Suomalaisen sensuurin historiaa: mielipiteiden rikollinen yhdistäminen
Kansallismielinen vaikuttaja Tapio Linna kertoo uudessa artikkelissaan muun muassa siitä, kuinka suomalainen oikeuslaitos suhtautui juutalais- ja maahanmuuttokirjoitteluun 1990-luvulla.
Linnan artikkeli summaa hänen 25 vuotta sitten perustamansa Kansallisen radikaalipuolueen perintöä ja vaikeaa taivalta. Vaikka maahanmuuttajia oli puolueen perustamisen aikaan vasta murto-osa nykyisestä (ensimmäiset somalit olivat juuri saapuneet Suomeen), olivat Suomen viranomaiset ja oikeuslaitos jo valinneet poliittisen linjansa, josta pidetään edelleen kiinni.
Poliisi ja syyttäjä tarttuivat nopeasti kiinni Linnan Uusi Suunta –lehteen, jossa käsiteltiin muun muassa modernia rotututkimusta. Lehti julkaisi myös juutalaiskysymykseen erikoistuneen teemanumeron.
”Kun Uusi Suunta -lehdestä tehtiin yhdessä pilapiirtäjä Kari Suomalaisen kanssa suurta julkisuutta saanut tutkintapyyntö poliisille vuoden 1991 kesällä, en aluksi pitänyt asiaa merkittävänä.
Päinvastoin päätin rikkoa vielä viimeisenkin poliittisen tabun julkaisemalla juutalaiskysymykseen keskittyneen ultraprovokatiivisen Uuden Suunnan neljännen numeron, joka myikin pari sataa kappaletta ennen kuin Akateeminen pelästyi ja veti sen myynnistä.
Saman vuoden syksyllä poliisin esitutkinta päätyi sitten vapauttavaan lausuntoon Kari Suomalaisen osalta, mutta minun osaltani juttu eteni syyteharkintaan kansanryhmän syrjintään kiihottamisesta ja uskonrauhan rikkomisesta. […]
Uuden Suunnan tulevaisuus näytti entistä epävarmemmalta oikeusministeriön määrättyä maaliskuussa syyttäjän nostamaan minua vastaan syytteen kansanryhmän syrjintään kiihottamisesta ja uskonrauhan rikkomisesta ja uhkasi lehden lakkauttamisella.”
Lehden oikeudenkäynti alkoi marraskuussa 1992. Suomen oikeuslaitos paljasti kieroutuneen poliittisen korruptionsa toteamalla, että vaikka lehdessä esitetyt mielipiteet eivät sisällöltään rikkoneet lakia, niin mielipiteet muodostivat yhdessä rikollisen kokonaisuuden.
Missä viipyy oikeusministeriön lista rikollisista mielipideyhdisteistä?
Toisin sanoen poliittiset näkökulmat ovat Suomen tuomioistuimen mukaan kuin pommintekokemikaaleja: turvallisia erillään toisistaan, mutta tappavia, kun niitä yhdistellään vaarallisesti:
”Tuomioistuin totesi loppulausunnossaan mielenkiintoisesti, että yksittäisinä artikkeleina tekstini eivät olisi ylittäneet syytekynnystä, mutta että ne yhdessä antoivat kuvan määrätietoisesta kiihotustyöstä.
Sain langettavan tuomion molemmista syytteistä ja rangaistuksekseni määrättiin 60 päiväsakkoa. Uusi Suunta määrättiin lakkautettavaksi ja ylijääneet lehdet takavarikoitavaksi.”
Suomen oikeuslaitos ei tietenkään ole julkaissut listaa rikollisista mielipideyhdistelmistä.
Lista olisi tarpeen poliittisille lehdille, jotka saattavat epähuomiossa julkaista samoissa kansissa artikkeleita, jotka tulisi pitää turvallisuussyistä tarpeeksi suuren välimatkan päässä toisistaan!
Linna esiintyi 2015 itsenäisyyspäivän 612-kulkueessa puhujana. Erityisesti hänen Näköpiiri-lehteään pidetään suomalaisen kansallismielisyyden edelläkävijänä.
Näköpiirissä haastateltiin muun muassa saksalaista holokaustirevisionisti Horst Mahleria.
Lue myös: Korkein oikeus asettui sionismin puolelle sananvapautta vastaan
Laita skannit tai joku kuvankaappaus noista oikeuden prujuista tänne näytille. On sitten jotain millä voi mätkiä sensuuria vaativia.