveellinen ruokavalio sen sijaan sisältää paljon punaista lihaa, pikaruokaa ja rasvassa paistettua ruokaa. Tutkijat mittasivat jokaisen haastatellun testosteronitason.

Selvisi, että epäterveellisesti syövien keski-ikäisten testosteronimäärä laski huomattavasti nopeammin kuin terveellisesti aterioivien.

Tutkijat ovat sitä mieltä, ettei matalasta testosteronitasosta kärsivien keski-ikäisten kannata sännätä heti hormonihoitoihin, joissa ihmisen kehoon ruiskutetaan keinotekoisia hormoneja. Hormonihoidoista on tulossa suuri bisnes, vaikka niiden sivuvaikutuksista on vasta hyvin vähän tutkimustietoa. Se tiedetään, että testosteronihoitoja ottavilla iäkkäillä miehillä on kaksinkertainen riski saada sydänkohtaus.

Hormonihoitojen sijaan muutos kannattaa aloittaa kotikeittiöstä. Tämä on turvallinen ja luonnonmukainen valinta.

Natural News

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat