Suomi on Yhdysvaltojen ja Israelin ohella vaikuttava terroristien tukija

Viime vuonna Suomen toiseksi suurin asevientikumppani oli Saudi-Arabia, jonne Suomi on vienyt 50 miljoonalla eurolla kranaatinheittimiä osana laajempaa Yhdysvaltojen vetämää ohjelmaa.1 Suomi menettelee näin, vaikka Saudi-Arabia on tunnetusti terroristien kuten esimerkiksi Isisin tukija.

Jopa Yhdysvaltojen ihailija Ruotsi on sulkenut Saudi-Arabian asevientinsä ulkopuolelle alueen ihmisoikeusloukkauksien ja levottoman poliittisen tilanteen vuoksi.

Kyseisen aseviennin takana on Patria Oy.

Patria Oyj:n omistavat Suomen valtio ja monikansallinen Airbus Group. Esimerkiksi Patria on harjoittanut aikaisemminkin asevientiä Saudi-Arabiaan. Tämä julkinen osakeyhtiö on vienyt kuningaskuntaan muiden muassa 36 kauko-ohjattavaa yksiputkista Nemokranaatinheitintä ja yli tuhat ammusvarastoputkea. Kauppa on näkynyt kasvaneena sotavientinä Kanadaan ja Yhdysvaltoihin, joissa kranaatinheittimet asennetaan panssariajoneuvoihin.4

Asevientiluvat myöntää puolustusministeriö.

 

Yhdysvaltain liittolaiset tukevat radikaaleja ryhmiä

Israel ja USA ovat vaikuttaneet voimakkaasti terrorismin leviämiseen Lähi-idässä. Yhdysvallat sekä sen alueelliset liittolaiset: Israel, Turkki, Saudi-Arabia, Qatar ja Jordania, ovat sponsoroineet Isisin ja al-Qaidan kaltaisia ryhmiä, jotka terrorisoivat sotien Syyrian hallitusta vastaan.2

Puhuttaessa Saudi-Arabiasta yllä lausutun vahvistaa myös Syyrian ulkoministeri Walid Al-Moallem. Hän sanoi Intian-vierailunsa yhteydessä Saudi-Arabian taloudellisen ja sotilaallisen tuen Syyrian terroristeille hankaloittavan kansainvälisiä pyrkimyksiä ratkaista Syyrian kriisi.3

USA tukee isistäUlkoministeri lausui Sputnik-uutistoimistolle antamassaan haastattelussa, jossa käsiteltiin Teheranin ja Riadin välistä jännitettä, että ne vaikeuttavat Syyrian kriisin ratkaisemista, sillä Saudi-Arabia tukee edelleen taloudellisesti ja sotilaallisesti terroristeja ja siten parhaansa mukaan häiritsee Genevessä käytäviä rauhanneuvotteluita.3

Ministeri mainitsi myös, että Turkki on avannut valmennusleirin terroristiryhmille ja saanut rahaa Saudi-Arabialta, Qatarilta ja eräiltä muilta mailta terroristien kouluttamiseen ja aseistamiseen sekä heidän lähettämiseensä Syyriaan.3

 

Suomi terroristien tukijana

Saudi-Arabia kuuluu Israelin ja Yhdysvaltojen koalitioon, joka pitää ja on pitänyt yllä veristä terrorismiä Lähi-idässä tukemalla erilaisia radikaaleja ryhmiä alueilla. Tämän tuhotoiminnan tuloksena ei ole rampautettu vain Syyriaa, vaan myös muita poliittisen Lähi-idän maita, kuten esimerkiksi Irakia, Tunisiaa, Egyptiä ja Libyaa.

Tällaista ihmisoikeuksien rikkojaa ja laittomien väkivaltaisuuksien synnyttäjää on Suomi asettunut pönkittämään.

Sotilasmenot ovat laskeneet Länsi- ja Keski-Euroopan, Pohjois-Amerikan ja Oseanian alueen maissa. Menojen laskua voidaan selittää taloustaantumalla, mutta tärkein syy lienee sotilaiden kotiuttaminen Afganistanista ja Irakista. Vastapainoksi itä- ja Kaakkois-Aasiassa sekä Lähi-idässä sotilasmenoja on lisätty.4

Edellä mainittu kertoo karua kieltään Israelin ja sen länsimaisten liittolaisten aseviennillä hyötymisestä.

Kummeksumista herättää sekin, että miksi julmien terroristien tukija maa Saudi-Arabia ei ole asevientikiellossa? Milloin Yhdistyneet Kansakunnat, Yhdysvallat tai Euroopan Unioni ovat asettaneet asevientikieltoja esimerkiksi Syyrialle, Iranille, Venäjälle jne. Nämä valtiot eivät ole olleet vaaraksi muille valtioille. Mutta se, että Saudi-Arabia ei ole asevientikiellossa tarkoittaa vain YK:n, EU:n ja USA:n konsensusta yhteisen agendan – uusliberalistisen ”vapauden” – ylläpitämiseksi. Toisin sanoen valtioterroristi-kavereita ei jätetä.

Ohimennen mainittakoon Suomen asekaupat valtioterroristin Israel kanssa. Suomi on harjoittanut Israelin kanssa asekauppaa 200 miljoonalla eurolla.

Suomi harjoittaa asekauppaa valtioterroristien kanssa.
Suomi harjoittaa asekauppaa valtioterroristien kanssa.

Summa kokonaisuudessaan koostuu lähes yksinomaan Suomen puolustusministeriön israelilaisilta aseyhtiöiltä tekemistä hankinnoista.5

Suomen israelilaisiin asekauppakumppaneihin kuuluvat Israel Military Industries, Aeronautics Defense Systems, Elbit Systems ja Rafael Advanced Defence Systems. Israel on kansainvälisesti tunnettu raakuudestaan palestiinalaisia ja naapureitaan kohtaan.5 Eikö Suomen puolustusministeriötä hävetä? Tuskinpa.

Äänestäjien olisi syytä ottaa huomioon seuraavissa eduskuntavaaleissa myös kansanedustajaehdokkaiden vakaumukset Suomen asevientiä koskien.

 

Markku Juutinen

 

Lähteet

 1. SaferGlobe (2015). Saatavilla: http://www.saferglobe.fi/?epaper=muuttuva-asekauppa
 2. Oweis, K. Reuters (7.12.2012). Syrian rebels elect Islamist-dominated unified command; Mahmood, M. & Black, I. The Guardian (8.5.2013). Free Syrian Army rebels defect to Islamist group Jabhat al-Nusra; Newsweek (30.4.2015). CIA-Backed Rebels Fight Alongside al-Qaeda Wing in Syria.
 3. SANA (12.2.2016). Al-Moallem: Saudi Arabia’s support for terrorists hampers efforts to resolve Syria crisis.
 4. Suomen asevalvontaraportti (2014). Maailman sotatuotekauppa.
 5. Aseveljemme Israel (2011).

4 kommenttia

 1. Pyhä Maa kuuluu Jeesukselle Kristukselle – Ei sionisteille, ym. kirkonpolttaja-terroristeille!

  Plusääni(19)Miinusääni(1)
 2. Lyhyt ja ytimekäs kirjoitus, kiitos.

  Eikö olekin hämmästyttävää, että KAIKKI valtiot ponnistelevat SOTIEN ja terrorismin lopettamiseksi valmistamalla ja toimittamalla palkkasotilaille järjettömät määrät aseita. He toimivat täsmälleen samoin kun ohmisiä alistava lääketeollisuus, joka ponnistelee sairauksien nujertamiseksi kehittämällä niitä edistäviä rokotteita ja lääkkeitä.

  YK on maailmanlaajuinen, sionistien johtama rikollisorganisaatio, jonka mandaatilla kaikki nämä veriset SODAT, kuin myös teeskentelevä humanitäärinen apu pyörii. Ensin pommitetaan yhteisö maan tasalle ja sen jälkeen nämä pirulliset hyväntekijät tulevat ja laittavat verisen haavan päälle laastarin. Hyi helvetti, tekis mieli oksentaa. Kirsikkana kakun päällä toimii näiden psykopaattien pitämät juhlapuheet, jossa he kauhistelevat omien palkkasotilaittensa tekemiä kauheuksia.

  Suomen asekauppa kuin myös ns. ”rauhanturvaajat” ovat osa tätä saatanallista systeemiä!

  Plusääni(17)Miinusääni(4)
 3. Suomen Puolustusvoimat kouluttaa terroristeja.

  Suomessa nuoret kansalaisuuden saaneet maahanmuuttajamiehet määrätään suomalaisten tavoin asepalvelukseen, jossa he sitten saavat maailman parhaimpiin kuuluvan asevelvollisten taistelijakoulutuksen – itseasiassa vain ammattiarmeijoissa koulutus on jatkuvana kattavampaa ja parempia taistelijoita tuottavaa.

  Siksi Suomessa aseellisen asepalvelun suorittaneet ovat erittäin haluttuja terroristien kouluttajina mm. Somaliassa, josta on lähtenyt Suomen asevelvollisuudessa oman taistelijakoulutuksensa saaneiden kouluttamia terroristeja mm. ISIL:in riveihin.

  Suomen pitää lakkauttaa muista kulttuureista Suomeen muuttaneiden asevelvollisuus tai ainakin oikeus aseelliseen palvelukseen ja siten kouluttautuminen terroristitaistelijoiksi ja terroristikouluttajiksi!

  Plusääni(0)Miinusääni(0)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat