Statiinihuijaus ja kolesterolimyytti

Statiinilääkkeet laskevat kolesteroliarvoja, mikä aiheuttaa enemmän haittaa kuin hyötyä. Mittava tieteellinen näyttö osoittaa, että kolesterolin alentaminen ei ole vain tarpeetonta, vaan sillä on haitallinen vaikutus terveydelle.

Aihe on kirjoittamisen arvoinen riippumatta siitä kuinka monta artikkelia Health Impact News on julkaissut kolesterolista ja statiineista. Monet muut tahot, jopa vaihtoehtoterveyssivustot ja vaihtoehtoparantajat, pönkittävät yhä kolesterolimyyttiä, mikä edistää vaarallisten ja erittäin hyvin tuottavien statiinilääkkeiden myyntiä.

Kolesteroli ei aiheuta sydäntautia

Vanhusten elämää seuranneissa epidemiologisissa tutkimuksissa on havaittu, että yksilöt, joilla on korkea kolesteroli, elävät kauemmin kuin ne joilla on matala kolesteroli. Näin ollen kolesterolia ei tarvitse alentaa lääkkeillä, joilla on vaarallisia sivuvaikutuksia.

VA-lehdessä 2011 julkaistussa tutkimuksessa todettiin: ”… kun muut pitkäikäisyyteen liittyvät tekijät vakioitiin, korkeilla HDL-kolesterolitasoilla oli merkittävä yhteys yli 85 vuoden ikäiseksi selviämiseen.” (Lähde)

Amerikkalaisten terveysinstituutioiden datan pohjalta tehty ruotsalaistutkimus havaitsi, että matala kolesteroli oli yhteydessä syöpään. Myös tämä tutkimus julkaistiin vuonna 2011. (Lähde)

Eräässä tuoreessa tiedelehden pääkirjoituksessa sanottiin suoraan, että statiinilääkkeet ja ruokaan lisätyt kasvisterolit laskevat kolesterolia, mutta eivät sepelvaltimotaudin todennäköisyyttä. Päinvastoin sepelvaltimotautitapausten määrä kasvaa kolesterolia laskevilla yhdisteillä. (Lähde)

Erittäin laaja japanilaistutkimus vuodelta 2015 kumoaa koko myytin kolesterolin ja sepelvaltimotaudin välisestä yhteydestä tässä kappaleessa:

Korkeita kolesterolitasoja pidetään suurimpana yksittäisenä syynä valtimokovettumatautiin. Kuitenkin yli puolen vuosisadan ajan osa on haastanut tämän näkemyksen. Mutta kumpi puoli on oikeassa, ja miksi emme päädy yksiselitteiseen ratkaisuun kaiken käytetyn ajan jälkeen ja kun käytettävissämme on yhä enemmän ja enemmän tieteellistä dataa? Uskomme vastauksen olevan erittäin yksinkertainen: niin sanottua kolesteroliteoriaa puolustavalla osapuolella on liikaa rahaa pelissä jotta he voisivat hävitä kiistan. (Lähde)

European Heart Journal –lehden 1997 numerossa julkaistiin tutkimus, joka kumoaa väitteet statiinien hyödyllisyydestä sydänpotilaille paljastamalla dataa, jotka osoittavat kuolleisuuden olevan suurempi sydänpotilailla jotka käyttävät statiineja. Tutkimuksen otsikko kertoo kaiken: ”Low total cholesterol is associated with high total mortality in patients with coronary heart disease.” (suom. Matalalla kokonaiskolesterolilla on yhteys korkeaan kokonaiskuolleisuuteen potilailla joilla on sepelvaltimotauti). (Lähde)

Useat muutkin tutkimukset ja paperit puhuvat samaa kieltä siitä, kuinka korkeat kolesterolilukemat edistävät pitkäikäisyyttä, kun taas kolesterolin aleneminen lyhentää elinikää johtamalla syöpään, ja mikä ironisinta, sepelvaltimotautiin. Kolesterolitasot eivät ole hyvä markkeri sydänsairaudelle.

Kuinka käytännössä kukaan ei ole kuullut tästä? Voisiko johtua siitä, että lääketeollisuus tekee miljardeja statiinilääkebisneksillä ja valtamedia, erityisesti TV-kanavat, saavat säännöllistä voitelurahaa mainostavilta lääkeyhtiöltä? Toimintahan laillistettiin Yhdysvalloissa vuonna 1997.

Kardiologit puhuvat myytistä, jonka mukaan kolesteroli tukkii valtimot

Tri William Davis selitti artikkelissaan ”A Headline You Will Never See: 60 Year Old Man Dies of Cholesterol” (suom. Otsikko mitä et tule koskaan näkemään: 60-vuotias mies kuoli kolesteroliin) että kolesteroli ei tapa ”yhtään sen enempää kuin auton huono maalipinta aiheuttaa vakavia auto-onnettomuuksia.”

Eläköitynyt sydänkirurgi tri Dwight Lundell siteeraa lukuisia tutkimuksia, joiden mukaan sepelvaltimotaudin ja korkean kolesterolin välillä ei ole todellista yhteyttä, kun taas vähärasvainen ruokavalio aiheuttaa metabolista oireyhtymää ja tyypin 2 diabetesta, joista molemmat ovat sepelvaltimotaudin vaaratekijöitä. Hän on havainnut, että valtimoiden tulehdus muista lähteistä johtaa sepelvaltimotautiin. (Lähde)

Harjoittava kardiologi tri Stephen Sinatra on jopa vieraillut tri Ozin keskusteluohjelmassa kertomassa miksi korkea kolesteroli, LDL tai HDL, ei ole sepelvaltimotaudin markkeri, mutta ihmisten tulisi olla huolissaan pienistä lipoproteiineista, jotka porautuvat verisuonten sisäseinämiin ja aiheuttavat tulehdusta.

Kolesteroli on samanlaista kaikkialla. Vain kolesterolia kuljettavat lipoproteiinit eroavat toisistaan. Kaikkein pienimmät voivat aiheuttaa tulehdusta valtimoissa kaivautumalla endoteelin lävitse sisempiin kerroksiin, jolloin vahinkoja yritetään paikata kolesterolilla, ja sitä aletaan syyttää vaurioista.

Yleensä prosessoituihin ruokiin lisätyt sokerit, eivät tyydyttyneet rasvat, tuottavat pieniä lipoproteiineja. Alla kolmas osa tri Ozin ohjelman jaksosta.

Kolesterolin alentaminen häiritsee elimistön toimintoja, jotka edistävät terveyttä ja suojaavat sairauksilta

Kolesteroli auttaa muuttamaan auringonvalon D-vitamiiniksi elimistössä, mikä on kaikkein turvallisin ja luonnollisin tapa tuottaa tätä monitoimihormonia, vaikka jotkin ihmiset nimittävät sitä vitamiiniksi.

Osa sanoo sitä hormoniksi tai hormonin esiasteeksi ja toiset kutsuvat sitä vitamiiniksi. Oli miten oli, D3-vitamiini on elintärkeä kehon hormonien tuotannolle ja tasapainolle. Sitä syntyy maksassa kolekalsiferolista, jota syntyy kolesterolista ihon altistuessa auringonvalolle.

Jos kolesterolia ei ole riittävästi, D-vitamiinin tuotanto häiriintyy. D-vitamiinin on osoitettu olevan elintärkeä kokonaisvaltaisen terveyden ja jopa emotionaalisen ja henkisen hyvinvoinnin kannalta. Sitä pidetään tärkeänä, sillä se suojaa kroonisilta sairauksilta. Eli mitä järkeä alentaa kolesterolia jos tarvitsemme sitä niin moneen asiaan pysyäksemme terveenä?

Neurologisten sairauksen ja Alzheimerin yleistyminen on yhdistetty matalaan kolesteroliin. Kehon kolesterolista 25 % on aivoissa, ja kehon kaikkien solujen seinämissä on kolesterolia.

Monet statiineista neurologisia ongelmia saaneet ovat nostaneet kanteita. Monissa kanteissa on maininta tyypin 2 diabeteksesta, joka on puhjennut statiinilääkkeiden vuoksi. Valtavirtaiset näkökulman mukaan sydänkohtauksen riskin pieneneminen ylittää mahdollisten sivuoireiden riskit. Ongelma on vain siinä, ettei kolesteroli altista sydänkohtauksille. (Lähde)

MIT:n tutkija Stephanie Seneff on havainnut Alzheimerin taudin ja dementian yleistyneen vanhusten keskuudessa, sillä statiinien määrääminen yli 50-vuotiaille, joilla on sepelvaltimotaudin riskitekijöitä, on lähes rutiinitoimenpide, vaikka kolesterolilukemat olisivat ”normaalilla” tasolla.

Jos kookosöljy, joka on tyydyttynyttä rasvaa, voi auttaa lievittämään Alzheimerin oireita, mitä tämä kertoo rasvojen välttelystä ja kolesterolin alentamisesta? Statiinit laskevat kolesterolin määrää vaikuttamalla keskeisiin biokemiallisiin prosesseihin, jotka johtavat sen tuotantoon. Nämä prosessit tuottavat muita sydämelle tärkeitä ravinteita, joiden synty estyy statiinilääkkeiden takia.

Yksi näistä ravinteista on koentsyymi Q10. Se on kaikkein paras sydämen terveyttä edistävä yhdiste, jonka tuotanto estyy kun kolesterolin tuotanto estyy. Sen myös tiedetään vahvistavan sydänlihasta, ja sitä on käytetty sepelvaltimotautipotilailla Japanissa sen löytämisen jälkeen.

Myös K2-vitamiini estyy, mikä auttaa sitomaan kalsiumia verestä ja muista pehmytkudoksista luuaineeseen. Jos riittävän suuri määrä kalsiumia jää vereen luuaineeseen imeytymisen sijaan, valtimot voivat kalkkeutua ja voi syntyä tulehdustila. Jälleen kerran kolesteroli yrittää parantaa tulehduksen mutta saa syyt niskoilleen.

Tri Ron Rosedalen mukaan LDL-partikkeleita (”paha kolesteroli”) on montaa kokoa ja suuret LDL-partikkelit eivät ole ongelma. Vain niin sanotut pienet LDL-partikkelit voivat mahdollisesti aiheuttaa ongelmia, sillä ne voivat läpäistä valtimoiden pinnan, ja hapettuessaan ne voivat aiheuttaa vahinkoa ja tulehdusta.

Hapettuneita LDL-partikkeleita saa myös prosessoiduista leivonta- ja salaattiöljyistä ja margariinista (osittain hydrolysoidut ja hydrolysoidut korvikkeet). On myös havaittu, että maissisiirappi ja lisätty sokeri synnyttävät pieniä LDL-partikkeleita, ei tyydyttyneet rasvat.

Statiinit ovat myrkyllisiä solujen energialaitoksille, joita kutsutaan mitokondrioiksi. Ne häiritsevät sydänlihaksen mitokondrioiden toimintaa, häiritsevät kehon energiamolekyyli ATP:n (adenosiinitrifosfaatti) tuotantoa ja muuttavat solunsisäisiä signalointiproteiineja.

ATP-vauriot vaikuttavat myös muihin lihassoluihin ja ovat vastuussa säryistä, kivuista ja heikkoudesta. Statiinien käyttäjät valittavat oireista jopa siinä määrin että lopettavat lääkkeiden käytön. Täydelliseen palautumiseen kestää kuukausia.

Voisivatko statiinit olla yhtään hyödyttömämpiä ja vaarallisempia?

On mahdotonta sovittaa yhteen tosiasioita sen kanssa, kuinka aiemmin jotkin valtavirtaiset lääkärit toivoivat, että statiineja lisättäisiin vesijohtoveteen ja pikaruokaan. Ainakin vielä toistaiseksi on mahdollista välttää statiinilääkkeitä jatkuvasta tyrkyttämisestä huolimatta.

Lähde: Health Impact News

6 kommenttia

 1. Artikkeli on täynnä faktaa, joka varsinkin lääkäreiden tulisi opiskella ja ottaa opikseen!

  Plusääni(19)Miinusääni(1)
  1. Harmi vaan, että länsimainen lääketiede = lääketeollisuus opettavat edelleen aivan vääristeltyä tietoa. Mistä lääkärit voivat tietää totuuden, elleivät itse ole niin tietoisia biokemiasta ja ihmisen elimistön toiminnan lainalaisuuksista, että alkaisivat kyseenalaistaa heille opetettuja ”faktoja”? Suurin osa potilaista uskoo, mitä lääkäri heille kertoo ja syö sydän-/aivoinfarktin pelossa kiltisti määrätyt lääkkeet, olivatpa lääkkeiden todelliset vaikutukset mitä hyvänsä. Ilmenneisiin lihasoireisiin ja muihin neurologisiin vaivoihin syödään lisää lääkkeitä. Lopputuloksena etenevä muistisairaus, lisää kärsimystä ihmiselle ja kustannuksia yhteiskunnalle.

   Plusääni(10)Miinusääni(0)
 2. Suurkiitokset magneettimedialle jälleen erinomaisesta terveys aiheisesta artikkelista!

  Tästä asiasta täytyy puhua ja kirjoittaa koska aivan liian moni täällä Suomessa ja ympäri maailmaa syö näitä statiinipaskoja jotka voivat sairastuttaa ihmiset vakavasti ja sitä kautta lyhentää heidän elinikäänsä merkittävästi.

  Itse olen koittanut puhua ja varoittaa lähes jokaista tuntemaani ihmistä näiden statiini-myrkkyjen vaaroista.

  Omalle veljellenikin lääkäri yritti niitä tuputtaa sillä tekosyyllä että jos vaikka varmuuden vuoksi söisi niitä!?

  Voi Saatana mitä logiikkaa näillä vesipää lääkäreillä!!

  Plusääni(14)Miinusääni(1)
 3. Suurkiitokset magneettimedialle tärkeästä ja pirun ajankohtaisesta terveysaiheisesta artikkelista.

  Kolesteroli huijaus on kenties maailman parhaiten onnistunut kusetus jonka kansaiväliset lääkejätit ovat aikaiseksi saaneet!

  Statiinit ovat jopa hengenvaarallisia ja voivat lyhentää elinikää merkittävästi!

  Plusääni(12)Miinusääni(0)
 4. No nyt tuli sitten tuplat!

  Ensimmäinen ei näyttänyt menevän läpi joten laitoin uusiksi.

  Jälkimmäisen voisi toimitus vaikka poistaa.

  Kiitos.

  Plusääni(1)Miinusääni(1)
 5. Kiitos Magneettimedialle kun jaksatte puhua tästä asiasta.
  Tiedän tapauksen jossa täysin terve henkilö sairastui vaikeaan sepelvaltimotautiin kahdessa vuodessa aloitettuaan statiinien syömisen.
  Jopa lääkäri joka teki varjoainetutkimusta kysyi että mitä on tapahtunut pari vuotta sitten koska näyttää että verisuonien tukkeutuminen kalkilla on alkanut silloin. Potilas vastasi että aloitin statiinien syömisen. Tuolloin kolesteroliarvo oli vain 7 mutta lääkärin mielestä se piti olla alle 5 vaikka potilas oli yli 50 vuotias.
  Potilas ohitusleikattiin välittömästi ja hän lopetti oma-aloitteisesti statiinien käytön siltä istumalta.
  Älkää siis koskaan syökö statiineja.

  Plusääni(14)Miinusääni(1)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat