Suomen suhde kansainväliseen oikeuteen: Iranin ja USA:n välinen konflikti

Hiljattain valtamedioissa ja myös Magneettimediassa uutisoitiin, kuinka Yhdysvaltojen korruptoitunut sionistipresidentti Donald Trump salamurhautti Irakissa Bagdadin lentokentällä Lähi-idän ansioituneimman antisionistin, kenraali Qassim Suleimanin ohjusiskulla, jonka vaikutuksesta kenraali sai marttyyrin viitan maanpäälliselle muistolleen. Tästä johtuen Iran joutui tekemään vastaiskun ohjuksilla Yhdysvaltojen tukikohtiin Irakissa, mutta tarkoituksella niin kirurgisesti, että vahinkoa ei juuri tullut. Huolimatta Yhdysvaltojen edellä mainituista terroriteoista, Suomen ”tasavallan” presidentti Sauli Niinistö tuomitsi juuri Iranin suvereniteettiaan puolustavat iskut. Mikäli Suomi olisi toiminut kansainvälisten oikeudellisten periaatteiden mukaisesti, olisi sen pitänyt tuomita Yhdysvaltojen tekemät salamurhaiskut.

Kansainvälinen oikeus: Suomen törkeä julkilausuma Iranin puolustautumisen tuomitsemiseksi

YK:n määrittämä kansainvälisen oikeuden kunnioittaminen perustuu vastavuoroisuuteen. Sen mukaan valtioiden tulisi noudattaa tiettyjä normeja, koska ne haluavat muidenkin noudattavan niitä. Kansainvälisen oikeuden säännökset toteutuneena hyödyntäisivät valtioita, koska niiden tarkoituksena on tuoda valtioiden välisiin suhteisiin vakautta ja ennustettavuutta. Tässä mielessä kansainvälinen oikeus on kuin valtioiden yhteinen kieli, joka osaltaan minimoi väärinkäsitysten ja siten myös konfliktien vaaraa.

Yhdysvallat on yksi räikeimmistä poikkeuksista, jotka eivät noudata ensinkään yllä mainittuja normeja.

Yhdistyneiden Kansakuntien peruskirjan periaatteiden mukaan voimankäyttöön voidaan turvautua ainoastaan turvallisuusneuvoston valtuuttamana tai noudattamalla YK:n peruskirjan artiklan sääntöä 51, jonka mukaan kuitenkin itsensä puolustaminen on sallittua.1

Myös Iran joutui puolustautumaan Yhdysvaltojen taannoista valtioterrorismia vastaan.

Tästä yllä mainitusta huolimatta Suomi Niinistön kautta tuomitsi Iranin oikeutetut puolustusiskut, jotka tällä erää näyttävät pelastavan Lähi-idän ja muun maailman suuremmalta sodalta ja onnettomuudelta. Suomi asettui valtioterrorismin tueksi, jota Yhdysvallat enimmäkseen edustaa. Virallinen Suomi ihannoi sionistisen Yhdysvaltojen globaalia ja veristä valtapolitiikkaa.

Niinistön ”hallitsema” Suomi vaati myös Iranin viranomaisia antamaan ”täyden selvityksen toimistaan”. Tätä säesti pääministeri Sanna Marin kirjoittaessaan iskuista Twitterissä. ”Suomi tuomitsee Iranin tekemät ohjusiskut ja edellyttää, että Iran antaa selvityksen toimistaan”.

On toki hyvin ymmärrettävää tällaisen Marini-Niinistön Suomen suhtautumisen Yhdysvaltoihin ja yleensä Nato-maista koostuvaan koalitioon, sillä onhan Suomi sitoutunut laittoman isäntämaasopimuksen kautta vesi-, ilma- ja maa-alueensa varauksettomaan luovutukseen mahdollisten Nato-joukkojen käytettäväksi. Suomessa on jo parveillut Yhdysvaltojen asevoimia ja sotilaita. Suomi on niin lähellä Natoa kuin se ilman sopimuksen ratifiointia voi olla. Tällaisella Yhdysvaltoja liehakoivalla ”ulkopolitiikalla” Suomen poliittinen mafia suosii ISIS-terroristen voimistumista, sillä olihan ISIS Israelin ja Yhdysvaltojen luomus, jota vastaan juuri Iran ja edesmennyt Suleimani ovat taistelleet.

YK:n peruskirjan artiklan säännön 51 mukaan jäsenvaltiolla on luonnollinen oikeuden suvereniteettinsa puolustamiseen, jota oikeutta Iran on myös käyttänyt. Koska virallinen Suomi asettui Yhdysvaltojen ja Iranin välisessä konfliktissa aukottomasti USA:n puolelle ja Irania vastaan, vaikuttaa siltä, että Suomen poliittinen johtajisto tuomitsee YK:n määrittämän kansainvälisen oikeuden, kuten myös YK:n artiklan säännön 51.

Itse asiassa YK:n normistojen mukaan Yhdysvaltojen hiljattaiset iskut Irakissa Irania vastaan ovat sotarikos, jota Suomi läntisen liittouman militaristisena alueena puolustaa.

Ihmettelyä myös herättää se, että miksi virallinen Suomi ei vetänyt suomalaisjoukkoja pois Irakista, vaikka tiedettiin konfliktin alkavan?

Valtamedia luonnollisesti tukee virallisen Suomen linjaa, niinpä uutisointi Länsi-Aasian tapahtumista keskittyy propagandistisesti Yhdysvaltojen johtaman läntisen liittouman linjoille. Yhdysvaltojen mielistely myös Suomen valtamediassa on jo ylittänyt mauttomuuden rajat.

Iranin tarkoituksellisesti sovinnollinen ohjusisku

Iranin ohjusiskulla puolustettiin oikeutetusti Iranin suvereniteettia, mikä oli samalla kosto Yhdysvaltain viime viikolla tekemälle ilmaiskulle, jossa Suleimani salamurhattiin.

Iran iski vastottain USA:n Irakin-tukikohtiin ballistisilla ohjuksilla. Kuva on sotaharjoituksista.
Iran iski vastottain USA:n Irakin-tukikohtiin ballistisilla ohjuksilla. Kuva on sotaharjoituksista.

Mediatietojen mukaan Iran kuitenkin oli varoittanut iskuista naapuriaan, joka puolestaan varoitti Yhdysvaltoja. Kun Penceltä kysyttiin asiasta CBS:n lähetyksessä, hän vastasi maan saaneen tiedustelutietoja sekä kuulleen Iranin uhkaukset.

Huomioita Yhdysvaltojen sionistisesta salamurhasta

Irakin pääministeri Adil Abdl Mahdi on virallisesti paljastanut, että Yhdysvallat oli pyytänyt häntä toimimaan sovittelijana Yhdysvaltojen ja Iranin välillä sekä kenraali Qassem Suleimania tulemaan keskustelemaan hänen kanssaan ja antamaan hänelle vastauksensa sovittelupyrkimyksiinsä.
Täten Suleimani oli virallisessa diplomaattisessa tehtävässä osana Yhdysvaltojen aloittamaa diplomaattista aloitetta. Tämän mukaan Yhdysvallat on syyllistynyt äärimmäiseen raukkamaisuuteen sekä samalla hyvin alhaiseen petokseen murhaamalla Suleimanin.

Irakin parlamentti äänesti päätöslauselmasta, jossa hallitusta vaaditaan painostamaan Washingtonia ja sen liittolaisia vetämään joukkonsa Irakista.

Tuoreiden uutisointien mukaan Irakin (pm) Adil Abdul-Mahdi on pyytänyt Yhdysvaltoja lähettämään Irakiin delegaation, jonka on määrä valmistella Yhdysvaltojen joukkojen poistumista maasta.

Huomioita Ukrainalaisen matkustajalentokoneen pudotuksesta

Torstai-iltana kansainväliset mediat uutisoivat, että keskiviikkona tuhoutunut ukrainalainen matkustajalentokone ammuttiin maahan Iranista ilmatorjuntaohjuksella. Mediat perustavat tietonsa tiedustelulähteisiin.

Tuoreimpien uutisointien mukaan Iranin viranomaiset ovat vahvistaneet sen, että ukrainalaisen matkustajakoneen putoamisen syynä oli ilmatorjuntaohjus, jonka Iran laukaisi vahingossa.

Iranin viranomaiset tiedottavat, että kone lensi lähellä ”herkkää” armeijan aluetta ja sitä luultiin viholliskoneeksi. Viranomaisten mukaan kyseessä oli inhimillinen virhe.

New York Timesin mukaan virheen taustalla oli matkustajakoneen odottamaton kääntyminen kohti sotilastukikohtaa.

 • Surullinen päivä. Armeijan sisäisen tutkinnan alustavat tiedot: Inhimillinen virhe, joka johti katastrofiin USA:n seikkailunhalun vuoksi syntyneen kriisin aikana, Iranin ulkoministeri Mohammad Javad Zarif kirjoitti Twitterissä.

Kommenttina todettakoon, että onnettomuus johtui osaltaan Yhdysvaltojen alistumisesta Israel-lobbyn painostukseen, jonka tuloksena se aloitti salamurhaavat terroritekonsa Irakissa kohdistaen ne Iranin korkeantason sotilaallisiin toimijoihin. USA:n seikkailupolitiikalla oli todellakin järkyttävän surullinen hintansa. Ikävää, että tämä jättiläisvaltio työntää likaisen valtioterroristin kärsänsä joka paikkaan.

Lopuksi

Lähi-idässä on enää vain kaksi kansainvälisestä finanssijärjestelmästä riippumatosta valtiota, jotka muodostavat vastavoiman angloamerikkalaiselle ja sionistiselle Israelin hegemoniapyrkimyksille. Miksi Suomi ja myös monet muut EU-maat kannattavat varauksettomasti ”Yhdysvaltojen” johtamaa globaalia valtapolitiikkaa, joka antaa esimerkillään myös muille suurvalloille ”suostumuksen” mielivaltaisuuksiin? Myös Suomessa niin kutsuttujen kansallismielisten tahojen kannattaisi miettiä ”Yhdysvaltojen” imperialististen strategioiden tuhoisuutta pakolaisvirtoineen, ja valita puolensa siten kriittisemmin.

Markku Juutinen

Lähteet

Verkkouutiset (8.1.2020). Sauli Niinistö: Suomi tuomitsee Iranin tekemät ohjusiskut. Saatavina:

https://www.verkkouutiset.fi/sauli-niinisto-suomi-tuomitsee-iranin-tekemat-ohjusiskut/?fbclid=IwAR0m6X2bju4RrWhiBJ49rnqIYmkfmuxd0PQXYtfA_3fGksbV-i79eyHoly8

BCC New (8.1.2020). Saatavina: https://www.bbc.com/news/world-middle-east-51042156

The Saker (5.1.2020). The USA is now at war, de-facto and de-jure, with BOTH Iraq and Iran (UPDATED 6X). Saatavina: http://thesaker.is/the-usa-is-now-at-war-de-facto-and-de-jure-with-both-iraq-and-iran/

https://www.reuters.com/article/us-iraq-security/washington-spurns-iraqi-call-to-remove-troops-idUSKBN1Z80P5

The New York Times (10.1.2020). Saatavina: https://www.nytimes.com/2020/01/10/world/middleeast/missile-iran-plane-crash.html

Reuter (11.1.2020). Iran says its forces shot down passenger plane due to human error. Saatavana:

https://www.reuters.com/article/us-iran-crash/irans-zarif-says-ukrainian-plane-crash-caused-by-human-error-and-us-adventurism-idUSKCN1ZA04Y

………

 1. Chomsky, Noam (2008). Savijalkainen jättiläinen. Gummerrus Kirjapaino Oy.

8 kommenttia

 1. Valitettavasti Iran on pitkälti myös vapaamuurarien hallinnassa! Tämä menee paljon syvemmälle kuin pinta puolisesti näyttää jos asiaan haluaa perehtyä! Koko mailma on yhtä teatteria jossa molemmilla puolilla pankkiirien kontrolloimat nukke hallitsijat!

  http://redefininggod.com/

  He vaan pilkkaavat typerää lammaslaumaa! Kaikki uutiset joita valtamedia uutisoi on Juutalaista kabbalaa magic niin sanotusti!

  Plusääni(11)Miinusääni(0)
  1. Kommentti on osin oikein. En ajatellut ensin kirjoittaa vastausta siihen, mutta mieleeni tulivat nuoret lukijat ja päätinkin kirjoittaa tämän:

   Manittua ”teatteria” ja ”juutalaista kabbalaa magic” on myös koko Suomen kansa. Mainittu ”lammaslauma” itse on osa mainittua ”teatteria”. Suomalainen ihminen on teatteria, huijaus ja ”magic” alusta loppuun. Jokaisen suomalaisen elämä yksi viheliäinen perkeleen luikerrus, ei muuta. Jumalanpilkka, homoseksuaalisuus, lastenmurhat aborteissa (jo 700 000 lasta tapettu Suomessa), sydämen valhe, sydämen väkivalta, sydämen viha ja kaikilla alueilla pettäminen ovat suomalaisen elämänleipä. Koska maa on kansanvalta, myös hallinto on samanlaista. Tiedotusvälineet (esim. Yle on kansan hallinnassa eduskunnan välityksellä) suoltavat pelkkää valhetta, huijausta, turmelusta, teeskentelyä ja manipulaatiota, EIVÄT MUUTA.

   Ei siis ole niin, että ollaan ”vapaamuurarien” ja ”pankkiirien kontrolloimien nukkehallitsijoiden” vallassa; todellisuudessa ollaan perkeleen vallassa (syntiinlankeemuksesta johtuen jo luonnostaan – maailma on luonnostaa saatanalauma). Vapaamuurarit, pankkiirien kontrolloimat nukkehallitsijat ja Suomen kansa ovat kaikki saman perkeleen vallassa – sataprosenttisesti (siksi Pojan täytyi tulla ja kuolla). Suomalainen ihminen on pelkkää teatteria koko elämänsä ajan. Se, mitä ”pilkataan”, ei ole ”lammaslauma” vaan Jumala. Sitä kaikki maailmassa on, jumalanpilkkaa ja perkeleenpalvontaa. Perkeleenpalvonta on luonnollisen ihmisen ja hänen tahtonsa palvontaa, sillä luonnollinen ihminen on sataprosenttisesti perkeleen orja.

   Neuvon nuoria ihmisiä lukemaan ja kuulemaan Raamattua (Jumalan sanaa), sillä siellä kaikki tässä kirjoittamani on sanottuna. Siellä on myös myös tie (Pyhän Hengen vaikutus sydämeen) pelastumiseen eli Jumalan yhteyteen, ja se myös vaikuttaa sekä katumuksen että uskon sydämessä (perkele joutuu kaikkoamaan sieltä pois) siinä vaikuttavan Pyhän Hengen kautta (Raamattu on Pyhän Hengen kirjoittama apostolien ja profeettojen välityksellä). Jumalan sana siis pelastaa, koska siinä vaikuttaa itse Jumala (Pyhä Henki) suoraan sydämeen, perkeleen asuntoon.

   Suomi ja suomalaiset ovat pelkkä fiasko. Kaikki virtaa perkeleestä ja on perkeleenpalvontaa. Kaikki tuhoutuu. Pian jäljellä on pelkkä haiseva lantakasa, jossa homot möyrivät.

   Nyt tapahtuu maanjäristyksiä joka puolella maailmaa, ja se on viimeisten aikojen merkki (Matt. 24:7). Pian tapahtuu Jeesuksen Kristuksen (Lunastajan) paluu, silloin on tämän maailman loppu ja viimeinen (ja julkinen) tuomio. Jeesuksessa pelastumattomat joutuvat ikuiseen helvettiin perkeleen kanssa, koska he ovat hylänneet sovituksen synneistään (siis Jeesuksen). Koska syntien sovitus on kielletty, ne heittävät ihmisen helvettiin. Ja koko ihminen on luonnostaan synti,

   Room. 14:23: ”Kaikki, mikä ei ole uskosta, on syntiä”,

   Room. 3:10-18: ”Ei ole ketään vanhurskasta, ei ainoatakaan, ei ole ketään ymmärtäväistä, ei ketään, joka etsii Jumalaa; kaikki ovat poikenneet pois, kaikki tyynni kelvottomiksi käyneet; ei ole ketään, joka tekee sitä, mikä hyvä on, ei yhden yhtäkään. Heidän kurkkunsa on avoin hauta, kielellänsä he pettävät, kyykäärmeen myrkkyä on heidän huultensa alla; heidän suunsa on täynnä kirousta ja katkeruutta. Heidän jalkansa ovat nopeat vuodattamaan verta, hävitys ja kurjuus on heidän teillänsä, ja rauhan tietä he eivät tunne. Ei ole Jumalan pelko heidän silmäinsä edessä.”

   On väärin ja perkeleellistä, että vika nähdään koko ajan muualla kuin itsessä. Se on suuri eksytys, suuri huijaus, suuri sokeus, suuri typeryys. Se nousee aivan suoraan sydämessä hallitsevasta perkeleestä! Ja hukuttaa.

   Plusääni(7)Miinusääni(0)
 2. Sionistinen koalitio rikkoi räikeästi yhtä sodankäynnin vahvinta ikiaikaista moraalista sääntöä: Valkoisen lipun alla liikkuvaan neuvottelukuntaan kuuluviin ei kosketa. Suleiman oli neuvottetelumatkalla ja oli ikään kuin valkoisen lipun suojaama. Edes hän, sionistien rikollisen luonteen perusteellisesti tunteva henkilö, ei osannut odottaa koalitiolta moista röyhkeyttä. Missä viipyy Suomelta ja kansainväliseltä yhteisöltä tämän sotarikoksen tuomitseminen? Sionistinen yhteisö katsoo oikeudekseen rikkoa kaikkia sodankäynnin sääntöjä. Heidän maailmanvaltahankkeensa esteeksi ei saa muodostua mikään, ei varsinkaan ihmisyys moraalisääntöineen, jotka – toisin kuin luullaan – ulottuvat myös sodankäyntiin. Vain petoeläin ei pysty näitä sääntöjä noudattamaan.

  Melkoista selkärangattomuutta ja pelkuruutta osoittaa myös sionistisen koalition käyttämä perustelu Suleimanin tappamiseen. Hän oli kuulemma aikeissa tehdä jotain aivan kauheaa. Suleiman tapettiin siis ennaltaehkäisevästi. Myös terroristiksi nimittäminen ja sitä kautta normaalien sodankäyntisääntöjen ja kunniakäsitysten kumoaminen on vain likainen temppu sionistiselta koalitiolta, joka nimittää tai omin toimin lavastaa terroristeiksi kaikki, jotka pyrkivät uhmaamaan sen ylivaltapyrkimyksiä. Maailmassa on vain yksi ja ainoa terroristinen organisaatio ja se on sionistinen koalitio itse.

  Plusääni(13)Miinusääni(0)
 3. Melkein uskomatonta että tällainenkin rehellinen mies löytyy…mies joka uskaltaa sanoa miten asiat ovat
  Jacob Cohen ”Documenterview” – Part 1/7
  http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=200830

  The interview is very enriching.. I would like to congratulate you for your personal sincerity and your intellectual honesty 🙂
  This video is a must watch. Gilad Atzmon sent me here. 
  RESPECT.
  Jacob Cohen: http://jacobdemeknes.blogspot.fr/

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 4. jews did 9/11 (research the 5 dancing Israelis arrested on 9/11 jews run the media)
  jews run the banks
  jews ran the slave trade
  jews attacked the uss liberty
  jews are pushing racial mixing/miscegenation (destruction of gentile races, mainly whites)
  jews are pushing feminism/social leftism
  jews are behind the LGBT agenda
  jews made the first transgender clinic in Germany
  jews run hollywood
  jews sacrifice children
  jews are behind and push immigration
  jews are behind white genocide (pushes anything to end whites including birthrates)
  jews are behind gun control/take your guns
  jews are behind/fund ALL wars since the 18th century (creating infighting for power)
  jews and AIPAC controls U.S politicians
  jews would make ancient empires and civilizations collapse (creating infighting for power)
  jews destroyed the nuclear family and traditional values with degeneracy
  jew- run establishment bans solution to cancer
  jews ran the transatlantic slave trade from Africa to the americas
  jews are behind destruction of gentile/non-jewish religions
  jews made communism and marxism
  jews have been kicked out of 350+ places (officially 109 countries as of c.a 1970)
  jews push NWO and destroy gentile countries, by firstly controlling their central bank
  jews made the Jesuit Order/Society of ”Jesus” (Ignatius of Loyola the crypto jew creator)
  jews control the music industry and rap (hence the degeneracy and anti traditionalism)
  jews are behind the china epidemic (Mao Zedong had jews all around him)
  KNOW YOUR ENEMY

  Suomen tuhoava juutalainen pankkiyhtälö on:

  Velka – (velka + korko) = Suomen kohtalo. Kun tätä yhtälöä sievennetään, saadaan

  Velka – velka – korko = Suomen kohtalo, eli

  – korko = Suomen kohtalo.

  Yksinkertaista ja selvää. Tällä yhtälöllä juutalaiset ovat tarkoituksella tuhonneet ei-juutalaisen Suomen ja myös tulevat viemään tuhon äärimmäiseen loppuun saakka.

  Plusääni(3)Miinusääni(0)
 5. https://andrewcarringtonhitchcock.com/2019/12/13/the-andrew-carrington-hitchcock-show-1145-dr-peter-hammond-the-real-story-of-the-greatest-disaster-to-hit-western-civilization/

  Presidentti Herbert Hoover on kirjoittanut revisionistisen kirjan. Harmi vain, että mies ei kirjoittanut useita kirjoja, vaan yritti saada kaiken yhteen opukseen ja se johti yli 20 vuotta pitkään prosessiin. Kirja paisui 2000-sivuiseksi, joten mies joutui supistamaan sitä yli puolella. Enne julkaisemista mies yllättäen (?) kuoli. Tämä oli katastrofi, sillä USA:n hallitus käytännössä kielsi kirjan julkaisemisen ja salasi sen 50 vuodeksi. Oltiin sitämieltä, että demokraattinen puolue tuhoutuu tai ainakin tuolloinen hallinto, jos kirja julkaistaan.
  Hoover on jäänyt presidenttinä varsin tuntemattomais ja saanut syyt päälleen lamasta, vaikka pörssiromahdus tapahtui ennen hänen presidenttikauttaan eli juuri hänen virkaan astuessaan, joten hänellä ei voinut olla siihen osauutta.
  Kirja siis on revisionistinen (Freedom betrayed) ja siinä Hoover kritisoi kovin sanoin FDR:n, Trimanin ja Churchillin politiikkaa. 2. maailmasota oli turha ja USA oli siitä vastuussa. USA rakensi kommunismin (mm. T34-tankin suunnittelivat amerikkalaiset suunnittelijat) ja sodan aikana tunnetusti avusti sen voittoon. Sodan jälkeen USA petti kiinalaiset ja teki maasta kommunistisen. Kovaa kritiikkiä kuullaanmyös Korean sodasta ja Indokiinan sodasta aina 60-luvun Vietnamin sotaan. Takuut Puolalle olivat Britannialta oikeastaan koko kv. diplomatian älyttömin veto (mikäli sillä ei haluttu sotaa ja verhoilla se edes jotenkin kansallle). Sota oli väistämätön siitä lähtien, kun Puola sai takuut siinäkin tapauksessa, ettäse on itse sodan aloittaja. USA rohkaisi Puolaa myös ja kielsi myöntymästä Saksan ehdotuksiin.
  On hyvä muistaa todellakin, kuinka jättimäistä apua puna-armeijalle antoivat sodan aikana myös esim. Britannia ja Kanada LendLeasen lisäksi. Myös nämä maat mm. tuhansia lentokoneita ja panssariajoneuvoja. Englantilaisia kuoli myös huomattava määrä heidän laivatessaan apua Venäjälle. Etelä-Afrikka osti aseita B-liitolle koko kultavarannollaan, joka laivattiin pois maasta Amerikkaan jan Smutsin kaapattua vallan hallinnolta, joka ei ollut halunnut julistaa sotaa Saksalle.
  USA:n LendLeasesta puhutaan paljon ja esiteklään listaa avun määrästä. Moni on kuitenkin unohtanut, kuinka USA:n hallinnossa paljon apua meni pimeästi eli maan kommunistinen johto ei kirjannut kuin osan avusta. Tätä apua NL ei edes teoriassa ollut velkaa. Tästä kaikesta eivät vastanneet kommunistivakoojat, vaan takana oli USA:n johto. FDR ja Frankfurter kyllä tiesivät,, että olivat miehittäneet hallinnon vakoojilla. FDR tiesi Hissin olevan vakooja. Kyse ei ollut neuvostokommunismista tai yleensöä marxilaisesta kommunismista, vaan New World Orderista eli kaiken takana olevasta hyperkommunismista. Stalin oli vain tämän voiman työrukkanben USA:n johtajien lisäksi

  Plusääni(0)Miinusääni(0)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat