Säteily on tupakkaperäisten syöpien suurin syy

Kaikista syövistä 25 – 30 % on todettu johtuvan tupakanpoltosta. Olisi hyvin mahdollista välttää tupakasta johtuvaan syöpään sairastuminen, mutta mitä jos tupakka itsessään ei olisi niin vaarallista?

Mitä, jos tupakassa oleva myrkyllinen aines olisikin ollut tupakkateollisuuden tiedossa jo yli 40 vuoden ajan ja he tietäisivät, miten poistaa se, mutta eivät sanoisi tai tekisi mitään? Kaikki tämä vain siksi, että tupakka olisi riippuvuutta aiheuttavaa ja myisi paremmin.

Vuonna 1998, Suurten Tupakkaoikeudenkäyntien seurauksena, tuli julkisuuteen suurten tupakkayhtiöiden sisäinen asiakirja, joka paljasti tupakkateollisuuden olleen tietoinen tupakassa olevasta radioaktiivisesta aineesta jo vuonna 1959. Vuonna 1964 jäljitettiin syövän aiheuttajaksi polonium 210-isotooppi, jota miljoonat tupakoitsijat hengittävät sisäänsä tietämättään tänäkin päivänä.

Polonium 210 on uraanin hajoamissarjan radioaktiivinen isotooppi, jota löytyy myös luonnosta hyvin pieniä määriä. Tavallisimmin isommat keskittymät ovat kuitenkin erilaisten teollisuusmuotojen saastetta, kuten uraanimalmin kaivaminen tai hiilivoimalat. Itse asiassa hiilivoimalan hiilipöly ja noki kantavat ympäristöön sata kertaa enemmän säteilyä kuin vastaavan energian tuottama ydinvoimala. Olettaen tietysti, että voimala pysyy kunnossa, eikä tuhoudu, kuten Tshernobyl tai Fukushima.

Vastaavasti ydinaseet ja köyhdytetyllä uraanilla ladatut ammukset tuottavat ympäristöön radioaktiivisia aineita, myös Polonium 210:tä. Riippumatta lähteestä tupakkakasveilla on taipumus valikoida maaperästä ja sitoa poloniumin 210-isotooppia vaarallisilla – jopa tappavilla – pitoisuuksilla. Tupakasta löytyvät polonium 210 –pitoisuudet ovat melko tasaisia ajasta ja paikasta riippumatta.

Jonkin aikaa sitten julkaistiin ”Nikotiini- ja Tupakkatutkimus” –lehdessä seuraava tiivistelmä tästä historiallisesta tosiasiasta:

Tupakkateollisuus ei ollut ainoastaan tietoinen mahdollisesta syövälle altistumisesta tupakoitsijoiden keuhkoissa, vaan tekivät myös pitkän ajan laskelmia (25 vuotta) tupakansavun sisältämien hiukkasten aiheuttamasta säteilyannoksesta. Omat laskelmamme täsmäävät hyvin heidän laskelmiinsa, joissa todettiin radioaktiivisten hiukkasten säteilyn aiheuttavan vuodessa tupakoitsijoiden keskuudessa 120 – 138 keuhkosyöpäkuolemaa tuhatta kohden.

Nämä löydökset osoittavat tupakkateollisuuden olevan kirjaimellisesti murhanhimoinen voitontavoittelussaan, sillä he tiesivät, miten estää tämä ongelma, mutta päättivät olla ryhtymättä siihen, koska se olisi vähentänyt tupakan aiheuttamaa riippuvuutta (ja siten tuottoja):

Vuonna 1980 keksittiin hapolla pesemisen poistavan tehokkaasti Polonium 210:n tupakanlehdistä. Toimenpidettä ei kuitenkaan otettu käyttöön, sillä tupakkateollisuus oli huolissaan happopesun ionisoivan nikotiinin ja tekevän siitä huonosti aivoihin imeytyvän, mikä estäisi nikotiiniriippuvuuden syntymisen.
Polonium 210 on keholle äärimmäisen myrkyllistä hengitettynä tai nieltynä. Se on 4500 kertaa myrkyllisempää kuin radium 226 ja 400 kertaa radioaktiivisempaa kuin uraani 238.

Tällaiset radioaktiiviset aineet säteilevät kehoon joutuessaan alfahiukkasia, jotka ovat kuin biologinen vastine kenttätykille, joka tuhoaa soluja, muuttaa DNA:ta ja aiheuttaa muita peruuttamattomia vaurioita soluille. Vasta viime vuosina on alettu ymmärtää kehon sisällä tapahtuvia alfasäteilyn vaurioita, joten toisen maailmansodan jälkeiset gammasäteilyn turvakäytännöt eivät ole valmistaneet meitä tupakansavun aiheuttamille sisäisen radioaktiivisen säteilyn vaaroille. Alfasäteilyn suhteellinen biologinen tehokkuus (RBE) on 20 kertaa suurempi kuin gammasäteilyllä.

Vuonna 2010 ”Health Physics” –lehdessä julkaistun katsauksen mukaan ”pelkästään Yhdysvalloissa vuosien 2000 ja 2004 välillä tupakan polttamisesta on aiheutunut vuosittain 443 000 kuolemaa ja 5 miljoonan elinvuoden menetys.” Katsauksessa todettiin myös, että amerikkalaisten ”tupakoitsijoiden yhteensä saama säteilyannos on 36 kertaa suurempi kuin kaikkien ydinvoimaloiden, ydinasetehtaiden ja ydinkäyttöisten alusten työntekijöiden vuosittain saama säteilyannos yhteensä.” Ei ole siis yllättävää, että tupakka-askien kylkeen on ehdotettu säteilystä varoittavaa merkkiä.

 

Alkuperäinen artikkeli:

http://www.greenmedinfo.com/blog/radiation-found-be-1-cause-tobacco-related-cancer

4 kommenttia

 1. Tärkeä asia, josta on näköjään tehokkaasti vaiettu. Tosiasia on myös, että savukkeisiin lisätään satoja eri kemikaaleja, joista osa on sellaisia, joiden tarkoitus on yksinkertaisesti lisätä riippuvuutta. Myynnissä on myös lisäaineeton savukemerkki, mutta siitä ei tiedetä, kun savukkeita ei saa mainostaa. Joku on todennut, että polttamalla lisäaineetonta tupakkaa, siihen ei ole syntynyt riippuvuutta. Joku toinen on todennut, että siirtymällä tavallisista savukkeista lisäaineettomiin savukkeisiin onkin ilmaantunut vieroitusoireita, joiden parantamiseen on tarvinnut polttaa tavallisia savukkeita. On todella outoa, että kun elintarvikkepakkauksissa pitää mainita kaikki käytetyt lisäaineet, savuketupakkaan saa vapaasti lisätä erilaisia myrkkyjä ilman mitään mainintaa pakkauksessa!

  Plusääni(2)Miinusääni(2)
 2. Artikkeli puhuu myös aika pehmosia..

  Polonium-210 kyllä esiintyy tupakassa ja sen osuuden on tupakkatehtaat salailleet, joo.
  Mutta kuka tahansa joka lukee tästä aiheesta kuulun Scientific Americanin artikkelin ..

  Briann Rego: Radioactive Smoke: A Dangerous Isotope Lurks in Cigarettes, Scientific American, Jan 2011

  ..huomaa että kyse on muutamasta tuhannesta jenkistä vuosittain ja tupakka tappaa 300-400 000 vuosittain joten säteilevän radioaktiivisen poloniumin osuus on tuosta vain 1% luokkaa. Tupakankasvattajille tässä on se painostus että lannoitteena pitäisi käyttää uraanivapaampaa fostaattia ja se voi käydä viljelijän+tupakkayhtiön kukkarolle.

  Sama uhka koskee myös salaatinviljelijöitä jne joiden lehtiin voisi kertyä poloniumia uraanipitoisesta lannoitteesta. Uraani kun on tykännyt kerääntyä fosfaattiesiintymiin jopa 100x mutta tietääkseni tätä valvotaan ja Suomeen pyritään tuomaa uraanivapaampaa lannoitetta.

  Tupakassa on suuri syöpä-syypää on poltettaessa syntyvä voimakas karsinogeeninen yhdiste
  bentso(a)pyreeni, joka aiheuttaa ihosyöpää myös nuohoojille. Aina kun puu, tupakka, hiili, grilliruoka, paistopihvi tai muu orgaaninen palaa alhaisella lämmöllä tuota karsinogeeniä syntyy.

  ”In 1996, a study was published that provided the clear molecular evidence conclusively linking components in tobacco smoke to lung cancer.[7] Benzo[a]pyrene, found in tobacco smoke (including cigarette smoke), was shown to cause genetic damage in lung cells that was identical to the damage observed in the DNA of most malignant lung tumours.”
  http://en.wikipedia.org/wiki/Benzo(a)pyrene

  Plusääni(2)Miinusääni(0)
 3. Suomen Lapissa Soklin fosfaattialueella, josta siis fosfaattia myytäisiin lannoitteeksi,
  on myös korkea uraanipitoisuus, ehkä 25-60 ppm ?
  (Normaalisti Suomen kallio- ja maaperässä about 2-4 ppm).
  Jossain ransk. lähteessä puhuttiin että 2500 tonnia Uraania on Soklissa odottamassa 100 ppm pitoisuudella..

  2 kärpästä yhdestä erottamalla:
  -Uraanivapaata fosfaattia ja
  -tonneittain itseään uraania myytäväksi..

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 4. Tupakassa radioaktiivista ainetta,joka aiheuttaa syöpää, samoin kuin, mammografiakin, vaikka siitä ei puhutakkaan julkisesti eikä ilman . ”Tupakkateollisuus on ollut tietoinen jo vuodesta 1959 tupakassa olevasta radioaktiivisesta aineesta syövän aiheuttajana. 1964 jäljitettiin Polonium 210 – Isotooppi, jota miljoonat hengittävät sisäänsä tietämättään tänäkin päivänä.” Ei kannata olla kohtelias ja antaa tupruuttelijoiden tulla liian lähelle. Enpä ollut kuullut aikaisemmin tuollaista tupakkajuttua. Tupakka-askin kanteen tuosta pitäisi varoitys laittaa tai vaikka edes pääkallon kuva niinkuin joihinkin muihinkin myrkkyihin. Ai niin tupakkahan rikastuttaa myynnillään ”Valtiota” eihän se sovi että kansa tietää tästä tappavasta myrkystä mitään. Että se salailu jatkuu tässäkin asiassa. Onneksi on Magneettimedia joka paljastaa yhteiskunnan mätämunien salat.

  Plusääni(2)Miinusääni(1)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat