Kolumni: Se on ihan eri asia, kun …

Olet rikas ja omituinen. Silloin olet eksentrinen. Jos olet köyhä ja omituinen, olet kylähullu.

Sekin on ihan eri asia kun…olet rikas ja juot kuusi pulloa laatuviiniä päivittäin. Silloin olet nautiskelija ja laatutietoinen kuluttaja, joka osaa vaatia. Jos olet köyhä, olet alkoholiongelmainen.

Kun olet rikas, ja vietät päiväsi löhöillen rannalla, illat baarissa ja yöt silkkilakanoilla alati vaihtuvien kumppanien kanssa, olet suosittu tyyppi, joka osaa ottaa rennosti. Jos taas olet köyhä, olet työtävieroksuva, sukupuolisesti holtiton laiska pummi.

Jos olet rikas, kierrätät kapitaalia. Jos olet köyhä, olet vastuuton epätaloudellinen tuhlari.

Jos olet rikas nainen ja pukeudut kuin lumppu, arvostat ja haluat korostaa naisellisuuttasi. Jos olet köyhä nainen ja pukeudut lumpun lailla, olet epätoivoinen ja miehenkipeä.

Se on ihan eri asia, kun nainen kertoo kuulemansa jutun eteenpäin. Naiset juoruavat, miehet spekuloivat käytettävissä olevilla tiedoilla.

 

Jos nainen sanoo ilkeästi jollekulle, on sillä ne tai häijy luonne. Mies toteaa faktan.

Jos nainen on aktiivinen sukupuolisesti, on sillä löyhä moraali, nymfomaanin taipumukset ja epävarmuutta omasta viehätysvoimastaan sekä näyttämisen tarve. Mies on menevä ja osaa tarttua tilaisuuteen.

Jos nainen juo itsensä julkisesti humalaan, sillä petti kontrolli, se on suttuinen lumppu ynnä muutenkin kaikin puolin epäilyttävä henkilö. Vaan mies on tosimies ja rentoutuu tosimiehen tavoin.

Kun nainen kehottaa useampaan kertaan toimittamaan jonkin asian, nainen nalkuttaa. Mies painottaa asian tärkeyttä.

Kun nainen huutaa ja itkee, on sillä ne, vaikea luonne tai se on taas hysteerinen. Mies on voimakkaan tunnekuohun vallassa.

Kun nainen ei anna periksi, hän on itsepäinen. Miehellä on vakaat periaatteet.

Kun nainen lähtee tyttökaverien kanssa viikonlopuksi kylpylään, se on tuhlaamista ja jos perheessä on lapsia, perheen laiminlyöntiä. Kun mies lähtee kaveriporukalla Lappiin kalaan kolmeksi viikoksi, hän panostaa jaksamiseen arjessa. Nainen pakoilee vastuutaan, mies ottaa etäisyyttä asioihin.

Se on ihan eri asia, kun julkkis kertoo avioerostaan lehdissä. Julkkis avautuu ja haluaa jakaa kokemuksensa. Tavallinen tallaaja, tavis, valittaa ja ruikuttaa.

Kun julkkis lyö toista, on kyseessä välienselvittely (ja oikeudenkäynnin jälkeen se on muuttunut väärinkäsitykseksi). Taviksen tapauksessa sitä sanotaan väkivaltaiseksi käyttäytymiseksi.

Kun julkkis joutuu taloudellisiin vaikeuksiin ja ryyppyputkeen, hän tulee uskoon ja antaa siitä haastattelun. Tavis menee sossuun tai sortuu kossuun.

 

Kun julkkis sairastuu, on hänellä salaperäinen ja vaikea virustauti. Taviksella on ripuli.

Kun julkkis on työtön, hän katsastaa uusia mahdollisuuksia ja latautuu. Kun tavis on työtön, hän on työtön.

Ennen oli sotaväki ja sotaministeriö. Nyt on puolustusvoimat ja puolustusministeriö. Mutta se oli silloin ennen, kun oli vielä sotia eikä aggressiotonta puolustautumista ja kriisinhallintaa.

Ennen oli suurtyöttömyys ja lama. Nyt on rakennemuutos ja talouden tervehdyttäminen.

Ennen oli raiskaukset ja raiskausyritykset. Nyt on sukupuoliyhdyntään pakottaminen, pakottamisen yritys, törkeä yhdyntään pakottaminen ja lievä yhdyntään pakottaminen. Ja se on tietenkin ihan eri asia se!

Ennen oli talkoita ja yhteisvastuuta. Nyt on globalismia ja yksilöllisyyttä. Kehitystä tapahtuu, maailma avartuu. Välimatkat lyhenevät.

Ennen ei ollut tv:tä, mutta ainakin naapuri oli tuttu, olipa muutama ystäväkin. Nyt on taivaskanavat, etsin ystävää-palstat, facebookit sun muut, miljoona kaveria ja monta tapaa tutustua uusiin ihmisiin. Naapurista ei osaa sanoa, kun ei ole koskaan nähnyt, kuka ovesta kulkee. Voihan se olla kuollut asuntoonsa, aina semmoistakin lehdistä välillä näkee.

En minä voi mennä ovikelloa soittamaan, kun ei edes koko ihmistä tunne!

————

Lähdeviitteet: päivittäismedia, aikakausilehdet, formaatti-tv , psykojargoni-ohjelmat

4 kommenttia

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat