SILTÄ VARALTA ETTÄ SATUT LUKEMAAN VITAMIINIEN VAARALLISUUDESTA

 

 Tasaisin välein ilmestyy tutkimuksia, joissa kerrotaan jonkin vitamiinin tai muun luonnollisen ravintolisän tai yrttirohdoksen vaarallisuudesta.

Eurooppalainen järjestö Alliance for Natural Health on vertaillut tilastoja.

Lääketeollisuuden tuottama lääke aiheuttaa  62,000 kertaa suuremman riskin kuolla kuin vitamiinin tai ravintolisän nauttiminen.

Riski kuolla lääketieteen aiheuttamaan, estettävissä olevaan vammaan on 293,000 kertaa suurempi kuin riski kuolla vitamiinien tai ravintolisien nauttimisen vuoksi.

Riski kuolla estettävissä olevaan vammaan sairaalakäynnin yhteydessä on suurempi kuin yksi tuhannesta (1:1000). Sairaalakäynnin vaarallisuusaste on samaa tasoa kuin Afganistanissa tai Irakissa aktiivipalveluksessa olleilla sotilailla.

Lääkärin määräämän lääkkeen aiheuttamiin haittavaikutuksiin kuolee kaksi kertaa niin paljon ihmisiä kuin vuosittain moottoripyöräilijöitä liikenneonnettomuuksissa. (Tämä on todennäköisesti hyvin vaatimaton arvio, sillä lääkärit jättävät tutkitusti suurimman osan haittavaikutuksista raportoimatta, eivätkä lääkärit tai potilaat usein osaa yhdistää oireita lääkkeisiin.)

Tupakointi aiheuttaa kuoleman 797,940 kertaa todennäköisemmin kuin vitamiinin syöminen.

Näistä minimaalisista riskeistä huolimatta juuri vitamiinit ja yrtit halutaan saada pois kaupan hyllyiltä. Siihen tähtäävät EU-viranomaisten rajoitukset ja lääketeollisuuden sponsoroimat huuhaa-tutkimukset.

Lähde:  Alliance for Natural Health, www.anh-europe.org

 

 

TÄSTÄ LUULTAVASTI  ET SATU LUKEMAAN

 

Ajoittain tulee myös tietoa tutkimuksesta, jossa vitamiinit tai muut ravintolisät on todettu vaarallisiksi tai tehottomiksi tietyn vaivan hoidossa. Media kertoo niistä yleensä halukkaasti, kuten viime heinäkuussa (2013) kalaöljykapseleiden vaarallisuudesta tai syyskuussa  kookosöljyn haitallisuudesta (se tietysti liittyy Suomen vanhentuneeseen ravintosuositukseen, jonka mukaan tyydyttyneet rasvat ovat terveydelle vaarallisia ja kevytrasvat hyödyllisiä; todellisuudessa tilanne on päinvastoin).

Natural News on kartoittanut kahdeksan tapaa, joilla vitamiini- ja ravintolisätutkimuksia vääristellään.

 1. Tutkimus tehdään henkilöillä, jotka ovat jo sairaita, esimerkiksi kriittisessä tilassa sydänkohtausten vuoksi. Kuolinvuoteellaan he saavat vaikkapa E-vitamiinia, joten kun hälyttävän suuri joukko koehenkilöistä kuolee, huijaritutkijat voivat syyttää vitamiineja.

Tämä on asetelma monessa vitamiinipelkoa herättelevässä tutkimuksessa.

 1. Tutkimus suoritetaan synteettisillä huonolaatuisilla vitamiineilla, jotka lääketehdas on valmistanut. Varsin suosittu menetelmä, jossa korkealaatuisten kalaöljyjen tai E-vitamiinin sijaan valitaan mahdollisimman mieto synteettinen roskatuote. Ei ole sääntöjä, joita tutkijoiden pitäisi noudattaa käyttämiensä vitamiinien suhteen tai niistä ilmoittaessaan.
 2. Tutkimuksesta poistetaan jokainen, jonka terveys kohenee.  On harvinaista, että tutkimuksessa käytetään todellisia vitamiineja, mutta jos käytetään, koehenkilöillä on tapana kokea terveydentilan paranemista. Silloin tutkijat, jotka tavoittelevat tietynlaista tutkimustulosta, heittävät tervehtyneet ulos tutkimuksesta. Se käy helposti tietokoneella, deletoimalla. Yleinen tapa.
 3. Luodaan tiedot omasta päästä. Silloin ei tarvita koehenkilöitäkään. Lääketeollisuuden rahoittamien tutkimusten tekijät ovat jääneet tästä kiinni monta kertaa.

Tri Scott Reuben on kuuluisa esimerkki, joka tosin koskee lääke-, ei ravintolisätutkimuksia. Mutta se kertoo tutkimusmoraalista.  Reuben otti vastaan 420 000 dollaria Pfizerilta ja  muutamalta muulta lääkefirmalta ja paneutui keksimään omasta päästään tusinoittain tutkimuksia, jotka julkaistiin lääketieteellisissä lehdissä. Tutkimustuloksista kertoivat myös Wall Street Journal ja sadat muut median jäsenet. Tri Reubenin havaittiin lopulta väärentäneen tutkimustietoja lääketeollisuuden pussiin 13 vuoden ajan, eikä hän ole ainoa. Päinvastoin, vitamiinien vaarallisuuden korostaminen ja lääkkeiden haittojen vähättely ovat tässä bisneksessä rutiinia. Lääketieteelliset lehdet ovat yleensä pelissä mukana, koska lääketehtaat rahoittavat niitä. Tri Reubenin tehtailema tutkimus kertoi esimerkiksi vuonna 2005, että lääketehdas Pfizerin (yksi maailman suurimpia) Celebrex-lääke lievitti tehokkaasti leikkauksen jälkeisiä kipuja. Siinäkään tutkimuksessa ei ollut mukana ainuttakaan potilasta. Tri Reuben laati vastaavia tutkimuksia mm. Vioxxista (Merck), joka aiheutti arviolta 60 000 henkilön kuoleman ennen kuin se vedettiin markkinoilta, sekä masennuslääke Effexorin (Wyeth) käytöstä kipulääkkeenä; tämä lääke on tunnettu itsemurhien aiheuttaja. Reubenin tutkimukset tuottivat lääkkeiden biljoonien dollarien myynnin, hidastivat miljoonien ihmisten paranemista (Scientific American) ja aiheuttivat tuhansia kuolemia. Tri Reubenille langetettiin armeliaasti 6 kuukauden vankilatuomio ja sakot.

 1. Vitamiineja annetaan yhtaikaa lääkkeen kanssa ja sitten syytetään vitamiineja. Suosittu menetelmä. Vitamiinipillerin lisäksi annetaan jotain varmasti myrkyllistä lääkettä, esimerkiksi statiineja. Lääkkeestä ei kuitenkaan mainita tutkimusraportissa mitään, vaan kerrotaan vain kuinka moni koehenkilö sai vitamiinista ”haittavaikutuksia”.
 2. Käytetään halpoja vitamiineja, joissa on raskasmetalleja. Esimerkiksi arsenikkia ei ole vaikea löytää miedoista halvoista ravintolisistä, jotka usein ovat juuri lääketeollisuuden tuottamia.  Halvoissa kalsiumin lähteissä on usein mukana lyijyä, halvoissa merilevälähteissä arsenikkia. Cadmiumiakin on näissä tämän tason tuotteissa. Huomaa, että tutkijat eivät koskaan kerro tutkimuksissa käytettyjen vitamiinien metallimääriä eivätkä yleensä vitamiinien alkuperämaata. Myrkyllisimmät ja halvimmat pillerit tulevat Kiinasta, ja sieltä tutkijat ne etsivätkin.
 3. Koehenkilöiden kanssa pelataan lumevaikutuspeliä.  Moni ”kaksoissokkotutkimus” ei sitä olekaan.  Tutkijat tietävät tarkkaan, ketkä saavat oikeita vitamiinipillereitä, ketkä placeboa.  Nyt voidaan kertoa placebon saajille, että he saavat tehoavaa ainetta ja voivat kohta paremmin. Lumevaikutus astuu peliin ja henkilöt alkavat tosiaan voida paremmin, jolloin lopputulos näyttää vahvistavan, että lumetuote on vitamiinia tehokkaampi.

Tai koehenkilöille kerrotaan, että he saavat lumetuotetta, joten heidän ei kannata odottaa voivansa paremmin. Kohenkilöiden mieli tekee tästä totuuden, jolloin vitamiinin biokemiallinen hyötyvaikutus  jää taka-alalle ja vitamiini näyttää hyödyttömältä.

Samaa ajatusleikkiä käytetään lääkkeiden tutkimuksissa, että saadaan positiivisia tuloksia. Monien lääkkeiden, esimerkiksi masennuslääkkeiden kohdalla lumevaikutus onkin lääkkeen ainoa vaikutustapa.

 1. Vitamiinipilleri pakataan toksiseen eli myrkylliseen kuoreen tai käytetään toksisia täyteaineita.  Näin luultavasti saatiin aikaan kesällä 2013 julkistettu kalaöljyn haitallisuudesta kertova tutkimus, arvelee artikkelin kirjoittaja Mike Adams: kalaöljytuotteen kapseliin eli kuoreen voidaan liittää mukaan jokin toksinen, syöpää aiheuttava hormonihäiritsijä, esimerkiksi BPA eli bisfenoli-A.

Tällaisen ”muovitetun” kapselikuoren saa teetettyä tietyssä tehtaassa Kiinassa. Kuoriin voidaan sijoittaa tuhatkertaiset määrät BPA:ta yli sen mitä niissä normaalisti on, jolloin eturauhaseen saadaan ohjatuksi tunnetusti syöpää aiheuttava kemikaali.

Tätä luultavasti ei koskaan saada selville, koska lääketieteellisessä lehdistössä (ja muussa mediassa) työskentelevät eivät koskaan suorita itse laadun kontrollitestejä tutkimuksissa käytetyistä aineista. He vain otaksuvat, että tutkijat toimivat rehellisesti – mikä usein ei pidä paikkaansa.

Kalaöljytutkimuksen tekijöiden menettely on tyypillistä näille epärehellisille, lääketeollisuuden rahoittamille tutkimuksille. He poimivat tutkimustietonsa toisesta tutkimuksesta, jossa tutkittiin E-vitamiinia ja sinkkiä ja jossa ei ollut mitään sisäänrakennettua mahdollisuutta selvittää kalaöljyjen EPA/DHA kulutusta  – ei MISTÄÄN LÄHTEESTÄ eikä tietenkään MITÄ KALAÖJYÄ oli käytetty tai KUINKA PALJON. Tutkijat eivät tienneet mitä miehet söivät, eikä milloin verinäytteet otettiin ateriaan nähden. Tutkijat myönsivät, ettei heillä ollut mahdollisuutta todentaa käyttämiensä tietojen paikkansapitävyyttä tai validiteettia. Tämä oli siis lajissaan puhdasverinen tekaistu pelottelututkimus. Sen tarkoituksena on ollut saada ihmiset luopumaan luonnollisesta tuotteesta, joka sisältää runsaasti Omega-3 rasvahappoa (joka tutkitusti alentaa syöpäriskiä ja edistää sydänterveyttä) ja siirtymään synteettisiin lääkkeisiin.

Kaikki vitamiini- ja ravintolisätutkimusten tekijät eivät ole epärehellisiä. Näin on etenkin silloin, kun tutkimus on ns. itsenäinen,  eli se ei saa rahoitusta taholta, jolla on oma taloudellinen etu kyseessä. Tutkimukset ovat kalliita ja lääketeollisuudella on paljon rahaa – siksi vääristyneitä ja vääristeltyjä tutkimuksia on paljon. Niillä on taloudellinen tavoite, myynnin lisääminen kaiken muun eli tieteen, rehellisyyden ja ihmisten terveyden kustannuksella. Loppua näille pelottelututkimuksille ei näy, koska suuri lääketeollisuus kokee luontaistuotteet ja luontaishoidot taloudellisena uhkana.

Tohtori Reubenin toiminta – vähintään 21 tekaistua tutkimusta suurten lääketehtaiden tuotteiden myynnin edistämiseksi  – avasi maailman silmät länsimaisen lääketieteen harmaan sektorin toimintatavoille. Vääristellyt tai tekaistut ”tieteelliset” tutkimukset ovat nykyään sen arkipäivää, ja lääketeollisuuden painostus terveydenhoidon viranomaisia ja lääkäreitä kohtaan jatkuvaa ja voimakasta. Ja lääketeollisuudella on ostovoimaa.

Tieteellinen tutkimus ja tieteellinen näyttö ovat termejä, jotka pitää kyseenalaistaa, kunnes on saanut selville kuka rahoitti ja kuka oli tutkijana ja mitkä olivat tutkijan taloudelliset kytkökset.

Lähteet: Alliance for Natural Health ANH, www.anh – Europe.org, WDDTY-lehti  6/13, Arena Pharmaceuticals Inc./Arna Message Board Posts, Natural News 11.7.2013 ja 18.2.2010, Scientific American 10.3.2009.

Alkuperäinen artikkeli: http://www.elinahytonen.fi/2013/10/silta-varalta-etta-satut-lukemaan-vitamiinien-vaarallisuudesta/

6 kommenttia

 1. ”Siltä varalta että satut lukemaan vitamiinien vaarallisuudesta.” Lukemisen arvoinen artikkeli siitä miten lääketutkijat vääristelevät esim. vitamiinitutkimuksia ja lääketehtailijat lisäävät myrkyllisiä aineita esim. kalaöljykaps. kuoriin joka aiheuttaa syöpää. Näin on myös muiden lääketehtaiden valmistamissa muissakin lääkemyrkyissä. Haittavaikutuksia löytyy pilvin pimein eikä kaikista edes mainita esim. fimean sivuilla. Näin siis meilläkin toimitaan, vaikka ollaankin niin sivistysvaltiolaisia että, päätä huimaa. Lääkäri ei kerro haitoista ja ihmisiä harhautetaan tietentahtoen. Mollataan OIKEAT vitamiini ja muut luontaiset terveystuotteet. Vaikka totuus on toisenlainen. Nimenomaan kemiallisesti valmistetut ”vitamiinit ja lääkemyrkyt aiheuttavat kaikkia mahdollisia haittioja jopa kuolemia.” Tutkijoihin ei ole mitään luottoa senkummemmin kuin lääkärin sanaankaan. Lääkärit on koulutettu lääketehtailijoiden alaisuudessa ja valheellisiin lääketutkimuksiin uskovaisiksi, jotka perustuvat vain ja ainoastaan siihen mitä halutaan kertoa ei siihen miten lääke todellisuudessa toimii. Ihmiset aiotaan myrkyttää totaalisesti ja moni lankeaa tietämättään lääkäriuskovaiseksi valitettavasti. Luontaishoidot ovat parasta mahdollista hoitoa ilman mitään sivuvaikutuksia. Tähän pitää lisätä vielä se että tietysti niitäkin oikein käytettyinä. Ja tietysti myös luontaislääketieteen asiantuntijan avustuksella, jos ei itse tiedä niiden oikeanlaisesta käytöstä. Erittäin hyvä kirja MUUTOS KÄSISSÄMME Kirsti Oikarainen (lääketeollisuuden vääristellyistä tutkimuksista yms. yms. )

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 2. Lääkäreiden koulutus on uusittava. Heilä on minimaaliset tiedot vitamiimeista ja vastaavista ja ihmisten terveydestä.
  Koulutuksessa heille maalaillaan näistä kauhukuvia ja toistetaan yhtä ja samaa huonoa esimerkkiä vuosikymmenet unohtaen hyödyt sekä lääkkeistä aiheutuvat haitat.

  Samaten on poistettava ”käypä hoito” suositukset. Ne eivät perustu tieteeseen., vaan juuri tuohon yllä mainittuun huuhaa -tieteeseen. Onneksi hyviä ja vastuullisia lääkäreitäkin löytyy. Osa työskentelee uhassa menettää lääkärinoikeutensa, vaikka vain auttaa oikeasti potilaita. Muutos on kuitenkin tulossa ja sen teemme ME.

  Teollisuuden kemikaalit on otettava parempaan valvontaan ja laitettava teollisuus niistä täydelliseen vastuuseen.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 3. Aatokselta hyvä kommentti. Olen samaa mieltä lääkärikoulutuksesta sitä pitää uudistaa siltäkin osin että otetaan myös potilaan oikeudet huomioon oman sairautensa hoidon määrittelyssä. Ja ilmanmuuta lääkärikoulutukseen pitää lisätä vielä myös luontaishoitojen käytön mahdollisuus ilman uhkauksia. Ettei lääkäri menettä lääkärin oikeuksiaan jos määrää luontaislääkkeitä potilaalle, tuonlaatuinen uhkailu on mielestäni on ihan järjetön uhkaus ja kiristyskeino lääkärinammatin harjoittajalle. Kyllä niitä lääkeuskovaisia riittää vaikka osa vaatisikin luontaisten hoitojen käytöä oman sairautensa hoidossa. Onhan meillä noita viranomaisia jotka puolustavat henkeen ja vereen ”virallista lääkehoitoa,” hoidattakoot sitten sairauksiaan juuri haluamallaan tavalla. Tässä maassahan on enemmän niitä jotka kannattavat edellistä hoitoa ja mielestäni myös toisen hoitomuodon käytäntö pitää saada jokaisen halukkaan oikeudeksi, jos muka eletään tasa-arvoyhteiskunnassa niinkuin sitä toitotetaan mutta se toteutuu vain plääp, plääp, puheissa. Lääkärin koulutuksessa pitää vielä ymmärtää että ihmistä on hoidettava kokonaisvaltaisesti eikä vain pelkkää oiretta. Antibioottien yhteyteen esim. pitää automaattisesti yhdistaa maitohappobakteerit, koska yllensä Antibioottikuurin seurauksena saa jonkin asteisen hiivan elimistöönsä ellei käytä maitohappibakteereita jne. Monissa muissa maissa esim. homeopatia on laillistettu hoitomuoto, joka valitettavasti toimii yhtähyvin kuin ”virallistieteellinen lääkehoitokin” ja lisäksi Homeopatiahoidoilla ei ole sivuvaikutuksia. Suomessa eletään vielä ns. Egyptin pimeydessä ja noitavainojen aikakaudessa vielä armon vuonna 2014.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 4. Hieno artikkeli! Täytyy kuitenkin muistaa, että jotkut halvat (ja tuntemattomat) kiinalaisten valmistamat ”rohdot” voivat todellakin olla haitallisia, samoin Suomessa Herbalifen tuotteet, jotka ovat kaukana laadusta.

  http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Tutkimus+Herbalife-tuotteista+vakavia+maksavaurioita/1135232836502

  http://yle.fi/uutiset/kiinalaisesta_ravintolisasta_loytyi_arseenia_ruotsissa_-_puolet_tappavasta_maarasta/6735887

  Mutta varmasti jokaisella, joka käyttää luontaistuotteita, tulee mieleen laatukysymykset eikä osta mitään tuntematonta tuotemerkkiä. Monet kiinalaiset yrtit ovat todella terveellisiä, kunhan niitäkään ei ihan säännöllisesti käytä, eli pitää taukoa aina välillä. Esimerkiksi Schizandra-marja (schisandra) on todellinen terveyspommi ja ”lääkemarja”, todella hyödyllinen ja nopea vaikutteinen. Ehdoton suosikkini kiinalaisyrteistä tehty tee on http://www.iherb.com/Dragon-Herbs-Spring-Dragon-Longevity-Tea-Caffeine-Free-20-Tea-Bags-1-8-oz-50-g/21483

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 5. Mielenkiintoista luettavaa esim. Tri. Joel Wallach: Kuolleet lääkärit eivät valehtele seuraavasta artikkelista:
  minaolen.com/lehti/art2_302.html

  Plusääni(0)Miinusääni(0)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat