Sikainfluenssarokote nyt influenssarokotteen yhteydessä

Kausi-influenssarokote sisältää tänä vuonna myös sikainfluenssarokotteen. Influenssarokotukset aloitetaan eri puolella Suomea näinä päivinä.

Ylen uutiset kertoi viikko sitten, että Terveyden- ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan influenssarokotussuosituksiin ei ole tullut muutoksia.

Rokotuskampanja etenee tänä vuonna normaalisti: lapset, vanhukset ja riskiryhmät saavat rokotukset ensimmäisinä.

Huolimatta sikainfluenssarokotteeseen liittyvistä narkolepsiaepäilyistä asiantuntijat arvioivat ihmisten olevan aktiivisia ottamaan rokotteen.

THL:n mukaan uusi sikainfluenssarokote tulee tänä vuonna eri valmistajalta. Uudessa rokotteessa ei ole tehosteainetta eli adjuvanttia, jota Suomessa käytetyssä Pandemrix-sikainfluenssarokotteessa oli.

Narkolepsiatapausten ja Pandemrix-rokotteen yhteyden selvittely on vielä kesken.

1 kommentti

  1. Vuonna 2010 Influenssarokote sisälsi myös sikainfluenssarokotteen. Tarkkana saa olla nykyistenkin influenssarokotteiden kanssa, ja kaikkien muidenkin rokotteiden kanssa, ei voi olla varma vaikka nykyisetkin rokotteet sisältäisivät samaa saastetta. On se kumma juttu, että sitä sikasontaa pitää kylvää vaikka rokoteella jo nyt tuli monelle sen saaneelle elinikäiset vammat. Tulevaisuudesta ei kokaan tavallinen ihminen osaa aavistaa mitään ja huhu kyllä kulkee,että haittoja voi ilmetä vielä 20 vuodenkin kuluttua. No milläs todistat 20 vuoden jälkeen että olet saanut jonkun taudin esim. sikamyrkkypiikistä. Kyllä todellakin THL pitää ihmisiä ihan rotan arvoisena, sillä rottahan syö myrkyn mitään epäilemättä jne. THL, eli TERVEYDEN TUHOAMIS LAITOS, niinkuin joku tosi viisas oli kirjoittanut, yhdyn kyllä saman nimen kannattajiin.

    Plusääni(1)Miinusääni(0)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat