Suomi sitoutuu virallisesti sotaan Venäjää vastaan!

Suomi sitoutuu muiden muassa Ukrainan laivaston varustamiseen sekä Ukrainan ilmasodankäyntikyvyn tehostamiseen. Niin ikään sopimus kattaa Ukrainan lennokkiaseistuksen vahvistamisen. 

Sopimukseen muodostetaan myös kirjaus, jonka mukaan sitoudutaan turvallisuussitoumuksissa käsiteltäviin ja aikataulutettuihin sekä suunniteltuihin panostuksiin Ukrainan puolustamiseksi. Ja samalla selviytymiskyvyn sekä pelotteen luomiseksi estääkseen Venäjän aggressiot myös tulevaisuudessa. 

Ukraina on käynyt terroristista hyökkäyssotaa lännen aseellisella ja taloudellisella tuella Venäjää vastaan jo vuodesta 2014 alkaen. Ukrainan murhaava terrorismi pakotti Venäjän erikoiseen sotilaalliseen operaatioon vuonna 2022. Nyt Venäjä on ilmoittanut olevansa sodassa sekä Ukrainaa että sen avustajia sekä liittolaisia vastaan. Suomen poliittinen johtajisto olisi menetellyt älykkäästi ja viisaasti, jos se olisi pysytellyt NATO-jäsenyyden ulkopuolella ja puolueettomana valtiollisena toimijana Ukrainan suhteen. EU:n jäsenmaana Suomi ei ole sinänsä puolueeton tekijä, mutta se olisi silti voinut olla puolueeton Ukrainan sodan suhteen, mikä olisi edellyttänyt NATO-jäsenyyden torjumista sekä Isäntämaasopimuksen mitätöimistä. 

Miksi Suomen valtaapitävät olisivat menetelleet ymmärtäväisesti pysyttelemällä erillään sellaisista liittoutumista, kuten esimerkiksi NATOsta, NATO-sopimuksesta ja Euroopan unionista? Juuri sen tähden, että Suomi on aina ylläpitänyt kahdenvälisiä suhteita naapurimaiden, kuten Venäjän kanssa. Tämä on tuonut Suomelle merkittävästi taloudellista, yhteiskunnallista ja kulttuurillista hyötyä, mikä on ollut erinomainen asia. Lisäksi kyseinen asiantila on antanut maallemme ulkopoliittista turvallisuutta, joka on elinehto kansakunnan olemassaololle. Suomella on noin 1344 kilometrin pituinen yhteinen rajalinja Venäjän kanssa. Sanomattakin lienee selvää, että olisi ollut erittäin tärkeää säilyttää hyvät suhteet tärkeimpään naapurimaahamme suurvalta Venäjään. Suomellahan on ollut historialliset perinteet ja yhteisymmärrys rakentavista naapuruussuhteista Venäjän kanssa, vaan eipä ole enää, sillä Venäjästä tehtiin typerästi vihollismaa. 

Nykyisellään Suomi on päättänyt Yhdysvaltojen asettaman ”virkailijan” A. Stubbin välityksellä luovuttaa kaiken mahdollisen tukensa Ukrainalle, joka on kaiken muun pahan lisäksi vielä Euroopan korruptoituneimpia maita. Ukrainassa on juutalainen hallinto ja juutalainen presidentti. Erikoisesti juutalaisella korruptiolla maassa on syvät juuret (Kolyada 5/2014). Turmeltuneisuus ja moraalittomuus lisääntyy Ukrainan tukemisella, johon Suomikin on päätöksillään lupautunut hamaan tulevaisuuteen. 

Ukrainan korruptioon viitaten Transparency International -järjestön vuoden 2022 maavertailussa (2023) Ukraina asettui jaetulle 116 sijalle vertailluista 180 maasta. Maa sai pistemäärän 33 sadasta mahdollisesta; maailmanlaajuinen keskiarvo oli 43 pistettä. Asteikolla pieni pistemäärä tarkoittaa erittäin korruptoinutta maata. Ukrainan muutamista naapurimaista mainittakoon, että sitä paremmin sijoittuivat Moldova ja Valko-Venäjä pistemäärällä 39/100 (jaettu sija 91/180), Unkari pistein 42/100 (jaettu sija 77), Romania pistein 46/100 (jaettu sija 63), Slovakia pistein 53/100 (sija 49) sekä Puola pistein 55/100 (jaettu sija 45/180). Ukraina on siis varsin korruptoitunut ”valtio”. 

Yhdysvaltain kongressi on jo ilmeisesti saanut päätökseen lainsäädännön, joka on muotoiltu ”Ukrainan voitto päätöslauselmana”, ja jonka muodollinen nimi on H.Res.322 ”Ukrainan voitosta”. Siinä todetaan, että ”Yhdysvaltojen politiikka asennoituu ja hyväksyy pitämään Ukrainan voittajana” sekä palauttaa sen hallintaan kansainvälisesti tunnustetut 1991 rajat. Lisäksi Washington vaatii Venäjän täydellistä tappiota Ukrainan ja Venäjän välisessä konfliktissa. 

Mutta, jos Venäjä ei joudu tappiolle, niin päätöslauselmaan vedoten Yhdysvaltain kongressi sekä presidentti tekisivät päätöksen sotilaallisesta sekä välittömästä hyökkäyksestä Venäjää vastaan. Washingtonilla olisi tämän sotilaallisen operaation tavoitteena saavuttaa ne sotilaalliset tavoitteet, joita Ukraina ei pystynyt hankkimaan. Kyseinen Yhdysvaltojen ja sen liittolaisten hyökkäys Venäjälle aiheuttaisi (täydellisen) kolmannen maailmansodan. 

Yllä sanottuun viitaten voidaan sanoa suurella todennäköisyydellä, että Yhdysvallat ei hyökkää välittömästi eli suoraan Venäjää vastaan, vaan välillisesti instrumenttiensa kautta eli proxy-sotana. Näitä instrumentteja ovat Euroopassa olevat NATOn jäsenmaat, kuten esim. Saksa, Ranska, Britannia ja tietysti Suomi, ja Ukraina, joka ei ole NATOn jäsenmaa. Tästä johtuen Washingtonin ei tarvitse tahria käsiään, eikä levittää sotaa maaperälleen. Suomesta on nyt muodostettu Yhdysvaltojen johtaman liittouman etulinja Venäjää vastaan. Stubbin allekirjoittama sopimus Ukrainan monivuotisesta tukemisesta sinetöi Suomen syötiksi Venäjää vastaan.

Täten virallinen Suomi on säätänyt suomalaiset puolustamaan Washingtonin maailmanvaltaa, ja samalla uhraaman Suomen ja suomalaisten turvallisuuden sekä osittain myös hengen Yhdysvaltojen maailmanvaltapolitiikan alttarille.

Markku Juutinen

Lähteet

Lauri Nurmi (3/2024). Alexander Stubb allekirjoittaa sopimuksen Ukrainan aseistamisesta.

RBC (3/2024). Песков заявил, что Россия находится в состоянии войны. https://www.rbc.ru/politics/22/03/2024/65fd48a39a79479bd2b7138f?from=from_main_1

Natan Sharansky ja Bernard-Henri Levy (2/2023).How Can Jews Support Ukraine After the Holocaust? https://www.tabletmag.com/sections/arts-letters/articles/how-can-jews-support-ukraine-after-holocaust

Kolyada, Gregory (24.05.2014). Weapons, Prostitutes and Drugs –These are Things Petro Poroshenko is Associated With. https://afgazad.com/Zabaan-2014/052514-Weapons-Prostitution-and-Drugs-These-Are-Things-Poroshenko-is-Associated-With.pdf

[Strategic-Culture.org (http://www.strategic-culture.org/news/2014/05/24/weapons-prostitutes-drugs-things-poroshenko-associated-with.html) ja (DavidDuke.com )].

Transparency International (2022). CORRUPTION PERCEPTIONS INDEX 2022 Corruption Perceptions Index: Explore the… – Transparency.org; DavidDuke.com

Venäjän Suomen-suurlähetystö. Kahdenväliset suhteet. https://helsinki.mid.ru/fi/russia-finland/bilateral-relations/

—-

[1]. Mearsheimer, John ja Walt, Stephen (2007). The Israel Lobby and U.S. Foreign Policy.

4 kommenttia

  1. Russofobia on tauti, jonka voi parantaa ainoastaan annoksella lyijyä. Kranaatinsirpale tai paineaalto saattavat myös tepsiä. Tähän mennessä minkään valistuksen tai muun pehmeän parannuskeinon ei ole todettu purevan tuohon tautiin. Joskus oireet lievittyvät ja suotuisassa ympäristössä tauti pysyy piilossa pitkiäkin aikoja, mutta pienikin määrä kiihotusta, kuten russofobista tiedottamista, saa sen esiin ja parantumattomaan terminaalivaiheeseen päädytään nopeasti.

    Plusääni(23)Miinusääni(7)
  2. Ano T. on sankari, jos saa Stupidon päiviltä esim. kuristusotteella. Mutta taitaa olla vaikea päästä lähelle, joten myrkytys, pommi tai tarkka-ampujan luoti voisivat olla helpompia tapoja ottaa Stupido elävien kirjoista. Kuusi vuotta on liian pitkä aika. 3kk on jo liian pitkä aika. Paljon pahaa tuo paskapää on jo saanut aikaan Suomelle.

    Plusääni(18)Miinusääni(4)
  3. Olen ihmetellyt sitä, että russofobit jaksavat julistaa sanallisesti vihaansa, mutta eivät kuitenkaan ole valmiita sotimaan vapaaehtoisena vihaamaansa valtiota vastaan. Olisiko kysymys siitä, että ns. kantti ei kestä ja riitä muuhun kuin suunsoittoon.

    Plusääni(1)Miinusääni(0)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat