Savi parantaa sisäisesti

Useimpien mielestä saven syöminen kuulostaa pähkähullulta, mutta saven käyttö parantamiseen tunnetaan jo tuhansien vuosien takaa. Mineraalipitoista maata käytetään ulkoisesti mutakylvyissä, turve- ja savihoidoissa sekä kääreissä erilaisten vammojen hoitoon.

Sisäisesti käytettynä puhutaan saven syömisestä, mutta todellisuudessa puhdasta savea käytetään jauheena vain teelusikallisen verran litraan vettä, joka juodaan mieluiten tyhjään mahaan. Lääkekuurien yhteydessä kannattaa ottaa huomioon lääkkeiden imeytymisaika, ettei savi ime vaikuttavia aineita itseensä.

Saven terveysvaikutukset ovat moninaiset ja niistä on tiedetty jo pitkään. Tutkimuksissa on todettu saven toimivan tehokkaasti myrkkyjen ja haitallisten aineiden poistajana, ruoansulatusjärjestelmän puhdistajana, tulehdusten hoitajana ja monien terveellisten kivennäisaineiden lähteenä. Ihmiset ovat tienneet savesta pitkään, mutta saven lääkinnällisiä avuja käyttävät myös lukuisat eläimet, kuten linnut, norsut, simpanssit, rotat ja karjaeläimet, vaikka niiden ruokavaliosta ei mineraaleja puutu. Syy on siis saven muissa ominaisuuksissa.

Saven tiedetään olevan kehoa alkaloiva ja puhdistava aine, joka imee itseensä ja pintaansa kaikkia kehon epäpuhtauksia, joita saamme ilmasta, vedestä, ruoasta, lääkkeistä ja ihonhoitotuotteista sekä kehon aineenvaihdunnasta. Saven puhdistava vaikutus perustuu sen kykyyn vetää puoleensa positiivisesti varautuneita molekyylejä, jotka keräytyvät saveen ja poistuvat elimistöstä, kun savi etenee läpi suoliston. Saven molekyylirakenne ei muutu matkalla, eli kehomme ei pilko savea ja käytä sitä hyväksi kuten ruoka-aineita. Tästä syystä savi on myös hyvin tehokas myrkynpoistaja, sillä siihen imeytyneet myrkyt eivät enää palaudu elimistöön.

Saven tiedetään myös rauhoittavan ihoa ja lievittävän tulehduksia. Ientulehdukseen voidaan käyttää savipaakkua hampaan päälle tunniksi päivittäin, jolloin kipu lievittyy ja savi imee tulehduksen mukanaan. Savi poistaa kehosta bakteereja, loisia, sieniä, kemikaaleja, myrkkyjä ja auttaa torjumaan virusinfektioita. Savea on käytetty ulkoisten haavojen ja kivun hoitoon, akneen, ruoansulatuksen ongelmiin, kuten ummetukseen, ripuliin, paksusuolen tulehdukseen, mahahaavaan, peräpukamiin sekä anemiaan ja muihin ruoka-aineiden imeytymisongelmiin.

Nykypäivänä altistumme uudenlaisille myrkyille paljon aiempaa enemmän, kun joudumme kosketuksiin raskasmetallien, kemikaalien, muovien, lääkeaineiden ja myrkkyjen kanssa. Niiden täydellinen välttäminen on mahdotonta. Erityisen vaarallisessa asemassa ovat kehitysiässä olevat lapset, joiden immuunijärjestelmä saattaa olla heikko pahimpia myrkkyjä vastaan. Savea voidaan käyttää osana kaikenikäisten lasten ruokavaliota ja näin mahdollistaa tehokas suoja vaarallisia aineita vastaan tai nopea keino poistaa myrkkyjä kehosta. Saven käytöllä ei ole vaarallisia sivuvaikutuksia. Se kuitenkin imee vieraita aineita kuin sieni, joten kannattaa aloittaa vaikka puolikkaalla annostelulla, ettei ruoansulatuksen tasapaino järky, jolloin seurauksena saattaa olla hetken aikaa kova tai löysä vatsa.

Puhdasta syötävää savea löytää useimmista luontaistuoteliikkeistä. Hinnat saattavat vaihdella paljonkin, mutta itse savi on hyvin edullinen ja luonnonmukainen tapa hoitaa lukuisia vaivoja. Kannattaa välttää muoviin pakattua savea, sillä muovista saattaa imeytyä saveen haitallisiakin aineita. Savesta käytetään useimmin bentoniittisavea tai montmorilloniittisavea. Myös kaoliniittisavea, eli valkoista savea, käytetään sisäisesti, mutta sen imeytysteho on vain kolmannes bentoniitista tai montmorilloniitista. Puhdas savi ei maistu juuri miltään ja veteen sekoitettuna sitä on helppo juoda.

 

Alkuperäinen artikkeli: http://imva.info/index.php/2010/02/edible-clay/

1 kommentti

  1. Olen itse käyttänyt savea sisäisesti ainakin vuoden verran ja se on tosiaan tehokasta vatsalle ja suolistolle. Esimerkiksi suolistohiiva ja myrkylliset kuona-aineet poistuvat tehokkaasti suolistosta saven avulla. Annos minulla on vain ollut suurempi eli 1 tl savea lasilliseen vettä 2-3 kertaa päivässä. Yhdysvalloista tilattava ”Living Clay” on huipputuote.

    Plusääni(19)Miinusääni(5)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat