Ruotsissa on nyt enemmän syyrialaisia kuin suomalaisia

Suomalaiset ovat olleet toisesta maailmansodasta lähtien suurin ulkomaalaisryhmä Ruotsissa. Nyt sen aseman ovat ottaneet lähi-itäläiset Syyriasta.

Ruotsin väestökanta muuttuu vauhdilla. Toisen maailmansodan jälkeen Suomesta Ruotsiin muutti paljon suomalaisia. Vuoden 1980 paikkeilla Ruotsissa oli noin 250 000 Suomessa syntynyttä asukasta.

Ruotsin tilastokeskus ilmoittaa, että asiassa on tapahtunut historiallinen käänne. Tämän vuoden maaliskuussa Ruotsissa oli kirjautuneena 158 443 syyrialaista, kun Suomessa syntyneitä oli 152 870.

“Luku ei pidä sisällään turvapaikanhakijoita”, kertoo Ruotsin tilastokeskuksen tutkija Tomas Johansson.

Syyrialaisten määrä kasvoi voimakkaasti turvapaikanhakijakaaoksen jälkeen. Vuonna 2012 maassa oli 27 510 syyrialaista, kun viime vuonna jo 50 000 syyrialaista oli kirjattu maassa asuvaksi.

Tomas Johanssonin mukaan suomalaisten määrä Ruotsissa vähenee jatkossakin, sillä iso osa suomalaisista on nykyään eläkeläisiä.

 

Julkaistu alunperin MV-lehdessä.

Lue myös: Henkilötarkastukset lopetettiin Ruotsin rajalla – voimakas kasvu turvapaikanhakijoiden määrässä

1 kommentti

 1. Näin tulee käymään kaikissa Euroopan maissa joihin päästetään valtoimenaan roskaväkeä afrikasta ja lähi-idästä. Valkoiset Eurooppalaiset jäävät vähemmistöön omissa maissaan.

  Suomi Ensin mielenosoitusta EI SAA siirtää pois Rautatientorilta.

  Suomi ja suomalaiset tulevat ennen kaikenkarvaisia maahantunkeutujia(jotka viekkaasti ovat olevinaan kylässä).

  Suomi Ensin porukka on toiminut hienosti ja esimerkillisesti koko mielenosoituksen ajan.

  Maailma kylässä ahneuksissaan haluaa työntää pois oman kansan, vieraiden tieltä. Kaisaniemi ei riitä vaan vielä pitää änkeä Rautatientorille.

  Nyt on noustava tällaista mielivaltaa vastaan. Kaikki Vastarinnan ja Odinien joukot paikalle sekä kaikki kansallismieliset pitämään mielenosoitusta paikallaan.

  Ennen kuin Suomi Ensin mielenosoitus siirtyy metriäkään, on laittomien matujen purettava leirinsä pois.

  Plusääni(7)Miinusääni(2)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat