Seitsemän tietoiskua ruoansulatuksen entsyymeistä

Tuhannet elintärkeät aineenvaihdunnan prosessit ovat riippuvaisia entsyymeistä, jotka ovat välttämättömiä ruoansulatukselle, solutoiminnan ohjailulle sekä toksiinien hajottamiselle ja poistamiselle.

Riittämätön entsyymien määrä johtaa elintoimintojen häiriöihin, kroonisiin sairauksiin ja tauteihin. Nykypäivänä entsyymien puutos on yhä yleisempää. Onneksi entsyymien puutoksilta suojautuminen on yksinkertaista. Alla on listattuna seitsemän faktaa, jotka jokaisen tulisi tietää elintärkeistä entsyymeistä.

 

Mitä ovat ruoansulatuksen entsyymit?

Ne auttavat ruoansulatuksessa ja niitä muodostuu ja vapautuu luonnollisesti ruoansulatusjärjestelmässä. Entsyymit pilkkovat ruokaa, jotta elimistö voi imeyttää ravintoaineita verenkiertoon. Erilaiset ruoat tarvitsevat eri entsyymejä: lipaasit pilkkovat rasvaa, proteaasit proteiineja, amylaasit hiilihydraatteja, laktaasit laktoosia ja selluloosat kuitua.

 

Onko entsyymeillä muita tehtäviä?

Ruoansulatusjärjestelmän lisäksi entsyymit toimivat koko kehossa edistäen immuniteettia, hajottaen fibriiniä verenkierrossa, poistaen toksiineja, vähentäen veritulppia ja neutraloiden allergeeneja. Tämä mahdollistaa solujen nopeamman uusiutumisen ja edistää ihmisen terveyttä. Näitä entsyymejä kutsutaan myös proteaasientsyymeiksi.

 

Mitkä ovat entsyymien parhaat luonnolliset lähteet?

Papaija.
Papaija.

Vaikka elimistö tuottaakin luonnollisesti esimerkiksi trypsiinin ja kymotrypsiinin kaltaisia ruoansulatuksen entsyymejä, nykyaikainen ruokavalio kuormittaa elimistöä sulamattomilla tai huonosti sulavilla ruoilla, toksiineilla ja haitallisilla eliöillä.

Kahta hyvin tunnettua ruoansulatusta tehostavaa entsyymiä, papaiinia ja bromelaiinia, voi saada luonnollisesti muun muassa papaijasta ja ananaksesta. Luonnonmukaisesti viljelty ja kypsentämätön raakaravinto antaa elimistölle tarvittavia entsyymejä, jotka aktivoituvat vatsan happamassa ympäristössä.

 

Tarvitaanko entsyymilisäravinteita?

Haima tuottaa entsyymejä, mutta teolliset ja myrkylliset ruoat voivat helposti ylikuormittaa elimistön entsyymien tuotantokykyä. Luonnollisesta raakaravinnosta saa entsyymejä, mutta teollisesti tuotetusta, jalostetusta ja ylikypsennetystä ruoasta ei niitä saa. Kypsennetyissä ja jalostetuissa ruoissa itse valmistusprosessi köyhdyttää entsyymisisältöä merkittävästi, joten nykyaikainen ruokavalio ei anna elimistölle tarpeeksi entsyymejä parantaakseen ruoansulatusta tai tehostaakseen immuunitoimintaa.

 

Mitkä ovat entsyymipuutosten oireet?

Riittämätön ruoansulatuksen entsyymien määrä johtaa ruoan mädäntymiseen suolistossa, mikä voi aiheuttaa turvotusta, ummetusta, ilmavaivoja ja vatsakipuja. Entsyymien vaje johtaa myös kuona-aineiden kertymiseen verenkiertoon ja lymfajärjestelmään, mikä vaikeuttaa immuunijärjestelmän ylläpitoa.

 

Miten entsyymit vähentävät tulehduksia?

Monet käyttävät kivunlievitykseen ja tulehduslääkkeeksi mieluummin entsyymejä kuin lääketeollisuuden tulehduskipulääkkeitä. Systeemiset entsyymit itse asiassa kohdentuvat haitallisiin kiertäviin immuunikomplekseihin (CIC), jättäen hyvät immuunisolut toimintaan.

Entsyymit hyökkäävät tulehdusten aiheuttajia vastaan kaikkialla kehossa. Vaikka tulehdus on normaali reaktio vaurioon tai vammaan, voi liian ärhäkkä tulehdus hidastaa paranemisprosessia. Proteaasientsyymien toimintaa on tutkittu muun muassa nivelreumassa ja niiden on havaittu vähentävän turvotusta sekä lievittävän kipua.

 

Onko entsyymilisäravinteista muuta hyötyä?

Eräässä tutkimuksessa havaittiin proteaasientsyymien parantavan immuunitoimintaa säteily- ja solusalpaushoitojen jälkeen. Joidenkin tutkimusten mukaan entsyymit voivat jopa poistaa kehosta haitallisia soluja hidastaen kasvaimien kehitystä.

Muita entsyymien hyötyvaikutuksia ovat muun muassa bakteerien, virusten ja sienien eliminointi, arpikudoksen liuottaminen, veren puhdistaminen ja kierron parantaminen, mustelmien väheneminen, kivun lievitys, sydämen terveyden parantaminen ja verenpaineen alentaminen. Ruoansulatuksen entsyymit parantavat ruoansulatusta ja luonnollista suolistoflooraa, mikä tehostaa ravintoaineiden imeytymistä ruoasta ja vähentää haitallisten aineiden pääsyä verenkiertoon.

 

Lopuksi

Nykypäivän ihmisen elimistöllä on suuri haaste pysyä myrkyllisten ja teollisten ruokien ylikuormituksen tahdissa.

Yksinkertaisin ratkaisu moniin yleisiin ongelmiin on käyttää erilaisten entsyymien lisäravinnesekoitusta. Sekoitus tehostaa ruoansulatusta ja parantaa immuniteettia, aineenvaihduntaa ja sydänterveyttä. Kehon ydinjärjestelmien toimiessa moitteettomasti keho myös vanhenee hitaammin, mitä varmasti harva panee pahakseen!

 

Alkuperäinen artikkeli englanniksi GlobalHealingCenter.com-sivuilla.

6 kommenttia

 1. Miksi ranska ja ruotsi tunnustivat palestiinan vaikka ovat juutalaisessa kontrollissa pahasti??

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
  1. Juutalaiset pelaavat vasemmistohuijauksella ja sitten on vielä niin, että jotain kulissia ja teatteria pitää olla. Että muka arvostellaan hyihyi, yleensä kuitenkin molempia osapuolia hesarilaisittain ja onhan Israelissakin näennäinen Palestiinan tunnustamisosasto.

   Näin saadaan esim. huijattua maailmaa ja tyhmiä lehdenlukijoita siis, että eivät ihmettele, miksi holohoax on pyhä kaikkialla. Useat jopa uskovat sen melkein kokonaan sen virallisen version. Tämä on melkein räikein juttu, josta pitäisi huomata juutalaisten pitävän teräksisessä otteessaan jo koko maailmaa. Ovat alkaneet purkaa jo kulisseja jatulla esiin. Kaikki on koko ajan vähemmän näkymätöntä. Mutta jo sata vuotta sitten näkymätön hallitus omistiu kaikki hallitukset ja oli kaikkien armeijoiden ylipäällikkö.

   Plusääni(0)Miinusääni(1)
 2. Sata vuotta juutalaiset ovat kahmineet tuolla alueita ja tehneet rikoksia. Alusta lähtien Englannissa on lässytetty vastaavaa tunnustamisteatteria ja ”vedottu osapuoliin” ym. Kuitenkin juutalaisia suosittiin koko ajan päättäjien taholta ja he saivat tehdä lähes mitä hyvänsä. Heitä aseistettiin ym.

  Plusääni(0)Miinusääni(1)
 3. Tuo nainen kuvassahan on hyvin kaunis. Se on miehistä ja nimeenomaan naimattoman miehistä nähdä nainen lasten saamisen kautta. Todisteena hedelmällisyydestä pidetään juuri niitä mitkä ovat yleisesti tunnettuja.
  Paljon on naisia joilla ulkoinen olemus on synkroonissa sisäisen kanssa. Hedelmälliset ovat lapsirakkaimpia. Tuskin sentään pornotähdet.
  Miehen matka taivaaseen on se, että hän luopuu maallisesta naisen määritelmästä ja siirtyy määrittelemään naisen pelkästään henkisesti. Sen henkisen naisen kanssa hän kuitenkin elää ikuisesti. Järki on se joka hallitsee mistä. Ja järki on Jumalasta.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 4. Ihan näin sivuhuomautuksena molemmat bromelaiini ja papaiini inaktivoituvat alhaisessa pH:ssa (~pH<3) ja vatsalaukun pH sattuu olemaan noin 2 pinnassa (papaiini toimii parhaiten pH 7-8 +60c° ja bromelaiini pH5-6). Aineet ovat muuten todella kelpoja lihan mureuttamiseen ennen kuin sen syö tai pilkkomaan immunoglobuliinejä tutkimustarkoituksissa jne.
  Eivätkä kyseiset entsyymit kyllä imeydy ruuansulutauskanavastasi verenkiertoon.
  Säästä rahasi ja jätä ne pilleritpurkit vitamiinikaupan hyllylle.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 5. Juu paras on hankkia entsyyminsä tuoreista versoista,salaateista,juureksista,marjoista ja hedelmistä.Maksan entsyymituotanto on rajallinen,siksi raakaravinnon syöminen on kuin laittaisi rahaa tililleen vanhuuden varalle.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat