Seka-avioliitto synnytti mellakan Israelissa

Tunteet purkautuivat Rishon LeZionin kaupungissa Israelissa sunnuntaina. Sadat juutalaiset mielenosoittajat yrittivät hyökätä juutalaisnaisen ja arabimiehen häihin.

Poliiseilla oli täysi työ torjua juutalaisjoukkoa, joka huusi ”Kuolema arabeille!” ja yritti käydä käsiksi hääväkeen. Paikalla oli jopa poliisin eliittijoukot. Poliisit muodostivat ihmismuurin tapahtumapaikan ympärille ja jahtasivat aggressiivisimpia mielenosoittajia. Yhteensä neljä juutalaista pidätettiin häiden aikana.

Avioituneiden Maral Malkan ja Mahmoud Mansourin asianajaja vaati ennen häitä, että mielenosoitukselle ei annettaisi lupaa. Juutalaisvaltion tuomioistuin ei kuitenkaan suostunut pyyntöön.

Mielenosoituksen takana on Lehava-niminen järjestö, jonka tehtävänä on vainota juutalaisia, jotka seurustelevat ei-juutalaisten kanssa. Tapahtumissaan Lehava usein lainaa juutalaisia uskonnollisia tekstejä, jotka kieltävät seka-avioliitot. Häiden aikana juutalaiset huusivat, että ”Israelin pettäneen” Malkan kotikylä tulee palamaan maan tasalle. Lehavan johtaja, entinen lainsäätäjä Michael Ben-Ari totesi, että seka-avioliitot ovat juutalaisten kannalta suurempi katastrofi kuin ”holokausti” ja kuusi miljoonaa kuollutta.

Myös Malkan isä kertoi olevansa surullinen, että hänen tyttärensä meni naimisiin arabin kanssa.

IOL News

3 kommenttia

  1. Huomasin että iltasanomien sivuilla Israelin ja Palestiinan konfliktista kertovia uutisia ei voi kommentoida. Mielenkiintoista.

    Plusääni(0)Miinusääni(0)
  2. ”suurempi katastrofi kuin holokausti”… Eli siis, koska holokaustia ei tapahtunut jolloin se ei ollut katastrofi, niin eivät nämä häätkään olleet katastrofi. Mitä se isä siis surkuttelee? Olisi onnellinen tyttärensä puolesta joka löysi itselleen kunnon aviomiehen.

    Plusääni(0)Miinusääni(0)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat