Sisusta terassista kesäolohuone

Katetun terassin voi sisustaa kuin olohuoneen. Vanha upottava sohva, tekstiilit, viherkasvit ja kesäkukat sekä hyllyillä kasvavat yrtit tekevät terassista kodin jatkeen.

Terassin ja parvekkeen sisustuksen määrää se, onko ulko-olohuone katettu tai lasitettu.
Kattamattoman terassin sisustamisessa on pakko ottaa huomioon se, että kaikki kalusteet ovat sään armoilla. Kalusteet on siis syytä valita säätä kestävistä materiaaleista: muovi, rottinki, polyrottinki ja lämpökäsitelty puu ovat puutarhakalusteissa kestäviä ja suosittuja. Suojaa auringolta voi kyhäillä auringonvarjoista tai kotikutoisista kangaskatoksista.

Katettu terassi antaa enemmän mahdollisuuksia myös sisustukseen. Mielikuvituksella ja viitseliäisyydellä terassista voi luoda kesäiltojen löhöpaikan ilman suuria investointeja. Terassilla voi hyödyntää omista nurkista tai kirpputoreilta löytyviä sohvia ja laiskanlinnoja, joihin uusi ilme löytyy nopeasti päälle heitettävillä kankailla, vilteillä ja tyynyillä. Rottinkikalustoa ei siis välttämättä tarvita, sillä sateisella ilmalla kostunut sohva kuivuu katon alla nopeasti.
Terassin lattian saa lämpimäksi ja pehmeäksi terasseille tarkoitetuilla kokolattiamatoilla. Katetulla terassilla lattiaan voi sijoittaa tavallisia sisämattoja tai räsymattoja, jotka tekevät tilasta entistä kodikkaamman.

Loppukesän pimeneviä iltoja valaisemaan terassille voi sijoittaa kodikkaita jalka- ja pöytälamppuja. Loppukesästä terassikautta voi jatkaa lasituksella, runsaalla vilttivarastolla tai infrapunalämmittimellä.

Innokas viherpeukalo hyödyntää terassin tuomaa lämpöä kukkien ja yrttien kasvatuksessa. Istutusten sijoittelussakin vain mielikuvitus on rajana: terassin seinille voi sijoittaa hyllyjä yrteille ja kukille, runkopuiden väliin voi vetää naruja, joista pienet yrttiruukut saa roikkumaan tai ruukkuja voi ruuvata kiinni tolppiin.
Hyötypuutarhaa voi rakentaa parvekelaatikoiden lisäksi amppeleihin: mansikka ja pikkutomaatti tuovat silmäniloa ja makuelämyksiä terassille. Suuremmalle terassille ja parvekkeelle viherpeukalo saa sijoitettua minikasvihuoneen tai kasvatuskaapin, jossa lasi tai muovi suojaa hyllyille sijoitettuja kukkia ja yrttejä.
Innottomampi viherpeukalo saa terassille ja parvekkeelle vihreyttä sisäviherkasveilla.

Kodikkuus ja vihreys houkuttelevat terassille kesäjuhliin ja arkisiinkin illanviettoihin. Jos terassilta löytyy vielä kunnon ruokapöytä, sisällä syömisen voi unohtaa koko kesäksi!

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat