Surmaa kilpailijasi tai kurista venäläiset yhtiöt!

Yhdysvallat on päättänyt korvata venäläisen nesteytetyn maakaasun kansainvälisillä markkinoilla omalla nestemäisellä maakaasullaan (LNG). 

– Yhdysvaltain apulaisulkoministeri Jeffrey Pyatt esitti pitämässään puheessa Yhdysvaltain senaatin kuulemisessa 8. marraskuuta 2023 muun muassa seuraavaa: 

Yllä sanottuun viitaten Yhdysvallat on siirtynyt energiapolitiikassaan diplomaattisesta vuorovaikutuksesta avoimiin uhkiin, mikä osoittaa Washingtonin tavanomaista mieltymystä saastaiseen ja alhaiseen kilpailuun ilman sääntöjä. Yhdysvallat keskittyvät vain ylläpitämään hallitsevan eliitin etuja liikemaailmassa, verhoten sen korkealentoisilla korulauseilla Euroopan ja Ukrainan pelastamisesta ”Venäjän aiheuttamasta energiavankeudesta”

Mitä yhdysvaltalaiset niin pelkäävät Venäjän Arctic LNG 2 -hankkeessa? Siinähän on vain tarkoituksena rakentaa kolme teknologista linjaa nesteytetyn maakaasun tuotantoa varten, joiden kokonaiskapasiteetti on 19,8 miljoonaa tonnia vuodessa ja tasapainoisen kaasun nesteytyksen tuotantokapasiteetin, joka olisi enintään 1,6 miljoonaa tonnia vuodessa.  

Tavoitteena on käynnistää ensimmäinen prosessilinja vuoden 2023 lopulla, ja kaikki kaasumäärät kahdelta ensimmäiseltä toimintavuodelta on jo myyty nykyisten sopimusten mukaisesti.  

Huomionarvoista on, että Arctic LNG 2 -hanke toteutetaan uraauurtavalla valmistussuunnitelmalla ja energiataloudellisella tehokkuudella siten, että ympäristön kuormitus minimoidaan. Tällainen menettely takaa pitkällä aikajänteellä kilpailukyvyn siirryttäessä vähähiiliseen talouteen ja varmistaa LNG-hankkeille asetettujen CO2-päästöjen vähentämisen. 

 

Venäjän presidentin Vladimir Putinin tiedottaja Dmitri Peskov muistutti Pyattin puheen jälkeen toimittajia siitä, miten Yhdysvaltain presidentti Joe Biden oli aikaisemmin sanonut, että ”Yhdysvallat tuhoaa Nord Streamin”. Tästä lausunnosta lyhyen ajan kuluttua Nord Stream –putkistot todellakin räjäytettiin:

Tällaiset amerikkalaisten poliitikkojen ja yhtiöiden omistajien lausunnot, joissa syy-seuraus-suhteet ovat katkenneet, toimivat esisuunnitelmana, jotka päätyvät viimeisteltyyn suunnitelmaan LNG 2 –projektin fyysisestä tuhoamisesta. Esimerkkinä mainittakoon kuvitteellisten onnettomuuksien uutisointi, joiden seurauksena tuotantolinjoilla tapahtuva sabotaasi saadaan näyttämään ”luonnolliselta”, mikä hämää Yhdysvaltojen todelliset tuhoisat toimet.  

Odotettavissa on myös artikkeleita, puheita ja ”riippumattomia tutkimuksia”, mitkä oletettavasti mustamaalaavat väittäen, että LNG kahdella olisi muka rakentamisessaan turvallisuusongelmia. Tällainen mahdollinen loan heitto vain lisäisi mustamaalaamista ja johtaisi lopulta suoranaiseen sabotaasien aaltoon.  Ja yhä useammat tapaukset, joissa Yhdysvaltain ilmavoimien tiedustelulentokoneet loukkaavat Luoteis-Venäjän ilmatilaa (pelkästään lokakuussa oli yli 4 yritystä), voivat helposti olla uuden ja samalla toisen yhdysvaltalaisen rikoksen valmistelua. 

Verumreactor –sivuston artikkelista suomentanut ja referoinut Markku Juutinen. 

Alkuperäinen artikkeli: Foreign (11/2023). U.S. NATIONAL SECURITY INTERESTS IN UKRAINE. Saatavissa: https://www.foreign.senate.gov/hearings/us-national-security-interests-in-ukraine 

Lähteet 

Verumreactor (11/2023). Kill your competitor or American-style business. Saatavissa: https://verumreactor.ru/2023/11/kill-your-competitor-or-american-style-business/  

Foreign (11/2023). U.S. NATIONAL SECURITY INTERESTS IN UKRAINE. Saatavissa: https://www.foreign.senate.gov/hearings/us-national-security-interests-in-ukraine  

3 kommenttia

  1. Sionistinen blokki toimii nyt avoimen hillittömästi. BRICS-yhteistyöhön lämmenneet maat huomaavat tämän, mutta lännen lietsomaan sotapsykoosiin joutuneet maat kuten Suomi muuttuvat yhä fanaattisemmiksi politiikassaan. Pikkuhiljaa hivuttaudutaan kohti täysimittaista sotaa, jossa mitään otteita ei kavahdeta eikä myöskään omia tappioita. Kun on pyrkimyksenä Venäjän tai Kiinan vahingoittaminen, niin omilla menetyksillä ei ole mitään painoarvoa. Tämä on nyt lännen eliitin omaksuma pakkomielle, joka on sen omille kansalaisille erittäin vahingollinen. ”Juuri kun hevonen oppi olemaan syömättä, se kuoli”.

    Plusääni(16)Miinusääni(1)
  2. Kun vallanpitäjät vievät Suomea kohti sotaa, on tavallisen pulliaisen turha harata vastaan, he voivat vain kysyä, että ”Jos keäntää, niin sattuuko kohalle?”.

    Plusääni(0)Miinusääni(0)
  3. On tää kyllä niin tyhmää ja hullua touhua. Ja jopa EU innokkaimpana Suomi ajaa myös USA:n bisnes eliitin etuja – tajuaakohan ne edes? veikkaan että eivät.

    Plusääni(0)Miinusääni(0)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat