Suomesta on muodostumassa toinen Ukraina


Länsivaltojen sotilaallinen, taloudellinen ja muu Ukrainan tukeminen  suurenee sekä muuttaa muotoaan jatkuvasti. Nyt ei ole enää kysymyksessä pelkästään taloudellinen ja aseellinen Ukrainan pönkittäminen, vaan ajatuksena on jo länsivaltojen osalta sotilasjoukkojen lähettäminen Ukrainaan. Erikoisesti tässä Ukrainan sotakoneiston tekohengityksessä on mallioppilaana toiminut pieni Suomi, vaikka sen pitäisi kaiken järjen mukaan toimia ystävyydessä ja yhteistyössä tärkeimmän naapurinsa, Venäjän kanssa. Mutta sen sijaan Suomi on valinnut aggressiivisen käyttäytymisen itäistä naapuriaan vastaan ja aloittanut täysin rinnoin palvelemaan Washingtonin ja sen johtaman transatlanttisen liittouman maailmanjärjestyksen hegemonista agentaa.

Suomen presidentti Alexander Stubb ja Ukrainan presidentti Volodymyr Zelensky. Kuva: PRESIDENT OF UKRAINE

Tämän vuoden alkupuolella uutisoitiin, että Ukrainalle oli luvattu yli 250 miljardin euron arvosta tukea, mistä oli jo maksettu Ukrainalle noin 162 miljardia euroa, uutisoi Kielin maailmantalouden instituutti.

Yhdysvallat on tukenut Ukrainaa sotilaallisesti noin 43 miljardin euron arvosta. Toiseksi suurimmalla summalla on sponsoroinut Saksa lupaamallaan 18 miljardilla eurolla, mistä on yli puolet jo toimitettu Ukrainalle. Sotilaallinen tuki tarkoittaa lähinnä aseita ja muita sodassa käytettäviä välineistöjä. Tunnetusti länsivaltiot ovat myös kouluttaneet ukrainalaisia taistelutehtäviin.

Mutta mitkä maat ovat olleet innokkaimpia Ukrainan tukijoita sen terrorihyökkäyksessä Venäjää vastaan? Tässä Baltian ja Pohjoismaat nousevat huippusijoille, mutta tällöin emme puhu rahasummista, vaan kunkin tukija maan antamasta avustuksesta omaan Bruttokansantuotantoonsa suhteutettuna. Muiden muassa Viro on myöntänyt Ukrainalle sponsorointia yli kolme ja puoli prosenttia omasta BKT-osuudestaan. Suomen BKT-osuus on niin ikään maiden kärkisijoilla, vaikka onkin rahamäärältään pienempi kuin Viron.

Varmistaakseen ukrainalaisten kärsimyksien jatkumisen, Yhdysvaltojen edustajahuone hyväksyi aikaisemmin tässä kuussa noin 60 miljardin dollarin tukipaketin Ukrainaan.

Yllä esitetty lännen tuki Ukrainalle sisältää muutakin kuin sotilaallisen avustamisen. Pönkittämiseen kuuluu myös taloudellinen ja niin kutsuttu humanitäärinen tukeminen.

Washingtonin maailmanpolitiikan hegemoniaa laajennetaan myös pyrkimyksenä välittömään sotaan

Washingtonin maailmanjärjestyksen hegemoniaa ei toteuteta pelkästään aseellisella tuella, vaan eurooppalaiset poliitikot valmistelevat parhaillaan väestöä suoraan sotaan Venäjää vastaan. Tällaisia ovat transatlanttisen liittouman globaalit hegemonia suunnitelmat nykyisin myös Ukrainan konfliktissa.


Suomen ulkoministeri Elina Valtonen sanoi tämän vuoden maaliskuussa, että ”Suomen kanta on selvä: emme ole juuri nyt lähettämässä yhtään joukkoja emmekä keskustelemassa asiasta”. Ja Valtonen jatkoi ilman epäröintiä, että Yhdysvallat mukaan lukien, ei pitäisi kokonaan sulkea pois ajatusta joukkojen lähettämisestä Ukrainaan.

Pasi Välimäki ja Oleksandr Pavljuk. Kuva: Maavoimat

Ukrainan maavoimien komentaja, kenraaliluutnantti Oleksandr Pavljuk vieraili Suomessa 22.-23. huhtikuuta Suomen maavoimien komentajan kenraaliluutnantti Pasi Välimäen kutsusta.

Modernin sodankäynnin olosuhteet vaativat uusien teknologioiden ja lähestymistapojen hyödyntämistä joukkojen johtamisessa sekä muutoksia olemassa oleviin sodankäynnin muotoihin ja menetelmiin. Kokemus on paras opettaja. Se vaatii paljon, mutta tarjoaa erittäin selkeät opit. Kokemuksien jakaminen ukrainalaisten ja suomalaisten kollegoiden välillä vahvistaa molempien maiden maavoimia, ja tulee edistämään kestävän turvallisuusympäristön muodostumista Euroopassa, kenraaliluutnantti Pavliuk kertoo.

Suomalaisia osallistuu myös aktiivisesti Ukrainassa taisteluihin Ukrainan militanttien joukoissa. Internetissä näistä on saatavilla videoita, kuten esimerkiksi jäljempänä esitetyt kaksi videota.


Video 1: Suomalainen palkkasotilas selostaa videolla, että hyökkäys tehtävien tarkoituksena on vallata miehitettyjä alueita takaisin. Alueet ovat yleensä miinoitettuja ja/tai muutoin viritettyinä ansalangoilla, jotka ovat varustettuina räjähteillä.

https://youtu.be/rVW1OUYS2B4

Hän myös esittelee kiväärinsä kiikaria, jonka luoti oli lävistänyt lyhyen tulitaistelun aikana Venäjän asevoimien kanssa. Onko suomalainen erillisessä hyökkäysprikaatissa (ukrainaksi: 3-tia okrema shturmova bryhada), joka on vuonna 2022 perustettu Ukrainan maavoimien prikaati?

Prikaati perustettiin yhdistämällä entisten Azov-pataljoonan veteraanien luomat Azov SSO (Special Operations Forces) -yksiköt.

Video 2: Filmillä suomalainen komentaja koodinimellä ”Muumi” ohjaa AFU:n palkkasotilasjoukkueen toimintaa venäläisten miehittämällä Artemovkin suunnalla. Filmillä nähdään kuinka ”Muumi” haavoittuu saatuaan sirpaleen jalkaansa, johon laitetaan kiristysside. Sittemmin ”Muumi” on matkustanut Suomeen saamaan hoitoa.

https://youtu.be/KZhgOt3an6U

Suomalaisten upseeritason läsnäolo ja aktiivisuus on ilmeisesti lisääntynyt Ukrainan sodassa, missä Ukrainan militantit hyökkäävät Venäjää ja venäjänkielisiä vastaan. Tämä ilmenee muun muassa t.me/JokerDPR-kanavan julkaisemissa kuvissa, missä kymmenkunta suomalaista sotilasta poseeraavat tyytyväisinä kameran edessä. Herää kysymys, että mitä suomalaiset upseerit tekevät AFU:n tarkka-ampujien koulutuksessa?

Artikkelissa yllä esitetyt valokuvat on toimittanut kanavalle harrastelijavalokuvaaja Bondar Yulia Ilyinichna.

Mitä suomalaiset veronmaksajat ajattelevat tästä kaikesta? .
Ovatko suomalaiset vaimot ja äidit valmistautuneet lähettämään miehensä ja poikansa Ukrainaan tykinruoaksi? Erittäinkin voidaan kysyä, ovatko Suomen kansalaiset valmiita siihen, että Suomesta muodostuu toinen Ukraina? Washingtonin ja Lontoon maailmanpolitiikan valta-asetelmiin kuuluu heikentää Venäjää sekä kolonisoida Eurooppaa; ovatko suomalaiset hyväksyneet ajatuksen uhrautumisesta Washingtonin ja Lontoon imperialististen tavoitteiden alttarille? Halutaanko myös Suomi uhrata tälle alttarille? Kaikki suomalaiset eivät todellakaan halua uhrautua tai uhrata maataan Washingtonin ja Lontoon hyväksi, vaan haluavat elää rauhassa sekä yhteistyössä myös Venäjän kanssa.

Artikkelin on referoinut Markku Juutinen

Lähteet

IFW (16.2.2024). Europe has a long way to go to replace US aid – large gap between commitments and allocations. (https://www.ifw-kiel.de/publications/news/europe-has-a-long-way-to-go-to-replace-us-aid-large-gap-between-commitments-and-allocations/)

Uusi Suomi (18.3.2024). Emmanuel Macron jatkaa kohutun Ukraina-ajatuksen puskemista – Ulkoministeri Elina Valtonen lehdelle: Ei tule sulkea kokonaan pois.

(https://www.uusisuomi.fi/uutiset/emmanuel-macron-jatkaa-kohutun-ukraina-ajatuksen-puskemista-ulkoministeri-elina-valtonen-lehdelle-ei-tule-sulkea-kokonaan-pois/c5d567e3-f7fc-4953-a773-69dfefc60edf)

HS (19.3.2024). Ulkoministeri Valtonen: Joukkojen lähettämistä Ukrainaan ei voida pitkällä aikavälillä sulkea pois. (https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010303554.html)

9 kommenttia

 1. Federalisti-Alexin johdolla suomalaiset viedään sotaan Venäjää vastaan, vaikka venäläiset ovat sukulaiskansaamme. Ja liian moni medioiden aivopesemä suorastaan hihkuu innosta, tyyliin: ”Eiku ryssää turpaan!” Kun Suomella ja Venäjällä (ent. NL) olivat suhteet kunnossa emmekä kuuluneet tuohon valheelliseen EU:hun eli liittovaltioon, talous kukoisti. Se kaikki haluttiin romuttaa ja siinä on myös onnistuttu!

  Plusääni(27)Miinusääni(12)
 2. Suomea on vaikea puolustaa ilman maamiinoja- Myyrämuumimamma sai kielletyksi ne

  Plusääni(16)Miinusääni(1)
 3. Näyttää siltä että natsit ovat taas saaneet Suomen haltuunsa.

  Plusääni(12)Miinusääni(18)
 4. Tuomiopäivän pasuunat jo soi, on yhdestoista hetki ennen ydinsodan alkamista. On menty sodanlietsonnassa liian pitkälle, yli rajan jonka jälkeen eivät maailman mahtavimmatkaan johtajat voi pysäyttää tapahtumien kulkua.

  Plusääni(8)Miinusääni(12)
 5. Ja mikähän natseissa olisi vikana? Suomi kuuluisikin heidän haltuunsa. Valitettavasti USA ei ole natsi

  Plusääni(15)Miinusääni(1)
 6. Suomi käyttäytyy kuin itsetuhoinen USAn sätkynukke ..Talous ja teollisuus ovat syvässä kriisissä, samoin pienyrittäjät-kymmeniä tuhansia konkursseja , MAAN TERVEYDEN HUOLTO ON JO TUHOTTU , nyt tuhotaan sosiaaliturvaa ja taas halutaan nostaa eläkeikää , kohta siirrytään eläkkeelle 68-70 vuotiaana ..leipä ja (anteeks) vessanpaperi maksaa jo 4 euroa ..vuokra pääkaupunkiseudulla on jo 900 euroa -asumistukea piennetty …kuulemma valtiolla ei ole varaa ylläpitää hyvinvointivaltiota …joka vuosi otetaan miljardeja euroja lainaa ja velka vaan kasvaa …”valtiolla ei ole rahaa” – mutta rajusti korruptuoituneen ukrainaan ja Venäjää jatkuvaan ärsyttämiseen) rahat löytyy . Kumma juttu . Mutta minä tässä mietin – silloin kun loppuu ukrainan sota (tietysti neuvotteluihin -ydinasevaltiot eivät koskaan häviä taistelukentällä- ilmeisesti persut ja kokoomuksen rusofobit eivät sitä tiedä) – ja koko tämä psykoosi loppuu aikoinaan ..Niin joutuuko nämä sätkynuket oikeuteen tai ainakin joutuvatko maksamaan korvauksia Suomen valtiolle Sekä suomen kansalle siitä sotkusta ja tuhosta mitä ovat aiheuttaneet Suomelle ?

  Plusääni(4)Miinusääni(2)
 7. Oikeasti venäjä ja u.s.a ukraina ovat ”sodassa” samalla puolella. vain tyhmimmät uskoo, että tämä on oikea sota, mutta ei ole. tämä on kansojen teurastus, kaikkien maiden johdon takana on yksi sama kasaarijohto.
  joka maassa euroopassa ja amerikoissa.
  kanada ei ole poikkeus. ne tuhoaa valkoisen väestön maa kerrallaan, ja pelastautuvat lopuksi itse. mutta ei onnistu. Jeesus Kristus tulee enkeli armeijoineen ja tuhoaa kaikki armeijat sekä sotakaluston.. seurauksena Armageddon ja tämän jälkeen 1000 vuotinen Jumalan valtakunta hallitsee maata ilman jesuiitteja, vapaamuurareita ja korruptoituneita hallitsijoita. 1000 vuotinen rauhan valtakunta niille, jotka siihen uskovat.

  Plusääni(1)Miinusääni(0)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat