Suomalaisnuorilla on ”epäkorrekti” käsitys suomalaisuudesta

Valtamedia Yle on pöyristynyt siitä, että suomalaisnuoret käsittävät suomalaisuuden hyvin perinteisesti. Eikö vuosien monikulttuurisuuspaasaus olekaan tepsinyt?

Itä-Suomen yliopisto haastatteli Lieksan, Nurmeksen ja Kuopion nuorisoa ja selvitti, ketkä ovat näiden mielestä suomalaisia. Nuorten mielestä suomalainen on Suomessa syntynyt ihminen, joka puhuu suomea. Vähintään toisen vanhemmista on myös oltava suomalainen.

Ylen haastattelema yliopiston tutkija Kari Saari ”ihmettelee” nuorten käsitystä suomalaisuudesta. Saarta myös ”yllätti” se, ettei romaneihin suhtauduta erityisen positiivisesti eikä heitä pidetä todellisina suomalaisina. Sukupuolella ja asuinpaikalla ei ollut väliä – noin kahdella kolmesta vastanneesta oli negatiivisia kokemuksia mustalaisista.

Saari kertoo olleensa erityisen hämmentynyt siitä, että jo 300 vuotta Suomessa oleskelleita romaneja ei vieläkään pidetä kantaväestönä. Ketään muuta uutinen tuskin hämmästyttää. Romanien kulttuuri ja geeniperimä ovat erit kuin kantaväestöllä. Selvästikään Itä-Suomen nuorisoa ei ole vielä kyetty aivopesemään monikulttuurisuusfanatismiin, josta on muodostumassa uusi valtionuskonto.

Yle

2 kommenttia

 1. Suuri kiitos Magneettimedialle, että julkaisette sensuroimattomia uutisia ja kirjoituksia!

  Mistään muualta emme pääsisi tällaista tekstiä lukemaan.

  Lisäksi tämäkin juttu oli valtavan hyvin kirjoitettu! Stilistiikka kohdallaan, tärkeä aihe, ja kaikki olennainen saatu tiivistettyä lyhyeen uutiseen!

  Journalismia sanan parhaassa ja varsinaisessa merkityksessä.

  ”Tätä et lue Hesarista”

  Plusääni(3)Miinusääni(0)
 2. Romanien lisäksi myös suomenruotsalaiset ovat asunneet Suomessa satoja vuosia haluamatta puhua valtaväestön kieltä suomea. Heidän mielestään – kuten romaneidenkin mielestä – on tärkeää säilyttää oma kulttuurinsa ja kielensä. Monikulttuurin saarnaajat ovat tehneet mahdolliseksi esim. somaleille luoda oma yhteiskuntansa Suomeen, jota kehitetään ja tuetaan kantaväestöltä kerätyillä verovaroilla. Kolmen sadan vuoden kuluttua myös somalit elävät omien sharia-lakiensa mukaan Suomessa ja he syyttävät sossun tätejä rasisteiksi, jos heille ei makseta täysimääräistä sosiaaliturvaa kaikilla lisillä. Nykyisellä maahanmuutolla ja lisääntymisvauhdilla somalien määrä Suomessa on silloin kolmin-tai nelinkertainen suomenruotsalaisten määrään verrattuna.

  Plusääni(2)Miinusääni(0)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat