Suomi on läntisen liittouman militarisoitu alue Venäjää vastaan; Suomen laiton tilanne

Suomen yhteistyö Yhdysvaltojen sotilastiedustelun, sotaharjoitusten ja Natokumppanuuden kanssa muodostaa hyvin vakavan sotilaallisen uhan Suomelle, sillä nämä toimet sisältävät Suomen alueen käyttämisen Venäjää vastaan. Yhdysvaltojen johtama läntinen koalitio käyttää Suomea hyödykseen taloudellisten ja poliittisten itressiensä takia. Suomen tilanne on laiton ja maata johtaa korruptoituneet valtio- ja maanpetokseen syyllistyneet omahyväiset rikolliset.

Itämeren alueen militarisointia on jo jatkunut pitkään ja sitä on tapahtunut monin tavoin. Vuodesta 2009 lähtien Yhdysvaltojen johtaman lantisen liittouma (kuten esim. Nato) sekä Suomi ja Ruotsi ovat järjestäneet lentosotaharjoituksia Viron, Liettuan ja Latvian yllä sekä laivastoharjoituksia Itämerellä. Ruotsi on perustanut sotilastukikohdan Gotlantiin ja Suomessa Ahvenanmaan historiallista demilitarisointia kyseenalaistetaan julkisuudessa.

Lisäksi Suomi tulee osallistumaan ensi vuoden toukokuussa pidettävään Viron pääsotaharjoitukseen Kevadtormiin, englanniksi Sabre Strikeen. Kevadtorm on yhdistetty Yhdysvaltain poikkeuksellisen suureen Defender Europe 20 -harjoitukseen, johon saapuu kevättalvella ja keväällä noin 20 000 amerikkalaista maavoimien sotilasta Yhdysvaltain mantereelta.

Defender Europen tarkoitus on harjoitella voimakkaan, taistelukykyisen voiman kokoamista Eurooppaan – ja joukkojen liikehdintä tapahtuu Venäjän naapurissa. Harjoituksessa on mukana 18 maata, ja se käyttää muun muassa Baltian maiden ja Georgian satamia sekä lentokenttiä. Yhteensä Defender Europessa on mukana 37 000 sotilasta, ja se on suurimpia länsieurooppalaisia harjoituksia kylmän sodan jälkeen.

Yhdysvaltojen urkintakoneisto Suomessa

Jo 2017 uutisoitiin Suomen sotilastietojen tiivistymistä Yhdysvaltojen kanssa, jatkona kauan jatkuneelle yhteistyölle Suomen sekä USA:n välillä. Yhdysvallat ovat erikoisen kiinnostuneita kyseisestä yhteistyöstä, sillä se onnistuu siten saamaan tuoretta tietoa Venäjältä Suomen kautta.

Yhdysvaltojen kiinnostus Suomea kohtaan johtuu myös Venäjältä Suomen kautta kulkevasta tärkeästä tietoliikenneyhteydestä Eurooppaan. Ruotsin kautta asennetun tietoliikennekaapelin lisäksi uusi Sea Lion -merikaapeli kuljettaa tietoliikennettä Venäjältä Suomen kautta suoraan Saksaan.

HS:n mukaan Suomen keräämä tiedustelutieto voisi kiinnostaa Yhdysvaltain kansallisen turvallisuuden virastoa NSA:ta, koska se ei saa kotimaassaan kerätä kansalaisistaan tietoa.

Täten päätyy myös tietoja suomalaisista yhdysvaltaisten viranomaisten käsiin.

Lisäksi mainittu yhteistyö mahdollistaa Suomen viranomaisille tehokkaan keinon suomalaisten kansallismielisten ja isänmaallisten ryhmien valvomiseen. Näyttää siltä, että Suomen salainenpoliisi SUPO on yksi CIA:n haarakonttoreista.

Isäntämaasopimus, jenkki joukot Suomessa ja Norjan sotaharjoitukset

Yllä mainitun tiedusteluyhteistyön lisäksi Suomeen saapui vuonna 2016 Yhdysvaltain armeijan sotilaita tarkoituksenaan osallistua tuolloin toukokuussa käytyyn maavoimien Arrow-harjoitukseen. Suomeen saapui vuoden 2016 keväällä noin 160 miestä ja 17 panssaroitua Stryker-taisteluajoneuvoa.

Isäntämaasopimus ja Norjan sotaharjoitukset

Paavo Väyrynen kysyy blogissaan (koska ei saanut tilaisuutta kysyä eduskunnan kyselytunnilla) puolustusministeri Jussi Niinistöltä, miksi Suomi päätti osallistua (2018) sotaharjoituksiin, jotka ovat omiaan heikentämään Suomen sotilaallisen liittoutumattomuuden uskottavuutta ja vaarantamaan liittoutumattomuuden meille antaman turvallisuusedun.

Lisäkysymyksenä Väyrynen tiedusteli Suomen ja Naton välistä isäntämaasopimusta ja sen tulkintaa. Sekin saattaa osaltaan heikentää Suomen liittoutumattomuuspolitiikan uskottavuutta, kirjoitti Väyrynen.

Lisäkysymyskin olisi ollut hyvin ajankohtainen, sillä Suomen ja Ruotsin osalta Norjassa toteutettavassa Naton sotaharjoituksessa nojaudutaan syyskuussa 2014 allekirjoitettuihin isäntämaasopimuksiin.

Suomen osalta sopimuksen allekirjoitti puolustusvoimain komentaja Jarmo Lindberg. Valtuutuksen hän sai hallituksen ulko- ja turvallisuuspoliittiselta ministerivaliokunnalta, joka päätti asiasta tasavallan presidentti Sauli Niinistön johdolla saman vuoden heinäkuussa. Sopimusta ei käsitelty eduskunnassa.

Ruotsi vei sopimuksen Valtiopäiville, joka asetti sopimuksen soveltamiselle kaksi tärkeää reunaehtoa. Nato-joukkoja maahan tuleminen on sallittua vain Ruotsin kutsusta. Sopimus ei anna Nato-maille oikeutta sijoittaa ydinaseita Ruotsin alueelle. Koska sopimusta ei Suomen osalta käsitelty eduskunnassa, voivatko Nato-joukot tulla maahamme omasta aloitteestaan.

Isäntämaasopimukseen on myös kirjattu merkittävä määritelmä Naton sotilaallisesta toiminnasta, jossa Suomea velvoitetaan antamaan isäntämaa-apua Naton tai Nato-maan, kuten esimerkiksi Yhdysvaltojen operaatioille. Avunantoon sisältyvät toimet Natolle tai Nato-maalle Suomessa tarkoittaa operaatioita taistelun tai sotilaallisen tavoitteen saavuttamiseksi, esimerkiksi torjuntataistelun tai hyökkäyksen avulla.

Käytännössä Suomi on Naton jäsen maa, ja on niin tiiviisti Natossa kuin vain voi ilman virallista jäsenyyttä olla.

Miksi Yhdysvaltojen johtama läntinen koalitio (Nato) on kiinnostunut Suomesta ja Ruotsista?

Ensinnäkin Suomi toimii mainiona puskurivyöhykkeenä Venäjää vastaan. Tästä vyöhykkeestä olisi Yhdysvaltojen johtamalle liittoumalle merkittävää strategista hyötyä, mikäli lännen ja idän välille puhkeaisi konflikti.

Toisaalta Yhdysvaltojen intresseihin kuuluu arktisen alueen luonnonrikkaudet. Näiden valtaamiseksi käytetään NATO:n kautta Suomea,  Ruotsia sekä Norjaa. Suomen poliittisia Brysselin villakoiria käytetään armottomasti hyväksi arktisen alueen tulevaisuuden kolonialismissa uskottelemalla suomalaisille vallanpitäjille koituvan jotakin ”turvallisuushyötyjä” maa- vesi- ja ilmatilansa luovuttamisesta Yhdysvaltojen suurvaltapolitiikalle.

Muitakin syitä Natokumppanuudelle on olemassa, kuten esimerkiksi mahdolliset hyödyt kansainväliselle pankkiirimafialle ja aseteollisuudelle, mistä tulisi voittoja eniten varsinaisten operaatioiden lähestyessä.

Myös Yhdysvaltojen johtaman lännen ajautuminen Aasian talousveturien varjoon inspiroi Yhdysvaltoja etsimään ulospääsyä tilanteesta myös Eurooppaan suuntautuvan suurvaltapolitiikan kautta, missä Nato näyttäytyy roolissaan.

Suomen laiton tilanne ja itsenäisyystaistelu

Sanomattakin on selvää, että Suomen yhteistyö Yhdysvaltojen sotilastiedustelun, sotaharjoitusten ja Natokumppanuuden kanssa muodostaa hyvin vakavan sotilaallisen uhan Suomelle, sillä nämä toimet sisältävät Suomen alueen käyttämisen Venäjää vastaan.

Toisaalta isäntämaasopimuksen hyväksyminen ilman eduskunnan suostumusta saattaa sopimuksen juridisesti epäilyttävään valoon. Sopimus myös mitä ilmeisemmin rikkoo Suomen ja Venäjän solmimaa hyökkäämättömyyssopimusta, joka näyttäytyy myös laittomana sen suhteen, että sopimuksella mahdollistetaan atomiaseiden kuljettaminen maahan.

Suomen poliittinen entiteetti on sallinut vieraan valtion sotilastiedustelun tunkeutumisen maan tiedustelupalveluun, mikä ilmeisesti herättää epäilyjä maanpetoksesta. Lisäksi maanpetokseen viittaa USA:n sotavoimien päästäminen vapaaehtoisesti Suomen maakamaralle.

Yllä esitetyt laittomuudet sekä Suomen saattaminen vakavan sotilaallisen uhan alaiseksi, kuten myös jatkuvan haittamaahanmuuton estoton salliminen, yhdistettynä globaalin uusliberalismin kurjistavaan vaikutukseen, velvoittaa suomalaisia kamppailemaan itsenäisyyden puolesta.

Lyhyesti sanottuna Suomen tilanne on laiton ja maata johtaa korruptoituneet valtio- ja maanpetokseen syyllistyneet omahyväiset rikolliset.

Suomen on erottava Euroopan unionista, eurosta ja isäntämaasopimuksesta. Meidän on otettava käyttöön talousdemokratian reformi eli rahareformi ja nojauduttava omaan puolustus- ja puolueettomuuspolitiikkaan. Hyvät suhteet ennen muuta Venäjälle ovat Suomelle tärkeät. Lisäksi meidän on vapauduttava Yhdysvaltojen johtaman läntisen liittouman otteesta.

Markku Juutinen


Lähteet

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006301631.html?fbclid=IwAR0Jeu84ObdxDby64nrBR7Zu05G0PlPhf8XUzXaKkyz_ZiBtT_PLTCJ3Y68

https://www.tekniikkatalous.fi/uutiset/hs-suomen-sotilastiedustelu-tiivistymassa-usan-kanssa-jatkoa-pitkaan-jatkuneelle-yhteistyolle/cc5956b0-b106-3de2-943f-c1c9bfbb7627

https://www.verkkouutiset.fi/usan-armeijan-strykerit-saapuvat-suomeen-komentaja-islle-ainutlaatuinen-tilaisuus-49544/

https://www.finlex.fi/fi/sopimukset/sopsteksti/2014/20140082/20140082_2

12 kommenttia

 1. No, sissiksi minut opetettiin ja eiköhän NATO-joukot opi mikä on sissi. Sitten kun tulevat tänne sankoin joukoin.

  Plusääni(13)Miinusääni(0)
 2. Juuri näin! Asiaa ei voisi selvemmin sanoa, on vaan kansasta kiinni kauanko näitten rikollisten sallitaan puuhastella, sillä onhan se selviö ettei niitä kukaan muu taluta tuomiolle.

  Ei voi enään enempää hävettää kun kuulee näitten edustajiemme julkisija kannanottoja ja eritoten näitten naisministerien esiintymiset luo jopa vääryyttä naisille, koska helposti yleistetään ne näytteeksi koko nais-sukupuolen vähäisestä ymmärrystasosta, eikä niitten muittenkaan valehtelevien sekasikiöitten jutut järjenvalolla pilattuja ole,… ja juuri heidän tulisi ajaa Suomen ja Suomalaisten etuja joka tilanteessa!!!

  Plusääni(27)Miinusääni(0)
 3. Sanomattakin on selvää että on hyvä jos Suomella on ystäviä sekä lähellä että kaukana, kun perinteinen ja edelleen potentiaalisin vihollinen on lähellä. Suomi on kyllä oppinut ettei kannata olla uhka Venäjälle, mutta jotkut ei vieläkään ole oppineet että Suomen vihollinen on aina tullut joko koillisesta, idästä tai kaakosta.

  Plusääni(0)Miinusääni(18)
  1. Katsokaamme historiaan: viimeisten noin 298 vuoden aikana Venäjä ei ole kertaakaan hyökännyt Suomen kimppuun, paitsi silloin kuin Suomen valtias Ruotsi hyökkäsi ensin tai suuren eurooppalaisen sodan osana. Näitä olivat hattujen sota 1740–43, Kustaa III:n Venäjän sota 1788–90, Napoleonin sodat, Suomen valloitus 1808–09 ja toinen maailmansota. Jättimäiset eurooppalaiset sodat ovat viimeisten 200 vuoden aikana syttyneet pintapuolisesti sanoen Saksan ja Ranskan riidan takia.

   Suomi voi ajautua konfliktiin Venäjän kanssa, jos Suomen poliittinen eliitti toimii länsivaltojen lakeijoina painostaen ja ärsyttäen Venäjää ja muodostaen sille turvallisuusuhan.

   Joten kyllä se vainolle ja vaaralle altistamiselle voidaan varautua ennen muuta lännen suunnasta, kuten nykyinen Suomen ulkopoliittinen tilanne osoittaa. Tietysti puolustuspolitiikassa täytyy varautua puolustautumaan jokaista ilmansuuntaa. Kuitenkin puolueettomuuspolitiikkaan tulee ehdottomasti pyrkiä.

   Plusääni(25)Miinusääni(1)
   1. Ketä lämmittää se, että Venäjä hyökkää osana suurta sotaa eikä muuten vain? Ja jättimäiset sodat syttyivät angloamerikkalaisen pankkieliitin määräyksellä Neuvostoliiton ollessa niiden satelliitti ja täysillä mukana sotaa luomassa toisella kertaa, ensimmäisellä taas tsaari pakotettiin koalitioon ja tsaarin neuvonantajat olivat täysillä sotaa juonimassa (olivat rappareita).

    Venäjä voi myös hyökätä ilman suurta sotaa, kuten se hyökkäsi Georgiaan ja Ukrainaan ihan äsken. Jos sillä ei ole pidäkkeitä, niin hyvinkin ”kasakka ottaa sen, mikä on huonosti kiinni”. Venäjähän uhoaa valtapiirinsä ja vaikutusvaltansa kanssa.

    Plusääni(0)Miinusääni(12)
    1. Hahah haa… Näin sitä kirjoitellaan kun on russophobiksi kasvatettu, mutta ei saisi nauraa kun näkee toisen naiviuden.
     Pieni vinkki, ”ei sota yksin puolin seiso” on vanha sanonta ja siksi neuvon tarkistamaan ne ”Georgia ja Ukraina” juttusi ennen kuin olet suuna ja päänä kun jotkut muut ovat säkkinä.

     Juuri naapurisovun vuoksi olisi muistettava Presidentti Urho Kaleva Kekkosen varoitukset neulanpistopolitiikasta ja olisi muutenkin fiksua miettiä onko perää jutuissa mitä huutelee.

     Plusääni(13)Miinusääni(2)
    2. Ukraina ja Georgia kuten myös Valkovenäjä ovat venäläisten ’veljeskansoja’ mm kielensä kautta. Venäläiset ja noiden maiden kansalaiset ovat naineet toisiaan rajojen yli vuosisatoja. Venäjä katso että he kuuluvat samaan ’perheeseen’ halusi tai ei. Vähän samaan tapaan kuin juutalainen on Israelin kansalainen halusi tai ei. Suomen kansa ei kuulu tähän joukkoon. Venäläiset tietävät että tänne ei kannata tulla hallitsemaan vihaisia sissejä. Ainut ratkaisu olisi koko kansan hävittäminen, mutta siihen ei liene minkään sortin motivaatiota tai ehkä lopulta edes kykyä. Kristillinen maa kun on nykyään.

     Plusääni(0)Miinusääni(2)
     1. Kekkosen aikana ja 80-luvullahan maa onkin ollut täynnä ”vihaisia sissejä”….eiku. Pikemminkin SUomi on suuressa vaarassa, koska moni Venäjällä katsoo Venäjälle kuuluvan samat alueet kuin v. 1917. Myös Putin on tukenut kantaa.

      Plusääni(0)Miinusääni(2)
  2. Unohdit luetelostasi lännen, olimme noin 700v. ruotsin orjuuttama siirtomaa kunnes juuri sieltä mainitsemastasi Idästä saapui vapauttaja joka soi Suomelle Autonomian ja sen myötä Suomen Kielen sekä oman valuutan Markan, ilman Autonomiaa ei olisi Suomen Kansaa, eikä Suomen Kieltä.
   Emmekä vieläkään ole täydellisesti vapautuneet ruotsalaisuuden ikeestä, räikein esimerkki on tämä vuoden 2015 maturahtaus maahamme ruotsin valtion operaimaana ja sama kauttakulku jatkuu.

   Plusääni(28)Miinusääni(0)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat