Ruotsin liikennevirasto kieltää joulukadut ”turvallisuuden nimissä”

Ruotsin televisiokanava SVT kertoo, että Ruotsin liikennevirasto (Trafikverket) ei salli enää kuntien pystyttää jouluksi perinteisiä valoja katupylväisiin. Viranomainen hallinnoi, että monet kaupungit jäävät täysin ilman jouluvaloja.

Ruotsi kieltää perinteiset jouluvalot ”turvallisuuden” nimissä. Tänä vuonna nuo valot ovat riski, kun aiemmin ne eivät ole aiheuttaneet uhkaa.

Ruotsin liikennevirastosta Eilin Isaksson moittii, että jouluvalojen valmistajat eivät ole laskeneet jouluvalojen painoa, minkä vuoksi liikenneviraston täytyy kieltää ja poistaa valot.

Ruotsalaisille annetaan uskottavaksi, että jouluvalot ovat liian painavat metallipaaluille, kun puiden oksat ovat aiemmin kantaneet näitä valoja.

SVT haastatteli Bengt Palmquistia, joka on ollut vastuussa Jönköpingin läänissä sijaitsevan Hestran kunnan joulukadusta. Hänen yhteisönsä on koristanut pääkadun valoilla ja joulutähdillä jo 20 vuotta. Nyt liikennevirasto kieltää pylväiden koristamisen.

”Jokainen, jolle olen puhunut tästä, on ollut ahdistunut tästä. Mielestäni tämä on isku pieniä yhteisöjä vastaan. Mielestäni hieman liioittelua.”

Gislavedin kaupunginjohtaja Marie Johansson arvostelee Ruotsin liikenneministeriötä, että sen olisi pitänyt keskittyä tärkeämpiin kysymyksiin.

”Luulen melkein, että tämä on hölynpölyä kysymyksenä. Meidän kunnassa on ongelmana, että kunnon aidat puuttuvat, minkä tähden ihmisiä kuolee eläinten hyppiessä teille. Mielestäni tämä on tärkeämpi kysymys Ruotsin liikennevirastolle, kuin että he sammuttavat meidän jouluvalot.”

”Vaarana on, että jo joulumarkkinat ovat tummat ja mustat, jotka eivät kutsu siten ketään, niin ihmiset haluavat mennä muualle. Mielestäni tämä on erittäin vakava.”

Eilin Isaksson tuomitsee perinteiset jouluvalot, koska pitää niitä turvallisuusriskinä.
Eilin Isaksson tuomitsee perinteiset jouluvalot, koska pitää niitä turvallisuusriskinä.

Loukkaavatko jouluvalot muslimeita?

Liikenneviraston kiellon jälkeen mediassa on viitattu muslimeihin, joiden pelätään loukkaantuvan jouluvalojen tähden.

Turvapaikanhakijoiden seurauksena muslimeita on nyt enemmän kuin koskaan Ruotsissa.

Näin kommenteissa on muistettu, että Ruotsalainen piispa on myös kannattanut kristillisen merimieskirkon ristien poistamista ja korvaamista muslimien symboleilla.

 

Julkaistu alunperin MV-lehdessä.

10 kommenttia

 1. Joulu vetelee viimeisiään ruotsissa ja suomessa. Onhan molemmissa maissa ns. ”ryömintavaihde” päällä.

  Plusääni(9)Miinusääni(0)
 2. Haha muslimit saa ruotsalaisista erinomaisia palvelijoita itselleen.

  Ei käy sääliksi, ruotsalaiset ovat aina puhuneet suomalaisista todella törkeällä tavalla. Viihdyttävää katsella öykkäreiden alennustilaa.

  Plusääni(11)Miinusääni(3)
 3. Espanjalaisesta julkaisusta vielä.

  Espanjalainen Interpol oli varmaan ihan ”mitä ttua?” kun suomalainen poliisi laittaa viestiä että pliis tutkikaa ”tekijänoikeusrikkomuksia”, ”rahankeräysrikoksia” ja ”kunnianloukkauksia”. Siis ei edes ryöstöjä, vaan ”rahankeräysrikoksia”, eli siis kun laittoi jonkun Donate-linkin johonkin sivustoon jossain.

  Kun normaalisti Interpol on tutkimassa ihmis-, huume- ja asekauppaa ja kaikkea siihen liittyvää.

  Esimerkiksi alle kymmenen vuotta sitten Italiassa paikallinen ryhmä oli ostamassa ilotyttöjä Itä-Euroopan maista. Sitten tyttöjä huumattiin jotta eivät pakenisi. Heitä käytettiin niin kauan kuin pystyivät työskentelemään jonka jälkeen tytöt tapettiin ja ruumiit hävitettiin. Jep, tällaista siis turvallisessa ja sivistyneessä Italiassa. Sellainen voisi hyvinkin kiinnostaa Interpolia, Interpol luotiin juuri näitä tapauksia varten.

  Sitten suomalainen virkamies on ihmeissään miksi Interpol ei totellut. Suomalainen virkamies ei ymmärrä että ei riitä että käyttää sitä Interpol-kanavaa, se ei ole mikään lampunhenki joka *simsalabim* toteuttaa kaikki toivomukset.

  Plusääni(5)Miinusääni(0)
 4. Miten alas voi vaipua.

  Ruotsi häpäisee itsensä.

  Luulisi että kysymyksessä on vitsi, mutta kun ei ole.

  Olen sanonut tästä usein aikaisemmin, ja sanon taas:
  Ruotsista on tulossa vaarallinen tukikohta jihadismille. Suomen on oltava varuillaan.

  Plusääni(7)Miinusääni(0)
 5. Onhan se toisaalta sääli jos sitä ruotsalaista (oliko se Uppsalassa vai Gävlessä, no jossakin kuitenkin) isoa komeaa olkipukkia ei enää rakennettaisikaan tänä joulun alla poltettavaksi…

  Plusääni(1)Miinusääni(0)
 6. ”Ruotsalainen piispa on myös kannattanut kristillisen merimieskirkon ristien poistamista ja korvaamista muslimien symboleilla.”

  Mitäpä tuolla väliä, koska samaa haskaa ne ovat molemmat juutalaisuuden mädättämä Kristinoppi ja Islam.

  Plusääni(1)Miinusääni(0)
  1. Jeesuksen Kristuksen ristikö poistettavaa haaskaa! Pilkkaamalla Vapahtajaamme syöksette itsenne, Suomen ja Suomen kansan häviöön, perikatoon. Teillä ei ole Isää Jumalaa. Olette ytimiä myöten perkeleessä (ilmenee ”omana minänä”, ”omana tahtona”, ”omana järkenä” jne.; perkelehän vaikuttaa sydämestä ohjaten sieltä kaiken jumalattomassa).

   ”Kuka ikinä kieltää Pojan, hänellä ei ole Isääkään” (1. Joh. 2:23);

   ”Sillä monet, joista usein olen sen teille sanonut ja nyt aivan itkien sanon, vaeltavat Kristuksen ristin vihollisina; heidän loppunsa on kadotus, vatsa on heidän jumalansa, heidän kunnianaan on heidän häpeänsä, ja maallisiin on heidän mielensä” (Fil. 3:18-19).

   Plusääni(1)Miinusääni(2)
 7. Voi jumalauta tätä mädätyksen määrää, eikö tämä ikinä lopu!

  Ilmeisesti meidän pohjolassa asuvien alkuperäisväestön kaikki kulttuurillinen, filosofinen ja uskonnollinen perintö halutaan tuhota näiden kulttuurimarxististen saastakasojen työn kautta.

  Ei perkele, tälle toiminnalle ei pidä antaa tuumaakaan periksi.

  Plusääni(2)Miinusääni(0)
 8. Islam kieltää myös musiikin, siis kaiken musiikin sekä ihmisten ja eläinten kuvaamisen piirtämällä, maalaamalla tai valokuvaamalla. Miten nämä kiellot tulevatkaan käytännössä vaikuttamaan meidän elämäämme. Jouluvalot ovat ilmeisesti liikaa muslimeille jostain syystä. Jos joulumarkkinoita ei saa valaista vesittyvät koko markkinat. Ilmeisesti tämä oli se tarkoitus, joulun vieton estäminen.

  Plusääni(1)Miinusääni(0)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat